מתחם צ'לנוב החדש והמשופץ בתל אביב שקם על חורבות השוק הישן והמוזנח שעמד נטוש בין רחוב העלייה לצ'לנוב, מתפקד בינתיים על תקן יצור כלאיים משונה. מחד, בנייני דירות יוקרתיות ובתי עסק נובורישים, מנגד, עובדים זרים ואנשים משולי החברה פוקדים את הגינה הפנימית שנוצרה בין הבניינים המפונפנים. אוירה מאתגרת בעיקר בשעות הערב.
ולעניינו, לצד החנות והקונדיטוריה של אלון שבו והחנות הטבעונית PlantX פועלת כבר זמן מה, בתקופת הרצה, פיצרייה חדשה על טהרת הצומח. Double Zero תל אביב היא חלק מרשת תחת אותו השם של השף מת'יו קני בוניס שמתמחה באוכל טבעוני איכותי. כך שהציפיות היו בשמיים.
פיצה טבעונית היא כבר מזמן לא מצרך נדיר. רוב הפיצריות מציעות בתפריט הקבוע גם אופציה טבעונית שכוללת גבינת סויה או אגוזים. חלקן תעשיות למדי ולא עוברות את מבחן הטעם אבל אלו עם הגבינות האיכותיות עונות על כל הקריטריונים של פיצה טעימה, עשירה ועסיסית, כמעט כמו אלו עם הגבינות החלביות. כל ההקדמה הזו נועדה להדגיש כי פיצה היא עניין "מושחת", שמנוני, מספק וכייפי. ספוילר: ב- Double Zero עוד לא שם.
לקחנו סלייס (20 שקלים במחיר הרצה. הוגן למדי) מכל פיצה שהמקום מציע: מרגריטה, קייל ופטריות, ארטישוק ותרד, תפוח אדמה עם רוזמרין, ארבע גבינות ועוד. נתחיל מהחלק הטוב – הבצק. בצק מחמצת טוב. ונעבור לחלק הפחות טוב – הבצק. יש רק בצק. יבש. מדברי. מריחה דקה של רוטב עגבניות במרגריטה, תלוליות קטנות של גבינת הקשיו והמקדמיה שמיוצרת במקום וזהו. בצק. וזו עוד הייתה הפיצה המצטיינת. התוספות שעל הסלייסים האחרים היו בחלקם טעימות אבל כה מעטות ושוב – יבשות. לא ברור אם זו קמצנות ברכיבים או מינימליזם אופנתי אבל פשוט לא יכולנו לסיים את הפיצות. וזה כבר אומר משהו. מקווה רק שמישהו שם יקשיב.
להשוות פיצה טבעונית ללא טבעונית זה מלכתחילה השוואה לא הוגנת. לכן אשווה את Double Zero לפיצות טבעוניות שמוגשות ממש מעבר לפינה, אם זו החתול הירוק הטבעונית הוותיקה המעולה בגן החשמל או הפיצות הטבעוניות המצטיינות של פיצה לילה בלוינסקי, שכרגע ממש לא צריכות לדאוג מתחרות.
אז שימו עוד רוטב, גבינה ותוספות ונשמח לחזור למקצה שיפורים ולגלות שטעינו.
דאבל זירו. צ'לנוב 22, תל אביב. שעות פעילות: 18:00-22:00 (מומלץ להתעדכן בחשבון האינסטגרם)