לרגל יום הסושי הבינלאומי שחל בשישי, 18 בחודש, ביקשנו מחברי קהילת פוּדוֹס לבחור את הסושי הכשר הטוב ביותר בארץ. התוצאות לפניכם.

* קבוצת הפייסבוק פודוס – פודי'ז שומרי כשרות הינה בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה, שלאחרונה התחדשה גם בעמוד אינסטגרם, מאגדת פודי'ז, חובבנים ואנשי מקצוע, ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, תוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד.*

>> לכל הכתבות של פודוס

 ניני האצ'י, תל אביב

ניני האצ'י (228 ביפנית, הכתובת בה ממוקמת המסעדה) הוקמה על ידי אודי רומנובסקי ויואב ולין, צמד מסעדנים מנוסים שהחליטו להקים מסעדה יפנית כשרה, גם בשל הביקוש הגובר למקומות כשרים וגם בזכות סוף השבוע הפנוי למשפחה ולחברים.

המסעדה מציעה תפריט עשיר של סושי עם מגוון דגים טריים. בתפריט תמצאו גם מנות ווק, מרקים, סלטים ומנות טפניאקי. בניני האצ'י מציעים גם תפריטים מיוחדים כמו תפריט ללא גלוטן או תפריט טבעוני. עבור נשים בהריון מציעה המסעדה פס נפרד וסטרילי המותאם להריוניות שחשקה נפשן בסושי אמיתי.

בן יהודה 228, תל אביב. 03-6249228
כשרות: רבנות תל אביב

ניני האצ'י (צילום: דניאל לילה,  יח"צ)
ניני האצ'י | צילום: דניאל לילה, יח"צ

יאקימונו, תל אביב

מסעדת יאקימונו במלון הילטון תל אביב הוקמה בשנת 1994 והיא מחלוצות המטבח היפני בארץ. המסעדה, שהוקמה על ידי אבי כהן ז"ל, שמה לעצמה למטרה להנגיש קולינריה יפנית באופן מדויק וללא פשרות, תוך דגש על שימוש בחומרי הגלם ובדגים הטובים ביותר.

בתפריט תמצאו מנות יפניות קלאסיות כמו סשימי וסושי פרימיום, דים סאם, מנות טמפורה ומנות טפניאקי, לצד אלכוהול משובח. יאקימונו מציעה גם תפריט עסקי משתלם הכולל מרק לבחירה, מתאבנים, מנה עיקרית לבחירה, תוספת וקפה במחיר של 99 שקלים בלבד.

הירקון 205, תל אביב (מלון הילטון). 03-5202128
כשרות: רבנות תל אביב

יאקימונו  (צילום: מיטל סלומון,  יח"צ)
יאקימונו | צילום: מיטל סלומון, יח"צ

 קנקי (kanki) סושי בר יין, תל אביב

בדרך אל הים? בדרך חזור מהים? קנקי סושי בר היא תחנת הסושי הכשרה שתשמחו לשדרג איתה את הבילוי. בסקר שערכנו בקבוצת פודוס המסעדה התברגה באחד המקומות הגבוהים, ומלבד סושי היא מתהדרת גם בבר תוסס ושמח עם תפריט אלכוהול משובח.

בניגוד לרוב המסעדות האסייתיות, קנקי היא מסעדת דגים חלבית, המתמחה באוכל אסייתי. התפריט כולל מבחר מנות ראשונות כמו: מרק מיסו יפני, סלט אצות ווקאמה, אגרול ושיפודי סלמון בטריאקי, כמו גם מנות ספיישל מקוריות של המסעדה כמו: צ'יז רול, קריספי פיש, דים סאם בעבודת יד, פילה סלמון על הפלנצ'ה ואחרות. אם הגעתם עם ילדים: גם עבורם ישנה מנה מסודרת בתפריט להבטחת החוויה המשפחתית.

בוגרשוב 23, תל אביב. 03-6007676
כשרות: רבנות תל אביב, ירק מהדרין.

 נאו סושי בר – Neo, גבעתיים

נאו סושי בר – Neo היא מסעדה אסייתית כשרה שהוקמה ועוצבה בהשראת המזרח הרחוק על ידי אבי אילון לפני כ-12 שנה. במהלך השנים רכשה לעצמה שם כמקום עם סושי איכותי ואנרגיות נהדרות, שמתעצמות עם בוא הערב, אז נפתח גם הבר של המסעדה המציע ספיישלים מיוחדים.

לפני כחצי שנה הכתה את המסעדה טרגדיה כשאבי, הבעלים, נהרג בתאונת אופנוע והותיר אחריו חלל גדול. מנהל המסעדה המסור, נבו, ואשתו של אבי החליטו לשלב כוחות ולהמשיך את מפעל חייו.

כצנלסון 55, גבעתיים. 03-6705252
כשרות: רבנות גבעתיים, בחזקת בשרי. כל הירק גוש קטיף.

נאו גבעתיים (צילום: צוות המסעדה)
נאו גבעתיים | צילום: צוות המסעדה

 נאיה, בית נקופה

מסעדת נאיה במושב בית נקופה בהרי ירושלים הוקמה ב-2018 וכבשה בסערה את עולם המסעדות האסייתיות הכשרות. נאיה משלבת בתפריט נגיעות אסיאתיות אותנטיות מרחבי העולם עם מרכיבים מקומיים. בתפריט הסושי המפתיע של המסעדה תמצאו למשל את רול רינאי המכיל טרטר סלמון ובטטה בטמפורה ועטוף בסלמון צרוב, שבבי טמפורה, שערות בטטה ובצל ירוק.

המסעדה הוקמה על ידי קבוצת מסעדנים האחראים למסעדות מצליחות אחרות (דרך הגפן בבית זית, קפה שלווה וקפה איתמר המיתולוגי), והם מתכננים לפתוח בקרוב סניף נוסף של נאיה בירושלים (בית הכרם) ואף מתחם פוד-טראקס.

שביל הלולים 154, בית נקופה. 02-9900070
כשרות: רבנות מטה יהודה

נאיה (צילום: שגיב אמשלג,  יח"צ)
נאיה | צילום: שגיב אמשלג, יח"צ

ג'קו סאן, ירושלים

גק'ו סאן הוא הבן הקטן (והשובב) של מסעדת ג'קו סטריט, מהבולטות במסעדות הכשרות בירושלים. המסעדה, שהוקמה על ידי ארבעה שותפים, ביניהם השף זכאי חוג'ה, מעוצבת בסגנון ניו יורקי ומציעה אוירה היפסטרית מדליקה לצד סושי וראמן.

בין המנות בתפריט ניתן למצוא רולים מיוחדים כמו למשל אברס רול המכיל בטטה מקורמלת, מלפפון, אבוקדו, אספרגוס ורוטב טריאקי כמהין. כל זה לצד תפריט קוקטיילים עשיר ומשובח.

אגריפס 67, ירושלים. 02-5817178.
כשרות: רבנות ירושלים

 

ג'אקו סאן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
ג'אקו סאן | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

 JLM, ירושלים

JLM, בר האוכל היפני הירושלמי, הוקם על ידי יענקל’ה תורג'מן, שף ובעלים של מסעדת 1868 וזוטא בר קוקטיילים. תמצאו בו תפריט סושי בשילובים ייחודיים ומנות מהמטבח היפני כמו באנים, ספרינג רול ועוד לצד תפריט סאקה וקוקטיילים בהשראה יפנית. המקום מציע גם משלוחים וטייק אווי, מגשי אירוח, סדנאות ועמדת קוקטיילים לאירועים.

דוד המלך 10 ירושלים, 02-6222312
כשרות: רבנות ירושלים

 

JLM (צילום: סיון עמי שוב,  יח"צ)
JLM | צילום: סיון עמי שוב, יח"צ

Uran’s, ירושלים

עם פרוץ הקורונה התחיל אורן בן מויאל, סו שף לשעבר במסעדת ג'קו סטריט, לייצר סושי ביתי מוקפד שנשלח לכל רחבי העיר. אחרי חודש וחצי של ביקוש הולך וגובר לא הצליח אורן לעמוד בלחץ, התקשר לידידו עומר כהן ויחד הם הקימו את אורנ'ס: מקום של סושי נגיש ואיכותי, קצת אחר, עם דגש על חומרי גלם, מקוריות וטריות (למשל, בימי ראשון התפריט במקום צמחוני בלבד, או מבוסס על דגים אפויים, בשל הקושי להשיג דגה טרייה ביום זה).

לבד מסושי תמצאו במקום גם באנים, סלטים, מנות ראשונות (סביצ'ה על ברוסקטה, סשימי, גספצ'יו). וכדי שלא תשתעממו, בכל יום, בנוסף לתפריט הרגיל, יהיה גם ספיישל יומי מפתיע.

החבצלת 1, ירושלים. 02-5817171
כשרות: רבנות מהודרת ירושלים

 

URANS (צילום: אסף קרלה,  יח"צ)
URANS | צילום: אסף קרלה, יח"צ

סושי רחביה

סושי רחביה הוא אחד ממוסדות הסושי הוותיקים והמוכרים בירושלים. הסניף הראשון נפתח בשנת 2007, כשעוד היה חלל גדול בתחום, והוא אחראי במידה רבה על חינוך דור שלם של ירושלמים לאהבת הסושי, בעזרת היכרות קומבינציות חדשות וטעמים אסייתיים המותאמים לחיך הישראלי, שעד אז כיכבו בעיקר בתל אביב.

הסניף הראשון נפתח בשכונת רחביה (מכאן שמה של הרשת), והוא מהווה עד היום את סניף הדגל של הרשת, אחרי שעם הזמן נפתחו סניפים נוספים גם במרכז העיר ובמושבה הגרמנית. התפריט התרחב אף הוא ולצד מגוון רולים ניתן למצוא בסניפי הרשת גם דים סאם, מרקים אסייתיים, סלטים, מוקפצים נודלס, פאד תאי ועוד.

סניף המושבה: עמק רפאים 48, ירושלים. 02-5637777
סניף רחביה: עזה 31, ירושלים. 02-5667477
סניף מרכז העיר: רבי עקיבא 6, ירושלים. 02-6222083
מחלקת משלוחים: 02-5671791
כשרות: כשר בשרי, בהשגחת הרבנות הראשית ירושלים.

סושי רחביה (צילום: חנה טייב,  יח"צ)
סושי רחביה | צילום: חנה טייב, יח"צ

מינאטו, הרצליה וקיסריה

אין הרבה שפים יפנים בישראל ובוודאי לא שפים יפניים המבשלים כשר. השף אקי טמורה ממסעדת מינאטו, דור רביעי למשפחת מסעדנים יפנית, הוא מהבודדים שבהם.

למסעדה שני סניפים בהרצליה ובקיסריה, והיא מציעה תפריט המורכב ממבחר גדול מאד (למעלה מ-50 רולים!) של סושי מוקפד ברמת גימור גבוהה ומנות יפניות מסורתיות, לצד אלכוהול יפני. מינאטו היא הדבר הכי קרוב לטוקיו שתמצאו בישראל.

מינאטו הרצליה: המנופים 8, הרצליה. 09-7731703
כשרות: רבנות הרצליה

מינאטו קיסריה: תחנת הדלק פז, קיסריה. 04-6360812
כשרות: רבנות חוף הכרמל

מינאטו (צילום: גל וולובסקי פרידמן,  יח"צ)
מינאטו | צילום: גל וולובסקי פרידמן, יח"צ

UMA אומה סושי בר, זכרון יעקב

במבנה היסטורי שבעבר שימש בעבר כאורוות הברון רוטשילד, יושב בר הסושי הכשר UMA. תמצאו שם חצר יפהפייה ואינטימית, בר ענק ו בו תוכלו גם להזמין אלכוהול וקומת גלריה המשקיפה על המסעדה. המקום נבנה מתוך מחשבה להיות לא רק סושי בר, אלא גם מקום בילוי שכיף לשבת בו עם חברים, לשתות בירה מהחבית ולנסות רולים חדשים ומפתיעים.
בתפריט של אומה תוכלו למצוא סושי ומנות ייחודיות עם דגים טריים ותוספות לא שגרתיות, באן אסאדו בלתי נשכח, מנות ווק, מנות טבעוניות וקוקטיילים שמחים. לנשים בהריון מוצע סושי צמחוני (המוכן בפס נפרד) ושלל מנות אפשריות אחרות, לרבות דגים מטוגנים בטמפורה ועוד.

שדרות הנדיב 29, זכרון יעקב. 04-6292969
כשרות: הרבנות זכרון יעקב, בחזקת בשרי.

_OBJ

טאטאמי, חיפה (סניף מרכז הקונגרסים)

טאטאמי היא רשת מסעדות אסייתיות חיפאיות שהוקמה על ידי ערן לוי, מסעדן חיפאי ותיק. לוי חלם להקים מסעדה המשלבת סושי לצד מנות ממטבחים אסייתיים נוספים ולא שגרתיים כמו וייטנאם, קוריאה, תאילנד, אינדונזיה ועוד, תוך התאמה לחיך הישראלי. אחרי ההצלחה של הסניף הראשון, נפתח הסניף השני בסמוך למרכז הקונגרסים, אשר מחזיק בתעודת כשרות.

האוכל בטאטאמי מאופיין במקוריות וגיוון, ובעיקר במבחר המותאם גם לצמחונים, טבעונים ונמנעים מגלוטן. במקום תמצאו גם סושי ייעודי לנשים בהריון. לאחרונה נפתח סניף כשר נוסף של הרשת בקרית אתא.

טאטאמי קונגרסים: קדושי יאסי 1, חיפה. 04-888-2055
טאטאמי קריות: קניון שער הצפון, דרך חיפה 30 , קרית אתא. *5428
כשרות: הרבנות חיפה.

Mai Way, אשקלון

כן, גם לדרומיים שבחבורה מצאנו סושי כשר ומומלץ. הוא נמצא במסעדה אסייתית אהובה באשקלון, עיר החוף הדרומית. למסעדה תפריט עשיר המכיל מבחר רולים בקומבינציות שונות, ניגירי, כריך סושי מטוגן בטמפורה ועוד, לצד מנות נוספות כמו באנים ודים סאם. המסעדה צלחה את הקורונה בהשקת סדנאות סושי עד הבית והחלטה חכמה למקם עמדות הזמנה דיגיטליות, ובכך הפכה את המסעדה למסעדת אקספרס. לאחרונה חזרה המסעדה לשמש כמקום בילוי תוסס.

סניף משלוחים: הנשיא 4, אשקלון. 08-6766657
מסעדה: כיכר צפניה 10 אשקלון
כשרות: המסעדה בפיקוח צהר.