בכל מה שקשור לאוכל רחוב יש שלושה דברים שאני אוהב במיוחד: גימיקים מעניינים, דברים מוגזמים ומעל הכל שווארמה. נכון שבישראל הרבה פעמים מקומות שנוטים לגימיקים מזניחים על הדרך את איכות האוכל, ומוגזם בארץ הוא הרבה פעמים מוגזם מדי, אבל כששמעתי שיש בראשון לציון מקום שמגיש שווארמה בפיתה מטוגנת הבנתי שהשאלה היא לא האם אגיע, אלא מתי אגיע.
לגרל'ה נחשפתי לראשונה בכל מיני קבוצות של גרגרנים בפייסבוק, שהחלו להתפוצץ בתמונות של שווארמה שמגיעה במשהו שנראה כמו שניצל. מהר מאוד הגיעו הביקורות שלא רק הבהירו כי מדובר בפיתה מטוגנת ולא בשניצל – אלא גם קראו לכל חובבי השווארמה להגיע לטעום.
סיפרתי על המקום לשני חברים והחלטנו לפנות צהריים כדי להגיע למקום, שהיה עמוס במבקרים, אבל כלל גם הרבה מקומות ישיבה, בטח ביחס למקומות דומים שאני מכיר מאזור תל אביב. התפריט במקום כולל כל מיני שיפודי בשרים, שניצל, סביח, חזה עוף ואפילו פלאפל – אבל אנחנו באנו כאמור כדי לנסות את השווארמה בפיתה המטוגנת או כפי שמכנים אותה במקום – "פיתה בר" (55 שקלים).
עוד לפני שמגיעים לאוכל עצמו, קשה שלא להתרשם מהאווירה, הנדיבות והניקיון בגרל'ה. עמדת הסלטים (החופשיים) מלאה בכל טוב, המוזיקה ברקע (ים תיכונית, בדגש על זוהר ארגוב בזמן שאני ביקרתי) מרימה והמקום עצמו נקי ומסודר מאוד. הגענו למקום בדיוק בזמן החלפת גלגל שווארמת העגל, והמוכר האדיב (והמאוד מצחיק) המליץ לחכות לעגל כמה דקות כדי ליצור שווארמת מיקס ראויה, ולא "להתפשר" על הודו ופרגית בלבד. פה אחד הסכמנו להמלצתו, ובינתיים הוא הפנה אותנו לעמדת הצ'יפס החופשי(!), הוציא לנו כמה כדורי פלאפל (לא רעים, אך גם לא יוצאים דופן) וגם קצת שניצל (מוצלח מאוד) כדי שנרגיע את הרעב עד להגעת המנה המיוחלת.
כמי שמגיעים מתל אביב, עיר שבה צ'יפס בשווארמה הפך לתוספת בתשלום, היה קשה להישאר אדישים לאדיבות ולנדיבות בגרל'ה: זה לא רק הפינוקים בזמן ההמתנה והסלטים, זאת גם חוויית השירות של אנשים שנהנים ורוצים לארח, חוויה שבלא מעט דוכני שווארמות בתל אביב שגדלתי עליהן אבדה מזמן.
כשהגיע תורי ובהמלצתו של אותו מוכר, הוספתי לצד הטחינה והמעט סלט בפיתה גם בצל מטוגן. אם נחזור רגע להשוואה המתבקשת לשווארמות בתל-אביב - אי אפשר היה שלא לשים לב להבדלי הכמות העצומים בבשר - כמות עצומה ונדיבה מאוד של בשר, הכי רחוק מהקמצנות התל אביבית המוכרת.
הבשר עצמו היה מוצלח, לא כזה שהפיל אותי מהרגליים – אבל הרבה יותר טוב מהממוצע המקובל. הביס כולו מנוגד, כבר היה חוויה אדירה: הפיתה הקריספית השתלבה נהדר עם הבשר ותוספת הבצל המטוגן נתנה קיק נחוץ שהרים את המנה למעלה.
בתור מי שמגיע רעב במיוחד לארוחת צהריים מסוגל לפרק בגט שווארמה ואז עוד חצי לאפה, לא חשבתי שפיתה יכולה לנצח אותי – אבל וואלה, זה מה שקרה. כמות הבשר הנכבדת והשמן הכריעו אותי בביסים האחרונים – ומגרל'ה יצאתי עם בטן מלאה, חיוך ובעיקר רצון לחזור שוב.
גרל'ה. בנימין שמוטקין 1, ראשון לציון. טלפון: 03-9477986. כשר