עד עכשיו חיבבתי את מסעדת J17 הטבעונית בעיקר בזכות הבראנץ' שלהם בימי שישי, אבל לאחרונה הגעתי לשם לראשונה בשעות הערב להשקת מותג ההמבורגר החדש Jburger, ועכשיו אני מחבבת אותם אפילו יותר. זה נכון שהמבורגרים טבעוניים וצמחוניים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מתפריטים של המבורגרייה שמכבדת את עצמה, אבל הפעם מדובר במנות מיוחדות ולא שגרתיות בכלל.
Jburger הוא מותג המבורגר טבעוני חדש שמתארח בחודשים הקרובים כפופאפ במסעדת J17, ובעתיד יקבל בית קבע משל עצמו. במילים אחרות: נראה שבקרוב הולכת להיפתח כאן המבורגרייה טבעונית, אבל עד שזה יקרה, טעמנו כאן לא פחות משישה המבורגרים שונים. כולם יצירתיים, כולם טעימים – אבל רק אחד זוכה.
הארוחה נפתחה עם מנות ראשונות של עלי גפן, מג'דרה וסלט כרוב שהזכירו יותר מסעדה מזרחית מאשר המבורגרייה. אחריהם הגיעה שלישיית המבורגרים צבעוניים ומסקרנים במיוחד. המסקרן מכולם היה הלו באבא (68 שקלים): המבורגר טבעוני בסגנון הודי עם איולי קארי, חסה ואלו מסאלה (תבשיל תפוחי אדמה מבושם בתבלינים הודים). לפני הביס הראשון תהיתי איך יעבוד כאן השילוב בין מזרח למערב, הרי התרגלנו שתבשיל הודי מוגש בקערית לצד אורז או לחם נאן, אבל הנה - בתוך לחמניית הסלק הזו הכל משתלב באופן מיוחד, נעים וטעים.
אחריו עברנו לטעום את הסמוקינג הוט (68 שקלים), שכנראה היה המנה הכי חריפה שטעמתי בחיי. הסמוקינג האט מוגש בלחמנייה עם סלסת פלפלים חריפים שרופים, איולי פיקנטי וסלייס אננס, ואכן המילה "חריף" צוינה במפורשות בתפריט, אבל לא ציפיתי לרמת חריפות כזו שהביאה אותי לכדי עיניים דומעות. השפתיים עדיין שורפות מהביס האחד שלקחתי ממנו. ולא, גם סלייס האננס המתוק והחביב לא הצליח להציל אותי כאן.
אחרי שרוקנתי את קנקן המים ואת הסלטים שעדיין נשארו על השולחן, ניגשתי אל הסלופי ג'ו (72 שקלים). כאן אין בדיוק קציצת המבורגר, אלא בשר טבעוני מפורק עם גבינה, שמוגש בלחמנייה יחד עם איולי פיקנטי, עלי רוקט ובצל. כן, זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע - שילוב מושלם של מתוק ופיקנטי שמצליח לשמור על הקו המיוחד של מותג ההמבורגרים הזה, ובכל זאת קצת יותר מתקרב לגרסת ההמבורגר הקלאסית האמריקאית שכולם מכירים ואוהבים. בשונה מהמנה הקודמת, את הבורגר דווקא זללתי בשמחה ובהנאה עד הפירור האחרון.
נשארתי עם הכיוון השל ההמבורגר המוכר ולמנה הבאה בחרתי לטעום את ה Jקלאסי (56 שקלים) בתוספת ביצת עין (12 שקלים), שנכנסה לי עמוק ללב ולקיבה עוד כשטעמתי את ארוחות הבוקר כאן, ומשתלבת מושלם עם ההמבורגר. המנה הוגשה עם איולי, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ וחסה בתוך לחמניית כורכום, שלצערי הייתה מעט שרופה ואפילו השאירה טעם לוואי קל של פחם, אבל הרגשתי שזו מעידה חד פעמית ולא מייצגת בכלל, ולכן לא אתעכב עליה. בקיצור, לדעתי זו הבחירה הנכונה למי שמשום מה מתעקש להסתפק בגרסה הקלאסית של המבורגר, כמו שניתן להבין מהשם של המנה.
מודה שאחרי ארבעה המבורגרים (אמנם מיני, אבל עדיין) לא הייתי בטוחה שאצליח להשלים את משימות הטעימות הזו במלואה, אבל אז תחושת השליחות השתלטה עליי וסימנתי מרחוק למלצר האדיב שאפשר להמשיך עם זוג ההמבורגרים שמחכים לי בסבלנות. בדיעבד, יכולתי לעצור אחרי הרביעייה הראשונה, מכל הבחינות.
בוורלי הילס בורגר (68 שקלים) מוגש בלחמנייה עם גווקמולי, גבינת צ'דר ונבטים. על פניו נשמע שילוב מבטיח, אבל בפועל הרגיש קצת חסר אופי וייחוד לדעתי, יותר כמו כריך בריאות ופחות כמו המבורגר. האבוקדו היה מושלם וגם גבינת הצ'דר הטבעונית לא פישלה, כך שקשה להגדיר מה בדיוק פחות עבד. כנראה שפשוט חסר קצת תיבול מיוחד או מרכיב שיוסיף עניין לחיבור הטעמים הניטרליים האלה, ולצערי זו הייתה הפעם הראשונה שנאלצתי לשלוף את בקבוק הקשטופ ולגייס אותו לעזרתי.
אחרון אך פחות חביב, השניצבורגר (68 שקלים), שמוגש כמעין מגדל גבוה של המבורגר רידיפיין ושניצל סייטן עם איולי, בצל, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ. נשמע עמוס? אתם צודקים, אין סיכוי שפה אנושי יצליח להכניס את כל הטוב הזה בביס אחד. מצד אחד אני מעריכה את השפע והנדיבות, אבל מצד שני, אם השניצל יותר עבה מקציצת ההמבורגר - זה לא שניצל, סורי. היה פה ניסיון נחמד לרקוד על שתי חתונות, אבל הפעם לגמרי הייתי מוותרת על מוטציית השניצל הלא ברורה הזאת.
לכבוד ההשקה החגיגית כל המנות הוגשו עם המבורגר של רידיפיין (שבעיניי רבים נחשב לאיכותי ביותר בקטגוריה הטבעונית) בלחמניית סלק או כורכום באופן רנדומלי, אבל בימים רגילים אפשר לבחור איזה המבורגר תרצו: ביונד, רידיפיין מיט או חלבון JB, שזו תערובת שמכינים במקום על בסיס עדשים. גם בסוג הלחמנייה שתקבלו אפשר לשלוט ולהחליט אם תרצו לקבל את המנה בלחמניית סלק, כורכום, רגילה או ללא גלוטן. וכדי להפוך את כל הדבר הזה ליותר נגיש ונוח, אפשר להזמין לפחות חצי שעה מראש את המנה שתרצו באתר, והיא כבר תחכה לאיסוף שלכם.
לסיום, החלק שנמנעתי מלהתייחס אליו עד לרגע הזה: המחירים. כל המבורגר נע בין 56 ל-72 שקלים, ואני לא מכירה מישהו שיבחר לוותר על תוספת מטוגנת בצד ומשקה קל להרטיב את הגרון בין ביס לביס, והנה יצאתם עם חור בכיס של בין 75 ל-89 שקלים עבור ארוחת המבורגר. אמנם מאוד טעים ומיוחד, אבל עדיין, המבורגר. וזה אגב, עוד לפני תוספות בלחמנייה כמו גבינה טבעונית, פטריית פורטבלו או ביצת עין. צירוף מקרים או שלא, ההמבורגר המוצלח ביותר בעיניי הוא גם היקר ביותר בתפריט, הסלופי ג'ו. אם כבר ג'אנק פוד משתלט על העולם, אז לפחות שיגיע כהמבורגר טבעוני עם גבינה מותכת, איולי פיקנטי, בצל ועלי בייבי. וביצת עין, תמיד תוסיפו ביצת עין.
Jburger. פופ אפ – ירמיהו 17 תל אביב. 03-9442773. ראשון-חמישי 12.00-23:00 שישי 09:30-16:00. טבעוני