ביולי האחרון הודיע מקדש הטבעונים התל אביבי גודנס שהוא סוגר את שעריו אחרי עשור. המוני טבעונים נהרו כדי לנסות להציל את המקום, בגודנס השתכנעו ששווה לתת ניסיון נוסף - וכנראה שזו הייתה החלטה נכונה, כי השבוע כשהיינו שם בערב ספיישל סטייקים של Chunk Foods היה מלא עד אפס מקום (שימו לב: ערבי הספיישל מתקיימים לרוב בימי שני וחמישי, ומתקיימים גם בחמישי הקרוב).
נראה שלאחרונה המשימה העיקרית של החברות הטבעוניות היא להצליח להגיש סטייק עסיסי ובשרני ללא מוצרים מהחי, ונראה שהחברה המסתורית הזו, צ'אנק פודס, עומדת בה בהצלחה. מדובר בחברה ישראלית שמייצרת סטייקים ובשר מפורק מסויה מותססת ומיצוי סלק, והסיבה שאנחנו לא מכירים אותם היא שהיא משווקת כרגע בחו''ל בלבד. עכשיו גודנס הצליחה לשים את ידיה על משלוח מיוחד של המוצרים מאמריקה הרחוקה, ובחודש הקרוב (או עד גמר המלאי) הם מציעים את המנות בערבי ספיישל עם תפריט של ארבע מנות שמתמקדות באותם הנתחים.
נתחיל במנה הקלאסית - סטייק צ'אנק צ'ימיצ'ורי (82 שקלים). מדובר ב-120 גרם של "סטייק" שנצרב בגריל במשרה שום קונפי ומוגש עם צ'ימיצ'ורי ופירה תפוחי אדמה. האמת, נתח הבשר הזה עמד בציפיות שלי באופן מדויק, לא אכזב וגם לא התעלה. אם להשוות אותו לסטייק בשרי, נראה שמי שחובב את מידת העשייה וול דאן יאהב את המנה הזו, ומי שלא - ימצא אותה עשויה מדי. באופן לא מפתיע, אפשר למצוא דמיון בינו לבית הסטייק המפורסם של רידיפיין מיט, אבל בזמן שההוא מזכיר יותר צלי מאשר סטייק, כאן כבר יש מעט התקדמות לכיוון נתח עסיסי, בשרני ו"סטייקי" יותר, כמעט כמו האחד האגדי שהגישה מסעדת 416 עליה השלום.
ניסיתי את הנתח גם במנת הפילי צ'יז סטייק (72 שקלים) - נתחי צ'אנק פוד צרובים בגריל בתוך חלה עם ארוגולה, פלפלים קלויים, בצל צרוב, גבינת אמנטל מותכת ואיולי חרדל. קודם כל, אם באתם רעבים מאוד – זו המנה להזמין. גודל החלה כמעט משפחתי, והיא מלאה וגדושה ב"בשר", ירקות וגבינה מותכת, שבעיניי טעמה דומיננטי מדי והיא משתלטת על טעמי הבשר. מעבר למנה המרשימה בגודלה, השילוב עם הרטבים והבצל המטוגן עשה חסד לאותו נתח בשר מפורק, שספג את הטעמים בתוך החלה והיה הרבה יותר רך ונימוח ממנת הסטייק. כאן זללתי את אותו הבשר בהנאה גדולה יותר.
אחרונה חביבה (ובאמת החביבה מכולן) היא מנת הטאקו עם בשק מפורק (68 שקלים): שלוש טורטיות (די קטנות) עם בשר צ'אנק פוד מפורק, גוואקמולי, עגבנייה, בצל, צזיקי, צ'יפוטלה וכוסברה. גם במנה הזו הרטבים והבצל המטוגן עשו את שלהם, ונתח הבשר היה רך ונימוח וגם טעים מאוד. מדובר במנה קלילה יותר שאני לא יודעת אם תשביע אדם רעב מאוד, אבל בעיניי היא גם המוצלחת ביותר, ואפשר לאכול ממנה עוד ועוד ועוד. מה שכן, אם הגעתם לגודנס כדי לבדוק את הסטייק הטבעוני החדש, היא לא תספק את מבוקשכם. בשולחן שלנו היא הוזמנה כמנת פתיחה, וזו גם ההמלצה שלי הלאה.
את הארוחה קינחנו במנת פנקייקים בטעם תפוז טרי עם גלידת ריבת חלב, גנאש שוקולד, קרמל מלוח ושבבי קוקוס (62 שקלים). כמכורה קשה לפנקייקים בכל תצורותיהם, טעמיהם ורוטביהם – צר לי לומר שמשהו כאן פחות עבד. הפנקייק עצמו היה דחוס, טעם התפוז לא הורגש, ובעיקר - השוקולד והקרמל הוגשו רק על הפנקייק העליון, והותיר את הפנקייקים הנוספים יבשים ודי חסרי טעם. הגלידה הייתה נהדרת, מתוקה במידה וקרמית, עד שהיה קשה להבחין שאינה עשויה משמנת.
בשורה התחתונה, אם אתם מתגעגעים למנת סטייק (שמזכירה יותר צלי) אז זו של צ'אנק פודס לגמרי מומלצת, וגם המחיר הוגן. אבל האמת? גרסת הבשר המפורק היא החלק המפתיע, ואולי גם המוצלח יותר.
גודנס. המלך ג'ורג' 32, תל אביב. א'-ו' 10:00-23:30 שבת 12:00-23:00. טלפון: 055-9735792