תל אביב מצטיינת בבתי קפה, בכל פינה אפשר למצוא אחד כזה שכונתי, לפעמים אפילו שניים. ואולי זו הסיבה שהרשתות הגדולות של בתי הקפה בולטות בעיקר בערי הפריפריה. מעולם, למשל, לא הגעתי לתל אביב ואמרתי "יואו, איך בא לי לשבת בלנדוור". ואז שמעתי על תפריט ארוחות הבוקר הטבעוניות החדש בסניף שרונה, וכמו גדולה התייצבתי בלנדוור.

התפריט החדש כולל שבע מנות בסך הכל, אנחנו ניסינו שלוש מהן. המנה הראשונה שהוזמנה הייתה בנדיקט תרד ופטריות (69 שקלים) - זוג ביצי יו אג עם תרד, בצל סגול ופטריות מוקפצות על פוקצ'ינה חמימה עם רוטב הולנדייז, תימין ופלפל שחור. זו כנראה המנה הכי מקורית וייחודית בתפריט; מאז סגירתה לפני יותר משנה של מסעדת 416, אני די בטוחה שאין מקום בתל אביב שמגיש אגז בנדיקט טבעוני. ביצי היו אג היו טעימות כהרגלן, והשתלבו נהדר עם התרד, הבצל והפטריות החמות. עם רוטב ההולנדייז אפשר היה לפרגן קצת יותר. הביצים הוגשו על פוקצ'ה ולא על בריוש קלוי, כפי שמנת אגז בנדיקט אמורה להיות, והצלחנו לסלוח על זה רק כי כל ביס באמת היה גן עדן. רק קחו בחשבון שהמנה יחסית קטנה, וגודל חתיכת הפוקצ'ה כגודל הביצה העלומה. כבר התרגלנו שהכל כאן יקר, אז אולי זה הגיוני לשלם על מנת שמונה ביסים 70 שקלים, אבל הייתי שמחה לסלט עלים קטן בצד כדי בכל זאת לסגור פינה.

ארוחה טבעונית בלנדוור שרונה (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
ארוחה טבעונית בלנדוור שרונה | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

כחובבת יו אג רצינית, הזמנתי גם את מנת השקשוקה האסלית (67 שקלים), ועבור 6 שקלים נוספים החלפתי את הטופו בשתי ביצים. שווה את זה לחלוטין. מדובר במנת עגבניות בבישול ארוך עם פלפלים, שום, צ'ילי וטופו (או ביצי יו אג), שמוגשת עם טחינה, סלט ירקות קצוץ ופוקצ'ת מחמצת. בתפריט מצוין שהיא מעט חרפרפה, אבל בתור אחת שמעדיפה קטשופ אסם כי היינץ חריף לה - היא לא.

בהמשך לסוגיית התמורה למחיר, ממש לא משמח אותי לשלם כ-70 שקלים על מנת שקשוקה, אבל  כאן התמורה לכסף גבוהה יותר מאשר במנת הבנדיקט. המחבת נדיבה, הסלט מוסיף נפח, וגם מנת הלחם גדולה. במקום פוקצ'ת מחמצת הגיעה לחמניית דגנים, והאמת שהייתי שמחה אם היו מציעים לי את האפשרות לבחור בפרוסת חלה מקמח לבן עם השקשוקה שלי. כך או כך, המנה באמת טעימה מאוד. בעוד שלעיתים בתי קפה של רשתות גדולות לא משקיעים מספיק ברוטב העגבניות שלהם במקרה הטוב, או פשוט משתמשים ברוטב קנוי מפחית במקרה הפחות טוב – הרוטב כאן היה מוצלח ועגבנייתי במיוחד, והשתלב מושלם עם ה"חלמון" הצהוב של הביצה העלומה. רק עניין החרפרפות המובטחת חסר.  

מפתיעה לטובה. שקשוקה טבעונית (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
מפתיעה לטובה. שקשוקה טבעונית | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

אי אפשר להגיד ששתי המנות האלו לא משביעות זוג סועדים, אבל למען השירות לציבור בדקתי גם את ארוחת הבוקר הקלאסית, כי הרי בסוף זה הבסיס של הבסיס. וגם כי עדיין הייתי מעט רעבה. מנת בול בבוקר! (72 שקלים) כוללת חביתה טבעונית, זוג לחמים, ממרח אבוקדו, גבינת סויה שום שמיר, מטבל עגבניות טריות ועשבי תבלין, טחינה וסלסה ורודה ושתייה לבחירה. בתור אחת שדי נרתעת מחביתות טבעוניות, בעיקר מכאלו שעשויות מעדשים ותרד ונשמעות יבשושיות עוד לפני טעימה, זו הייתה אחת חביבה לגמרי. לא יודעת עד כמה אוכלי הביצים ימצאו בה דמיון לחביתה, אבל היא כן מזכירה מאוד לביבת ירק ענקית ודקיקה, מתובלת היטב, קריספית בחלקה החיצוני אבל רכה מבפנים, ומעט שמנונית. חוץ מעניין השמן (שאני באמת לא מאשימה, חביתת עדשים היא או יבשה או שמנונית כמעט תמיד), זו כנראה האופציה היותר בריאה ומלאת חלבון בתפריט ארוחות הבוקר הזה, אם נשים בצד את הסלט ירקות שמוצע כמנה בתפריט. המטבלים היו שונים מאלו שכתובים בתפריט, שום גבינה טבעונית לא הוגשה, כן היה סלט עדשים קטנטן שכנראה החליף את מקומה, אבל אותי זה לא סיפק. ראיתם פעם ארוחת בוקר ללא גבינה? בדיוק. אגב, גם זוג הלחמים שנכתב בתפריט הצטמצם במנה שלנו ללחמנייה אחת בודדה.   

לסיום מתוק, וכדי להרגיש חלק מהטרנד בטיקטוק כמובן, הזמנו שתי כוסות תה עם מנת רוזלך (52 שקלים). לא הזמנתי את הקינוח הזה כבר כמה שנים טובות, ובפעם האחרונה שביקרתי בלנדוור הרגיש לי שהוא היה כמעט כפול בגודלו. לא יודעת אם זו קיבתי שהתרחבה או צלחתם שהצטמצמה. הופתעתי לגלות שהרוזלך הטבעוני הוא כבר לא רק במילוי ממרח לוטוס, אלא יש גם אפשרות לשוקולד וזו כבר באמת בשורה משמחת. המלצר ראה את ההתלבטות על פניי והציע שאבחר במנת חצי-חצי. כשהיא הגיעה הבנתי שהייתי צריכה לבחור רק בשוקולד. למדתי לפעם הבאה.

וכמובן רוזלך טבעוני (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
וכמובן רוזלך טבעוני | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

בשורה התחתונה, למרות שעבורי "לנדוור" נכנס למשבצת של בית קפה באמצע קניון גדול ורועש שבעיקר סוגר פינה לארוחת ערב עם ילדים – הם באמת הצליחו להפתיע הפעם. חייבת לציין שגם השירות היה נעים במיוחד, והרגשתי שממש שמחים לקבל סועדים שהגיעו במיוחד לתפריט הטבעוני. עכשיו רק נותר לאחל ולייחל שהם יתרחבו עם המנות החדשות לכל הרשת. לנדוור היקרים, אני בטוחה שגם טבעונים בחיפה או ברחובות ישמחו למנת אגז בנדיקט מושחתת בבראנץ' שלהם.

על אף ההיצע הרחב של ארוחות בוקר טבעוניות בתל אביב, לנדוור לגמרי מצליחה לתת פה פייט ראוי מאוד לכל בתי הקפה הבוטיקים למיניהם. אבל למה רק בסניף הזה הספציפי, למה לא בעוד סניפים? למה לא בסניפים מחוץ לגוש דן ששם באמת זקוקים למנות טבעוניות ראויות?

לנדוור. ארניה אסוולדו 13 (מתחם שרונה), תל אביב. א'-ה': 10:00-20:00 שישי 09:00-15:00 שבת 09:00-16:30. 050-8437778.