אפשר לומר שאחרי משבר הקורונה למדנו להעריך את היופי שבלצאת לאכול בחוץ. ההתארגנות, היציאה, הבחירה מהתפריט ואפילו ההמתנה למלצר הפכו להיות מושא שאיפותינו בעוד כולנו ספונים בבתים עד יעבור זעם. אז עכשיו, כשהמסעדות ודוכני האוכל חוזרים לשגרה (סוף סוף!) לפי הנחיות משרד הבריאות, החלטנו לשרטט לכם את מפת האוכל של ישראל ולהביא בפניכם את כל המסעדות שאתם חייבים לעשות בהן צ'ק אין בזמן הקרוב.

פאב שדרות | השופר של התרבות בדרום | שדרות

פאב שדרות (צילום: עמיחי לבון)
פאב שדרות | השופר של התרבות בדרום | צילום: עמיחי לבון

תאריך לידה: 2012

מספר העובדים: 15

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "בגדול, בשדרות לא היה פאב למעלה משלושים שנה, מה שגרם להרבה מקומיים וגם סטודנטים באזור לחפש מקום לבלות בו, מספרים, זיו רחיפור ושחף פריפרז, הבעלים של המקום. "זו הייתה ההזדמנות עבור פאב חדש, ובחרנו להקים אותו ברחבת העירייה שבזמנו הייתה מאוד מוזנחת. היום המקום ממש מזכיר את שוק מחנה יהודה והפך את המדרגות מסביב וכל האזור לחלק מהאווירה".

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "המסעדה שלנו מגישה תפריט חלבי מאוד עשיר ומגוון. אנחנו נהנים מהפיצות של פיצה ארטישוק שנחשבת לאחת מ-14 הכי טובות מחוץ לתל אביב ומדי שבוע מגיעים אליה אנשים לסיור קולינרי. בנוסף יש לנו מגוון מנות פתיחה מגניבות, פטריות מרטין ממולאות, סלט ארטישוק או סלט משאושה, קלצונה, פוקצ'ות ופלטות ערביות כמו הפלטה המרוקאית ופלטת "אום כל טוב" שמביאה את כל היופי של המטבח הערבי לצלחת. גם בגזרת הקינוחים יש לנו הפתעות כמו סושי שוקולד, פיצה שחיתות ועוד הפתעות".

מנת הדגל: "יש לנו באמת מגוון עשיר, אבל אין ספק שהפיצה אצלנו היא מנת הדגל. עם חומרי גלם איכותיים, בסיס איכותי של גבינת גאודה ומוצרלה ו-55 תוספות מפנקות. בנוסף יש לנו גם את פיצות הספיישל עם BBB (בטטה, בולגרית וברוקולי), פיצה אש, פיצה צבי הנינג'ה, פיצת הוואי, פיצה מהים(!) פיצה ירוקיצה וקבלו את זה – פיצה צ'יפס!".

פאב שדרות (צילום: עמיחי לבון)
"חומרי גלם איכותיים, בסיס איכותי של גבינת גאודה ומוצרלה ו-55 תוספות מפנקות" | צילום: עמיחי לבון

סוד הקסם שלנו: "אחד הדברים שעושים אותנו למי שאנחנו זו התרבות שאנחנו מביאים למקום. אנחנו נחשבים לאחד מבין עשרת הפאבים הכי תרבותיים בארץ ומארגנים למעלה משמונים אירועי תרבות בשנה. יש לנו ערב שנקרא 'ברברת' בו אנשים מגיעים ומקריאים שירה מדוברת, אנחנו מארחים הרבה הופעות אינדי, מופעים, פאנלים, חברי כנסת, ערב לקהילה הגאה ואפילו עכשיו מארגנים סשן של 'מדע על הבר' עם הרצאות. בנוסף אנחנו מארחים שלושה פסטיבלים כל שנה – קולנוע דרום, אינדי שדרות ופסטיבל אילת. מצד אחד הכל נורא תרבותי מצד שני יש אווירה מאוד חמה שמזכירה שוק וזה יוצר אווירה מיוחדת מאוד. אנחנו מביאים את אווירת החפלה השמחה והמסיבות לשדרות".

בואו לאכול את האוכל שאתם אוהבים>>

התוכניות שלנו לעתיד: "כיום אנחנו רוצים בעיקר לשמור על הקיים. להמשיך להיות אחד מהפאבים הכי תרבותיים שיש, לארח המון קהל ופסטיבלים ובעיקר להיות השופר של התרבות בדרום לצד קולינריה טובה ולעשות דברים הכי מהלב שיש כמו שאנחנו יודעים לעשות. עברנו הרבה קשיים השנה בגלל המצב הביטחוני ובגלל הקורונה, אנחנו רק רוצים לחזור לשגרה הטובה."

טרומן אנד קו | אמריקאית, טעימה ועם קריצה | איירפורט סיטי

טרומן אנד קו (צילום: אנטוליו מיכאלי)
טרומן אנד קו | אמריקאית, טעימה ועם קריצה | איירפורט סיטי | צילום: אנטוליו מיכאלי

תאריך לידה: 2015

מספר העובדים: כ-50 עובדים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "שטח המסעדה היה שייך בעבר למסעדת "עד העצם" בה עבדתי בתור מלצר, מספר כפיר ארביב, הבעלים של המקום. "כעבור כמה שנים בהם גם התקדמתי – התנתקנו מהרשת ונשארנו עם מסעדה באוריינטציה אמריקאית. את השם בחרנו כי רצינו ליצור אווירה קלילה וכיפית, אז טרומן נבחר בגלל הנשיא האמריקאי וגם בגלל הקרבה לכפר טרומן, שם אני גם מתגורר, את הקומפני הוספנו בשביל הקריצה. חיפשנו מקום שיציע תפריט אמריקאי שמח וטעים". 

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "מה שאוכלים אצלנו זה בעיקר אוכל בסגנון דיינר אמריקאי, אבל קצת יותר עדכני עם קריצות למנות מקסיקניות ואסיאתיות אהובות. יש לנו את ההמבורגר שהוא כמובן ה-מנה אצלנו כבר שנים וזה טירוף, בנוסף יש גם שניצל דק וענק, מנות של קארי בול –רוטב קארי שמכינים במקום עם ירקות מוגש לצד אורז ביחד עם טופו או עוף. מנה אסיאתית עם התאמה אלינו".

מנת הדגל: "יש לנו שתי מנות דגל שאנשים ממש אוהבים. אחת היא ההמבורגר המצוין שלנו שאנחנו טוחנים כל יום במקום ומשלבים נתחים סופר מובחרים. השנייה היא בעצם מנת שניצל ענק שזה שניצל עוף דק שיושב במרינדה ולאחר מכן אנחנו מצפים אותו וזה יוצא פשוט ענק! ממש תופס את כל הצלחת".

טרומן אנד קו (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מנת שניצל ענק | טרומן אנד קו | צילום: אנטוליו מיכאלי

סוד הקסם שלנו: "אפשר לומר שהסוד של המקום הוא הצוות. הרבה מאוד מהעובדים, המנהלים והטבחים שלנו הולכים איתנו כבר שנים. גם קהל הלקוחות שלנו מתמיד איתנו כבר למעלה מ-14 שנה, זה משהו נדיר בעולם המסעדנות. אנשים שסעדו אצלנו בתור ילדים בתחילת הדרך, היום עובדים אצלנו כמלצרים. יש לנו כ-4,000 חברי מועדון מהסביבה שאנחנו לוקחים אותם ברצינות גמורה ואפילו מתייעצים איתם כשאנחנו מחליפים את התפריט לתפריט קיץ או חורף חדש".

התוכניות שלנו לעתיד: "בקורונה גילינו את עולם המשלוחים. נדרשנו לעבוד כל הזמן ללא הפסקה ונכנסו לזה הרבה יותר בהשוואה להתנהלות שהייתה לפני המשבר. כיום אנחנו שואפים להמשיך ולהתקדם גם במישור הזה ולהציע לבתים משלוחים של ארוחות משפחתיות עם מנות שמותאמות לארוחה ביתית ואפילו לחימום".

ניושי | סושי כמו שמעולם לא חוויתם | נס ציונה

ניושי (צילום: סושי ניושי)
ניושי | סושי כמו שמעולם לא חוויתם | נס ציונה | צילום: סושי ניושי

תאריך לידה: 2019

מספר העובדים: כ-20 עובדים. בקרוב נפתח סניף נוסף עם אותו מספר עובדים פחות או יותר.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "אני עצמי בן 24 ומתעסק בתחום האוכל כבר למעלה מ-12 שנים, מספר דן ברוך, הבעלים של המקום. "את המסעדה הראשונה הקמתי בגיל 18 ואפשר לומר שהאוכל הוא מה שאני אוהב לעשות וליצור. לעולם הקולינאריה האסיאתי נכנסתי לפני חמש שנים והתאהבתי. רציתי לתת לסושי מקום של כבוד ולהקים מסעדה בסגנון בוטיק עם חומרי גלם איכותיים – אצות, דגים, ירקות סוג א'. ככה הקמתי את ניושי".

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "מה שאנחנו מציעים בניושי זו חוויה של אוכל אסיאתי גבוה עם מחירים לכל כיס ודברים שאי אפשר לטעום בשום מקום אחר, מנות צבעוניות ויפות לעין וגם דברים מיוחדים כמו אורז בצבעים שחור, צהוב וירוק, או רולים בציפוי סלק מקורמל, סלמון מקורמל, טופים של אבוקדו מקורמל ובטטות. יש לנו גם שילובים מפתיעים במסעדה לפי עונות השנה כמו ספיישלים עם מלון ופירות. אנחנו רוצים תמיד לגוון, לחדש, לעשות דברים מגניבים. גם בגזרת המוקפצות והמנות הראשונות יש לנו אטריות סלק, אטריות תרד ומנות יוצאות דופן עם חלב קוקוס".

מנת הדגל: "מנת הדגל שלנו היא ניושי רול, על שם המקום. זה גם הרול שאני ספציפית הכי אוהב – בפנים יש ספייסי סלמון אבוקדו ובטטה במעטפת סלמון צרוב עם ספייסי מיונז, טריאקי עם שבבי טמפורה, קריספי בטטה ועירית.

ניושי (צילום: סושי ניושי)
ניושי | "חוויה של אוכל אסיאתי ברמה גבוהה עם מחירים לכל כיס" | צילום: סושי ניושי

סוד הקסם שלנו: "הסוד של המקום הוא טריות המוצרים. כל הדגים שלנו מגיעים כל בוקר טריים בייבוא מנורבגיה וגם את הרטבים ושאר המוצרים אנחנו מכינים בעצמנו, אנחנו לא קונים שום דבר ונמצאים בשליטה מלאה על כל דבר שאנחנו מגישים ללקוח שלנו. כל זה מתווסף לשירות החם שאנחנו נותנים פה שהוא - לפני הכל. העובדים שלנו מכינים את האוכל מאהבה, הם לא מגיעים רק כדי לעבוד, אלא רוצים לעשות דברים טעימים, יפים ומשוגעים ונהנים לעבוד כאן".

התוכניות שלנו לעתיד: "יש לנו את הסניף החדש שאנחנו מקווים לפתוח בקרוב בפארק המדע ברחובות, ובהמשך אנחנו שואפים להפוך לרשת ולהנגיש את האוכל האסיאתי האיכותי שלנו לכל אחד בארץ. כמו כן יש לנו תחום שאנחנו שואפים לפתח של קייטרינג אסיאתי לימי הולדת, מסיבות רווקים ורווקות, חתונות ועוד. זה בעצם אירועי שף אסיאתיים ניידים עם בלאגן, אש וצבעים".

נאם | תאילנד זה כאן | תל אביב

מסעדת נאם (צילום: אנטוליו מיכאלי)
נאם | תאילנד זה כאן | תל אביב | צילום: אנטוליו מיכאלי

תאריך לידה: 2014

מספר העובדים: בסביבות 150 בכל הסניפים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "אייל מתעסק שנים במסעדות תאילנדיות ועבד שנים עם מטבחים תאילנדים וגם אביאל הסתובב 20 שנה במסעדות וצבר ניסיון אדיר ועתיר שנים. הגענו לפתוח את המסעדה הזו מחיבה ואהבה אמיתית למטבח התאילנדי האותנטי – לעם התאילנדי, לתרבות שלו ולתפריט שלו, מספרים אייל לנגליב ואביאל אוסלנדר, הבעלים של המקום. "לדעתנו זה אוכל טעים מאוד שמתאים לקהל הישראלי, לטמפרמנט הישראלי ואפילו למזג האוויר. האמנו שיש צורך במטבח תאילנדי כזה בצפון תל אביב - טעים, קליל, אותנטי ונאמן למקור. מבחינתנו זה היה הדבר הנכון ועם הרבה אהבה ואמונה הלכנו על זה".

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "אצלנו במסעדה אוכלים כמיטב המסורת התאילנדית והתפריט נחלק למנות חמות וקרות, סלטים, בשר ודגים. אנחנו משתמשים במרכיבים תאילנדים אותנטיים כמו סלט מנגו ירוק, פפאיה ירוקה, תבשילי קארי מצוינים עם חלב קוקוס ובלי, רטבים חזקים חריפים וחמוצים, רוטב דגים, ליים, צ'ילי, קפיר ליים, למון גראס ובזיליקום תאילנדי. את כל המחיות אנחנו טוחנים ומכינים במקום וגם הירקות שלנו גדלים בחווה שמגדלת לנו אותם במיוחד. כמובן שאי אפשר בלי כמה מנות של אטריות מוקפצות בווק עם תוספות משתנות שהסועד יכול לבחור ולהרכיב לעצמו".

מנת הדגל: "מנת הדגל שלנו מגיעה מגזרת הסלטים - סלט הפומלה שהולך חזק ומוכר מאוד. גם בגזרת הדגים יש לנו את הדג הפריך ברוטב קארי אדום ואת מנת הפאד פט – פילה דג מוסר ים מטוגן ופריך מוקפץ ברוטב קארי חריף אדום".  

מסעדת נאם (צילום: אנטוליו מיכאלי)
מסעדת נאם | "אוכלים כמיטב המסורת התאילנדית" | צילום: אנטוליו מיכאלי

סוד הקסם שלנו: "השירות המשפחתי והנעים מצטרף לאוכל המעולה ולתמורה המצוינת והמחירים הסבירים. יש פה אוכל מוקפד ונאמן למקור שלא מתפשר על חומרי גלם".

התוכניות שלנו לעתיד: "כרגע אנחנו רק רוצים להמשיך ולעשות לאנשים אוכל תאילנדי מצוין, איכותי וטעים. השאיפה היא להצטיין עוד ועוד במה שאנחנו עושים ולהמשיך להשתפר ולהשתדרג באיכות ובשירות".

גרין פאב | לשבת על בירה ולהאכיל את הסוסים | קיבוץ ניר עם

גרין פאב (צילום: גפן שוורץ)
גרין פאב | ממוקם בלב הקיבוץ | צילום: גפן שוורץ

שנת הקמה: 2003

מספר העובדים: בכל משמרת יש בין 12-14 עובדים. סך הכל אנחנו מעסיקים כ-30 עובדים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "כשהיינו צעירים היינו מחפשים מקום בקיבוץ לשבת בו ולהיפגש, מספרים איתי מבורך ושחר שוורץ, הבעלים של המקום. "הסלון הביתי הפך להיות קטן מדי וחיפשנו חלל גדול שאפשר לשבת בו 'ולהישבר' בו בכיף. עם הזמן התחילו להגיע למפגשים אנשים לא קשורים והמעגל גדל וגדל עד שהגיע לממדים של היום – 220 איש מכל האזור ב-300 מ"ר. זה התחיל בקטע של ילדים שמחפשים מקום מגניב לשתות בו אלכוהול".

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "התפריט שלנו רחב מאד והוא כולל ארבעים מנות כמו סלט קיסר, פיצה, המבורגר, פסטות וכל הדברים שאנשים אוהבים. מה שמיוחד בנו זה שאנחנו משתדלים להיות ירוקים וסביבתיים ולמחזר את הכל בשטח ששריינו מאחורי הפאב – בקבוקים, שמן, ברזל וכל דבר אפשרי".

מנת הדגל: "אפשר לומר שיש דיבור רציני באזור על כריך השניצל שלנו. מדובר על כריך שניצל מלחם מחמצת שמורכב עם חרדל, דבש, חסה, בצל סגול, עגבניות, חמוצים, רוטב הבית וכמובן שניצל. בעקרון מה שהופך אותו למה שהוא זה שיש בו שכבה כפולה של שניצל לאורך כל הלחם וזה הופך אותו לבשרני מאוד".

גרין פאב (צילום: גפן שוורץ)
"התפריט שלנו רחב מאוד והוא כולל ארבעים מנות" | צילום: גפן שוורץ

סוד הקסם שלנו: "אין ספק שאחד הדברים שהכי מושכים אנשים זה המיקום בלב הקיבוץ. כשנכנסים אלינו מרגישים את הקיבוץ לכל דבר ועניין, זה מאוד אותנטי ומושך הרבה אנשים מבחוץ שמחפשים מקום שמרגיש כמו בית ומשפחה. וזה באמת משפחה - יש פה דורות שגדלו פה, זוגות שהכירו פה, התחתנו והקימו משפחות. עבור כל קהילת שער הנגב, שמתמודדת עם מציאות לא פשוטה, מדובר במקום מפגש להופעות, למסיבות ובכלל – אם אתה רוצה לפגוש את כל מי שבאזור אתה חד משמעית קופץ לפאב. האותנטיות פה נשמה ויש פה מן בועה בתוך המדינה".

התוכניות שלנו לעתיד: "בימים אלה אנחנו מקימים פינה ענקית בחוץ שנמצאת ממש בסמוך לפרות ולסוסים כך שזה יהיה מעניין לשתות בירה ולהאכיל את הסוסים בגזר תוך כדי. בגדול השאיפה שלנו היא להמשיך ליצור תרבות ולהנגיש אותה לכל תושבי האזור".

אלטה | לאכול על המים | צומת מושבת כנרת - חוף שלדג

אלטה (צילום: אנטוליו מיכאלי)
אלטה | לאכול על המים | צומת מושבת כנרת - חוף שלדג | צילום: אנטוליו מיכאלי

תאריך לידה: 2019

מספר העובדים: 40 עובדים. 

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "יש לנו מסעדה נוספת באזור שנקראת 'על הנהר' ואחרי כמה שנים החלטנו להתרחב, מספרים נדב ונאור דיין, הבעלים של המקום. "מצאנו את הנכס הזה שנמצא במקום הכי יפה בכנרת, לדעתי בין היפים בארץ – חוף שלדג. הנכס ממש יושב על המים והחלטנו להקים שם מסעדת דגים".

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "הקונספט של המסעדה הוא מאכלי ים, למרות שיש לנו בתפריט גם שלוש מנות בשריות למי שלא אוהבים דגים. בתפריט שלנו אפשר למצוא מנות מיוחדים כמו סשימי דג ים מתחלף ועוד הרבה דברים מעניינים כמו סשימי על הקרח, פורל בעשן פחמים, מחבת ים, לוקוס מרקס ועוד הפתעות".

מנת הדגל: "לטעמי מנת הדג היא סיגר דג ים - כמה שהיא פשוטה היא הכי טעימה – אנחנו לוקחים את הבשר שנשאר על הראשים והאדרות של הדגים, מורידים אותו עם הסכין וזה הבשר השומני הכי טעים שיש. מכניסים אותו לעלה סיגר עם תיבול שלנו וזה פשוט פצצה".

אלטה (צילום: באדיבות המסעדה)
סיגר דג ים | מנת הדגל | צילום: באדיבות המסעדה

סוד הקסם שלנו: "הקסם של המקום זה העיצוב המרהיב שיש בו – אחד המקומות הכי יפים שיש גם מבחינת נוף וגם מבחינת עיצוב. כשזה בא בשילוב עם אוכל טוב זה מושלם".

התוכניות שלנו לעתיד: "כרגע השאיפות שלנו הן רק להתרחב בתוך גבולות העסק ולהרחיב את הפעילות. המסעדה גדולה ויש בה מקום ל-200 סועדים. בהתחלה פתחנו ל-90 מקומות ישיבה ועכשיו אנחנו עומדים על 140 מקומות. ברגע שנגיע ליעד כנראה נלך לכיוון של אירועים פרטיים שמוזמנים מראש".

פיצה פורטו | מסעדה איטלקית אמיתית | איירפורט סיטי

פיצה פורטו (צילום: באדיבות המצולמים)
פיצה פורטו | מסעדה איטלקית אמיתית | איירפורט סיטי | צילום: באדיבות המצולמים

תאריך לידה: 2017

מספר העובדים: 50 עובדים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "שנינו אוהבים מאוד את המטבח האיטלקי והרגשנו צורך להנגיש אותו גם לפריפריה ולמקומות שהם מחוץ לתל אביב, מספרים עוז כהן ויובל בן משה, הבעלים של המקום. "לא רק פיצריות שכונתיות או פסטות כמו שיש בבתי קפה אלא מסעדה מלאה שעושה כבוד למטבח האיטלקי".  

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "התפריט שלנו הוא תפריט איטלקי מלא שמורכב מפיצות, פסטות, דגים, סלטים וגם מנות בשריות. יש לנו במרכז המסעדה טאבון ענק שממנו יוצאות כל המנות והפיצות שנעשות בעבודת יד משישה סוגי קמחים ותערובת גבינות ייחודית".

מנת הדגל: "מנת הדגל שלנו היא עוף ריזוטו – עוף בבישול סו וויד שנכנס לטאבון עם מנת ריזוטו תרד ולימון. אנחנו אוהבים אותה כי היא משלבת את כל מה שאנחנו מציעים – חומרי גלם איכותיים, תהליכי בישול ייחודיים כמו הסו וויד, הנגיעה של הטאבון וההתמחות שלנו בכל תחום הפסטות שהריזוטו משיק לו. הבאנו את כל מה שאנחנו יודעים לעשות במנה אחת מפתיעה שלא מוצאים בכל מסעדה איטלקית".

פיצה פורטו (צילום: איתן וקסמן)
"תפריט איטלקי מלא" | צילום: איתן וקסמן

סוד הקסם שלנו: "למרות שהעסק מנותק מתל אביב, ואולי דווקא בגלל זה – התושבים באזור אוהבים להגיע וליהנות מהעיצוב והחוויה, לצד האוכל המשובח שמביא הרבה מאוד קהל".

התוכניות שלנו לעתיד: "במאי האחרון פתחנו סניף נוסף של פיצה פורטו ברמת השרון וביוני הקרוב אנחנו עתידים לפתוח סניף נוסף בגבעתיים. השאיפה היא להתרחב עוד ועוד בארץ, להנגיש את האוכל האיטלקי הטוב ולהפיץ את הבשורה, ואפילו לעשות טבילה משמעותית במערב אירופה".

פיצה טוסקנה | הרבה מעבר לפיצרייה שכונתית | קרית חיים-חיפה

פיצה טוסקנה (צילום: פיצה טוסקנה)
פיצה טוסקנה | הרבה מעבר לפיצרייה שכונתית | קרית חיים-חיפה | צילום: פיצה טוסקנה

תאריך לידה: 2009

מספר העובדים: בשני הסניפים שלנו (בקרית חיים ובקרית מוצקין) יש לנו כ-40 עובדים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "בתור נערים יצא לנו לעבוד בעסקים שונים בתחום המסעדנות כמו פיצריות ובתי קפה, מספרים קובי לוי ומרקו חזן, הבעלים של המקום. "כשהשתחררנו מהצבא יצא לנו לדבר ולחשוב שאנחנו יכולים לעשות את זה גם בעצמנו. הבנו שיש לנו את כל הכלים, הידע והיכולות אז אמרנו - יאללה".

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "אצלנו אפשר לאכול אוכל איטלקי כמו פיצות, פסטות, סלטים, מאפים ואפילו קינוחים. יש לנו גם מגוון של מנות ללא גלוטן ומנות טבעוניות עם גבינה טבעונית או ללא גבינה ועל בסיס ירקות. אנחנו מתאימים את עצמנו לכל הרצונות של הלקוחות. גם בגזרת הסלטים יש לנו סלטים מצוינים שיצרנו אבל כל אחד יכול להוסיף ירקות לפי מה שמתחשק לו. אנחנו תמיד אוהבים לשלב לאט לאט מנות משוגעות ודברים מפתיעים כמו פיצה לבנה עם רוטב שמנת או פיצה פולנטה ועוד דברים בסגנון. דומה אבל שונה".

מנת הדגל: "דווקא הפיצה הרגילה, הפשוטה והטעימה היא מנת הדגל. בסופו של דבר לא צריך יותר מרוטב טעים, בצק טרי וגבינה איכותית. זה פשוט מדבר לכולם".

פיצה טוסקנה (צילום: פיצה טוסקנה)
פיצה טוסקנה | מנת הדגל | צילום: פיצה טוסקנה

סוד הקסם שלנו: "אחד הדברים שמושכים אלינו לקוחות שוב ושוב זו העובדה שהמנות אצלנו תמיד נשמרות באותו סטנדרט גבוה – המוצר הוא אחיד ומדויק: תמיד טרי, תמיד איכותי, תמיד טעים. אלו לכאורה מנות פשוטות ואנשים מצפים לקבל למשל פסטות ברמה של פיצריה ומקבלים מנות ברמה של מסעדה. בכל מנה אנחנו נותנים בשפע וממלאים צלחת. אנחנו הרבה מעבר לפיצריה השכונתית. גם בגזרת המשלוחים אנחנו הכי מהירים באזור הצפון. כיום אנחנו עומדים על עשרים דקות הגעה לשליח. כל אלו פשוט עושים את ההבדל". 

התוכניות שלנו לעתיד: "יש לנו תכנית מגירה להתפתח לרמה הרשתית, "לפזר" עוד כמה סניפים בצורת זיכיון או שותפות מלאה".

שגב בורגר שוק | המבורגר ישר מהקצב | שוק מחנה יהודה, ירושלים

בר שגב בורגר שוק (צילום: שגב בורגר)
שגב בורגר שוק | המבורגר ישר מהקצב | שוק מחנה יהודה, ירושלים | צילום: שגב בורגר

תאריך לידה: 2019

מספר העובדים: 12 עובדים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "במקצועי אני קצב ויש לי קצביה בשכונת תלפיות כבר הרבה שנים", מספר ניסים שגב, הבעלים. "לפני ארבע שנים פתחתי שם גם מסעדת המבורגרים. לפני שנה וחצי רצינו להתרחב ואמרתי שכירושלמי זה מחייב לפתוח סניף בשוק מחנה יהודה, המקום הכי אותנטי שיש". 

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "כמו שאפשר לנחש יש אצלנו תפריט בשרי עשיר כשגולת הכותרת היא ההמבורגרים האיכותיים שאנחנו טוחנים במקום כל יום מנתחים שאנחנו בוחרים. מדובר בהמבורגר פרימיום, שלא רגילים לאכול במקומות אחרים. הטחינה נעשית יום יום כשהבשר מגיע ישירות מהקצביה. אנחנו טוחנים נתחים של אנטריקוט, מכסה של הפריים ושומן של הואגיו. כמובן שיש לנו גם כל מיני תוספות מיוחדות כמו כבד אווז, חזה אווז עם ביצה, מרגז ועוד. יש לנו גם חלון ראווה בו אפשר להגיע, לבחור נתח ומשקל ולטחון בהזמנה אישית – פריים ריב, סטייק על העצם, אנטריקוט, סינטה ופילה. גם הטבעונים יכולים למצוא אצלנו מה לאכול עם מנה טבעונית מ-ביונד מיט ומבחר סלטים ותוספות".

מנת הדגל: "שגב מפנק. המבורגר עם כבד אווז וריבת בצל. בואו נגיד שמדובר פה בשחיתות עד הסוף".

בר שגב בורגר שוק (צילום: שגב בורגר)
"תפריט בשרי עשיר" | צילום: שגב בורגר

 

סוד הקסם שלנו: "אין ספק שהמיקום שלנו הוא אחד הדברים הכי טובים שיש. מדובר בשוק מחנה יהודה, ברחוב הכי קולינרי שיש עם מלא מסעדות מסביב. בנוסף, העובדה שאנחנו קצבים ושזה לא עוד המבורגר אלא המבורגר של קצב, גורמת לאנשים לרצות ולחזור לפה".

התוכניות שלנו לעתיד: "אין ספק שאחרי הקורונה דברים קצת משתנים. היה לנו הרבה זמן לחשב מסלול מחדש ואנחנו עושים הרבה שינויים גם בתפריט. עכשיו כשהמסעדות נפתחות ואנחנו חוזרים לשגרה אנחנו מתחילים עם השינויים והשדרוגים שעשינו בתפריט, בתקווה לקלוע גם לטעמם של הלקוחות".

פיצה ניו יורק | טוסטים שהם שם דבר | פתח תקווה

פיצה ניו יורק (צילום: יעקב דהאן)
פיצה ניו יורק | טוסטים שהם שם דבר | פתח תקווה | צילום: יעקב דהאן

תאריך לידה: 1985

מספר העובדים: 6 עובדים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "לפני שפתחתי את המקום הייתי במנהטן שבניו יורק, ניהלתי שם פיצריה והחלטתי להביא את הסודות איתי לארץ ולפתוח פיצריה גם פה", מספר אמנון נדב, הבעלים של המקום. "זו הסיבה שבחרתי בשם הזה למקום".

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "כמובן שיש אצלנו פיצות מאוד טובות שאנחנו עושים בשמחה כבר 35 שנים ויש לנו טוסטים שנחשבים לטוסטים הכי טובים בארץ ובאים אלינו מכל רחבי ישראל כדי לאכול אותם. בנוסף אנחנו מציעים גם פרישייקים, מיצים ופרוזן יוגורט".

מנת הדגל: "בלי שאלה בכלל - טוסט ניו יורק. יש אנשים שאוכלים אצלנו טוסט ורק מחכים לחזור לפעם הבאה בשבילו. יש לנו רוטב שום ייחודי שאנחנו שמים בפנים ובחוץ, בייגלה טרי ו-22 סוגי תוספות שאפשר להרכיב איתם את טוסט החלומות".

פיצה ניו יורק (צילום: יעקב דהאן)
"שילוב בין טעם ייחודי, טריות ושירות" | צילום: יעקב דהאן

סוד הקסם שלנו: "השילוב המושלם של הטעם הייחודי, הטריות של האוכל, השירות וכמובן האנשים. זה גורם לאנשים לחזור".

התוכניות שלנו לעתיד: "להמשיך לשרת את האנשים, לעשות אוכל טוב ולשמח את הלקוחות שלנו".

סוגו ביסטרו בר | מסעדה בלב העיר | נהריה

סוגו ביסטרו בר
סוגו ביסטרו בר | מסעדה בלב העיר | נהריה

תאריך לידה: 2006

מספר העובדים: כ-40 עובדים.

הרעיון שבזכותו הגענו לעולם: "כשהייתי בצבא, הייתי חזק בחיי הלילה. משם הגיע הרעיון להקים את העסק, לשרת לקוחות ולהעניק להם אוכל טעים", מספר אסי אטדגי, הבעלים של המקום.

זה מה שתמצאו בתפריט שלנו: "עד לפני שנה וחצי, אפשר היה לאכול אצלנו כמעט הכל – החל מסושי, דגים, ארוחות בוקר עשירות, בשרים ועוד. לאחרונה, הפכנו את המקום לכשר וכעת אנחנו מגישים רק מנות בשריות".

מנת הדגל: "מנת הדגל שלנו היא המבורגר עסיסי טרי עם כבד אווז וריבת בצל. אנחנו שמים את מלא תשומת הלב על הטריות וזה מה שהופך את הכל לכל כך טעים".

סוד הקסם שלנו: הסוד שלנו הוא בעיקר בשירות. כשנותנים שירות אדיב, לקוחות רוצים לחזור. סוד נוסף ולא פחות חשוב הוא המיקום. אנחנו נמצאים ממש על שדרות הגעתון במרכז העיר.

התוכניות שלנו לעתיד: "אנחנו מקווים מאוד להצליח לשרוד את כל המשברים שחווינו בשנה האחרונה. זה התחיל מההצפות בעיר בחורף האחרון ועכשיו גם הקורונה הצטרפה לחגיגה. אני מקווה שיהיו לנו הכוחות לעבור את המשברים האלה ולשרוד מבחינה כלכלית. לצד זה, נרצה להמשיך לשרת את קהל הלקוחות שלנו, להכין להם אוכל טעים וטוב ולשמח אותם".