חומוס עיסא

מוסד טברייני. החומוס המעולה, לפי מתכון עתיק יומין, מוגש קר ולצדו סלטים משובחים לא פחות ממנו (הסלט הטורקי כאן הוא חלום). עוד אפשר להזמין חומוס עם תוספות כמו פול או גרגירים, טחינה או מסבחה, חומוס עם חזה עוף, ויש גם ארוחות בוקר של חביתה או ביצת עין עם טחינה וסלט.

חומוס עיסא מנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חומוס עיסא. מתכון עתיק יומין | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סין צ'אן

סין צ'אן היא הגלגול המחודש של המסעדות האסייתיות בעיר, ומתפקדת גם כמקום בילוי לילי. תמצאו כאן מנות סיניות, אבל גם יפניות ותאילנדיות ומבחר גדול מאוד מהכל. בתפריט, למשל: מרקים כמו טום יאם, מרק תירס ומרק וון טון, אגרולים עבודת יד מדפי אורז שמכינים במקום, נודלס עבודת יד, גיוזה פטריות שיטאקי, מבחר רחב של סושי, מנות עיקריות כמו אורז בקארי עם חביתה, אפונה, כרוב, גזר, סלרי ונבטים ופאד תאי תאילנדי עם ירקות. כשר.

סין צ'אן עוף חמוץ מתוק טבריה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוף חמוץ מתוק בסין צ'אן | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סנט אורבן

בר היין הראשון באזור הכנרת, שפתחו שני צעירים מקומיים, שוכן במיקום אטרקטיבי במיוחד - המרתף של המלון הסקוטי בטבריה. מדובר באחד המוקדים הבודדים בעיר שמציעים אוכל לא כשר, במסגרת מודרנית שמרגישה אירופית במיוחד. הבר מורכב משני חללים: מרתף עתיק, ששימש כחדר התרופות של בית החולים שפעל במקום במאה ה-19, ומרפסת חיצונית רחבה שמשקיפה לכנרת היפה וכולה עטופה בצמחייה. סנט אורבן מציע תפריט יין עונתי שמתחלף מדי כמה חודשים ולצד היין מנות כמו גבינות, נקניקים, בוראטה, שרימפס, בייגלה עם מתבלים ופיש אנד צ'יפס, והכל מאוד מיוחד ושונה מכל מה שמציעים המקומות האחרים באזור. לא כשר.

סנט אורבן, טבריה (צילום: אירה קאופמן, יחסי ציבור)
סנט אורבן, טבריה | צילום: אירה קאופמן, יחסי ציבור

שיפודי שמחה ובניו

מוסד טברייני מהמצליחים שיצא לנו לפקוד (עם סניף בראש פינה). המנה הפופולרית ביותר כאן היא הקבב העירקי - למעלה מ-200 מנות של הקבב המצוין הזה מוגשות כאן מדי יום - ואם אתם כבר במסעדה אל תוותרו על הלאפות המושלמות שמכינים כאן והן פריכות, מצופות בשומשום ומדיפות ניחוח מטריף. דבר ראשון נפרסת כאן על השולחן יריעה של סלטים - סלט כרוב חמוץ, כרוב במיונז, זיתים פיקנטיים, פטריות, סלט תירס במיונז, מטבוחה ועוד. לצד הסלטים בוחרים שיפודים, ומי שממש ממש רעב יכול להזמין תוספות וראשונות כמו אורז, קובה בורגול, פירה, תפוחי אדמה אפויים, פלטת מטוגנים או חומוס. בימי רביעי מוגש כאן מרק קובה שגם לו יש מכורים כבדים בעיר. כשר.

שיפודי שמחה טבריה שולחן (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שיפודי שמחה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
שיפודי שמחה לאפה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
והלאפות של שיפודי שמחה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קונדיטוריה גולן

עסק משפחתי הפועל מאז 1967. כמו החלל, גם המאפים והעוגות כאן (והן רבות) לא השתנו מאז שדב ואסתר הופמן פתחו את המקום. ילדיהם, יוסי ובן ציון, מכינים היום את כל מה שמוגש בקונדיטוריה על בסיס המתכונים של האב, בלי סטיות: עוגות כמו פרג או תפוחים (שהן פופולריות מאוד), עוגות גבינה, שמרים שוקולד, עוגת פרסה מבצק עלים שבתוכה ריבה ובוטנים, עוגיות חמאה, עוגיות ריבה, מעמולים, סברינות, קרמשניט וכן להיטים כמו בורקס גבינה או תפוחי אדמה שיש להם מכורים בכל אזור הצפון. עוד תמצאו כאן עוגות שיוסי קורא להן "קולנוע" - עוגות שהיו אוכלים בעבר בבית הקולנוע בטבריה, כמו עוגת דבוש הונגרית משולשת. המחירים ידידותיים במיוחד. כשר.

קונדיטורית גולן בורקס תפוחי אדמה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קונדיטורית גולן בורקס תפוחי אדמה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
קונדיטורית גולן עוגיות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קונדיטורית גולן עוגיות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

המסעדות הכי טובות ליד טבריה

מרינדו, עין גב

אחת ממסעדות הבשרים הטובות ביותר בארץ (סניף אחד מתוך כמה ברחבי הארץ). לצד המסעדה יש גם קצבייה, שבה תוכלו לרכוש מגוון רחב של בשרים הביתה. לא כשר.

מרינדו (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

1910, דגניה א'

מסעדת 1910 המוערכת ממוקמת בחצר הראשונים שבקיבוץ דגניה א' (חצי שעה מטבריה), בתוך מבנה שבעבר שימש בתור לול. התפריט לא שגרתי לאזור ומציע פירות ים (שרימפס וקוקי סאן ז'אק), גירוס וכמה גרסאות של פיצה מעולה שנאפית בטאבון, סלט אנדיב, פולנטה, טרטר טונה, מנות בשר כמו אוכף טלה ומנות דגים. אבל מנת הדגל שאתם הכי חייבים לטעום היא ניוקי ישראלי במילוי בקר עם קציפת איולי. לא כשר.

1910 מסעדת בשר (צילום: אפיק גבאי)
1910 | צילום: אפיק גבאי

מגדלנה

במרחק רבע שעה נסיעה מטבריה נמצאת מסעדת השף של יוסף (זוזו) חנא, שמגישה תפריט המשלב בין העולם החדש לעולם המסורתי, ומביא לאזור שאינו רווי במסעדות יוקרה ניחוח של פאר ים תיכוני מודרני. המסעדה מעוצבת כמסעדה עילית ומשקיפה על הכנרת, ובתפריט תמצאו מנות מהמטבח הערבי כמו קטאייף מסחאן ושישברק טלה, וגם מנות קלאסיות כמו קוקי סאן ז'אק וצלעות טלה. לא כשר.

מגדלנה - כרובית מטוגנת (צילום: יחסי ציבור)
מגדלנה - כרובית מטוגנת | צילום: יחסי ציבור

לוטה

חנא הוא כבר לא השף היחיד באזור שמארח אירוח עילי: ב-2021 הצטרף אליו אסף גרניט, שפתח את המסעדה הכשרה הראשונה שלו במלון גלי כנרת הוותיק. העיצוב של לוטה מודרני, עם חלונות גדולים שמשקיפים לכנרת, והתפריט מדבר ירושלמית וטבריינית ויש בו הבטחה לארוחה מעולה במקום שבו נהגנו להסתפק בעיקר באוכל מלונות או שיפודיות. תוכלו להזמין כאן מנות שמצולחתות עם ספרות וגם פסטה בציר דגים, סיגרים, מנות יצירתיות כמו קרוקט חורשט סבזי וקלאסיקות כמו צלעות שמוגשות לצד בצלים ממולאים. כשר.

גלי כנרת (צילום: גיל אליהו)
צילום: גיל אליהו

אלטה, חוף שלדג, כנרת מושבה

אלטה הוא לאונג' בר על שפת הכנרת, השייך לבעלים של מסעדת על הנהר. הלאונג' הוא הגרסה הצעירה והמעודכנת של הביסטרו הוותיק, והוא ממוקם במרחק חצי שעה מטבריה, עם נוף לכנרת. התפריט מבוסס על פירות ים ודגים וכולל למשל סלט קלמרי ובצל מדורה, קולרבי אפוי עם רוטב בר בלאן, דג נא ויוגורט כבשים, סשימי תאילנדי, שיפוד שרימפס בגריל וקוקי סאן ז'אק על קרם שורשים. לעיקריות תוכלו לבחור בין קבב דגים לפסטה שחורה עם פירות ים. יש גם תפריט יין מושקע ותפריט קוקטיילים מעניין ואופנתי. לא כשר.

מסעדת אלטה (צילום: עמית אהרונסון)
צילום: עמית אהרונסון
מסעדת אלטה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
מסעדת אלטה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ