ירושלים עשירה במסעדות פועלים ותיקות ומשובחות, בחומוס טוב ובאוכל רחוב משגע - אבל גם מי שמחפש מסעדה אמיתית, כזאת עם שולחנות ועיצוב ותפריט, יוכל להסתדר בה בלי בעיות - ולראיה, הקלילות שבה ליקטנו 38 מסעדות שאנחנו יכולים להמליץ עליהן בלב שלם, כולן בירושלים ובסביבותיה. לכם נשאר רק לגזור ולשמור (או יותר טוב, פשוט לקחת את האוטו ולנסוע). 

מסעדות לא כשרות

ג'וניור

הפיצרייה של ניר לוי וקבוצת טלביה, שמביאה וייב ניו יורקי לגזרת הפיצות הירושלמית. הפיצה בג׳וניור היא בסגנון פיצות הרחוב של ברוקלין, גדולה ודקה, בדיוק ההפך מהז׳אנר האיטלקי המפונפן שהשתלט על ישראל. הטופינגס לא שגרתיים, וכוללים שילובים כמו שרימפס וקלמרי, פפרוני ובייקון ובאטר צ׳יקן הודי בתוספת כוסברה ולימון. חוץ מהפיצה תמצאו בתפריט גם פילי צ׳יז סטייק וניו יורק צ׳יז קייק, שישלימו את התמונה.

הרב חיים ברלין 1, ירושלים, 02-5408480

בורגר רום ירושלים  (צילום: Brif, יחסי ציבור)
בורגר רום ירושלים | צילום: Brif, יחסי ציבור

Burger Room JLM

בורגר רום היא ההמבורגרייה של קבוצת טלבייה, שפועלת מאז 2018 באזור הסטודנטיאלי של ירושלים ומהווה מקדש קטן של המבורגרים וקוקטיילים. בתפריט תמצאו מבחר המבורגרים שלוקחים את הקציצה האמריקאית הכי רחוק מאמריקה, כמו קציצת בקר שמגיעה בתוספת הולנדז, שומן אווז, גבינת ברי וריבת תאנים וקציצת כבש שמוגשת עם צזיקי ומיונז לימון כבוש. גם הלחמנייה שלתוכה אורזים את הקציצות היא שוס, כי היא כל כך רכה שהיא פשוט נעלמת בלי ששמים לב. ומה שמדהים זה שבזכות אותה הרכות וההרכבה המקצועית של המנה, שום דבר מהתכולה המפוארת לא זולג החוצה.

עזה 18, ירושלים, 02-5408484‏

מסעדת צמח - כרובית (צילום: נועם פריסמן, יח"צ)
מסעדת צמח - כרובית | צילום: נועם פריסמן, יח"צ

צמח

צמח היא המסעדה הצמחונית של קבוצת מחניודה, שנפתחה ממש כמה רגעים לפני פרוץ מגפת הקורונה. השף אסף סרי מגיש בה תפריט המושתת על ירקות ובצקים, עם מנות כמו סיגר חובזה, סטייק כרובית עם קרם כרובית וסלסת פלפלים ולזניית שורשים וגבינות. הכול ביחד יספק לכם ארוחה של אוכל ים תיכוני עם ליטושים אירופיים כמו שרק קבוצת מחניודה יודעת לעשות.

הדקל 1, ירושלים, 02-5333444

קפה משק עפאים

בתוך בית הנסן, שהתחיל בכלל בתור בית חולים למצורעים, הוקם מתחם יפהפה שבו שוכן בית הקפה המהמם של משק עפאיים. מנת הדגל של המקום היא הבורקאסון - שילוב בין בורקס ים תיכוני לקרואסון הצרפתי. התפריט כולו מבוסס על התוצרת של המשק של האחים ינון והדיי עפאים, ומי שרוצה יכול גם לקנות ממנה הביתה.

בית הנסן, פרופ' יעקב שסקין, 17 ירושלים

חומוס לינא

החומוסייה הכי מפורסמת בעיר העתיקה, שבה ככל הנראה נולד המושג "חומוס ירושלמי אסלי". החומוס שמוגש כאן הוא חמוץ יותר מכל חומוס אחר שתטעמו, סמיך מאוד ועם גרגירים קטנים, לא מהסוג החלק והקטיפתי המוכר אלא מהסוג המחוספס שנותן בראש - אבל דווקא את הסוג הזה של החומוס אוהבים הירושלמים הגזעיים. המקום עצמו מואר בפלורסנטים וכולל 3 שולחנות בלבד, ואת החומוס מורחים על הצלחת לא במטבח אלא בעמדת הקבלה שבכניסה למסעדה. לצד החומוס הדחוס, שבו מעט מאוד טחינה, מגיעות פיתות דקיקות, עגבנייה ובצל כנהוג. הכי אותנטי והכי ירושלמי שיש.

מעלות א׳ ח׳אנקה 42, שוק העיר העתיקה, ירושלים. 02-6277230

Mian Noodles

מסעדת מיאן נודלס נפתחה ב-2016 בידי בילי סו מהונג קונג במטרה להביא לירושלים את בשורת הראמן ולהגיש מנות פיוז'ן שחיברו בין סין, יפן ווייטנאם. אחרי שחלה בתו תפסה את הפיקוד על המסעדה, והיא ממשיכה להגיש בה חמישה מרקי ראמן שהם הסיבה להגיע לכאן. יש ראמן קלאסי עם עוף, ראמן טבעוני עם פטריות אוזן שחורות, ראמן אטריות ביצים עם פטריות שיטאקה וראמן על בסיס אטריות ביצים עם טופו. מלבד הראמן יש בתפריט גם וון טון, אגרולים, מנות קארי ונודלס בשלל וריאציות.

שלמה המלך 22, ירושלים. 02-9944333

מיאן נודלס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מיאן נודלס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

טלביה

בבר-מסעדה של השף ניר לוי (לשעבר קבוצת מחניודה וכיום קבוצה בפני עצמו) תוכלו לאכול יופי של ארוחות בוקר ולשתות קפה טוב, אבל הקסם האמיתי מתחיל בערב, אז הופכת טלביה לבר יין מושקע עם מנות פשוטות ומעולות. הקהל הוא מקומי בלבד והאווירה היא של שילוב בין מסעדת שף שכונתית ובר יין אקלקטי. לוי מגיש במקום את הקלאסיקות ואת מה שהוא מכנה "מנות שבהן חומר גלם לא צריך שיתעסקו איתו". יש בתפריט אויסטרים, כבד קצוץ, שרימפס מעולה בחמאת עגבניות, תמנון אפוי על קונסומה עגבניות, צלעות חזיר בבירה ופסטה שחורה עם ביסק סרטנים.

שופן 5, ירושלים. 02-5811927

View this post on Instagram

A post shared by טלביה | Talbiye (@talbiye)

בארוד

מברי האוכל הוותיקים והמוצלחים ביותר בירושלים, שמארח גם הופעות מוזיקליות נהדרות. במקום מוגשות שפע של מנות (ושפע גדול עוד יותר של אלכוהול), למשל פסטליקוס אגדיים עם חמינדוס, מטיאס כבוש עם תפוחי אדמה ושמנת חמוצה ועוד מנות ותבשילים שמשתנים בהתאם למזג האוויר ומצב הרוח. מהמקומות הקסומים ביותר שיש לעיר הקודש להציע, הרבה בזכות המיקום באחת הסמטאות המיוחדות במרכז העיר.

יפו 31, חצר פיינגולד, ירושלים. 02-6259081

View this post on Instagram

A post shared by Barood בארוד (@barood___jsm)

גטסבי

בעוד שבתל אביב צצים ברי קוקטיילים מפונפנים בזה אחר זה, ירושלים מתפארת בגטסבי - מקום שלוקח את תפריט הקוקטיילים שלו ברצינות המרבית ומציע קוקטיילים מיוחדים. המקום פתוח רק בסופי השבוע וכדי להספיג את האלכוהול מציעים בו גם מנות טאפאס שונות ומושקעות לנשנוש. ממקומות הבילוי המהנים שאפשר למצוא בירושלים - לחובבי המשקאות.

הלל 18, ירושלים. 054-8147143

מחניודה - פולנטה (צילום: יעקב הררי, mako אוכל)
לא מוותרים על הפולנטה. מחניודה | צילום: יעקב הררי, mako אוכל

מחניודה

מעבר לכל מה שנאמר כבר על מחניודה - המסעדה, הכפיים, הרעש וההצלחה הבינלאומית - ההישג המשמעותי ביותר של שף אסף גרניט וקבוצת מחניודה הוא השינוי המבורך בכל מה שקשור לסקס אפיל של ירושלים. מחניודה הצליחה להאיר את העיר האפרורית בהילה נוצצת של אוכל מקומי טוב ומודרני. מה אוכלים כאן? ברוסקטת מוח, פולנטה רכה שמוגשת בתוך צנצנת, מאפה פידה עם שקשוקה וקבב מפורק, טיבון טלה, מחבת פירות ים, קלסונס ממולאים בגבינה צפתית של מחלבת קדוש ובסבוסה עם ג׳בנה לקינוח. אגב, כשאנחנו אומרים מחניודה אנחנו מתכוונים באותה נשימה גם לבר האוכל יודל'ה ששוכן מול המסעדה, ושהוא המשך ישיר שלה עם אוכל מושקע לא פחות, אווירה שמחה והרבה אלכוהול.

בית יעקב 10, ירושלים. 02-5333442

אדום פירות ים ירושלים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
הימור בטוח. אדום | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

אדום

מסעדת אדום הירושלמית הוותיקה היא פשוטו כמשמעו הימור בטוח. המסעדה, שמנוהלת על ידי קבוצת מסעדנים חזקה בעיר, היא פתרון מעולה לפגישה משפחתית גדולה או יציאה של כמה חברים. כל אחד יכול למצוא כאן מנה שתדבר אליו - מאוכל בסגנון אסייתי, דרך אוכל אירופי קלאסי ועד לסגנון מזרח תיכוני. מה למשל? שניצל קממבר, ריזוטו שרימפס, מבחר המבורגרים מעולים, קורדון בלו, ומעורב ירושלמי טבעוני.

מתחם התחנה, ירושלים. 02-6246242

מסעדת סאטיה (צילום: באדיבות המסעדה,  יחסי ציבור )
הגרסה האינטימית של אילן גרוסי. סאטיה | צילום: באדיבות המסעדה, יחסי ציבור

סאטיה

אילן גרוסי מוכר בעיר כמי שהוביל במשך שנים את מסעדת צ'אקרה, אך החליט לפני כמה שנים לצאת לדרך חדשה משלו עם מסעדה אחרת, שבה יוכל לבשל לסועדים באופן אינטימי. בסאטיה מציע גרוסי מנות כמו סטייק כרוב, כבד קצוץ עם קורנישונים, גרסיני וקימל, שורט ריב בברביקיו יפני וטרטר מוסר ים. נוסף לתפריט יש כאן גם אפשרות לארוחת טעימות.

קרן היסוד 36, ירושלים. 02-6506808

פילה לברק, בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
גם בעין כרם. בראסרי עין כרם | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בראסרי עין כרם

עין כרם היא אומנם מקום יפהפה, אבל רוב המסעדות בה תיירותיות ופחות מזמינות. בראסרי עין כרם מנסה להיות זאת שיוצאת מהסטנדרט הזה. שם תוכלו ליהנות מארוחת צהריים או ערב של קטאייף שרימפס עם מסקרפונה ופיסטוקים, קרבונרה שחורה עם שרימפס וקוויאר סלמון, בורקס במילוי שקדי עגל ועוד, ולהשקיף על הנוף תוך כדי.

בראסרי עין כרם. המעיין 15, עין כרם. 02-5665000. לא כשר

מונא

מסעדת מונא חוותה כמה וכמה גלגולים ולמרות התהפוכות הרבות תמיד נותרה מסעדה רומנטית, עדכנית ויפהפייה, שכיף לבקר בה (גם בגלל האוכל וגם בגלל המבנה המרשים). האוכל נחלק למנות קלאסיות ומודרניות, ותוכלו למצוא כאן למשל ברוסקטה עם טרטר בקר, שיפוד לשון בקר, שקדי עגל עם גריסים קלויים ובייקון ויש גם בראנצ מעולה שעולה 125 שקלים לסועד.

שמואל הנגיד 12, ירושלים. 02-6222283

View this post on Instagram

A post shared by Mona Restaurant (@monarest)

צ'אקרה

כבר שנים שצ'אקרה היא אחת מהמסעדות המובילות בירושלים, ונחשבת כמקום בילוי מרכזי בעיר וכמסעדה שאי אפשר לפספס איתה. השילוב בין ארוחת ערב ברמה הגבוהה ביותר, הרבה אלכוהול, ירושלמים יפים ומוזיקה הופך את צ'אקרה לאהובה במסעדות העיר. לדגים ופירות ים יש מקום של כבוד בתפריט.

המלך ג'ורג' 41, ירושלים. 02-6252733

View this post on Instagram

A post shared by Chakra | צ׳אקרה (@chakrarest)

הסדנא

לקבוצת מחניודה הירושלמית יש שלל מסעדות ברחבי ירושלים, והסדנא היא בעינינו המשפחתית שבהן. מסעדה גדולה ומזמינה שמגישה תפריט אקלקטי שמדבר לכולם. במנות יש דגש על בשרים מהגריל, לצד אפשרויות כמו פיתה מעורב פירות ים, פפרדלה חמאה ירוקה וקרפצ׳ו פילה בקר.

דרך חברון 28, ירושלים. 02-5672265

View this post on Instagram

A post shared by הסדנא (@hasadna_the_culinary_workshop)

זוני

כבר שנים שזוני פועלת בהצלחה בירושלים ומציעה מבחר ארוחות בוקר, צהריים וערב בכל שעות היום ובכל ימות השבוע. התפריט כאן רחב מאוד וכולל מנות פרנצ׳ טוסט מפוארות עם מגוון תוספות וסטייק עם ביצת עין. מבחר מנות צהריים כולל ספגטי שרימפס, סלמון ניסואז ושניצל וינאי. לא משנה באיזו שעה ביום תגיעו לזוני, תרגישו את האווירה הירושלמית הייחודית ותאכלו אוכל אמיץ במושגים ירושלמים.

יואל משה סולומון 15, ירושלים

פרנץ' טוסט זוני (צילום: מתוך האינסטגרם של זוני, instagram)
פרנץ' טוסט זוני | צילום: מתוך האינסטגרם של זוני, instagram

דולפין ים

קצת קשה לקשור את ירושלים למסעדות דגים ופירות ים, אבל דולפין ים היא ממסעדות הז'אנר הוותיקות ומהיחידות בסגנון שפועלות בעיר. כבר מעל 50 שנים שהמקום הזה מקיים בהצלחה את מתכונת מסעדות הדגים הישראליות עם מפות לבנות על השולחנות וארוחות דגים מפוארות. בשנים האחרונות המסעדה עברה כמה שדרוגים שהפכו אותה לאחד מבתי האוכל הקלאסיים ובו זמנית העדכניים ביותר בעיר. 

שמעון בן שטח, ירושלים. 02-6232272

View this post on Instagram

A post shared by sea dolphin (@seadolpinrest)


מסעדות כשרות

פרינג׳

פרינג׳ של קבוצת טלביה ממוקמת בתוך תיאטרון ירושלים ומוגדרת "לבנטינית ים תיכונית". השף ניר לוי יצר בה תפריט שמושתת כולו על יצרנים מקומיים קטנים, עם גבינות מיוחדות, עלים מיוחדים, דבש מפרחי שיזף ותמרים מעושנים שגדלים בערבה. בקיצור, מעין פארם טו טייבל, בתוספת טאבון שבו מכינים לחמים נדירים כמו הפיתות הפלסטיניות שמוגשות במקום.

תאטרון ירושלים, 02-6499549

שישברק. פרינג' (צילום: אסף קרלה,  יח"צ)
שישברק. פרינג' | צילום: אסף קרלה, יח"צ

אמא

מוסד אוכל ביתי (נטול פתיליות!) שהקימו עמרם ומרים בנימין ב-1981, אחרי שסגרו חנות בשר שהייתה בבעלותם. היום מפעילים את המקום בני הדור השני והשלישי, שממשיכים את דרכם. מנת הדגל במקום היא קובה, והיא מגיעה במגוון גרסאות – קובה במרק, קובה חלאבי, קובה נבלוסיה ועוד. היופי הוא שכאן תאכלו את המנות הביתיות האלה לא באווירה של מסעדת פועלים, אלא במבנה עם קירות אבן, תקרות מקומרות ונברשות.

שמואל ברוך 55, ירושלים, 077-2312106

View this post on Instagram

A post shared by מסעדת אמא (@imarestaurant)

פלורה

פיצריית פלורה היא אחד המקומות המגניבים בירושלים, שבו תמצאו את עצמכם עם פיצה ביד אחת וקוקטייל ביד השנייה. הפיצה עצמה היא אחת האהובות ומוצלחות בעיר הודות לאיזון מעולה בין הבצק לגבינה ובזכות עובי הבצק שמותאם למה שאנחנו הישראלים אוהבים, כלומר לא דק ולא עבה אלא בדיוק באמצע. המבחר צנוע וקלאסי, בטח יחסית למה שקורה היום בגזרת הפיצות.

הדקל 2, ירושלים. 02-622-2216

טאקוס לואיס

הטאקוס של לואיס קרוז וזוגתו לאה סטופר הם הכי נאמנים למקור שתוכלו למצוא בארץ. התפריט כולל טאקוס עם שווארמה הודו במרינדת תבלינים ואננס, עם צלעות בשר בבישול ארוך, עם דג קוד מטוגן או עם תבשיל טבעוני, וגם את הטאקוס עצמם מכינים כאן במקום. עוד בתפריט: טורטייה צ'יפס עם גוואקמולי ולקינוח צ'ורוס קינמון וסוכר.

שלומציון 11, ירושלים. 053-9415990

טאקוס לואיס ירושלים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
טאקוס לואיס ירושלים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אנג'ליקה

כבר שנים שמסעדת אנג'ליקה היא אחת המסעדות הכשרות הטובות ביותר בירושלים. עוסקים כאן בקולינריה גבוהה, מה שאומר שהאוכל גם עולה לא מעט - אך היציבות והאיכות קנו להן קהל אוהדים רחב בעיר. המנות כאן הן תמצית הקלאסיקה של כל הזמנים, למשל פטה כבד וסלט אנדיב, חזה אווז צרוב וחזה עוף על העצם.

ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056

כתף טלה , אנג'ליקה (צילום: טל גזית)
אנג'ליקה. מסעדה כשרה ומהימנה | צילום: טל גזית

אל דנטה

רוב מי שמגיע לירושלים לא שמע על מסעדת אל דנטה הוותיקה והכשרה הזו. אולי זה היעדר הצורך ביחסי ציבור מאסיביים ואולי הפעילות מתחת לרדאר בלב שכונת מגורים שקטה, אך ללא ספק מדובר באחד מהמקומות המקסימים ביותר שאפשר למצוא בירושלים - מסעדה איטלקית קטנה ואינטימית. התפריט כולל מבחר סלטים, פסטות טריות, פיצות ומנות דגים, ותמצאו בו את כל הקלאסיקות של המטבח האיטלקי.

אוסישקין 50, ירושלים. 02-6251479

View this post on Instagram

A post shared by Al Dente Jerusalem (@al.dente.jerusalem)

מדיטה

מדיטה היא ביסטרו ים תיכוני כשר ופופולרי במיוחד בירושלים שעל האוכל בו אחראי השף מוטי אוחנה. האווירה כאן משוחררת, האוכל מגוון מאוד, והתפריט מציע בין היתר סטייק חציל, קרוסטיני טונה אדומה, קריספי לברק ואסאדו עגל ברוטב ברביקיו.

דרך חברון 101, בית הנציב, ירושלים. 02-5664466

תפריט חדש במסעדת מדיטה (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
מסעדת מדיטה. מהמקומות הפופולאריים בעיר | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

סטיישן 9

למרות הפופולריות של האוכל האסייתי בישראל, בירושלים די קשה למצוא מסעדות אסייתיות שוות. סטיישן 9, שממוקמת במתחם התחנה הירושלמי, היא אחת מאלה שכן הצליחו, ומגישים בה תפריט פיוז׳ן אסייתי. זה אומר שתוכלו להזמין בה מנות מתאילנד, סין, וייטנאם ויפן.

דוד רמז 9, ירושלים. 072-2125152

דג ים בגריל, סטיישן 9 (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
דג ים בגריל, סטיישן 9 | צילום: עודד קרני, mako אוכל

המוציא

בגרסתה הקודמת הייתה המוציא, המסעדה הראשונה של המאסטר שף אבי לוי, מסעדה קטנטונת שעושה כבוד לאוכל הצפון אפריקאי. כיום מדובר במוסד של ממש, שכולל למעלה ממאה מקומות ישיבה ונמצא בין מקומות הבילוי המובילים בעיר. בין המנות: סיגר במילוי בשר חריף; פסטייה מרוקאית במילוי עוף ושקדים; מעורב המוציא עם שקדי עגל, טחול, שפונדרה, פרגית, בצל ופלפלים; מעקוד - פשטידת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ובצל ירוק; וספינג' במילוי כבד אווז.

יפו 113, ירושלים. 02-6310050

המוציא אבי לוי פסטייה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אבי לוי עושה את ירושלים. המוציא | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

גרנד קפה

מאז שנפתח בדרך בית לחם בשנת 2011 כבש גרנד קפה את תושבי האזור ולא רק אותם. מדובר בקפה-מסעדה שמציע שפע רחב של מאפים צבעוניים, עוגות ועוגיות, והכל באווירה מסוגננת נפלאה. יש כאן סצנת ארוחות בוקר מגניבה, וגם מנות רציניות יותר להמשך היום, טוסטים, סלטים, כריכים, דגים, ולמעשה מה לא.

דרך בית לחם 70, ירושלים. 02-5702702

רול קיטשן סינק - גרנד קפה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחצ)
רול קיטשן סינק: לא ברור איך, אבל זה עובד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחצ

קפה קדוש

אי אפשר לדבר על קולינריה ירושלמית בלי להזכיר את קפה קדוש, שהוא אבן שואבת לכל מי שמבקר בעיר ומתפקד גם כמסעדה שמגישה ארוחות ערב וצהריים נהדרות. תמצאו כאן שלל ארוחות בוקר פנטסטיות, מנות צהריים כמו ריזוטו שמנת-אפונה עם פטריות וקשקבל וניוקי תפוחי אדמה עם פרמזן ורוטב שמנת-פסטו, וכמובן גם רשימת מאפים, קינוחים אישיים ועוגות אינסופית.

שלומציון המלכה 6, ירושלים. 053-8094518

קפה קדוש מגה מקרון (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קפה קדוש מגה מקרון | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

רופטופ

מסעדת רופטופ שנמצאת על הגג של מלון ממילא המפואר מציעה תפריט ים תיכוני אופנתי עם מנות כמו שווארמת לוקוס על קרם חצילים, מח עצם בטאבון עם סלסת עשבי תיבול ויציאות מקוריות דוגמת חזה אווז עם אספרגוס, בצל ירוק ובוקצ'וי עם קרמל מייפל ושלג שוקולד ולרונה. אבל גם אם שמים את האוכל בצד, רופטופ מציעה את אחד הגגות היפים ביותר בעיר, ומשקיפה מלמעלה על חומות העיר העתיקה.

שלמה המלך 11, מלון ממילא, ירושלים. 02-5482230

קובי בכר מלון ממילא רופטופ (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
קובי בכר ברופטופ. עם נוף לעיר העתיקה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

ג'קו סטריט

השף זכאי חוג'ה הוא אחד הירושלמים האהובים עלינו. גם מוכשר, גם צנוע וגם הצליח להפוך את המסעדה שלו בלב שוק מחנה יהודה לאופציה לילית מגניבה, צעירה וטעימה במיוחד. חוג'ה מגיש כאן מנות כמו כבד אווז עם עוגת סולת, רביולי חמוסטה, ריזוטו אסאדו, חריימה סלמון והמבורגר. בצמוד למסעדה פועל גם בר אוכל אסייתי בשם ג'קו סאן שמגיש מנות אסייתיות מקוריות באווירת בילוי.

אגריפס 74, ירושלים. 02-5817178

רביולי חמוסטה, ג'קו סטריט (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
כבשו את השוק. ג'קו סטריט | צילום: עודד קרני, mako אוכל

1868

אם יש משהו שצריך להגיד על מסעדת 1868 הכשרה לפני הכל זה שמדובר במסעדה יפהפייה, ששוכנת במבנה עתיק ומרשים מאוד. כיאה למסעדת שף היא פועלת רק בשעות הערב, ומציעה תפריט טעימות לצד מנות מקוריות להזמנה בתפזורת. מלבד 1868 פתחה הקבוצה שמנהלת את המקום גם בר אוכל יפני כשר ותוסס בשם JLM ומעדנייה בשם ג'יידלי.

המלך דוד 10, ירושלים. 02-6222312

1868 (צילום: יחצ)
מסעדת 1868. במבנה יפיפה | צילום: יחצ

ובאזור ירושלים

המטבח של רמה

בלי שום קשר למיקום המהמם של המטבח של רמה בישוב נטף הסמוך לירושלים (ולסיפור הטראגי של המסעדה, שנשרפה ושבה לפעילות), מדובר באחת מהמסעדות המיוחדות בארץ. יש כאן דגש על חומרי גלם מקומיים שגדלים באזור ועל אוכל שעושה כבוד גדול לאדמה שממנה הגיע. המקום מאפשר להזמין תפריט סגור בלבד, של ארוחה שלמה עם מנות קבועות שמשתנות לפי העונות. הוא פתוח רק בסופי השבוע ומגיש בראנץ', ארוחת צהריים או ארוחת ערב.

נטף, הרי יהודה. 02-5700954. לא כשר

המטבח של רמה נפתחה מחדש  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
המטבח של רמה. מסעדה יפיפיה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מומה

אם לא בא לכם להרחיק עד ירושלים, או שסתם מתחשק לכם להימנע מהקדחתנות של העיר, מומה היא פתרון מצוין. המסעדה ממוקמת בקרבת מלון כרמים שבקריית ענבים, במבנה היסטורי לשימור. מדובר במסעדה יפהפייה שמעוצבת עם ריהוט עתיק ובמרכזה בר ענק. המקום מציע ארוחות צהריים או ערב עם מנות כמו קובנה עם טחינה ומטבלים; קרפצ'יו פילה בקר עם שום קונפי ורוקט; שרימפס מוקפצים עם סלסת עגבניות ושמנת; פסטה שחורה עם פירות ים בחמאה ושמנת; והמבורגר הבית עם צ'יפס הולנדי ומטבל איולי.

קריית ענבים. 02-6459727. לא כשר

מומה קובנה (צילום: אוהד גיגי,  יחסי ציבור )
מבית משפחת חובב. מומה | צילום: אוהד גיגי, יחסי ציבור

נאיה

משום מה נדיר למצוא בעיר הבירה מסעדות אסייתיות ראויות, ולמשבצת הזאת נכנסה מסעדת נאיה, שמאז שנפתחה הפכה ללהיט בקרב תושבי האזור. התפריט כולל שלל אפשרויות של אטריות, סלטים יפניים, דגים נאים, מרקים, מנות מהגריל, מנות אורז וכמובן מבחר רולים של סושי (יש גם מנות ילדים). האווירה משפחתית מאוד וקלילה, והעיצוב מזמין ומרשים.

שביל הלולים 154, בית נקופה. 02-9900070

נאיה (צילום: אסף קרלה)
אסייתית בהרי ירושלים. נאיה | צילום: אסף קרלה

קפה חממת הסחלבים

קפה חממת הסחלבים הוא מהמקומות האהובים עלינו באזור ירושלים - בית קפה יפהפה שבו גם חנות סחלבים. המקום מציע גם מבחר של מנות "רציניות", ולמעשה פועל כמסעדה של ממש שאפשר לאכול בה ארוחת צהריים או ערב. האווירה במקום מיוחדת מאוד: בכל פינה ישנם סחלבים, יצירות אומנות, מזרקות דקורטיביות והמון ירקות. התפריט כולל מבחר ארוחות בוקר, פיצות ופסטות.

קיבוץ מעלה החמישה. 02-5347500

View this post on Instagram

A post shared by קפה חממת הסחלבים (@hamamat_hasahlavim)

מאג'דה

המסעדה המקסימה הזאת בעין ראפה מציעה אוכל מקורי המשלב אוכל הערבי ואוכל מרוקאי במיקום מפתיע בלב כפר ערבי. מקומות הישיבה מפוזרים ברחבי גן יפהפה ובמרפסת שצופה לנוף. המסעדה פתוחה רק בסופי שבוע ומציעה תפריט אישי ומשתנה כל הזמן שעליו חתומים בעלי המקום ובני הזוג מיכל ברנס ויעקב ברהום.

עין רפא. 02-5797108. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by מסעדת מאג׳דה ماجده (@majdakitchen)

דרך הגפן

מסעדת גן הממוקמת בתוך גן ירוק עם מפלים, פסלים, בריכות נוי עם דגים ופרחים בכל מקום. השולחנות מפוזרים בין השבילים המתפתלים והתפריט מציע סלטים ענקיים, מנות פסטה מרובות מרכיבים ודגים.

בית זית. 02-6502044, כשר

View this post on Instagram

A post shared by קפה דרך הגפן (@derech.hagefen)

בתיאבון!