מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

11 ארוחות בוקר ובראנץ' חדשות ששווה לנסות החורף

קשה לקום בבוקר, בטח כשקר בחוץ, אבל כשמהעבר השני ממתינה ארוחה דשנה ומלאה כל טוב - זה פתאום נעשה קצת יותר קל. אז אספנו עבורכם את כל ארוחות הבוקר והבראנץ' החדשות שמוגשות החורף, ואתם? אתם רק צריכים לזרוק על עצמכם משהו ולזכור שהחיים יפים

ריטה גולדשטיין
פורסם:
קפה דלאל בייגל
קפה דלאל בייגל|צילום: פזית עוז, יחסי ציבור
הקישור הועתק

נכון, קצת קר להסתובב בחוץ. נכון, מבאס שמחשיך מוקדם. אבל בואו לא נשכח את היתרונות של העונה (המשונה) שאנחנו נמצאים בה עכשיו, ובראשם ההתכרבלות המענגת של שבת בבוקר במיטה, שאחריה מתאים רק דבר אחד: ללכת לאכול בראנץ' טוב בחוץ. נראה שגם המסעדות מרגישות כמונו, ולראיה - שלל האפשרויות החדשות לארוחות בראנץ' שצצו להן ברחבי הארץ. אספנו לכם את השוות ביותר.

בראנץ' בל בוי פנקייק
מצטלם מושלם. בראנץ' חדש לבלבוי|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בראנץ' מושלם לאינסטגרם בבל בוי, תל אביב
בר הקוקטיילים המוצלח והמעוצבבלבוימשיק לראשונה בראנץ' חורפי, שיוגש רק בסופי שבוע (שישי ושבת, 10:00-16:00). הבראנץ' הפוטוגני כולל לחמים מגניבים בסגנון פרעצל, מנות פתיחה שמוגשות למרכז השולחן, כמו גרבלקס בחרדל ודבש ומרק מצוין של תפוחי אדמה וכרישה עם קורנפלקס מעושן וחמוציות, ואז מנה עיקרית לבחירה. בין האפשרויות: האש בראון בסגנון נורבגי עם סלמון מעושן, שמנת, קונפיטורת פלפל וקטשופ וורצ'סטר, וירך אווז עם ביצה רכה בליווי ירוקים, עגבניות שרי ותפוחי אדמה צרובים בלימון וזיתים. מחיר הבראנץ' הוא 120 שקלים לאדם והוא כולל גם קוקטייל בוקר.

בראנץ' אנגוס
בראנץ' לחובבי בשרים. אנגוס|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בראנץ' קרניבורים באנגוס, תל אביב
כשקריר בחוץ, הקיבה מתרחבת ואיתה הרצון לארוחת בוקר עמוסה או בראנץ' רציני מעט יותר מהרגיל. זו הסיבה שהחליטו בסניףאנגוסבתל אביב ליצור בראנץ' בשרני במיוחד שיוגש בימי שישי בין השעות 11:00 ל-14:00. בתפריט: נתחים קרים שמוכנים במקום, נקניקיות צ'וריסו מבושלות בבירה, פרנץ' טוסט במילוי גאודה ואסאדו וביצת עין עם בייקון טלה על שעועית ירוקה. חובבי הבשר, זה בדיוק הבראנץ' עבורכם. המחיר: 109 שקלים, כולל אנטיפסטי, מנות ראשונות, מנה עיקרית ושתייה קרה וחמה.

ארוחת בוקר רינו מילאנו
חדש בעפולה. ארוחת הבוקר של רינו מילאנו|צילום: אגמדיה, יחסי ציבור
פרסומת

ארוחת בוקר איטלקית ברינו מילאנו, עפולה
המסעדה האיטלקית הכשרה בעפולהרינו מילאנומציעה עכשיו גם ארוחות בוקר, שמוגשות בימות השבוע (ראשון- חמישי) מ-9:00 ועד 12:00 ובימי שישי מ-8:00 ועד הסגירה. ארוחת הבוקר עולה 120 שקלים (62 ליחיד) וכוללת אומלט לבחירה, מאזטים איטלקיים של בוקר, פוקצ'ה טרייה, סלט אישי ושתייה חמה וקרה. אם לא בא לכם על המסלול המובנה אפשר להזמין מנות בודדות מתוחכמות יותר, כמו שקשוקה טוסקנית או אגז בנדיקט.

קפה דלאל בייגל
כל יום כל היום. קפה דלאל החדש|צילום: פזית עוז, יחסי ציבור

כל היום בראנץ' בקפה דלאל החדש, תל אביב
בית הקפה החדש מביתמסעדת דלאליגיש לכם בראנץ' באיזה יום שתרצו ובכל שעה שתחפצו (נכון לרגע זה המקום פתוח בימי חול בשעות 10:00-16:00, לאחר תום תקופת ההרצה שעות הפעילות יתרחבו). מה אוכלים כאן? בורקסביח (שילוב בין בורקס נהדר ופציח לסביח); בייגל בריוש עם גבינת בורסן; קרואסון עם אגז בנדיקט מושחת; סלט ניסואז למי שמחפש גרסה בריאה לבהריים שלו; ואפילו קערת אסאי עם פירות שמצטלמת נהדר. לצד המנות יש גם קינוחים ומאפים מטריפים של מאפיית דלאל המוכרת.

בראנץ' על המים
עם נוף כזה, תבואו כל יום. על המים הכשרה בהרצליה|צילום: איתי פולק, יחסי ציבור
פרסומת

כשר ויוקרתי: בראנץ' בעל המים, הרצליה
מסעדתעל המים, שהפכה אחרי 30 שנות פעילות לכשרה, מציעה במסגרת התפריטים החדשים שלה גם ארוחת בראנץ' יוקרתית במיוחד, שמוגשת בימים ראשון עד שישי בשעות 10:30-16:00. את התפריט בנה השף החדש של המקום מאור כהן, ובין המנות ניתן לטעום טטאקי טונה עם ביצה רכה ותפוחי אדמה עם אריסה ואיולי; עראייס לוקוס עם חצילים, טחינה ועמבה; שקשוקת חצילים; וסביצ'ה מקסיקני עם שעועית שחורה, אבוקדו חרוך, עגבניות ותירס בגריל. המחיר נע בין 79 ל-157 שקלים.

צעיר ומגניב: בראנץ' או ארוחת בוקר בקפה מילהאוס, חיפה
קפה מילהאוס הוא מקום חדש ומקסים שנפתח לפני כחודשיים וכבר הספיק לכבוש את צעירי חיפה. הוא פתוח מדי יום (מלבד ראשון) בשעות מוגבלות יחסית (בימים שני עד שישי בין 7:00 ל-15:00, ובשבת בין 10:00 ל-16:00) אך מושלמות לבוקר טוב ובראנץ' טוב לא פחות. התפריטים, שיתרחבו בהמשך עם דגש על קערות בריאות טרנדיות, כוללים בינתיים מאפי בוקר, טוסטים דשנים, כריכים, פנקייקים וקינוחים יפים כמו טארטלט אשכולית אדומה וורדים. אומנם לא מדובר במקום גדול, מהסוג שניתן להעביר בו חצי יום בעצלתיים, אבל אנחנו מצאנו אותו מלא חן.

משק ברזילי בראנץ'
בראנץ' זוגי במשק ברזילי. טבעוני וטעים|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור
פרסומת

גם לטבעונים מגיע: בראנץ' של משק ברזילי, תל אביב
מסעדתמשק ברזיליהוותיקה והנהדרת חידשה את תפריט ארוחות הבוקר והבראנץ' שלה לכבוד החורף. בימים אלה תוכלו למצוא בה, לצד שייקים בריאים וקוקטיילים של בוקר, גם מנות כמו פריטטה מתפוחי אדמה, בצלים ועגבניות אפויים בקמחי קטניות; פנקייק מקמח מלא עם פירות העונה, מייפל אורגני ודובדבני אמרנה; קלצונה עם תרד, גבינת קשיו וטופו; ופאנג'בי חצילים - פיתות משעועית מש עם סלט חצילים, לימון כבוש וסלט עגבניות כוסברה חריף. ארוחות הבוקר והבראנץ' מוגשות בימים ראשון עד שבת מ-8:00 ועד 12:00.

אדלינה בראנץ'
בסגנון גלילי. בראנץ' חדש באדלינה|צילום: יעל האן, יחסי ציבור

בראנץ' גלילי באדלינה, קיבוץ כברי
מסעדת השף אדלינה מציעה בראנץ' חורפי חדש שמוגש בימי שישי ומחירו 70 שקלים לסועד. בתמורה תקבלו טאפאס כמו קרם חציל קלוי עם קצח, לאבנה בשמן זית, סלט עלים וכרובית בטחינה, מנה עיקרית קלאסית כמו ביצים עם תוספות או סלמון מעושן על חלה קלויה וביצת עין, או לחלופין מנות רציניות יותר כמו פסטה בשמן זית ועשבי תיבול או אפילו צלע לבן בגריל, אם קמתם רעבים במיוחד. אחרי האוכל תוכלו ליהנות מתה קר מצמחי הגינה של המסעדה ומקינוח אישי לבחירה.

בראנץ' בבראון
קפיצה לאיטליה. בראנץ' בבראון|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
פרסומת

סוף שבוע בסגנון פוליה בבראון, תל אביב
השפית מיכל לוי יצרה בראנץ' שבו היא שואפת להביא לארץ את הטעמים של חבל פוליה באיטליה. הבראנץ' החדש שלבראוןהוא זוגי ומציע בחירה של שלוש מנות ראשונות ומנה עיקרית. בין המנות: קלמרי במחבת עם חמאה, יין לבן, עגבניות שום ולבנה; מילה פוליה - מאפה שכבות איטלקי של תפוח אדמה, תפוח עץ, בזיליקום וגבינת פקורינו; פיצה מרגריטה עם חצילים, גבינת פטה ועלי בזיליקום; וקציצות דניס עם מנגולד, פטרוזיליה, צ'ילי וגזר ברוטב עגבניות. מחיר הבראנץ' הוא 150 שקלים לזוג, והוא מוגש בימים שישי ושבת בין 12:00 ל-16:00.

בראנץ' בליני
בראנץ' במיקום יפהפה. בליני|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בראנץ' ציורי בבליני, תל אביב
המסעדה האיטלקית הוותיקה התחדשה לאחרונה בתפריט וגם בשף חדש. בבראנץ' כאן יוגשו לכם פוקצ'ות טריות, סלטים, מטבלים ומים מוגזים, ומנות עיקריות לבחירה כמו פריטטה פונגי וארוגולה; שקשוקה עם תירס טרי צלוי בעגבניות, תרד, עדשים ובזיליקום; וביצים אפויות בעגבניות נפוליטניות עם מוצרלה רכה, בזיליקום וסלסיצ'ה. הבראנץ' מוגש בימי שישי ושבת בשעות 9:00-12:00, ומחירו נע בין 54 ל-78 שקלים.

קפה נמרוד ארוחת בוקר
חדש בגליל. קפה נמרוד|צילום: קפה נמרוד, יחסי ציבור
פרסומת

בראנץ' גלילי בקפה נמרוד, הגליל העליון
רשת קפה נמרוד, הנקראת על שמו של נמרוד שגב, יליד ראש פינה שנפל במלחמת לבנון השנייה, פתחה זה עתה (אחרי סניפים בתל אביב) את הסניף הראשון שלה בגליל. תמצאו כאן שפע של ארוחות בוקר ובראנץ' כמו בוקר טבעוני עם אומלט חומוס, סלט קצוץ וזיתים סוריים; ארוחת בוקר תימנית עם מאפה תימני לצד סלסת עגבניות; ופריטטה גלילית עם פטריות, בצל ועשבי תיבול. המחירים נעים בין 59 ל-62 שקלים.

חשוב לציין שרשימת ארוחות הבוקר והבראנצ'ים החדשים הללו מצטרפת לארוחות נהדרות שכבר מוגשות ברחבי הארץ ואנחנו אוהבים במיוחד, כמו הבראנץ' הצרפתי שלבר א ויןבתל אביב; הבראנץ' המפונפן של מסעדתOCDביפו, הבראנץ' המוקפד של מסעדתהבסטהבתל אביב; ארוחת הבוקר עם הנוף המסחרר וההיצע הכיפי של גוז' ודניאל; ארוחת הבוקר והבראנץ' ברוח אירופית שלמלון נורמןבתל אביב; הבראנץ' האלכוהולי המהנה של הצ'יקטי בתל אביב; ותפריט בראנץ' ובוקר ימי שישי העשיר והמצוין של פורמנס בחיפה.