את החיבה המאוד לא סודית שלנו לשוק הכרמל בתל אביב אתם כבר מכירים (ואם לא, בואו מיד לראות את המפה המלאה שלנו לכל מה שיש לאכול כאן); ירקות ופירות משובחים, מסעדות ודוכנים של כל מה שמתחשק לאכול או לשתות, ואווירה ססגונית שקשה למצוא דומות לה, במיוחד בימי שישי בצהריים.

שוק הכרמל הצבעוני כולו נהנה מפופולריות שרק הולכת וגוברת, אבל בשנה האחרונה רחוב אחד קטן ומיוחד בשוק הפך למוקד קולינרי בפני עצמו: רחוב יום טוב הוא כנראה המקום הכי נכון להגיע אליו בסופו של סיבוב הקניות לסוף השבוע (ואם אתם ברי מזל ויש לכם בקרים פנויים באמצע השבוע - גם טוב).

אז מה בעצם כל כך מעניין דווקא ברחוב הזה? כנראה שזה פשוט השילוב בין הנוף והאווירה המרגיעה של כרם התימנים (ששונה מאוד מהטירוף של אזור השוק עצמו), להווי אמנותי ומשוחרר, ולתחושה שמאחורי בתי העסק שנפתחים ברחוב עומדת הבנה באוכל מחד, אך גם התחשבות בכיסי הלקוחות מאידך. יצאנו לסיבוב טעים במיוחד ברחוב יום טוב וחזרנו עם בטן מלאה ברשמים שיהםכו את הסיבוב שלכם ברחוב ללא פחות ממושלם.

קפה יום טוב כריך (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
נסו את כריך הסלמון והאבוקדו. יום טוב קפה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל


ארוחת בוקר וקפה: יום טוב קפה

בית הקפה יום טוב הוא אחד המקומות האהודים באזור השוק, ויש לכך סיבות טובות: ראשית, הקפה האורגני המצוין שמגישים פה והאוכל המוקפד שיש במקום. שנית, האווירה והעיצוב; יום טוב מציע הלך רוח אמנותי, שמורגש גם בחלק החיצוני של המקום (שמשקיף על העוברים והשבים ברחוב), וגם בחלל הפנימי רחב הידיים שגדוש בפריטים יפיפיים ומציע מגוון אפשרויות ישיבה שמשנות את החוויה בכל פעם מחדש.

התפריט במקום כולל מגוון משתנה של מאפים, לצד סלטים כמו סלט שוק עם עגבנייה, קולורבי, פלפל, מלפפון, בצל סגול, צנונית, גזר, טחינה, אורגנו ונענע (37 שקלים), וכריכים - אנחנו ממליצים לכם לנסות את כריך האבוקדו עם הסלמון והנבטים אם הספקתם להגיע לכאן לפני שהוא חוסל, וגם את טוסט האבוקדו עם גבינת העזים, הבצל הסגול, הלימון והזעתר. 

קהל הלקוחות במקום הוא שילוב בין היפסטרים שמתגוררים בסביבה ובאים לקפה של בוקר, סלבס ועוברי אורח שנקלעו לסביבה או עושים הפסקה מהקניות בשוק. מה שבטוח הוא שזה ללא ספק אחד מהמקומות הכיפיים ביותר להתחיל בהם את היום.

יום טוב קפה. יום טוב 30, תל אביב. 054-4257567

יום טוב ביר באזאר (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
בירה משובחת. ביר בזאר | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל


ביר באזאר שוק הכרמל (צילום: שי בן אפרים,  יחסי ציבור )
וגם תפריט כיפי | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור
בירה משובחת ונשנוש שווה: ביר בזאר
מה ששבה את ליבנו סופית במקום הקטנטן הזה הוא היחס האדיב של הצוות - אנשים שמטורפים על בירה במלא הרצינות, מבינים בירה, יודעים להתאים אותה לאדם שיושב מולם ומסבירים עליה בחפץ לב. הביר באזאר, כשמו כן הוא, אחלה של מקום לבוא לשתות בו בירה: יש כאן עשרות סוגים שלה ואנחנו ממליצים להתמקד בבירות שמייצרים עצמאית הבעלים (חתול שמן או דודהש'ך) או לזרום על בירה אחרת שנבחרה לככב באחד הברזים כאן. לא בעניין? יש גם מבחר אדיר של בקבוקים ממבשלות בירה ישראליות שונות ומשונות.

ויש גם אוכל (הוא אפילו כיפי והולך מצוין עם אלכוהול): התפריט פה לא לוקח את עצמו ברצינות יתרה, אבל מפתה ונעשה בהבנה. תמצאו כאן למשל פיצת לחוח עם רוסטביף, קורנביף, עגבניות ובצל; נקניקיות עגל עם סלט כרוב ותפוחי אדמה; וכבד קצוץ עם קורנישונים, ריבת תות וחזרת טרייה. המחירים נעים בין 23 שקלים לשליש בירה ועד 46 שקלים למנה היקרה ביותר בתפריט. הבונוס? אפשר גם לרכוש בירות מצוינות ומיוחדות ולשתות אותן בבית.

ביר בזאר. יום טוב 20, תל אביב. 03-5049537

יום טוב ליבר סלט יווני (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
חדשים בסצנה. ליבר | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל


יום טוב רחוב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
רחוב שעבר מהפך. יום טוב | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
דרינק של לילה ומנות קטנות: ליבר

התוספת הטרייה ביותר לסצנת האוכל והאלכוהול המתהווה של הרחוב היא ליבר: בר מאזטים קטן שמשלב בין עיצוב יווני לאלכוהול מכל הסוגים והמינים ותפריט קטן במחירים צנועים (17-32 שקלים למנה). התפריט מגוון וכולל קלאסיקות יווניות כמו עלי גפן וסלט יווני, אך גם מנות כמו פוקצ'ה עם רצועות סינטה ופיצת שקשוקה עם ביצים, חצילים ופלפלים. בליבר מתקיימות גם הופעות חיות (ניתן להתעדכן בפייסבוק של המקום) ובניגוד למקומות רבים בשוק שנסגרים כשהשמש שוקעת, כאן מכוונים להיות גם מקום של לילה - הליבר נפתח ב-11:00 ונסגר בשעות הקטנות. עוד מילה טובה אחרונה לסיום - מחירי המשקאות האלכוהוליים גם הם עושים נעים, הפעם בכיס. 

ליבר. יום טוב 33 תל אביב. 053-3375540

יום טוב ג'ולי (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מעוצב כמו בית. ג'ולי | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל


יום טוב ג'ולי מרק עדשים (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מרק עדשים חריף אצל ג'ולי | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
אוכל של בית: ג'ולי

מוסד האוכל הביתי של רחוב יום טוב הוא ללא ספק המסעדונת המצרית והאותנטית של ג'ולי. למעלה מ-20 שנה שג'ולי מפעילה את המסעדה שלה. מדי יום, משעות הבוקר, מעמידה סירים במטבח הקטן ומחכה לסועדים שימלאו את הבית השני שלה (המסעדה באמת מעוצבת כמו בית). המאכלים משתנים מדי יום לפי מצב הרוח, ההשראה, מזג האוויר וחומרי הגלם הזמינים. תתקלו כאן במגוון גדול של קציצות בשריות, סופריטו עוף, תחתיות ארטישוק ממולאות, וגם מדור טבעוני רחב שכולל מגוון סוגים של ממולאים כמו קישואים או פלפלים, ומרקים כמו מרק עדשים חריף שישרוף לכם בגרון ויפתח לכם את הסינוסים. כיאה למוסדות ביתיים שכאלה, הצלחות כאן עצומות והמחירים נוחים (כ-35 שקלים לקערת מרק גדולה וכ-50 שקלים לצלחת בשרית).

ג'ולי. יום טוב 29, תל אביב. 03-5169334. כשר

יום טוב רחוב מלפפון תאילנדי (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מלפפון תאילנדי. תנו קפיצה לדוכן הירקות האסייתים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

פריחה אקזוטית: דוכן הירקות האסייתים

באופן טבעי, יש הרבה מאוד דוכנים למכירת פירות וירקות באזור שוק הכרמל. אבל את הדוכן הייחודי הזה אנחנו אוהבים במיוחד, וגם אם לא תכננתם לרכוש כלום - כדאי מאוד לעבור כאן ולהתרשם מההיצע המהמם. תמצאו פה מבחר רחב של פירות וירקות שחלק מהם כנראה לא פגשתם אף פעם; מלפפון תאילנדי משונה למראה, מלון לבן עצום בו משתמשים בבישול הסיני בעיקר למרקים, חצילים תאילנדיים קטנים וירוקים, פפאיה ירוקה, טרייה ונהדרת לסלט פפאיה עסיסי או לבישול, דייקון ושפע סוגי פלפלים חריפים. תענוג רק לעבור כאן ולהתרשם מהמבחר. מול הדוכן נמצא דוכן מעניין נוסף בו ניתן למצוא פלנטיין ויוקה.

דוכן הירקות האסייתיים. פינת יום טוב וחבשוש, תל אביב

אין תמונה
קצבייה מהסרטים. מיט מרקט

הפינה לקרניבורים: מיט מרקט ו-25M

אם יש צמד מקומות שאין צורך להכביר עליהם במילים או בתיאורים אלה הם קצביית הגורמה מיט מרקט, שהייתה אחד מהסממנים המובהקים למהפכה הקולינרית של רחוב יום טוב, ואחותה הטעימה M25, שאמנם לא נמצאת רשמית על הרחוב, אבל אי אפשר להפריד אותה מהאחות הגדולה, וגם לא באמת צריך (מדובר בכמה צעדים שמפרידים ביניהן. אתם בוודאי תסלחו לנו על אי הדיוק).

אם בקניות עסקינן - אין ספק שחובבי הבשר ימצאו במיט מרקט בדיוק את מה שהם מחפשים: בשר באיכות גבוהה במיוחד, ולא פחות חשוב - הסבר והדרכה מקצועיים ואדיבים. נכון, המחיר כאן לא זול, אבל בכל הנוגע לבשר בפרט ולאוכל בכלל - לטעמנו זה בדיוק המקום בו שווה להשקיע. תמצאו כאן הכול ובשפע: צלעות טלה, מוח, אוכף טלה, פורטר האוס, סינטה ועוד ועוד.

לא מתחשק לכם לטרוח? המשיכו ישירות למסעדה, שם תמצאו את כל סוגי הבשר מהקצבייה, אותם יכינו לכם ביד מיומנת (מניסיון: זה כל כך טעים, עד שקשה לחזור אחורה). נסו את העראייס המדובר שהפך לאחת המנות האהודות בתל אביב; לשון צרובה פנטסטית; או פשוט כל נתח מרהיב לבחירתכם מהוויטרינה. הכול טעים. באחריות.

מיט מרקט. יום טוב 3, תל אביב. 03-5173086 | M25, סמטת הכרמל 30, תל אביב. 03-5580425

מסעדת M25 (צילום: נמרוד סונדרס)
אל תוותרו על העראייס | צילום: נמרוד סונדרס

יום טוב רחוב תבלינים (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
צבעים וניחוחות. חנויות התבלינים ביום טוב | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
האף יוביל אתכם: פירות יבשים ותבלינים
ממש בסמיכות לליבר ומול יום טוב קפה שוכנות שתי חנויות תבלינים ופירות יבשים שמפיצות צבע לכל עבר. תמצאו כאן משמשים מיובשים, אגוזים טעימים, צימוקים ועוד. בחנות הסמוכה יש שלל תבלינים שונים שישמחו להסביר לכם עליהם, וכן מגוון של צמחי מרפא וחליטות תה שונות ומשונות שיעשו לכם את החורף.

פירות יבשים ותבלינים. יום טוב 31, תל אביב

>> לכל הטיולים הקודמים