רצה הגורל והזדמנתי למדרחוב המרהיב של זיכרון יעקב, ורצה הגורל ומצאתי את עצמי מול לימה – המסעדה שניצבת בדיוק במרכזו. מאחר שמדובר במקום קסום ורומנטי, ובמסעדה שעשתה רושם קסום ורומנטי לא פחות – החלטתי לא לברוח מהגורל ולהיכנס לסעוד את נפשי.
את פנינו קיבל חלל בסגנון וינטג', עם הרבה עץ ואבן ירושלמית, ועל הקיר תמונה ענקית של כמה ברונים צרפתיים. די מהר גילינו שאם יושבים במרפסת אפשר להאזין לנגני הרחוב תוך כדי סעודה, וליהנות מהמדרחוב הומה האדם. בקיצור, פריקים של רומנטיקה ופסטורליות – זה המקום בשבילכם.
אוקיי, ומה עם האוכל?
את הארוחה פתחנו עם יקיטורי סלמון (36), שיפודוני סלמון על הגריל עם נגיעות טריאקי. אם תשאלו אותי הטריאקי הרבה יותר מ"נגע"; הוא ממש מזמז את הדג, וטעמו היה דומיננטי אבל בכל זאת טעים – מה שאי אפשר לומר על שערות הבטטה שעליהן הוגשה המנה, שהחליטו לקחת שיעורי שחייה בשמן. עוד הזמנו חציל בטחינה, שהיה מעולה וחם, והשתלב מעולה עם קוביות העגבנייה הקטנטנות, הצנוברים, הפטרוזיליה ושמן זית (מומלץ להוסיף גם ביצה קשה). חבל רק שהוא מוגש ללא לחם הבית, אשר בעבורו תידרשו להשקיע 12 שקלים נוספים.
מהעיקריות הימרתי על הקבבונים (59), שאמנם עשויים בקר וטלה אך הטעם הבולט בהם הוא דווקא הקינמון, שאינו מוזכר בתפריט. מדובר בלהקה של ארבעה קבבים בסך הכל, שלצדם פירה או צ'יפס – ולדעתי הם אינם מצדיקים את המחיר.
גולת הכותרת של הארוחה הייתה הפהיטס (59), מנת הדגל של המסעדה, שדווקא מצדיקה את מחירה עד מאוד. מדובר ברצועות חזה עוף, פלפלים, בצל ושום מוקפצים בצ'יליאקי (צ'ילי וטריאקי) וברנדי, מוגשות על פלנצ'ה רותחת עם סלסה, גוואקמולי ושתי טורטיות. המנה עצמה קצת ספייסית וקצת מתקתקה, חמה וטעימה מאוד, הפלפלים והבצל בהחלט נותנים תחושה של בסטה במקסיקו, והסלסה גורמת ללשון לרקוד. בצד המגרעות נציין את הגוואקמולי, שטעם יותר כמו אקמולי, ואת הטורטיות שהיו מעט תעשייתיות – אבל שניהם לא הצליחו להרוס את חדוות המנה.
בתפריט הקינוחים נמצא קינוח מסקרן בשם "הפאדג' של אופק", על שם אחייניתו של בעל המקום. ליד הפאדג' כתוב בתפריט "אין דברים כאלה", ואכן לא היה. אין פאדג'. התנחמתי בפאי תפוחים וצימוקים חם עם גלידת וניל (34), שהיה סטנדרטי וטעים אבל לא ניחם אותי די הצורך.
קריאה לסדר
התפריט של לימה כתוב בצורה מליצית ולפעמים, לא נעים לומר, קצת דבילית. במנות הראשונות, למשל, נוכל להיתקל ב "מרק היום" וב"מרק מחר", וליד פטה הכבד כתוב ש"הצנימים אינם טעימים בכלל", בצירוף אייקון של סמיילי. אנחנו אומרים: במקום שבו יש אוכל טוב לא צריך הומור.
שורה תחתונה
מסעדת זוגות קלאסית. אם אתם בדייט ראשון, לימה בכלל תעשה בשבילכם חצי מהעבודה. מה שכן, עדיף להגיע בשעות הערב ולא בשבת בצהריים, אז המסעדה גדושה והמלצרים ממוטטים.
5 דברים שחשוב שתדעו
1. המקום מאוד ידידותי לילדים: יש כסאות תינוק ומנות מיוחדות לטף.
2. בשבתות בערך בשתיים קורה דבר הזוי אך לגיטימי: יש "עוצר הזמנות", שמטרתו להניח למטבח לבצע טרנספורמציה מארוחות בוקר לצהריים.
3. השירותים הם הבטן הרכה של המקום, ונדמה שאת הדלתות שם לא החליפו עוד מתקופתו של אדמונד דה רוטשילד.
4. יש גם בר אלכוהולי משובח, עם מגוון בירות הולנדיות ובלגיות מהחבית.
5. השירות חביב ונחמד, אך לפעמים קורס תחת הלחץ – מה שמשפיע על זמן היציאה של המנות. בכל מקרה – שווה גם להזמין מקום מראש.
* מסעדת לימה, רח' המייסדים 52 , זיכרון יעקב, 057-9440669