כמעט כל מי שמחשיב את עצמו כחובב אוכל יודע שאם רוצים לאכול אוכל טריפוליטאי אמיתי בשוק נתניה, הולכים למסעדת צ'צ'ו - אולי המסעדה הטריפוליטאית הכי מפורסמת בישראל. ואכן, בצ'צ'ו ממש טעים, אבל אם אתם מחפשים אוכל עוד יותר אותנטי, ואולי אפילו קצת יותר "הארד קור", כדאי שתכירו את מסעדת פינוקי האוכל של כרמל שנמצאת גם היא בתוך השוק הנתיינתי ההומה. נכון, היא אמנם חבויה יותר ונראית הרבה פחות מזמינה ומוארת, אבל האוכל (הדבר הכי חשוב בעצם) לא פחות ממושלם.
המקום של כרמל נמצא במעלה השוק והוא חשוך למדי, יודים מה, במבט ראשון הוא אולי אפילו נראה קצת מאיים, אבל ברגע שתכנסו פנימה תמצאו אווירה חייכנית ונעימה במיוחד. כרמל (ובעיקר אשתו עליזה ובנם מומי) מכינים אוכל טריפוליטאי לא מתנצל שמציג את המטבח הזה במלוא תפארתו. זה מתחיל עם פתיחה שמגיעה באופן קבוע לכל שולחן של צ'רשי (ממרח דלעת וגזר) נהדר, ולצדו ממרח פול ירוק טעים לא פחות (סוג של חומוס משוכלל אם תרצו). שני אלה מגיעים עם לחם שחור אחיד וחמוצים מעולים וסופר פריכים. לא צריך הרבה יותר מזה, וכל זה עוד לפני שהגענו לאוכל האמיתי.
המנה הכי טעימה אצל כרמל לדעתי היא הטבחה ביל סלק (50 שקלים, וכן, אני יודע שיש מי שכותב את זה בעוד מיליון דרכים) שמזכירה גם את הפקיילה הטוניסאית. מדובר בתבשיל כהה מאוד, כמעט שחור, שעשוי מתמצית של עלי מנגולד שמבושלים במשך שעות ואז הופכים לתבשיל מפואר שכולל גם תפוחי אדמה, שעועית ובשר. קשה לתאר את הטעם המורכב והמיוחד של התבשיל הזה, אבל אפשר לספר עד כמה תפוחי האדמה והשעועית היו רכים (אבל לא רכים מדי) ועד כמה הבשר היה טעים ומתפרק למגע המזלג או הכף.
כמובן שיש גם כמונייה (50 שקלים); תבשיל השעועית והבשר המוכר יותר, שמגיע עמוס ברוטב עגבניות. גם הוא היה מצוין, עם רוטב מלא בטעמים בשריים ונטול חמיצות שמאפיינת לפעמים רטבי עגבניות. הבשר אגב, היה נהדר לא פחות. גם על המפרום (50 שקלים) אסור לוותר - הוא כולל גם חציל וגם תפוחי אדמה, במילוי של בשר מתובל היטב, שלא מגיע דחוס וקציצתי כמו בהרבה מקומות אחרים. כל זה ברוטב עשיר שכולל גזרים ועוד ירקות, וכן, גם לא מעט שמן, אבל מדובר בחלק בלתי נפרד מהמטבח הזה, כך שאי אפשר בלעדיו.
אם אתם מחשיבים את עצמכם כאנשים אמיצים, נסו ללכת על מנת הקיבה הממולאת (70 שקלים). חובבי איברי הפנים יתענגו עליה, אבל אם הטעם הזה מעט מרתיע אתכם, אין לכם באמת מה לחפש פה. הקיבה ממולאת בתערובת בשר עסיסית, עם אותו טעם "ברזלי" שמאפיין איברי פנים, והיא מגיעה לצד קוקלה - מעין קציצת סולת מבושלת שסופגת היטב את הרוטב שכולל גם המון אפונה. בימי חמישי מכינים פה גם מצ'ומה - תבשיל של ארבע קיבות הבקר ברוטב חריף, אבל כאן כבר מדובר בעסק לאנשים אמיצים במיוחד.
במרכז כל שולחן (והמלווה הקבוע של כל המנות) מוגש הקוסקוס המצוין שמכינים פה - רך, אוורירי וטעים אפילו לבדו, אבל הכי כיף להעמיס עליו ביס או שניים מהתבשיל שלכם עם המון רוטב ולאכול בכף. מנת הקוסקוס פה ענקית (כמו גם המנות עצמן), אז אתם בקלות יכולים להסתפק בצלחת קוסקוס אחת עבור שני סועדים (ואולי אפילו שלושה). אה כן, אל תשכחו שאין כמו האוכל הזה כדי לארוז הביתה שאריות אותן יארזו לכם בכיף.
נכון, אין הרבה הוד והדר במסעדה של כרמל ועליזה, אבל באמת שעוד לא פגשתם אוכל ביתי מושלם כמו זה שמגישים פה. בפעם הבאה שאתם חולמים על אוכל ביתי שעונה על ההגדרה המאוסה "מנחם", תנו קפיצה קטנה לשוק נתניה. לא תתחרטו.
פינוקי האוכל של כרמל. דרך היהלום 5 (ממש בכניסה העליונה של השוק). 09-8329895. ראשון עד חמישי: 10:00-18:00 | שישי: 08:00-16:00. כשר
>> בפעם שעברה עפנו בטברנה הנהדרת ב-M הדרך
>> לכל חדשות האוכל