מאנטה ריי

אחת ממסעדות החוף הכי טובות שפועלות בישראל זה שנים ארוכות, ונקודת חובה לארוחת בוקר (או לחלופין ביקור בעת שקיעה). האוכל המוגש כאן טוב ויציב והולך נהדר עם הים הסמוך. בין המנות: שרימפס וקלמרי כבושים על תפוחי אדמה אפויים; דניס שלם אפוי ברוזמרין; קערת מולים בתפוחים וקרמל מלוח, חרדל ויין לבן; וחסה ליטל ג'ם עם גבינת סנט מור ומרמלדת רוברב.

View this post on Instagram

A post shared by Manta Ray (@mantaraytelaviv)

ויקי כריסטינה

אחת מהמסעדות הוותיקות שפועלות במתחם התחנה בתל אביב, שמצליחה לשמור על יציבות מפתיעה שנה אחר שנה. לוויקי כריסטינה לא מגיעים כדי לחפש חדשנות או אוכל שיוצא מהקופסה, אלא כי מדובר במניה בטוחה שמספקת את הסחורה. המנות כאן הן בונקר, חלקן קלאסיקות ספרדיות כמו פאן קון טומאט, פטאטאס בראווס וקלמרי מטוגן עם איולי; ויש גם להיטים בינלאומיים כמו שרימפס על הפלנצ'ה ומיני המבורגר.

ויקי כריסטינה (צילום: שני בריל,  יחסי ציבור )
ויקי כריסטינה | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

חיים נלו

יפו מלאה במקומות מפורסמים עם היסטוריה מפוארת, אחד מהמיתולוגיים שבהם שעודנו חי ובועט הוא מסעדת חיים נלו – מסעדת גריל משפחתית עם תפריט קלאסי שיש בו הכל מהכל: מרגל קרושה עם חזרת ולימון, דרך ורניקס תפוחי אדמה, מרק צ'ורבה וירקות רומני וכרוב ממולא, ועד - איך לא - קבב רומני. קלאסיקה שאסור לחובבי המטבח הרומני בארץ לפספס.

ג'ורג' וג'ון

קצת אחרי שנפתחה ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו האלגנטי במושבה הגרמנית ביפו, היא התברגה למעמד אחת ממסעדות העילית המדוברות והמוערכות בישראל. השף תומר טל, מהשפים הצעירים והמוכשרים בארץ, מוביל כאן מטבח אישי ומוקפד עם מנות מקוריות, בתוך חלל יפהפה שמאחוריו הרבה מאוד היסטוריה. על המפות הלבנות טל מגיש מנות שמתחלפות כל הזמן כמו סטייק אלבקור בראב תבלינים; חציל יפני שרוף על גחלים עם שמנת חמוצה וגרידת לימון; וטרחון על גספצ'ו עגבניות מהערבה.

קלמרי בגריל עם פתיתים, ג'ורג' וג'ון (צילום: אמיר מנחם,  יח"צ)
קלמרי בגריל עם פתיתים, ג'ורג' וג'ון | צילום: אמיר מנחם, יח"צ

איציק הגדול

אחת המסעדות המוערכות בארץ, שמככבת לעיתים תכופות ברשימות המסעדות הכי טובות. הכוכב הבלתי מעורער אצל איציק הגדול הוא כמובן הבשר, למרות שמדובר במקום שלוקח באותו כובד ראש את המנה העיקרית ואת המנות הנלוות לה (בתקופה האחרונה לוקחים כאן ברצינות גם את השווארמה מבית המקום, שעבורה קם מוסד חדש לגמרי). בשנים האחרונות מתמקדים באיציק הגדול בבשר ואגיו, שגם נמכר בקצבייה הסמוכה והמדוברת של המקום, אבל יש גם נתחים רבים אחרים. 

מנת ואגיו בצלחת. 82 שקלים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
על השווארמה של איציק הגדול בטוח שמעתם | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

Deli Alhambra

דלי אלהמברה היא מסעדנייה מדליקה שממוקמת על שדרות ירושלים. בבוקר אפשר לאכול בה כריך שף מושקע המשלב גבינות בוטיק של מחלבות קטנות, דגים כבושים וירקות שמגיעים ישירות מהמגדלים; בערב ישמחו לפתוח לכם כאן בקבוק יין לצד פלטת גבינות וכל מיני חמוצים טעימים ומדי פעם נערכים במקום ערבי פיצה והרצאות מעניינות. צמוד לחלל המסעדנייה פועל חלל עבודה נעים, וביום שישי המקום לובש חג ומגיש חומוס חם וקציצות דגים שלא תשכחו בחיים.

על מדפי המעדנייה תמצאו מוצרים מעניינים שבעלי המקום ליקטו מכל קצות הארץ, וספריית היין עמוסה ביינות ישראליים שמספרים את הסיפור של הטרואר המקומי.

מגוון כריכים לבחירה (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
מגוון כריכים לבחירה | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

גואטה

המסעדה הטריפוליטאית הכשרה והמוכרת מציעה את כל הלהיטים של המטבח האהוב, בשפע ובנדיבות. בין היתר התפריט כולל קוסקוס, טבחה בסלק, צ'רשי, מפרום, קציצות, עוף בפלפלצ'ומה ומרדומה. אפשר להזמין אוכל הביתה או להצטייד באוכל מוכן לסופי השבוע, וכמובן להגיע ולאכול במקום שפועל כבר קרוב לעשרים שנה.

מסעדת גואטה, יפו (צילום: מיכל רביבו, יפו, מדיה 10 הוצאה לאור)
מסעדת גואטה, יפו | צילום: מיכל רביבו, יפו, מדיה 10 הוצאה לאור

ג'מה

בין המסעדות המשפחתיות הכי חביבות ביפו אפשר למצוא את ג'מה האיטלקית - מקום פשוט אבל מקצועי באחד המיקומים האטרקטיביים ביפו, שנעים מאוד לשבת בו וליהנות מפסטה או פיצה טובה. התפריט של ג'מה מציע משהו לכל אחד. בין היתר יש פה פיצה רומאית עם תפוחי אדמה, מוצרלה, פרמזן ופיקורינו; ריזוטו פטריות ועלי תרד עם פרמזן; ופיצה יפואית עם רוטב עגבניות, שוק טלה, טחינה וצנוברים קלויים.

טירמיסו (צילום: יונתן בן חיים, יחצ)
טירמיסו. ג'מה | צילום: יונתן בן חיים, יחצ

ספוליה

בר קוקטיילים שפועל במבנה עותמאני בן מאות שנים, עם תפריט שרקח מתי וקנין ומציע הרבה מנות נאות, בעיקר דגים אבל לא רק. יש בו סביצ'ה, סשימי ברוטב גספצ'ו, סוכריות טמארי ולחוח עם מוסר ים, ויש גם מנות שגרתיות יותר כמו רביולי סלק במילוי גבינות, מניפת קולרבי, סלט נאם טוק וסשימי מיקס. האווירה בבר הקטן היא כצפוי מיוחדת ואפלולית, אינטימית ולא שגרתית.

ספוליה - תפריט חדש (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
ספוליה | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

חג' כחיל

אחת המסעדות המפורסמות ביותר ביפו, שמושכת אליה קהל מכל הארץ ולא בכדי. האוכל שמוגש בחג' כחיל הוא פשוט טעים מאוד, וקולע תמיד למה שמחפשים. התפריט כולל להיטים של המטבח הערבי לצד מנות דגים ובשרים מהגריל. בין המנות: סלט פטוש עם גבינת עיזים וקרעי פיתה; מחמר - חצי עוף עם בצל וסומאק על פיתה עיראקית; כתף טלה במילוי אורז, אנטרקוט טחון ושקדים; קבבים על מקל קינמון; וצלעות טלה על הגריל.

שישברק חג' כחיל (צילום: אנטולי מיכאלו)
שישברק. חג' כחיל | צילום: אנטולי מיכאלו

OCD

המסעדה של השף רז רהב היא אחת המפורסמות בקרב הפודיז בארץ, ורשימת ההמתנה אליה נמשכת חודשים ארוכים. מבחינתנו מדובר באחת המסעדות הכי טובות בארץ, לא רק באזור יפו; רהב והצוות שלו מגישים כאן מנות מסקרנות, מרתקות ומוקפדות, שפשוט אי אפשר למצוא במקומות אחרים. לא עוד העתק-הדבק של תפריטי המסעדות הפופולריים במרכז, אלא קול ייחודי של ממש שגם זוכה להמון ביקורות חיוביות.

מסעדת OCD (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
מסעדת OCD | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

פר דרייר

פר דרייר, בר היין הוותיק שפעל ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב ובשנים האחרונות עבר ליפו, נותר פנינה כיפית ולא יומרנית בנוף המקומי. מדובר במקום נוח ורחב ידיים, ששם דגש לא רק על היין אלא גם על האוכל, עם תפריט מגוון שכולל בין השאר סלט קיסר עם בייקון טלה או שרימפס; פטה כבד עוף עם ריבת בצל וטוסטונים; סלט כרובית טרייה עם פקאן סיני; פסטה קרבונרה; פיצה פלורנטין עם תרד, בשמל, פרמזן, ביצה ושמן כמהין; ופיצה פפרוני.

פר דרייר יפו  (צילום: OVLAC,  יח"צ)
פר דרייר יפו | צילום: OVLAC, יח"צ

אל קלחה

אל קלחה היא לכאורה חומוסייה פשוטה, אבל כשזה נוגע לאוכל שמוגש פה אין כאן שום דבר פשוט, והמקום הוא לכל הדעות יופי של מסעדה ערבית, מהטובות שפועלות כיום באזור תל אביב יפו. מציעים כאן את מנת הפאטה שהיא מנת הדגל של המקום עם קרעי לחם, רוטב חומוס חם עם גרגירים, קרם שכולל טחינה ויוגורט, שפע סמנה, צנוברים ובשר, ויש כמובן גם חומוס קלאסי, פלאפל נהדר ומגוון מנות מתחלפות כמו ממולאים ועראייס.

אל קלחה יפו חומוס  (צילום: קרינה גנץ,  יח"צ)
אל קלחה יפו חומוס | צילום: קרינה גנץ, יח"צ

מנסורה

אפשר להתווכח האם מנסורה שייכת לאזור תל אביב או ליפו, אבל לא צריך - עדיף להתמקד באוכל הטוב שמגישים בה. מנסורה היא הוכחה מעולה לכך שאפשר ליצור מקום טוב גם בלי יחסי ציבור מטורפים ולחץ תקשורתי - פשוט על ידי עבודה טובה, אווירה נעימה ואוכל מוקפד שהשמועה עליו עוברת מפה לאוזן. המנות במנסורה מגוונות ונעות בין אופציות צמחוניות-טבעוניות נהדרות, שעושות כבוד לירקות, למנות דגים ובשר. בין האפשרויות: צלחת גבינות נהדרות ודבש מהגליל; סטייק טונה בלו פין; טרטר בקר עם חלמון, צלפים וחרדל; וטרין לשון בקר עם חרדל-חזרת ואגוזי לוז.

ריזוטו דלעת, מנסורה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

רעמסס

אחד מברי האוכל השוקקים ביותר באזור. לא משנה מתי תעברו בשוק היווני, תמצאו את הרעמסס עמוס בליינים וסועדים, בייחוד בסופי השבוע. מדובר במקום גדול למדי, שעל האוכל בו אחראי אלי שטיין והוא מציע מנות שכיף לשלב עם אלכוהול. בין היתר תמצאו פה טלה על קארי אדום עם חומוס ועלי שומר; קישואים עם עגבניות אורגניות וגבינת כבשים טורקית; קבב טורקי ועוד.

מסעדת רעמסס (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מסעדת רעמסס | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

קלמטה

קשה מאוד שלא לחשוב על יוון כשמגיעים לקלמטה היפואית. זה השילוב של התפריט, הנוף של כיכר קדומים שופעת ההיסטוריה וכמובן החלון שפונה לים (וסמוך אליו השולחן המבוקש ביותר במסעדה). האוכל בקלמטה כולל להיטים כמו סלט יווני; ממרח פאבה מאפונה צהובה עם כמון וצ'ילי יבש;  עלי גפן; איקרה ובצל סגול; קלמרי מטוגן; קבב דג עם פלפלים קלויים, חומוס ולימון; וגירוס טלה ופרגית על פיתה עם בצל וציזיקי.

מסעדת קלמטה (צילום: בועז לביא)
מסעדת קלמטה | צילום: בועז לביא

זלמניקו

במסגרת המגמה של השנים האחרונות, להצמיד לקצביות טובות מקום שמכין באופן פשוט ומיטבי את נתחי הבשר הנמכרים במקום, פתחה הקצבייה של זלמן היפואית את זלמניקו - דוכן בשרים שהוא לא ממש מסעדה אבל כן מקום לאכול בו בוריק או פיתה טובה עם קבב, נקניקיות מרגז או שקדים עם רטבים מצוינים. עבור חובבי הבשרים זה מקום שחבל לפספס. בנוסף מגישים פה לפעמים תבשילים מצוינים. אם התמזל מזלכם - זכיתם.

זלמניקו - מרגז בפיתה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
זלמניקו - מרגז בפיתה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בית קנדינוף

באחד מהמיקומים הכי מרשימים ביפו נמצאת מסעדת בית קנדינוף, מקום שמגיעים אליו כשמחפשים אווירה קלילה ולא מחייבת, אוכל טוב ולא מתיימר ועיצוב שמותיר חותם. הדבר הכי קשה כאן זה לבחור באיזה מהחללים הרבים במסעדה להתיישב, כי כל אחד יותר אטרקטיבי, צבעוני ומעניין מהשני. התפריט כאן אקלקטי וכולל אופציות כמו שישברק חצילים שרופים וריקוטה וחציל אפוי על קרם עגבניות וגבינת טולום.

בית קנדינוף (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
בית קנדינוף | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

קיצ'וקאי

בר אוכל אסייתי של השף אור גינסבורג הוא בדיוק המקום שתייחלו למצוא בשוק הפשפשים אם יתחשק לכם להתרחק קצת מההמולה של הסמטאות העמוסות. התפריט מורכב ממנות נאות של דגים שמכינים במטבח פתוח מאחורי הבר, תפריט הקוקטיילים מלא בהפתעות ולא תמצאו פה משקה אחד שגרתי. כל קוקטייל הוא יצירה, אבל לא מהסוג שתפחדו לטעום אלא דווקא להפך, תרצו ממנו עוד ועוד. את החוויה משלים פסקול ייחודי שמשלב קצבים מקשת רחבה של עולמות מוזיקליים - פעם יפני, פעם אפריקאי אבל תמיד קצבי ומלא בגרוב אלקטרוני מגניב.

מבחר המנות הקטנות שמלוות את האלכוהול מביאות את הטוויסט היפני-ישראלי לכדי אומנות. קחו למשל את הבלאק ממבה - ביס מושלם של טרטר טונה בטוויל בועות פריך מאבץ; או את קוביות הסלמון הכבושות בליים וצ'ילי, שמעליהן שלג פונזו ופלפלים. אל תוותרו על הקיצ'וכף - כדורי אורז בפרוסת דג נא, מכוסים בשמיכת יוזו ואורז קוג'י, ועל סלט הגריי גוס עם אווז מפורק ופניני אורז.

קיצ'וקאי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קיצ'וקאי | צילום: לין לוי, mako אוכל

סלאס

המסעדה של אור גינסבורג הצליחה להתברג לפסגת מסעדות הסושי בישראל, למרות שבתחילת הדרך סושי אפילו לא היה התמקדות מוצהרת. באופן כללי גינסבורג ושותפיו לדרך מצליחים לעשות חיל בכל הקשור לדגים נאים ולהציע מנות נהדרות (אם כי התמחור, כיאה לחומר הגלם, יקר בהחלט). מציעים כאן ארוחת טעימות או תפריט א לה קארט עם אופציות כמו טטאקי בקר בציר מלפפונים ולמון גראס; חציל בבישול ארוך במיסו לבן; וסלמון אפוי בחמאת דאשי.

סשימי אלבקור, סלאס (צילום: אור גינסברג,  יחסי ציבור )
סשימי אלבקור, סלאס | צילום: אור גינסברג, יחסי ציבור

שבתאי היפה

לפחות מבחינה מיתוגית, יפו מזוהה מאוד עם מסעדות דגים. העניין הוא שאין באמת הרבה כאלה כאן, וזה בהחלט מפתיע. אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות בז'אנר היא מסעדת שבתאי היפה, שפועלת קרוב לשישים שנה ומגישה מנות דגים ופירות ים בסגנון יווני. בין האופציות פה מבחר דגים בשיטות הכנה לבחירה, כמו טיגון עמוק, גריל פחמים או חצי טיגון וחצי גריל, ומנות פירות ים בטיגון או לצד רטבים שונים.

אונזה

בר האוכל אונזה הוא אחד המקומות הבולטים באזור שוק הפשפשים העמוס ביפו. בעוד שרוב מקומות הבילוי בשוק מהווים מוקדי משיכה בגלל האווירה והמשקאות, פחות בגלל האוכל - לאונזה מגיעים קודם כל כדי לאכול. בין המנות: מנקיש תרד ופטה; לחמג'ון טלה עם טחינה ועשבים; שייטל קצוץ על בריוש; שווארמה פרגית עם שומן טלה וקרם פלפלים עם ראס אל חנות ולאפה; ומאפה כרובית צלויה עם פסטו.  

אונזה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אונזה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

כבאכה

כבאכה היא המסעדה השנייה של משפחת דאוד מכפר ראמה שבצפון. בכפר הם מנהלים מעל 20 שנה את עזבה המפורסמת, שהפכה למוקד עלייה לרגל בזכות האוכל הגלילי המיוחד שמוגש בה. בכבאכה מוגשות מנות מפורסמות מעזבה כמו קובה סינייה (מאפה קובה מבצק סולת ובורגול עם שכבות בצק ובשר בתנור), סלט ג'רג'יר וסמבוסקים ממולאים בגבינה ועלי זעתר. בעונה יש גם תבשיל חוביזה ומלוחייה שכמעט לא ניתן למצוא באף מסעדה בארץ. כמובן שיש גם שישברק בלבן, סינייה קבאב וליאלי ביירות, ששום חוויית אוכל ערבי לא תהיה שלמה בלעדיהם.

עוגת מינרווה, כבאכה (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
עוגת מינרווה, כבאכה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

פארוק בשוק

פארוק בשוק הוא אחד המקומות ההומים בשוק הפשפשים, בשעות הצהריים לארוחה מלאה או קפה ובשעות הלילה לנשנושים או משקאות. התפריט אקלקטי ויש בו הכל מהכל - מטוסט אבוקדו טרנדי, דרך סלט זוקיני ודואה עם יוגורט וחסה בסגנון ים תיכוני או פיצה ארבע גבינות, ועד המבורגר טבעוני או רגיל ושניצל בחלה בסגנון יום שישי. איכשהו, אל תשאלו אותנו איך, זה מצליח לעבוד נהדר ביחד.

פארוק בשוק (צילום: יונתן בן חיים)
פארוק בשוק | צילום: יונתן בן חיים

פועה

ואם כבר שוק הפשפשים, אחד המקומות עם האווירה הכי טובה באזור, כבר שנים, הוא קפה פועה: מקום כיפי לארוחת בוקר בשעות היום, אופציה טובה לארוחת צהריים או ערב קלילה ולא מחייבת, ובשעות הלילה - מקום שנעים לשבת לשתות בו משהו בלב הרחוב המרכזי של השוק, תוך צפייה בעוברים והשבים. בין המנות: ארוחת בוקר של סביח מפורק; צלחת ים עם לקרדה, סלמון, מטיאס, איקרה וגבינת שמנת; וסלט עדשים עם עגבניות, בצל ירוק, צנונית וכוסברה. ערבוב כיפי בין אוכל מעט מתוחכם למנות קלילות ונגישות.

פועה (צילום: דנה טל-אל, יחסי ציבור)
פועה | צילום: דנה טל-אל, יחסי ציבור

ראיסה

בר המסעדה של השף אורי לוי הוא אחד המקומות ההומים בשוק הפשפשים הפופולרי. מגישים פה ארוחות בראנץ' עשירות, כמו גם ארוחות ערב ולילה עד השעות הקטנות. בבוקר תמצאו פה אפשרויות כמו פילה דג ים על הפלנצ'ה עם תרד ואספרגוס; המבורגר עם בייקון טלה או גבינת צ'דר; פסטה פטוצ'יני עם דג ים מפורק; מחבת שרימפס ועראק עם עגבניות צלויות; וסינטה על הפלנצ'ה עם פירה. מהמקומות שמשלבים בין בילוי לאוכל בצורה מיטבית.

ראיסה בוריק (צילום: אורי לוי,  יחסי ציבור )
ראיסה בוריק | צילום: אורי לוי, יחסי ציבור

אבו חסן הדולפין

אין מי שלא מכיר את חומוס אבו חסן ביפו. מדובר באחד המוסדות הכי מפורסמים בישראל, ואף שאפשר להתווכח מי מגיש את החומוס הטוב ביותר בארץ, אי אפשר להתווכח עם ההצלחה של המקום הזה. אבו חסן ברחוב הדולפין נחשבת לגרסת הבוטיק של אבו חסן, המקום שנשמר כפי שהיה בימיו הראשונים, ויש שיגידו שהוא מפונפן פחות ובסיסי יותר, אבל גם לו קהל מעריצים רציני במיוחד. למי שמחפש מסבחה טובה או תבשילים משעות הבוקר המוקדמות ועד הצהריים, וגם מצליח לתפוס פה שולחן - ההנאה מובטחת.

שרונה מרקט אבו חסן (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
אבו חסן הדולפין | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

ויטושה

אי אפשר לדבר על מסעדות ביפו בלי להזכיר את הסצנה הבולגרית שפעם הייתה רווחת בהרבה והיום נותר ממנה בעיקר דור הנפילים. מסעדת ויטושה היא אחד מעמודי התווך הבולטים של אותה תרבות. בתפריט: קלאסיקות אלמותיות כמו מרק שקמבה, קיופולו (חצילים על האש עם שום), איקרה, טרטור, פלפל קלוי במילוי גבינה, אגריסטדה עוף, מוסקה חצילים או תפוחי אדמה, קבב וכבש בתנור. מסוג המקומות שלשבת בהם זה כמו לחזור אחורה בזמן, וזה נהדר.

מונקה

עוד מקום שהוא לא פחות מאגדה יפואית. מהמסעדות שהחוויה בהן תמיד פשוטה וטובה, לא יקרה, והכי חשוב טעימה נורא. גם פה תמצאו את כל המנות הבולגריות המפורסמות, כמו מרק שקמבה, מוסקה, קציצות פרסה ומבחר רחב של תבשילים, אבל גולת הכותרת היא באופן מובהק הקבב. אפשר להכביר מילים על הקבב המצוין, אבל עדיף פשוט להגיע לאכול אותו. מדובר באמת באחד הקבבים הכי טעימים בארץ.

קבב. מונקה (צילום: שאדי ענאבוסי)
קבב. מונקה | צילום: שאדי ענאבוסי

אבו נאסר חינאווי

המסעדה היפואית הענקית היא אחת מהבולטות ביותר ביפו, גם בזכות הנוף הפתוח אל הים הסמוך, גם בזכות התפריט שכולל הכל מהכל ככה שכל אחד יכול למצוא בו משהו, אם זה בשרים, דגים או פירות ים, וגם בזכות העובדה שהמקום פתוח גם בשבת והומה סועדים. בין המנות: שיפודים מכל הסוגים, סטייק פילה ודגים ופירות ים כמו סלמון, דניס, שרימפס או קלמרי על הגריל או מטוגנים.

חצר גולדמן

חצר גולדמן היא אחת ממסעדות החוף הוותיקות בתל אביב, ומהיפות שבהן. קשה מאוד למצוא בישראל שילוב בין אוכל ראוי לנוף של ים תיכון, ועוד יותר קשה לשלב את הללו עם אווירה שלא מחייבת הוצאה של מאות שקלים לארוחה מלאה. אפשר להגיע לכאן לכוס קפה של בוקר או לבירה בשקיעה לצד מאזטים כמו כרובית צלויה עם טחינה ושקדים; צזיקי; ומטיאס סגול. יש כאן גם בראנצ'ים וארוחות בוקר שכוללות ספיחה עם בשר; שקשוקה עגבניות ונענע; וביצי בנדיקט בקרואסון חמאה. 

מסעדות ביפו (צילום: פר דרייר אביב שקורי)
צילום: פר דרייר אביב שקורי

ואלה המסעדות הכי טובות בתל אביב

בתיאבון!