אני זוכרת היטב את הפעם הראשונה שטעמתי סטייק טבעוני. זו הייתה מנה חדשה במסעדת מחניודה, ולקח לי כמה דקות להבין אם זה בכלל טעים לי, כי זה פשוט היה בשר. לא קציצת עדשים, פטריות או סייטן - זה היה אשכרה סטייק. אמיתי ומדמם, עם סיבים ועסיסיות בדיוק כמו כזה שעשוי מבשר. עברו מאז כמעט שלוש שנים, ועכשיו אותו סטייק בדיוק, של חברת רידיפיין מיט, מושק בגרסה מיוחדת להכנה במטבח הביתי.
מדובר בנתח פלאנק שעשוי מחיטה, סויה, תפוח אדמה ועוד כמה רכיבים צמחיים, שמצריך בסך הכל כ-10 דקות צלייה במחבת (אפשר גם בתנור), קצת מלח וקצת פלפל. 2 כפות שמן זית, 2 דקות צלייה לכל צד של הנתח, תבלינים ומוכן. עוד לפני הטעימה, הנתח קיבל ציון 10 במבחן הנראות. זה כל כך דומה לבשר, שבתור טבעונית היה לי קצת קשה להסתכל במהלך הצלייה. המראה הוורדרד המדמם עם הנימים הרגיש לי יותר מדי כמו משהו שהיה פעם חלק מבעל חיים אמיתי. לכן אני ממליצה למי שאינו בעניין של בשר נא לצלות את הנתח לפי ההוראות, ולאחר החיתוך לפרוסות להחזיר לצלייה קצרה נוספת של דקה או שתיים.
החידוש העיקרי בסטייק של רידיפיין הוא המרקם – עסיסי, סיבי ובאמת מזכיר בשר. גם הטועם הלא טבעוני התרשם מהמרקם, אף שבמבחן הטעם המוצר מבחינתו לא עבר. אני, כמי שלא נחשפת לטעמו של בשר אמיתי כבר שנים, הייתי סלחנית בהרבה, ומצאתי את הפלאנק של רידיפיין נהדר, נקי ופשוט בדיוק כמו שסטייק צריך להיות. בשונה ממוצרים טבעוניים אחרים, כאן גם אין צורך להתחיל לשבור את הראש בבחירת תיבול, כי הוא מגיע מוכן לאכילה כמעט לגמרי.
המחיר לזוג נתחים במשקל כולל של 200 גרם הוא 41.90 שקלים. נכון, חסה עולה פחות, אבל אל תשכחו שגם סטייק בשרי הוא לא עניין זול. מצד שני, המוצר בהחלט קטן, ואם כבר מוכרים מנה כזו – ועוד במחיר כזה – היה מוטב שתספיק בכבוד לשני סועדים. קשה לי להאמין שקיים אדם בוגר ש-100 גרם סטייק ישביע אותו, ומעבר לזה - חבל על כל הפלסטיק שאורז כל כך מעט מזון.
בשורה התחתונה, לא אגזים אם אגיד שמדובר במוצר מהפכני ברמה שלא הכרנו בישראל. האם ארכוש 20 אריזות שלו ל-20 סועדים באחת מארוחות החג? כנראה שלא, אבל בהחלט ארשה לעצמי להתפנק איתו בדייט ביתי מפעם לפעם.
הפלאנק סטייק נמכר ברשתות ויקטורי, יוחננוף, ניצת הדובדבן, חצי חינם, כרמלה, מחסני הטבעונות, וולט מרקט ועוד.