אחרי 25 שנות פעילות, מסעדת הדגים שורי בורי בהרצליה תיסגר בסוף השנה הנוכחית. המסעדה, אחת המוכרות במרכז, היא עסק משפחתי מבוסס דגה ופירות ים, שנוסד על ידי משה לוי בשנת 93, ועירב את כל בני המשפחה. כעת, החליטו לוי ואשתו לתלות את הסינר ולפרוש מעסקי המסעדנות.
"ההורים שלי בני למעלה משבעים", מספרת אחת מבנותיו של משה, הילה בשן, "אבא שלי פתח את שורי בורי כשהיה בן 46 וזה עסק שהוא עבד עליו לבד. זה עסק משפחתי קלאסי; כל יום אבא שלי ואמא שלי מגיעים למסעדה בחמש בבוקר, הוא מרים את המטבח והיא על הקינוחים. זה הכי מקום שנעשה מאהבה טהורה, אבל הוא נסגר כי כולנו עייפים ורוצים מאוד לראות את ההורים שלנו מטיילים בעולם ועושים כיף".
בניגוד ללא מעט מסעדות שנסגרו בשנים האחרונות לאור הקשיים ההולכים וגוברים לתפעל מסעדה בישראל, שורי בורי סוגרת את הדלתות לא רק בגלל מאבקים בירוקרטיים, אלא לאור הרצון של המייסדים להמשיך הלאה לפנסיה. עם זאת, הפעלת המסעדה הוותיקה הפכה למאוד מורכבת עם השנים, מה שככל הנראה גם השפיע על הסגירה.
"מסעדנות היא לא עסק פשוט", מסבירה מיכל לוי, בת נוספת של משה שניהלה את המסעדה במשך מספר שנים, "מאוד קשה לנהל סרוויס, מלצרים ובכלל מסעדה. הסגירה של שורי בורי היא עצב מהול בשמחה. מאוד קשה לנו לסגור, אבל אלה לא חיים".
מי שרוצה לפקוד את המוסד בטרם ייסגר, מוזמן להגיע לשורי בורי בשבוע הקרוב. המקום יפעל כמעט כרגיל עד ה-31.12, וכולם מוזמנים להגיע ולהיפרד. בעתיד, כך מספרת לנו לוי, ייתכן ועוד נראה עסקי אוכל נוספים אך פשוטים יותר מבית המשפחה. "אולי נפתח משהו קטן בעתיד שהוא של אוכל מהיר", מסבירה לוי, "אבל כרגע עדיין מוקדם מדי לדעת". אנחנו, לפחות, מקווים שכן.
שורי בורי. מדינת היהודים 99, הרצליה. טלפון: 09-9565115. לא כשר