בתי קפה פופולריים שעמוסים בכל שעות היום הפכו את כיכר דיזינגוף לאחד הספוטים הלוהטים בעיר. עכשיו, מטרים ספורים ממנה פינה נוספת התעוררה לחיים ומי שהעיר אותה הם אחים אבידן שפתחו השבוע קפה ביסטרו חדש בשם AT8.

יש הרבה קבוצות מסעדנים בעיר, אבל רק אחת מהם כוללת 4 אחים: עידן (43), מור (41), רז (36) ונועם (28) הסתערו על סצנת חיי הלילה התל אביבית ב-2007 ופרצו לתודעתנו ב- 2013 אז נפתח ה"רום סרוויס". אחריו הגיעה "הקונסיירג'" - בר הקוקטיילים העצום שחוגג היום עשור ובו עדיין מוגשים קוקטיילים וירטואוזיים בכוסות גולגולת, אחרי זה הגיע ה"סנטרו" ומאז הקבוצה התרחבה מחוץ לתל אביב כשהם פתחו וסגרו עשרות מקומות נוספים. כיום הם מחזיקים ב"סימפוני" בקריית אונו, "ריספשן" ו"סיגניצ'ר" בגבעתיים, "סאפרי סאן" בכפר סבא ו"קולקטיב" בהוד השרון. כעת, כאמור, הם נחושים לכבוש פינה חדשה בדיזינגוף, הפעם פינת דיזנגוף-בר כוכבא ותוך כדי הפתיחה הם כבר מחממים מנועים (היזהרו סקופ לפניכם) לקראת פתיחת מקום חדש נוסף באזור השרון.

האחים אבידן (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
האחים אבידן | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

כל המקומות של האחים אבידן צבעוניים, גדולים ומרשימים, עם אלמנטים צעקניים שמאוד מזוהים איתם. ב- AT8 החדש הם הלכו לכיוון אחר לגמרי: קפה ביסטרו החדש מודרני, בוגר, בז'י, צבעי פודרה ואלמנטים של רטרו שולטים כאן ומשדרים אווירה של בראנץ' אסקפיסטי. יש בר ויש מקומות ישיבה בפנים אבל המקום פתוח לחלוטין לרחוב והכי כיף לשבת דווקא בחלק הלא מקורה וליהנות מתנועה הדיזנגופאית.

את התפריט של AT8 בנה השף נדב רז ואין בו בשר. עד 18:00 מגישים כאן מנות בראנץ' עם ביצים ויש מנות שרצות כל היום, גם בבוקר וגם בערב. יש בין היתר סלט קינואה (58 שקלים), קרפצ'ו עגבניות (46 שקלים), מוזלי ספירולינה (48 שקלים), מקושקשת ריקוטה (42 שקלים), בורקס תרד גבינות מעולה עם זעתר ביתי, ממולא בגבינת טולום ומוצרלה ומאוד מזכיר בורקס מים עם קראסט מושחם מתקתק מלמעלה (54 שקלים). גולת הכותרת בבוקר הן כמובן מנות ביצים מושחתות כמו בנדיקט עם קרם פרמזן (59 שקלים) וקרואסון טייגר במילוי מנגולד, תרד וביצת עין (53 שקלים).

קרואסון טייגר קפה 88 (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
קרואסון טייגר קפה 88 | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
קפה 88. ניוקי (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
קפה 88. ניוקי | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

החל מ-18:00 הביצים נעלמות ומוחלפות במנות דגים כמו קרפצ'ו אינטיאס (56 שקלים), טרטר טונה (53 שקלים) וסשימי טונה (54 שקלים). הסלטים מהבוקר נשארים וכך גם מנת HASH BROWNS מפתיעה מאוד: כדור תפוח אדמה מגורר כמו לביבה וממולא בחלמון שמוגש מעל גבינת שמנת לימונית (46 שקלים).

כיאה למסורת של האחים אבידן יש 6 קוקטיילים ייחודיים למקום וכל השאר קלאסיקות. כאן לא תראו כוסות גולגולת אלא הגשה קלאסית בכוסות אלגנטיות (המלצה שלנו: נסו את לבנדר הייז על בסיס סמבוקה ואת האני פופ על בסיס ויסקי).

כאמור המקום כרגע ידידותי מאוד לשומרי כשרות כי אין בו בשר והוא לא עובד בשישי בערב ובשבת. אחרי שיסיימו את תקופת ההרצה, אחים אבידן מבטיחים שתהיה פה גם הפי האור.

דיזנגוף 88, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 9:00-2:00, שישי 8:00-15:00, שבת 21:00-02:00