פעם כדי ליהנות מסטייק טוב היינו הולכים למסעדת בשר ונפרדים מסכום כסף מכובד כדי לאכול בשר מיובא. היום יותר ויותר מקומות בוחרים ללכת על תוצרת מקומית, ואת הסטייקים הטובים אפשר למצוא לא רק במוסדות בשר המוכרים והוותיקים. 

נתחי בשר על העצם עולים בארץ 38–84 שקלים ל-100 גרם. הפילה הכי זול ברשימה עולה 168 שקלים והיקר ביותר 225 שקלים. אנטרקוט במשקל 300–350 גרם, הנתח הכי פופולרי בארץ, אפשר למצוא ברשימה זו ב-139 שקלים ואת היקר ביותר ב-230 שקלים. נגלה פה גם איפה מגישים דיל קרניבורי זוגי בפחות מ-200 שקל ואיפה בתל אביב תוכלו לאכול בצהריים סטייק עם תוספת ומנות ראשונות ב-100 שקלים, וגם מצאנו סטייק ותוספת בפחות מ-90 שקלים, סטייק בפיתה בפחות מ-85 שקלים וגם מקומות מעולים שנפתחו רק לא מזמן. 

צפון

הבוקרים

המסעדה הזו הוקמה בשנות ה-90 ועד היום מציעה את החוויה הכי קרובה למסעדת קאובויז עם מבנה של בקתת עץ והתפריט שכתוב עם גיר על הקיר. התפריט מציע נתחים שמיושנים במקום ולאחר הצלייה מוגשים על גבי מחבת ברזל יצוקה. התפריט לא גדול ויש בו ארוחת בוקרים זוגית (כ-300 שקלים לארוחה), כמה מנות ראשונות וסטייקים (החל מ-140 שקלים).

קיבוץ מרום גולן, 04-6960206. כשר

מסעדת הבוקרים (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מסעדת הבוקרים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מושבוצ

מסעדת הבשר המפורסמת שמשקיפה על הכנרת מציעה את תפריט נתחי הבשר מהטובים בארץ. מדובר במוסד שקיים כבר כמעט 20 שנה ואת מרבית חומרי הגלם שבהם משתמשים במסעדה מגדלים במשק רגב, בשיטת פארם טו טייבל כהלכתה. הבשר מגיע מהעדרים של משק שניידר, ממומחי הבשר הגדולים בארץ. מדי יום יש כאן נתחים משתנים וכולם ניצלים על גריל פחם. מחבת בשר זוגית עולה 369 שקלים.

דליות 36, רמות. 04-6795095, לא כשר

ראמפ סטייק בקר (צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור)
מושבוצ | צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור

גיליס

גם גיליס בדרום רמת הגולן הוא מוסד בשרים צפוני ותיק שפתחו בני משפחת גיליס, מגדלי בקר. המסעדה צמודה לאטליז, פועלת בימי חמישי בלבד החל מ-16:00 וחשוב להזמין מקום מראש. התפריט מציע אנטרקוט ב-195 שקלים, פילה בקר ב-225 שקלים וארוחות מובנות ליחיד או לזוג (245–495 שקלים לארוחה).   

מושב נוב, 04-6763555, כשר

גיליס (צילום: איתן דור)
גיליס | צילום: איתן דור

מיטשוס

אחת ממסעדות הבשר הוותיקות והמוכרות ברמת הגולן, שכבר קרוב ל-30 שנה פועלת באזור התעשייה של קצרין. יש לה גם סניף בצומת שדה אליעזר וגם יקב בשם סלוקיה. התפריט מציע נתחי בשר עצומים שאפשר גם לקנות הביתה מהמעדנייה/קצבייה של המסעדה. אנטרקוט במשקל 350 גרם עולה כאן 189 שקלים ומחיר הטיבון 54 שקלים ל-100 גרם.

רחוב 12, קצרין. 04-6963334, צומת שדה אליעזר, 04-6997005, לא כשר

מיתשוס (צילום: איתמר רוזנברג)
הבשרים של מיטשוס | צילום: איתמר רוזנברג

מרינדו

הצפון עמוס במסעדות בשר, אבל נראה שמרינדו בעין גב הייתה שם תמיד. היום מרינדו היא רשת קצביות עם אתר אונליין להזמנות, אבל המסעדה בצפון עדיין פועלת ונחשבת למוסד. הסטייקים שבתפריט עולים החל מ-139 שקלים.

עין גב, מול הכניסה לקיבוץ, 077-7295996, לא כשר

בר בשר

בר בשר היא מעדנייה-קצבייה ותיקה שמתחבאת במתחם מסחרי בצומת הגומא. יש בה גם בר שאפשר לשבת עליו להמבורגר מעולה, כריכי בשר וסטייק במחירים נוחים. הבשר נצלה בצורה מקצועית ביותר כמו שרק קצבים יודעים והמחירים ידידותיים ביותר. אנטרקוט במשקל 500 גרם עולה 269 שקלים ושאר הנתחים החל מ-40 שקלים ל-100 גרם.

צומת הגומא, 04-6860103, לא כשר

בר בשר (צילום: מאי ורום)
מהקצב לצלחת - בר בשר | צילום: מאי ורום

300 גרם

מסעדת הבשרים שהתחילה את דרכה לפני 12 שנה במושב בצת פונתה בעקבות המלחמה ועברה לבוסתן הגליל בין עכו לנהריה. כדאי שתכירו את הדיל המשתלם שמציעים בה, כי במסגרתו תוכלו לאכול ארוחת בשרים זוגית ב-199 שקלים בלבד. 

שדרות האקליפטוסים 13 בוסתן הגליל, 04-9808544, כשר

טיביס

במסעדת הבשר של השף חיים טיבי מיישנים את הבשר במקררי יישון ענקיים והסטייקים שמגישים כאן נחשבים למשובחים. מנת הדגל בתפריט היא פורטרהאוס במשקל 500 גרם (240 שקלים), כשיש גם נתחים פחות שגרתיים כמו ביף ריב וקאובוי ריב (החל מ-198 שקלים). אפשר להזמין במקום גם נתחי ענק מעל קילוגרם וגם מנות ראשונות ועיקריות אופייניות למסעדות שף.

חוות ורד הגליל, 04-6330885, לא כשר


לימוזין

מסעדת הבשרים שנפתחה בשנות ה-90 שוכנת במבנה ענק בן ארבע קומות שצופה לשדות החקלאיים של עמק יזרעאל.  יש כאן חדר יין, קצביה והתפריט מציע סטייקים שמוגשים עם רוטב פלפלת אייקוני. מחיר הסטייקים מתחיל ב-166 שקלים ל-350 גרם, נתחים מיוחדים עולים החל מ-68 שקלים ל-100 גרם ויש גם מיקס בשרים זוגי ב-310 שקלים.

חורש האלונים 1, אזור תעשייה רמת ישי, 04-9533173, לא כשר

לימוזין (צילום: מאי זיגל)
לימוזין | צילום: מאי זיגל

סינטה בר

מסעדת הבשרים הוותיקה של חיפה שוכנת בחלל מרווח ומעוצב. התפריט מציע המבורגרים מעולים, מנות ראשונות קלאסיות של מסעדת בראסרי, סטייקים ונתחים על העצם שמוגשים עם כל התוספות הראויות (החל מ-142 שקלים לסינטה והחל מ-48 שקלים ל-100 גרם לנתחים על העצם).

נתיב האור 1, חיפה, 04-6661829, לא כשר

מוסד הבשר של חיפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סינטה בר | צילום: לין לוי, mako אוכל

דוריס קצבים

דוריס קצבים הוקמה לפני 20 שנה בראש פינה על ידי דורי (דורון) רבי-חיא ואדם ויה. הסניף ההוא נסגר והיום תמצאו את הסניף השני בין זיכרון יעקב לבנימינה. בחוץ יש רחבה גדולה עם מקומות ישיבה שצופים לנוף מדהים. החלל הפנימי מעוצב כדיינר מודרני ומגיש תפריט לא קטן (מחיר הנתחים מתחיל מ-49 שקלים ל-100 גרם). צמוד למסעדה יש גם שרקוטרי וקצביה שבה אפשר לקנות בשר הביתה.

בוויז: דוריס קצבים, 04-6397030, לא כשר

דוריס קצבים (צילום: יחצ)
דוריס קצבים | צילום: יחצ

בן חמו

בן חמו היא שיפודייה משפחתית מיוחדת, משהו בין מסעדה מרוקאית למסעדת בשר. כל ארוחה מתחילה ממבחר ענק של סלטים ואת הבשר אפשר לבחור ממקרר ויטרינה. את הסטייק אפשר להזמין כאן גם בתוך פיתה (80 שקלים) או לבחור בין סטייק עם העצם (149 שקלים) או בלי העצם (179 שקלים).

ויצמן 1, אור עקיבא, 04-6100463, כשר


מרכז

עמק בראסרי

התפריט בבראסרי של שף עידו פיינר מציע סינטה במשקל 300 גרם שמגיעה צלויה לשלמות לצד פירה ורוטב פלפלת קלאסי (168 שקלים). אם אתם אוהבים סטייקים ויודעים להעריך יישון וצלייה מקצועית, מומלץ לכם להגיע לכאן במיוחד בימי חמישי, אז מקררי היישון של המסעדה נפתחים ומוגש תפריט קרניבורי עם נתחים מיוחדים כמו אונטר קטן, מייג'ור, טראס ודנבר (החל מ-75 שקלים ל-100 גרם). 

מתחם דור אלון משמר השרון, 077-9800322, לא כשר

עמק בראסרי (צילום: שני הלוי)
עמק בראסרי בימי חמישי בערב | צילום: שני הלוי

איציק הגדול

פעם כולם היו עומדים כאן בתור בשביל השיפודים, היום איציק הגדול הוא גם קצביה וגם שווארמה מדוברת ולא זולה. הבעלים של המסעדה מגדל בארץ עדרי בקר ואגיו ולאחרונה גם יצא במהלך מעניין של אוטומציה והכשיר את המסעדה. את הוואגיו הכשר כמובן אפשר לאכול במסעדה, דבר שלא תוכלו לעשות במסעדות בשר אחרות בארץ. מבחר הנתחים בגזרת הסטייקים כולל פילה רוסיני עם כבד אווז, אנטרקוט, סינטה ושאטוביראן ממרכז נתח פילה (190–280 שקלים). אנטרקוט על העצם עולה 68 שקלים ל-100 גרם.

דוד רזיאל 3 יפו, 03-6830033, כשר

איציק הגדול (צילום: דרור ורשבסקי)
איציק הגדול | צילום: דרור ורשבסקי

ג'אגר

בקצביה-מסעדה החדשה בקריית אונו מציעים קונספט "מהקצב לשולחן". אפשר לאכול במקום נתחי בשר כמו למשל אנטרקוט 300 גרם ב-156 שקלים. נתחים על העצם מתומחרים ב-38–55 שקלים ל-100 גרם וסינטה במשקל 300 גרם עולה 148 שקלים. אחרי שתסיימו את הסטייק כדאי שתציצו בוויטרינה שמציעה מצד אחד מוצרים קפואים באריזות ואקום ומצד שני גם נתחים אדומים מקוצבים לעילא.

השדרה האקדמית 1, קריית אונו, 054-7535350, לא כשר

סינטה 300 גרם והר צ'יפס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מהקצב לצלחת אצל ג'אגר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

דיקסי

את דיקסי המיתולוגית שקיימת כבר 30 שנה אין צורך להציג, אבל זה הזמן להכיר את הסטייקים המעולים שמגישים בה. הם מגיעים מהקצבייה המעולה של חוות צוק והמבחר משתנה מדי יום ולא מופיע בתפריט אלא כתוב בגיר על הלוח במסעדה. בתפריט אנטרקוט וסינטה מיושנים 40 יום בתלייה (יישון יבש) ולאחר מכן 5–10 ימים נוספים בוואקום. יש בתפריט גם נתחים על העצם כמו טיבון וניו יורק סטייק ולפעמים מגיעים גם נתחי ספיישל מיוחדים מעגלות סימנטל מקומיות (54-80 שקלים ל-100 גרם).

יגאל אלון 120, תל אביב יפו. 03-6966123, לא כשר

הסטייקים של דיקסי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
הסטייקים שלא כתובים בתפריט | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

הדסון

הסניף הראשון של הדסון פועל כבר מעל 15 שנה ברמת החייל. לפני מספר שנים נפתח הסניף השני בלב תל אביב. בסניף הצעיר בלילינבלום יש אווירה נעימה, שירות מקצועי והשולחנות ערוכים עם מפות לבנות. הסטייקים של הדסון (הולשטיין מקומי) מיושנים בשיטת דריי אייג'ינג ומתובלים במלח ופלפל בלבד, והמבחר כולל פריים קאט, אנטרקוט על העצם, דנבר קאט וסינטה (64-78 שקלים ל-100 גרם).

הברזל 27, תל אביב יפו. 03-6444733 | לילינבלום 41, תל אביב יפו. לא כשר

הדסון לילינבלום (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הדסון בלילינבלום | צילום: לין לוי, mako אוכל

הוטל מונטיפיורי

האם ידעתם שבמסעדה האלגנטית של קבוצת R2M מוגשים גם סטייקים מעולים? חוץ מהמנה האייקונית של צלע לבן עם בייקון, מנצ'גו ונקטרינה (142 שקלים) ופילה בקר בציר בקר (182 שקלים), יש גם נתחים משתנים שנצלים בג'וספר (68 שקלים ל-100 גרם). את הנתחים האלה מביא שף ברק חסן ממגדל בקר בטמרה כל כמה ימים למסעדה, בה הם מיושנים לא זמן רב, מה שמעניק לסטייק טעמי בקר חזקים ללא טעמי לוואי. לרוב תמצאו בתפריט נתח סינטה על העצם, לא פריים ריב ולא אנטרקוט. כל סטייק מוגש לצד עלי חסה פריכים ותפוחי אדמה טבולים בפטרוזיליה, גרידת לימון והרבה שום. הסטייק עצמו מוגש אולדסקול, ברוטב ציר בקר מצומצם. קלאסי, כיאה להוטל מונטיפיורי.

מונטיפיורי 36, תל אביב יפו. 03-5646100, לא כשר

סטייקים שלא כתובים בתפריט של הוטל מונטיפיורי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סטייקים שאתם לא מכירים בהוטל מונטיפיורי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

חוות צוק

חוות צוק היא מסעדת בשר וקצביה ששייכת לתומר צוק (אחיו של השף ניר צוק). כיאה לקצביה מציעים כאן נתחי בשר מגידול מקומי לצד ירקות וגידולים נוספים מהחווה בעמק האלה. השף אסף שנער עושה קסמים בנתחים והמבחר כולל בדרך כלל ניו יורק סטייק, אנטרקוט, טיבון ופורטר האוס (56-64 שקלים ל-100 גרם).

זריצקי 4, תל אביב יפו. 077-5155905, לא כשר

חוות צוק (צילום: נדב מרגלית)
חוות צוק | צילום: נדב מרגלית

טריגר

מסעדת הבשר של הקצב שגיא טריגר הצליחה להתברג לכל רשימת מסעדות בשר המומלצות מהרגע שנפתחה לפני כשלוש שנים. בלב המסעדה ניצבים סטייקים במקרר היישון והצלייה נעשית מול עיני הסועדים, בקוביית זכוכית מאחורי הבר. הבשר בטריגר טעים ביותר, הוא נצלה במקצועיות ונטול תיבול, משאיר את הבמה לטעמים העמוקים שלו. בצהריים יש דיל שווה במסגרתו אפשר להזמין פיקניה ב-99 שקלים או פלאט איירון ב-109 שקלים ובמחיר המנה לקבל גם שלוש מנות פתיחה ותוספת. השירות במקום מקצועי מאוד והישיבה היא על הבר, ברחבה בחוץ או בחלל הפנימי. 

מונטיפיורי 21, תל אביב יפו. לא כשר

 

טריגר - 5 (צילום: אסף קרלה)
הבשר המעולה של טריגר | צילום: אסף קרלה

מי ומי

מסעדת גריל ותיקה בתל אביב ושכנתה של מפגש הסטייק. מוכרת הרבה בזכות סטייק לבן בפיתה שמוגש כאן כבר עשרות שנים. המקום נראה ומרגיש כמו צלילה במנהרת הזמן כשעל הבר מתקיימים דיונים סוערים על הפוליטיקה. הסטייק הלבן המדובר שטעמנו כאן נצלה על ידי אדם שטען שאינו אוכל חזיר - ולמרות זאת, הסטייק יוצא מושלם: עסיסי ורך בצורה מפתיעה ועם קראסט צלייה טעים. עם תוספת סלט, טחינה וחומוס הכי סטנדרטי ותעשייתי, איכשהו מתקבלת מנת הסטייק בפיתה מהטובות שטעמנו, ומחירה 72 שקלים בלבד.

מנחם בגין 35, תל אביב יפו. 03-5601325, לא כשר

סטייק לבן בפיתה של מי ומי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לבן בפיתה של מי ומי | צילום: לין לוי, mako אוכל

מיטבר

אחת ממסעדות הבשר הוותיקות והטובות בתל אביב, שיש לה גם שלוחה מאוד מצליחה בהרצליה. כשאתם מגיעים למיטבר תהיו בטוחים שהסטייק שלכם בידיים טובות. למעשה כל המנות: גם הראשונות, גם הסטייקים וגם ההמבורגר המעולה יוצאות ללא רבב, בלי פספוסים ועם שירות מקצועי ביותר בין אם יושבים על הבר או ליד השולחן. סינטה אנטרקוט ופילה עולים 192–219 שקלים, נתחים על העצם מתומחרים ב-56–64 שקלים ל-100 גרם.

שדרות חן 52, תל אביב יפו. 03-6956276 | הסדנאות 4 הרצליה, 09-9546000, לא כשר


מיטמן

מיטמן היא רשת קצביות ומפעל בשר השייכת לאחים יותם עומר ואריאל לגזיאל. יש למיטמן 3 סניפים (באזור תעשייה שילת, בשרונה מרקט ובמתחם ביג ביהוד). בסניף בשרונה מרקט מציעים ארוחת קונספט "מהקצב לצלחת" שכדאי להכיר: במסגרת הארוחה הזו אפשר לאכול סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם עם צ'ימיצ'ורי וקולסלאו ב-99 שקלים. חוץ מזה יש גם מגש בשר זוגי ב-195 שקלים ומגש חברים ל-4 סועדים שעולה 385 שקלים.

מתחם שרונה מרקט, תל אביב יפו. כשר

 

פריים ריב מעולה. מיטמן שרונה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מהקצב לצלחת במיטמן | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מפגש הסטייק

המוסד התל אביבי שעבר פיגוע קטלני, שרד את בניית הרכבת הקלה והפך לכשר, הוא כיום מקום פשוט וצנוע לעצור בו בצהריים לסטייק מעולה בפיתה. מחיר המנה חסר תקדים ביחס למחירי תל אביב והשירות על הבר שמח, לבבי ומכניס אורחים. הסטייק נצלה במיומנות והפיתה נארזת עם תוספת של חומוס, סלט וטחינה. מנה מצוינת של סטייק במשקל 180 גרם בפיתה שעולה 78 שקלים.  

מנחם בגין 36 תל אביב, 03-5623170, כשר

סטיק בפיתה של מפגש הסטייק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סטייק בפיתה של מפגש הסטייק | צילום: לין לוי, mako אוכל

מקום של בשר

בלוקיישן ציורי בכניסה לשכונת נווה צדק כבר קרוב ל-2 עשורים, ניני נוף מארח כאן את מביני העניין בסטייקים. בבעלותו גם דיינר מקום של בשר בהוד השרון (וגם שם הסטייקים מעולים), אבל בואו נספר לכם רגע על הסטייקים של מסעדת האם בנווה צדק. הם מתיישנים במקום ומוגשים "ערומים" על הצלחת, מה שנותן כבוד לבשר וגורם להתמקד בעיקר. התפריט הולך גם הוא ישר לעניין עם ראשונות וסטייקים. וזהו. הסטייקים עולים החל מ-185 שקלים ונתחים על העצם 52–60 שקלים ל-100 גרם.

שבזי 64, (נווה צדק) תל אביב יפו. 03-5104020, לא כשר

מקום של בשר (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
הסטייקים המעולים של ניני נוף - מקום של בשר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פליים

פליים מוגדרת כמסעדת אש גלויה אבל בפועל מדובר על המסעדה עם הנוף הכי טוב לים לאכול בה סטייקים. יש כאן מקררי יישון והמטבח הפתוח מציג גריל פריז'ה, ג'וספר ומכשור צלייה ואש שלא רואים כל יום. השף אורן אסידו מוביל את המטבח הבשרי ומבחר האומצות בתפריט מציע פילה בקר (203 שקלים), סינטה (143 שקלים), אנטרקוט (178 שקלים) ופריים ריב (78 שקלים ל-100 גרם). 

אליעזר פרי 10, תל אביב יפו (מלון קרלטון). 073-3383833, כשר

מסעדת פליים. סטייקים (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
סטייק של פליים | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

M25 

גם מסעדת שוק וגם מסעדת בשר פיין קז'ואל. מה הכוונה? בגלל שהבשר מגיעה מקצביית מיטמרקט ועל המטבח מופקד שף (יונתן בורוביץ) - יש כאן את השילוב המושלם בין אווירה משוחררת ולא רשמית לבין מנות בשר מקוריות ומצוינות באיכותן. הכול מונח בוויטרינה ונראה מעולה, פשוט תבחרו אם אתם בעניין של אנטרקוט (64 שקלים ל-100 גרם) או של נתח על העצם (59–65 שקלים ל-100 גרם). אל תשכחו את העראייס לראשונה ואת הקראק פאי המפורסם לקינוח.

סמטת הכרמל 30 שוק הכרמל, 03-5580425, ברודצקי 15, 03-9340248, תל אביב, לא כשר

מסעדת M25 (צילום: לין לוי, mako אוכל)
M25 | צילום: לין לוי, mako אוכל

וין אנד ויאנדה

אחד המקומות הכי חדשים ברשימה, שנפתח לפני מספר חודשים על ידי אנשי קבוצת ויסקי בר מוזיאון. מדובר במסעדה שהיא גם חנות יין המתמחה בבשרים, עם תפריט גדול שגם כולל מנות אופנתיות. בגזרת הבשר מציעים כאן את הבקר של משק לגזיאל ויש סינטה המוגשת עם מח עצם ובטטה צלויה, פריים ריב, אנטרקוט מיושן (56–64 שקלים ל-100 גרם) ופילה בקר (172 שקלים).

השחם 1, פתח תקווה, כשר

הבשר הוא של משק לגזיאל (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
וין אנד ויאנדה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מו ומו

מו ומו היא מסעדה ותיקה הפועלת כבר עשרות שנים ברחובות. יש בה חדר אטליז, שממנו התחילה המסעדה את דרכה ב-1984. את הסטייקים מיישנים כאן בשיטת יישון יבש והתפריט מציעה טי בון, ניו יורק סטייק, פילה עגל, פורטר האוס ואנטרקוט (52–84 שקלים ל-100 גרם).

הרצל 177, רחובות. 08-9462690, לא כשר

 


גסטון

גסטון הוא סטייק האוס קלאסי בסגנון ניו יורקי של האחים לגזיאל. בתפריט יש נתחים מובחרים מגידול מקומי שעברו תהליך יישון בן 17–21 יום. חוץ מפריים ריב, פילה, אנטרקוט, סינטה ושאטובריאן (174–342 שקלים) יש בתפריט גם מנה מיוחדת של נתח יומי משתנה ברוטב מייפל ובורבון אמריקאי (52 שקלים ל-100 גרם).

הנגב 5, איירפורט סיטי, 08-9265775, כשר

מסעדת גסטון (צילום: אסף קרלה)
סטייקים של אחים לגזיאל | צילום: אסף קרלה

ירושלים

בלאק איירון

אין הרבה מסעדות כשרות שמציעות סטייק פרימיום עם "חמאה". בלאק איירון היא כזאת. היא שייכת לבני הזוג אתי וירון ישפה שבבעלותם גם "מחנה אסאדה", המתמחה בכריכי בשר. כל הבשרים המוגשים בבלאק איירן מגיעין מבקר מזן הולשטיין ויש גם ואגיו ישראלי ואנגוס. מבחר הסטייקים קלאסי (69–72 שקלים ל-100 גרם) ויש בתפריט גם נתח ואגיו משתנה המתומחר ב-120 שקלים ל-100 גרם. 

אגריפס 80 ירושלים,  02-5465650, כשר

מסעדת בלאק איירון (צילום: אסף קרלה)
בלאק איירון | צילום: אסף קרלה

גריל רום

במלון שבו פעלה אחת ממסעדות הכשרות הטובות בארץ (לה רג'נס) פועלת כיום מסעדת הבשר גריל רום. הבשרים במסעדה מקומיים בלבד, מגזע הולשטיין ומיושנים 60 יום. התפריט מצומצם ויש בו פריים ריב וגם נתחים פחות מוכרים בארץ כמו אינגליש קאט, קינג קאט וטומהוק (68 שקלים ל-100 גרם).

המלך דוד 23 ירושלים, 02-6208653, כשר

מסעדת הגריל רום בתמונה פילה בקר 250 גרם (צילום: בן יוסטר)
מסעדת הגריל רום בתמונה פילה בקר 250 גרם | צילום: בן יוסטר

דרום

אברטו

אברטו הוא ביסטרו שף בהובלת איתי שלו. חוץ ממנות קלאסיות וספיישלים מעניינים יש בתפריט גם נתחי בשר שהפתיעו אותנו (אותם מספקת קצביית מיטמרקט). אנטרקוט הולשטיין מוגש כאן לצד גראטן עשיר בשמנת וגבינה. חוץ מהגראטן, הסטייק מגיע גם עם רוטב פלפלת מצוין וצ'ימיצ'ורי נקטרינות מאוד מיוחד (230 שקלים). יש בתפריט גם פילה עם רוטב שמנת מפולפל וציר בקר, גראטן וירקות ירוקים (168 שקלים).

מלון ליר גדרה, 08-6680066, לא כשר

אברטו (צילום: עוז אוחיון)
אברטו | צילום: עוז אוחיון

גמברינוס

גמברינוס הוא פאב אשדודי אליו באים בשביל הסטייקים וגם בשביל הצ'יפס המעולה שמגיע עם הר של גבינה. יש במקום אווירה של שנות ה-90, המנות גדולות ויש דיל מיוחד של 2 אומצות בפחות מ-200 שקלים.

הציונות 45, אשדוד. 08-8655719, לא כשר

ראנץ' האוס

הסטייק האוס האילתי הוותיק ממוקם על טיילת רויאל ביץ' ובו מתמחים בנתחי בשר אימתניים. נתחים על העצם עולים 52 שקלים ל-100 גרם ויש בתפריט גם מנת טריו מפורסמת עם 300 גרם אנטרקוט, 250 גרם סינטה ו-125 גרם פילה ב-425 שקלים כולל תוספות.

טיילת רויאל ביץ' אילת, 08-6368989, כשר


לורנס

מסעדת לורנס פועלת בתוך מלון הרודס ויטאליס (מלון למבוגרים בלבד) והיא שקטה ואלגנטית, עם רהיטים מרופדים ושטיחים מקיר לקיר ותפריט עם מחירים מפתיעים לטובה: מצאנו כאן סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם במחיר מצחיק של 139 שקלים. הוא צלוי בצורה מושלמת ומוגש עם רוטב פלפלת קטיפתי, צ'ימיצ'ורי, קונפי שום ותוספת תפוחי אדמה פריכים. 

מלון הרודס ויטאליס, כשר

לורנס - אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אנטריקוט במחיר מעולה - לורנס | צילום: לין לוי, mako אוכל