אנחנו יודעים ש"לא חובה להיות טבעוני כדי ליהנות מאוכל טבעוני" זו קלישאה שחוקה שטבעונים המציאו, אבל נשבעים שהפעם היא מוכיחה את עצמה לגמרי. בסיבוב הראשון בין דוכני האוכל לרגע שכחנו שמדובר בפסטיבל טבעוני למהדרין - מאוד קל להתבלבל בין ריחות המנגלים, מכונות הגלידה הצבעוניות, מנות הווק האסייתיות ודוכן הקרפים, שכמובן משך אותנו אליו מיד. בדרך נתקלנו בעמדת הרשמה לעמותת ויגן פרינדלי ונזכרנו איפה אנחנו נמצאים, אבל אנחנו עדיין מבטיחים שיהיה פה טעים לכולם.
שערי הפסטיבל נפתחו אתמול בערב (7.6) והוא יימשך עד יום חמישי (9.6), בכל יום בשעות 17:00-23:00. הכניסה חינם, המחירים נוחים (20-40 שקל למנה), ולא צריך לדאוג מתורים ארוכים במיוחד - כי מדובר במעל 100 דוכני אוכל של מסעדות שף, אוכל רחוב, בתי קפה וקינוחים מושחתים (וגם בריאים). לצד האוכל ניתן למצוא גם מתחמי בריאות והרצאות, סדנאות הוליסטיות, פעילויות לילדים, אזור VIP וגולת הכותרת: שיעורי בישול חינמיים עם שפים ובלוגרים מוכרים (ישראל ותמרה אהרוני, תומר אומנסקי, יונית צוקרמן ועוד).
אנחנו מתארים לעצמנו שיהיה לכם ממש קשה לבחור בין הסטייק המפורסם של 416 לקישים האגדיים מאנסטסיה, והרי כמעט בלתי אפשרי לוותר על רול סושי מושחת בגרין רול - אז בשביל זה אנחנו כאן. אם הקיבה האנושית שלכם לא תצליח להכיל 100 דוכני אוכל שונים, תנו לנו לעשות לכם סדר ולהמליץ על הדוכנים הנבחרים שלנו בפסטיבל הזה.
1. גבינות אוטופי
אם תבחרו להגיע למתחם בשעת שקיעה ותרצו לפתוח את הערב באווירה רגועה, זה הדוכן להתחיל איתו. תפסו פינה נעימה במדשאות והצטיידו בכוס יין או בירה ובפלטת גבינות מהדוכן של אוטופי. הגבינות עשויות מחומרים טבעיים בלבד - כמו אגוזים, שקדים וסויה - ומוכנות בעבודת יד. אנחנו אהבנו במיוחד את "אודם פקאן", גבינה עתירת שומן (מעל 40%) בסגנון פילדלפיה, עם אגוזי פקאן שלמים בפנים. אפשר לרכוש גבינות סגורות ולשמור קצת הביתה, ואפשר להתפנק עם פלטה נדיבה של כל מיני גבינות, קרקרים, זיתים, ירקות, פירות, שקדים ואגוזים.
2. 416
מסעדת שף טבעונית מפורסמת, אולי המפורסמת ביותר מבין כל דוכני הפסטיבל, שלא מאכזבת גם הפעם. גן עדן לחובבי תחליפי הבשר והאוכל המטוגן. הסטייק המפורסם הגיע גם לכאן, אבל הפעם הוא מוגש בתוך פיתה ולא על מחבת חמה, ולכן נמליץ לבחור דוקא במנת השווארמה, המורכבת מסייטן פרוס דק מוקפץ עם המון בצל ופטריות, שום, צ'ילי ועשבי תיבול. גם על תפוחי האדמה הקרועים אפשר לוותר, ולגוון עם מנה מפתיעה של קלמרי מלך היער: טבעות מטוגנות שעשויות מפטריות מלך היער בציפוי פנקו קריספי עם רוטב טרטר ופלח לימון.
3. אגזיט
כנראה הדוכן עם התור הארוך ביותר, ובצדק. לא בטוחים אם אפשר להגיד שמדובר במנה הטעימה ביותר, אבל את תואר "המנה המקורית ביותר" היא קטפה בקלי קלות. אגזיט הוא מעין ופל בלגי טרי וקראנצ'י, שמגולגל לצורת קונוס וממולא בגלידה, קצפת ותוספות מושחתות ומקוריות שהופכות ברגע קינוח תמים למנה בשם "אגזיט יוניקורן" או "אגזיט הלו קיטי". היינו מצפים שהמנה הצבעונית הזו תדבר בעיקר לילדים, אבל הופתענו לגלות שרוב העומדים בתור היו דווקא בגילאי 20-30, ואולי זה בזכות הפוטוגניות המושלמת של האגזיט. מה שנקרא מנה אינסטגרמית.
4. סאמר לאב
הלחות של יוני בתל אביב לא פוסחת גם על הפסטיבל הזה, וזו הסיבה שמנת יוגורט מרעננת היא בגדר חובה כאן. אף על פי שהיוגורט נראה ומרגיש חלבי לגמרי, מדובר ביוגורטייה טבעונית, היחידה בישראל. היוגורט עשוי חלב אורז ואפשר לבחור בטעם טבעי עם מתיקות עדינה, פטל-תפוז, תות יער, מנגו ואפילו שוקולד בלגי. לצד זה קיימות כל התוספות שתוכלו לחשוב עליהן, כמו פירות טריים, שוקולדים, עוגיות, סוכריות צבעוניות, כדורי טפיוקה וסירופים מתוקים. במקום הכוס הקלאסית תוכלו לבחור בגביע גלידה פריך, וכבונוס תצאו גם עם כפית צבעונית ורב פעמית, גימיק חמוד ובעיקר אקולוגי. אגב, בחנות המקורית בבן יהודה ההגשה היא עצמית מברזי יוגורט ענקיים וקצת ציפינו לחוויה הזאת גם כאן, אבל כשמבינים שמתוכננים להגיע כ-100 אלף מבקרים בשלושה ימי פסטיבל, אפשר להבין למה ויתרו הפעם על הקונספט.
בקיצור, ההמלצה שלנו: בואו מוקדם, על בטן ריקה ועם חבר טוב, כדי לחלוק את המנות ולטעום כמה שיותר.
Vegan Fest פסטיבל הטבעונות הגדול בעולם. מתחם שרונה, רחוב אלוף דוד אלעזר 6, תל אביב. 7-9.6, 17:00-23:00.