למצוא את הפיצה הכי הכי זה לא פשוט בכלל. עם השנים צמחו פה המון פיצות טובות, חלקן שכונתיות, חלקן מה שנקרא גורמה, חלקן גם וגם, ואנחנו פיתחנו סטנדרטים בהתאם. הפיצות התעשייתיות כבר פחות עושות לנו את זה - אנחנו רוצים את חומרי הגלם שלנו באיכות גבוהה, ואוהבים להרגיש את הטאץ' האישי בכל משולש. כל המקומות שלפניכם עונים על הדרישות האלה, ועושים את זה מצוין.
פיצה פדאל, רשת באזור הצפון
בשנת 1978 פתחו בעלי הרשת את הסניף הראשון באזור הקריות, וכיום היא מונה 12 סניפים באזור הצפון. הרשת, הידועה בעיקר במבצעים שלה והשירות האדיב, מציעה מגוון עשיר של פיצות ומאפים טובים ומספקת שירות משלוחים מהיר.
איך הפיצה? הפיצות שונות ומגוונות: מפיצה דיאטטית ועד לפיצה "הכל בה", שכשמה כן היא - פיצה עם כל התוספות האפשריות.
אסור לפספס: פיצה סביח (62 שקלים למגש משפחתי). שילוב של חצילים מטוגנים עם ביצה קשה, בצל מטוגן, רסק עגבניות טרי וגבינה בולגרית עדינה, שמאחדת את כל הטעמים מלמעלה.
פדאל, קריית חיים, אתא, מוצקין, חיפה (2 סניפים), קריית טבעון, יקנעם, זכרון יעקב, עתלית, נשר, פרדס חנה ובנימינה, למשלוחים והזמנות: 1-700-700-774.
סלייס, רמת השרון
פיצרייה ותיקה שעדיין מוכרת משולשים (או סלייסים), בלי הרבה התחכמויות. תנור הלבנים, הבצק האוורירי ורוטב השום כמו של פעם מסמנים את המקום כהכי טוב בעיר.
איך הפיצה? הרוטב כל כך טעים, שכמה שפחות תוספות מעליו יותר טוב. אפשר בהחלט להסתפק בפטריות או בתירס.
אסור לפספס: פיצה עם שינקין ואנטיפסטי (לא אמרנו שאין תחכום בכלל).
סוקולוב 72, רמת השרון, 03-5409239.
ג'וספה, תל אביב
הפיצרייה עם המשולשים הכי גדולים ומפנקים בתל אביב. למרות התחלופה המהירה וכמות הלקוחות, המקום מתנהל יחסית באיזי. מכיוון שאף אחד לא ממהר להוציא שום דבר מהתנור לפני שהוא מוכן כמו שצריך - לפעמים צריך קצת לחכות, אבל זה שווה כל ביס.
איך הפיצה? הבצק דק אבל לא דק מדי, ועליו משוחה שכבה דקה מאוד של ממרח עגבניות טרי ותערובת גבינות הבית. פיצה עם תרד ובולגרית ופיצה עם אננס ואנשובי הן רק טיפה מהמגוון המיוחד של הפיצות שנאפות במקום.
אסור לפספס: פיצת ארטישוק ובצל (18 שקלים למשולש, 68 למגש). משולש גדול עם תחתיות ארטישוק פרוסות דק וממרח פסטו על השוליים.
ג'וספה, ויטל 1, פלורנטין, תל אביב, 054-5928244 (אין משלוחים. איסוף מהמקום בלבד).
רוסטיקו, תל אביב
מסעדה איטלקית שמציעה מבחר פיצות קלאסיות מצוינות, כולן עשויות בתנור עצים מיוחד. רוטב הכמהין והשמנת בפיצת הפטריות, כמו גם הבצל המקורמל בפיצת הגורגונזולה, הם מסוג ההברקות הקטנות והנפלאות שגורמות לנו לחזור שוב ושוב.
איך הפיצה? קלתית דקה וטעימה ועליה כמות נדיבה של תוספות. בתפריט שבעה סוגי פיצה.
אסור לפספס: פרושוטו פונגי (55 שקלים לפיצה אישית). רוטב העגבניות נטמע בין המוצרלה והפטריות הטריות, עליהן מפוזרת כמות נדיבה של פרוסות שינקן מעושן ומעל הכל פטרוזיליה טרייה ורעננה. אין מילים.
רוסטיקו, בזל 42, תל אביב, 03-6026969; רוטשילד 15, תל אביב, 03-5100039.
גוסטו, תל אביב
גוסטו החלה את דרכה כפיצרייה קטנה בשדרות יהודית, והיום היא מסעדה איטלקית משובחת בשדרות ח"ן. הפסטות שמכינים במקום הן ממש מעדן, אבל הפיצות הן הן גולת הכותרת. המקום צנוע יחסית ושקט, וחומרי הגלם איכותיים מאוד. שימו לב - בגוסטו אי אפשר להזמין משולש אחד, מגש זוגי הוא המינימום.
איך הפיצה? סופר-איכותית. הבצק עשוי מקמח איטלקי ושמן זית משובח, הרוטב הוא רוטב עגבניות איטלקי ומעליו תערובת של גבינות גאודה.
אסור לפספס: פיצה עם בצלים מקורמלים וגבינת בווריאן בלו (54 שקלים) ופיצה עם אספרגוס ונתחי טונה מעושנת (68 שקלים).
גוסטו, שדרות ח"ן 59, תל אביב, 03-6093515.
הפיצה, תל אביב
יריב הדרו, הבעלים, מבלה כבר 20 שנה ויותר במטבח. הרבה מהלקוחות של המקום הם קבועים, וכולם זוכים ליחס חם. הסועדים מוזמנים לגוון עם תוספות בהרכבה אישית או ליהנות מהפיצות שיריב הרכיב מבעוד מועד.
איך הפיצה? בצק דק, אך לא דק מדי, עשוי ללא סוכר וללא שמן, עם קצוות פריכים ואמצע גמיש.
אסור לפספס: פיצת שנות ה-70 (44 שקלים לפיצה אישית). שילוב בין מוצרלה ופרמזן, יחד עם זיתי קלמטה והמון אורגנו קצוץ.
הפיצה, בוגרשוב 51, תל אביב, 03-5281077.
פיצה שקד, רמת גן
פיצה שכונתית ברמת חן, עם פיצות מעולות ששוות את ההמתנה ואת השירות הלא-מי-יודע-מתפקד בשעת לחץ. אחד היתרונות הגדולים של המקום זה המיקום - קרוב לאלוף שדה, כולל מקום חניה. עוד בתפריט: סלט טוב לשומרי המשקל, רביולי בטטה מומלץ וקפה איכותי.
איך הפיצה? שפויה וטעימה, מה שהופך את המקום גם ידידותי לילדים. הכל, כמובן, טרי ומוכן במקום.
אסור לפספס: הפיצה הנקייה, הקלאסית, רק עם אורגנו מיובש מעל. נוסטלגיה טהורה לאור יום.
פיצה שקד, האלוף דוד 40, רמת גן, 03-6771947.
פיצה סירוקו, חולון
פיצה עם ותק של 40 שנה, שנחשבת לטובה ביותר באזור - אולי בזכות תנור הלבנים שבו היא נאפית, שמוסיף עומק לבצק. באותו תנור מכינים מטעמי בצק נוספים כמו מלאווחים על סוגיהם, לחם שום עסיסי ועוד.
איך הפיצה? פיצה בהרכבה אישית, לא יקרה, לא יוקרתית ולא מפונפנת, אבל מאוד טעימה ונושאת ניחוחות של ילדות.
אסור לפספס: השילוב האהוב עלינו הוא פלפל חריף עם אננס - משהו בהתנגשות של המתוק עם החריף כובש אותנו בכל פעם מחדש. חוץ מהפיצות השוס של המקום הוא רוטב השום המיוחד שמקבלים עם ההזמנה. אל תוותרו עליו.
סירוקו, יהושע חנקין 42, חולון, 03-5055561.
P2, ירושלים ועכשיו גם תל אביב
הבעלים של קפה פרדיסו בירושלים תמיד רצו פיצרייה משלהם. ב-2009, כשניתנה להם האופציה, הם פתחו את הפיצרייה בסמוך לקפה. P2 אהובה ומוכרת בעיקר בזכות השימוש שלה בחומרי גלם איטלקיים וטריים בלבד. במקום ניתן למצוא פיצות, מאפים איטלקיים, סלטים ופסטות המיוצרות במקום (אבל אל חשש, התפריט קטנטן ומדויק). באפריל 2012 נפתחה האחות הצעירה והתל אביבית של P בריבוע, וגם בה מגישים פיצה באיכות עילית.
איך הפיצה? דקיקה. רוטב העגבניות בסיסי וחמצמץ, והטעם הדומיננטי (עד כמה שאפשר להגיד על מוצרלה שהיא דומיננטית) הוא הגבינה הנהדרת, שנמסה לחוטים ומזכירה לנו למה אנחנו כל כך אוהבים פיצה.
אסור לפספס: פיצה ביאנקה (45 שקלים). בלי רוטב עגבניות, אבל עם מוצרלה, פרמז’נו רג'יאנו, בזיליקום ואופציה לתפוחי אדמה.
P2, קרן היסוד 36, ירושלים, 02-5634805; אבן גבירול 185, תל אביב, 03-6200006.
פיצה איטליה, ירושלים
שני סניפים המציעים סלייסים של פיצה טעימה וממכרת, עם בצק עבה, תוספות טריות וגבינה אלוהית, שנמסה לחוטים בעונג מושלם.
איך הפיצה? מבחר של פיצות קבועות משובחות וטובות, כמו ארבע גבינות (ביאנקה) עם בולגרית, מוצרלה, פרמזן ורוקפור; פיצה קפרזה עם עגבניות שרי, מוצרלה, בזיליקום, אורגנו ושמן זית ועוד הרבה הברקות.
אסור לפספס: פיצה צ'ילי. חריפה חריפה, משלבת פטריות עם פלפלים חריפים, רוטב עגבניות משובח וגבינה צהובה.
פיצה איטליה, עמק רפאים 38, ירושלים, 02-5661550; הלל 8, ירושלים, 02-5020552.
>> פספסנו את הפיצה שלכם? ספרו לנו עליה