פיצה פארינו באשדוד כבר מזמן נחשבת לאחת הפיצריות הנפוליטניות הטובות בישראל. לאחרונה החליט הבעלים שלה, יאן הרוש, להרחיב את העיסוק במטבח הדרום איטלקי ופתח, דווקא בתקופת המלחמה המורכבת, את פת - בית קפה, מעדנייה ומאפייה, בסמוך לפארינו.

את ההשראה לפת קיבל הרוש מהטיול האחרון שלו בנאפולי. אחריו הוא החליט להביא לאשדוד, שבה נולד וגדל, את האווירה מלאת החיים והשוקקת של בתי הקפה האיטלקיים, עם רעשי כוסות האספרסו והמאפים האותנטיים. תמצאו כאן קפה איכותי מכל הסוגים וכן קפה קרמה ייחודי, שמבוסס על גלידה רכה עם אספרסו ושמנת. באגף האוכל יש מבחר מאפים וכריכים שאת כל הרכיבים בהם - מהבצקים ועד החמאה וגבינת הסטרצ'יאטלה - מכינים במקום.

פוקאצ'ה פת אשדוד  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
פוקאצה שהיא הבסיס לכל הכריכים ונעשית במקום | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako
ספוליאטלה פת אשדוד  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
ספוליאטלה. 3 ימי עבודה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

בוויטרינה תמצאו כריכים על בסיס בצק פוקצ'ה עם מילויים כמו פלפל שושקה וגבינת פקורינו; סלט ביצים קלאסי; סטרצ'יאטלה על בסיס פיור די לאטה ושמנת; וקרצ'ופי ומוצרלה; או פשוט פוקצ'ה שמנמנה לבדה ולידה חמאה שחובצים במקום וריבת פלפלים.

בגזרת המאפים המתוקים אפשר למצוא פה קורנטו - קרואסון איטלקי קלאסי; באבא רום קטנה בווריאציה נפוליטנית עם בצק שמרים במקום בצק מבוסס סולת; וגולת הכותרת - ספוליאטלה שמכינים במקום מאפס (בניגוד לרוב המקומות בארץ, שרוכשים את המוצר קפוא מאותו פס ייצור). תהליך ההכנה של הספוליאטלה אורך לא פחות משלושה ימים, שבסופם מגיעים לדיפוף הרצוי ולפריכות הנהדרת ובתוכה ריקוטה עם הדרים.

כרגע המקום פעיל משעות הבוקר עד הצהריים, וכן בשעות הערב עם יינות לצד הקפה והנשנושים: ראשון-חמישי 8:30-14:30 ו-18:00-23:00, שישי 8:30-15:00.

פת. האשל 11, אשדוד. 08-6176648. כשר