היום החיפוש אחרי המנות הוויראליות בישראל עולה לירושלים - היישר למבנה שהיה בעבר בית חולים למצורעים והטיל אימה על תושבי ירושלים, והפך לבית הנסן, מתחם יפהפה שכולל את אחד מבתי האוכל השווים בירושלים: קפה משק עפאים. מבין כל המנות והמאפים כאן, והם רבים, הגעתי לפה במיוחד בשביל הבורקאסון - שילוב בין בורקס ים-תיכוני למאפה הצרפתי קרואסון.
משק עפאים לחקלאות בת קיימא הוקם במושב עידן שבערבה על ידי האחים ינון והדיי עפאים. בבית הנסן החדש עושים את המיטב מכל התוצרת שיש למשק של האחים עפאים להציע, וגם מוכרים את גבינות העזים הנהדרות שמייצרים במשק, לצד שמן זית, דבש, ריבות ועוד.
המקום אמנם נפתח רק לפני כמה שבועות, אך בית הקפה החדש של עפאים הפך ללהיט בין רגע. יש כאן תור לשולחן במהלך רוב שעות היום, וביום שישי מדובר בטירוף של ממש. אפשר לחלוטין להבין את המשיכה - האוכל שמוגש במקום מוקפד מאין כמוהו (ככה זה כשיודעים ומכירים כל שלב בשרשרת הייצור של חומר הגלם), והמיקום מרהיב.
אחד ממוקדי המשיכה הגדולים כאן הוא המנה שהפכה לוויראלית ושלשמה התכנסנו - הבורקאסון: בצק קרואסון מקופל כמו בורקס במבחר מילויים מלוחים מצוינים: מילוי של מנגולד, תרד, כרישה ועשבי תיבול עם גבינה בשלה ממשק עפאים; מילוי של סלט משוואייה - פלפלים ועגבניות חרוכים - עם ביצה עלומה; או מילוי מתוק של תפוחי עץ מבושלים בלימון וקינמון עם דבש (29 שקלים).
אז האם הציפיות נענו והתמונות היפהפיות עמדו במבחן המציאות? לפחות לטעמנו, חובבי המאפים חייבים להגיע למשק עפאים וכמה שיותר מהר. המאפה עצמו מרהיב - חמאתי להחריד, פריך ואוורירי כאחד - והמילויים לוקחים את כל הסיפור ומחברים אותו לירושלים.
קפה משק עפאים, בית הנסן, פרופ' יעקב שסקין 17, ירושלים. כשר ללא תעודה