בעולם של כל כך הרבה אפשרויות צמחוניות וטבעוניות, לא קל לרגש ולסקרן כשמגיע מוצר חדש לשוק, אבל הפעם - הצליחו. את ביצת העין הטבעונית של יו אג (Yo Egg) אנחנו מכירים כבר בערך שנתיים; פגשנו אותה בתפריטי הבראנץ' של מסעדת 17J ושל רשת בנדיקט ואפילו בבופה במלון בפתח תקווה – אבל בכל פעם ששאלנו איך מכינים אותה קיבלנו את אותה תשובה מתנשאת: "זה משהו שאי אפשר להצליח להכין בבית". ועכשיו הנה, ביו אג הרימו את הכפפה והוציאו את אותה ביצת עין מפורסמת בגרסה להכנה ביתית. 

אני לא חובבת תחליפים גדולה במיוחד, אבל ביצת העין הזו היא באמת תחליף טבעוני יוצא דופן. המראה שלה זהה לחלוטין לשל ביצה רגילה, הטעמים עדינים מאוד, ללא טעמי לוואי שמאפיינים המון מוצרים טבעוניים מעובדים, וגולת הכותרת: ה"חלמון" שלה נוזל ברכות ובטבעיות ברגע שהסכין נוגעת בו. עכשיו כל שנותר לגלות הוא האם כל הטוב הזה קורה גם במטבח הביתי שלנו.

אם בעבר הביצה הייתה מגיעה למטבחי המסעדות כשה"חלמונים" וה"חלבונים" מופרדים בשקיות שונות והיה די מורכב לערבב בין השניים באופן מדויק, ביצת העין הזו מגיעה חצי מוכנה לאכילה, אך קפואה לחלוטין. שומרים את המוצר בהקפאה עד לרגע ההכנה, מניחים אותו על מחבת חמה עם מעט שמן ומכסים ל-5 דקות, ויש לכם את זה. ביצת עין טבעונית בבית ב-5 דקות הכנה, שמישהו יצבוט אותי.

ביצה עין של יו אג. כמו במסעדה! (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
ביצה עין של יו אג. כמו במסעדה! | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

לפני שהכנתי את הביצה בעצמי בבית, הגעתי לטעום אותה ביריד הטבעוני בדיזנגוף סנטר. היריד עצמו מתקיים בכל יום רביעי בשיתוף עמותת Vegan Friendly, אבל עכשיו ולמשך עוד שלושה שבועות נערך פופ אפ מיוחד להשקת המוצר החדש בדוכן של The Vegan Wok. טעמתי את המנה המדוברת על חלה עם ממרח גוואקמולי ובצל ירוק, ואחרי שראיתי כי טוב, הצטיידתי גם במארז "ביצות" (כן, ככה הם קוראים לזה) של ביצת עין וגם של ביצה עלומה (35 שקלים למארז).

לפי הפרסום, ביצות העין והביצות העלומות לא מכילות כולסטרול ונטולות שומן רווי - החלמון שלהן נוצר בבישול מולקולרי והחלבון עשוי מחלבון חומוס - והושקעו לא פחות מ-30 מיליון שקלים בפיתוח שלהן. האם ההשקעה שווה את זה? אני הכנתי את המוצר בבית ויצא לי לא פחות ממושלם, אז באופן לא אובייקטיבי, אני נוטה לענות שכן. מודה שהייתי מעט סקפטית לגבי הסיכוי של החלמון והחלבון הקפואים לא להתערבב בשקית, אבל חששותיי התבדו. הכנתי את ביצת העין ואת הביצה העלומה ביום שאחרי היריד הטבעוני, והיה טעים לא פחות מהמנה המפנקת שהכינו עבורי במקום. גם הטקסטורה והמרקם היו זהים לאלה של המנה שמוגשת במסעדות ובבתי קפה, והרי ידוע שבבית זה כמעט אף פעם לא אותו הדבר. לא במקרה הזה.

יו אג. "ביצות" הם קוראים להן (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
יו אג. "ביצות" הם קוראים להן | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

הביצה העלומה הייתה חביבה מאוד, אבל משהו בחלבון שלה פחות עבד מאשר בביצת העין; בעוד שהחלמון הצהוב נזל באופן מושלם, החלק הלבן נשאר בצורתו המקורית ולא התפרק על פרוסת החלה כמו שהייתי מצפה. לכן ביצת העין היא חד משמעית הפייבוריטית שלי, גם על פני הביצה העלומה, וגם על פני רוב המוצרים הטבעוניים שאי פעם רכשתי. 

כרגע המארזים נמכרים רק בפופ אפ ביריד הטבעוני בדיזנגוף סנטר בימי רביעי, שם תוכלו לטעום את הביצה המדוברת גם על מנת הפאד קפאו המעולה של The Vegan Wok, אבל השמועה אומרת שהם אמורים להגיע בקרוב למקפיאים של רשת שופרסל.

ימי רביעי 3.7, 10.7 ו-17.7, 12:00-20:00, שוק האוכל הטבעוני בדיזנגוף סנטר