כל מי שביקר בתפוח הגדול מכיר את השילוש הקולינרי המשתלם ביותר: מסעדת שף-שעות צהריים-ארוחות מוזלות. זו יכולה להיות המבורגרייה נחשבת, מסעדת גורמה עם הזמנות הנלקחות חודשים מראש או סתם ביסטרו מדובר. בשעות הצהריים צונחים המחירים בעשרות אחוזים ומאפשרים ליהנות מרוב המנות המוגשות בתפריט הערב, בלי למשכן כליה. קחו למשל את MAZE, מסעדתו הניו יורקית של שף גורדון רמזי. בערב תעלה ארוחה ממוצעת בת חמש מנות קטנות 82 דולר, בעוד שארוחה עסקית בשעות הצהריים תעלה 29 דולר, שזה כמעט שליש. עסקית הצהריים של רמזי כוללת אמנם רק שלוש מנות, אבל היא משביעה ומתגמלת במיוחד. 10 דולר נוספים ישדרגו את העסקית לכזו המוגשת עם סטייק משובח.

פסטה עם פירות ים (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
פסטת פירות ים בלה רפובליקה די רונימוטי | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור



אצלנו, למרבה הצער, דילי הצהריים רחוקים מלהיות משתלמים כאחיהם הניו-יורקיים. הם לרוב יורכבו מעיקרית (בדרך כלל של פסטה) בצירוף משקה או מנת פתיחה קטנטנה, ויתומחרו בסכום שאינו רחוק מזה המופיע בתפריט הערב. גם אם פה ושם אפשר לאתר עסקית שווה, על הרבה מנות החורגות מהדיל הבסיסי תידרשו להוסיף 10-25 שקלים בממוצע, מה שמקפיץ את המחיר משמעותית, בייחוד אם מתפנקים בקינוח ושתייה.

אז אחרי שסיימנו לקנא באחינו הגרגרנים והשבעים מעבר לים החלטנו להרים את הכפפה, לעשות מעשה ולמצוא את הארוחות העסקיות המשתלמות בתל אביב. חוץ מהמחיר ואיכות האוכל שקללנו פנימה גם את השירות והאווירה, שהם מבחינתנו חלק בלתי נפרד מחוויית הביקור במסעדה.

הכי משתלמות

לה רפובליקה די רונימוטי

עם המעבר למשכנה הנוכחי, בבניין יפהפה ברובע לב העיר התל אביבי, עברה המסעדה האיטלקית הוותיקה לא רק מתיחת פנים עיצובית אלא רענון קולינרי של ממש. התפריט הורחב ושונה וכעת הוא מונה מעל 15 מנות עסקיות לבחירה, כך שגם חובבי הדגה, גם אוהבי הבשר וגם הצמחונים יוכלו לרוות נחת. לא רק המגוון הופך את הארוחה הזאת לכדאית במיוחד - במחיר העסקית, העומד על 62-82 שקלים, תקבלו לחם, ראשונה, עיקרית, קינוח וקפה. ללא ספק, מדובר במציאה.

מה אוכלים: דיל ה-62 שקלים כולל מנות איטלקיות בסיסיות יותר נוסח רביולי ארבע גבינות בכמהין, שמן זית וצנובר, פפרדלה ורדה עם זוקיני, אספרגוס, תרד, קונפי שרי, חמאה וריקוטה פרסקה, ספגטי מולים ומנות נוספות לבחירה. ב-72 שקלים משתדרגות המנות לקנלוני במילוי בשר עגל בבישול ארוך עם ציר עגבניות, ריזוטו, סקלופינה מילנזה, שייטל של בקר בציפוי פירורי לחם מתובלים ועוד. עסקית ה-82 שקלים כוללת בורי בגריל בשמן זית ולימון או ספגטי פירות ים עם שרימפס, קלמארי ומולים.

המנות הראשונות לבחירה הן אנטיפסטי (מבחר ירקות על הגריל), מרק משתנה, סלמון בכבישה ביתית, פריטו מיסטו (מבחר ירקות מטוגנים) ואינסלטה מיסטו (חסות, עגבנייה, קרוסטיני). הקינוח, טירמיסו או פנקוטה, משתנה על בסיס יומי.

טעמנו ואהבנו: הפריטו מיסטו – מנה ראשונה של כרובית, פרוסות לימון ובצל מטוגנים, המוגשים במעטפת דקה ופריכה לצד רבע לימון לסחיטה – היא מנה מקורית ומעניינת עם טעמים מפתיעים. הטיגון המהיר לא פוגע במרקם הפריך של הירקות, והלימון החמצמץ הנסחט מעליהם נותן זץ נהדר של רעננות; רביולי ארבע הגבינות הוגש בכמות נדיבה והיה עשיר בטעמי כמהין וצנובר אגוזי; הקנלוני במילוי עגל וכבדי עוף, שבושל ממושכות וצוות לציר עגבניות מתקתק ופרמזן מבעבעת מעל, היה טעים מאוד, עשיר ומשביע; קינוח הפנקוטה שהוגש בכוסיות קטנות היה נהדר, עתיר טעמי וניל ובעיקר מרענן מאוד.

מה עוד: המקום נעים ומרווח, ובימים שבהם השמש רחומה אפשר לשבת במרפסת. המסעדה נמצאת אמנם בלב העיר, אך באזור צדדי ושקט הנחבא מאחורי אלנבי, מה שהופך אותה מושלמת לפגישות משפחתיות או דייט עם החברה שרק לפני חודש ילדה תינוק מתוק ורעשן.

מזא"ה 3, 03-6470247. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 17:00-12:00.

לה רפובליקה די רונימוטי (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
לה רפובליקה די רונימוטי. עסקית מציאה | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

קוצ'ינה תמר - ארוחת Pranzo Tamar

תמר כהן צדק יודעת לדבר איטלקית אל האוכל שלה, ולגרום לו להיות הכי כפרי-איטלקי שרק אפשר. לאחרונה נכנס לרזומה הקולינרי של המסעדה הוותיקה קונספט צהריים חדש ומשמח במיוחד - גם בגלל היחס מחיר-איכות-היצע וגם בגלל אווירת הסיאסטה שהוא משרה.

מה אוכלים: עסקית ה-Pranzo Tamar עובדת על שלושה מסלולים – של 49, 59 ו-69 שקלים – הכוללים כל אחד מזנון חופשי ובו אנטיפסטי, סלטים, לחמים ומטבלים, מרק היום במזיגה עצמית, עיקרית לבחירה ומים מינרליים/מוגזים/לימונדה/יין מבעבע.

49 שקלים יזכו את המזמין במנות כמו פיצה מרגריטה כפרית על בצק פריך או טליאטלה תוצרת בית ברוטב ארביאטה. ב-59 שקלים תוכלו לקבל בין היתר פיצה טבעונית, פיצה עם רוטב עגבניות, ארטישוק, מוצרלה וגבינה כחולה, טליאטלה ראגו ברוטב עגבניות ושלושה סוגי בשר וטורטליני זוקיני. בדיל 69 השקלים: פיצה עם שרימפס וקלמארי, קוטלטה די מנזו (נתחי שייטל דקים מטוגנים בפירורי לחם ואיולי ירוק ומרווה) או לזניה ראגו ובשמל עם גבינת פרמזן.

טעמנו ואהבנו: מרק עדשים ביתי ונהדר בתיבול שום שנחרך קלות; פיצת הארטישוק, בעלת הבצק הפריך-אך-לא-פציח-מדי, עם הגבינה הכחולה שמוסיפה עניין ושוברת את הטעם העגבנייתי המוכר; והשיא: טליאטלה ראגו מעולה, עם רוטב עגבניות כבד ועז טעם ושלושה סוגי בשר: בקר, לבן וכבד. גם הפסטה עצמה, תוצרת בית, מצוינת.

מה עוד: ארוחת ה-Pranzo Tamar מוגשת בחלל החיצוני של המסעדה, מסביב לשולחן המחופה מפות משובצות באדום-לבן, בחלק השקט של מתחם יד חרוצים. עם התפאורה הנכונה, הלמברוסקו הצונן והחניה בכחול-לבן המצויה בשפע בשעות אלו – מדובר בשעתיים של חוויה קולינרית נעימה ושלווה.

הצפירה 10, 03-6390407. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 12.00-15.30.

קרואסון בולונז'רי (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
קרואסון "בולונז'רי" של המזללה. חתיכות מוח נימוחות, תפוד ראטה חמאתי | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

מסעדות שף

המזללה

את שמו של מאיר אדוני מכיר כל בר דעת גרגרן. אחרי כתית היוקרתית החליט השף המוכשר לפתוח גרסה נגישה יותר מבחינת תמחור ואווירה, וכך נולדה "המזללה", שגם היא דוגלת בחומרי גלם משובחים, חיבורים מפתיעים וריבוי מרכיבים בכל מנה.

מה אוכלים: העסקית של המזללה כוללת לחם מחמצת המוגש עם חמאה ואיולי פלפלים, סלט לבחירה מבין שלושה סלטים מסקרנים ומנה עיקרית לבחירה. כל אלו במחיר המנה העיקרית, הנע בין 69 ל-97 שקלים.

טעמנו ואהבנו: מנה ראשונה של סלט סלק חורף, תפוחי עץ, אגוזים, איולי יוזו, משמש ורוקט – נהדר, עשיר במרקמים שונים ומשונים וחושף בכל ביס טעמים חדשים; קרואסון "בולונז'רי" - קרואסון פריך עם חתיכות מוח נימוחות, בצל סגול, כוסברה, ביצה קשה, תפוחי אדמה מזן ראטה החמאתי, לימונים כבושים ורוטב מצומצם שנע על ציר המתוק-חמוץ-חריף. טעים, מפתיע ומאוד משביע.

מה עוד: המסעדה נעימה מאוד, העיצוב אלגנטי, מאיר פנים ומעודן. עסקית שמתאימה לאורחים מחו"ל, לדייט רומנטי של אמצע היום ואפילו לארוחת יום הולדת לאמא.

נחלת בנימין 57, 03-5665505. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 12:00-18:00.

מסעדת המזללה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
המזללה. עסקית שמתאימה גם לאורחים מחו"ל וגם ליום הולדת לאמא | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור



אדורה

לעסקית של שף אבי ביטון שני יתרונות בולטים – היא זולה במיוחד, והיא מוגשת גם בשישי. תפריט הצהריים מבוסס על מנות ביסטרו אופייניות, המקבלות אוריינטציה שונה מזו הצרפתית הקלאסית, עתירת החמאה. חלק ניכר מהמנות, דוגמת הסיגרים המרוקאים בטחינה לבנונית ועגבניות מרוסקות, הן באוריינטציה ים תיכונית, מה שהופך את הארוחה כולה למסע בין עדות, עמים וטעמים.

מה אוכלים: 69 שקלים לעסקית שכוללת מנה ראשונה ממבחר של שמונה מנות (על שלוש מתוכן יש תוספת של 7-9 שקלים) ומנה עיקרית מתוך מגוון נאה של שמונה מנות. קינוח, משקה ולחם לא כלולים.

טעמנו ואהבנו: זה המקום לשבח. כל אחת מהמנות של ביטון נדיבה בגודלה ובמרכיביה. לא משנה מה תזמינו, הסיכוי לצאת רעבים הוא אפסי. למנה ראשונה הימרנו על הסיגרים המרוקאיים, וקיבלנו שני סיגרים גדולים ופריכים, שהתפוצצו מטעמים שהצליחו להתמתן מעט רק עם טבילתם בטחינה הרגועה. העגבניות הוסיפו לכל הפיקנטיות הזאת מתיקות נפלאה; המנה העיקרית ששבתה את לבנו ותעשה נחת לכל צמחוני באשר הוא היא צלחת ענקית של ריזוטו ממכר וחמאתי של תרד ערבי ופטריות כמהין, שבושל ביין לבן וציר ירקות, הוצף בפרמזן והוגש עם קרם פרש במרכז הצלחת.

מה עוד: הגענו בשעות הצהריים המאוחרות והמקום המה אנשים. למרות העומס, המנות הגיעו מהר, השירות היה מקצועי וחייכני והאווירה רגועה וטובה. מדובר במקום אידיאלי לפינוק של צהריים או לפגישה עם חברה. אנחנו ממליצים בחום לקחת למקום פודיסט מתחיל שירווה נחת משילובי הטעמים, התיבול ומרכיבי המנה.

בן יהודה 226, 03-605-0896. העסקית מוגשת בשני-חמישי, 12:00-17:00, ובשישי, 12:00-16:00.

אין תמונה
מנה במסעדת אדורה. אחת העסקיות השוות בעיר

לאכול ולחזור למשרד

פרונטו

פרונטו בראשותו של דיוויד פרנקל היא מסעדת שף לכל דבר. ברזומה חובק העולם של פרנקל מסעדות בעלות כוכבי מישלן וסטאז' בעלית המסעדות. בפרונטו האיטלקית הוא בחר בתפריט מאופק המושתת על תשע מנות עיקריות השואבות השראה מחבלים שונים באיטליה. זוהי לא ארוחה עסקית עם מנות מפתיעות, מקוריות או מתפקעות ממקוריות ויצירה. מנות הצהריים של פרנקל מדויקות, נכונות ומציגות חומרי גלם מצוינים וביצוע מוקפד.

מה אוכלים: הארוחה העסקית כוללת סלסילה גדולה ובה שלושה סוגי לחמים (פוקצ'ה שמנמנה ונהדרת, לחם צימוקים כהה מתקתק ולחם לבן איטלקי מסורתי), מנה ראשונה, מנה עיקרית וקפה. כל אלו במחיר המנה העיקרית הנע בין 69 ל-129 שקלים.

טעמנו ואהבנו: אחרי שהצלחנו להתנתק מהלחמים המצוינים, הלכנו על מלנזנה גורגונזולה - צלחת שבלבה פילה חציל עם רוטב גורגונזולה ופרמזן. קרם הגורגונזולה הוסיף לחציל המעודן טעם חרפרף נועז וכיפת הפרמזן שכיסתה אותו ועברה סיבוב בגריל הפכה קריספית, שזופה וכיפית. לעיקרית בחרנו בנקניקיות עגל ביתיות (88 שקלים), גדולות ונהדרות, שמתאפיינות במעטה פציח נפלא, ולצידן פירה גס עם בזיליקום ושמן זית.

מה עוד: האווירה במסעדה מעונבת ואלגנטית, אבל אנרגטית וחיה. העסקית של פרונטו מתאימה לפגישות עסקיות. קצב הוצאת המנות מתחשב באנשים שצריכים לחזור למשרד והמנות עצמן קלות, ידידותיות לגוף ומאפשרות לחזור לתפקוד מלא גם ללא סיאסטה של אחרי האוכל.

הרצל 4, 03-5660915. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 12:30-16:00.

אין תמונה
פופקורן בלק טייגר שרימפס בצפרה. נעים לשבת כאן

צפרה

האסייתית היוקרתית של אבי קונפורטי היא הכי ניו יורק שאפשר לחוות בתל אביב. היא שוכנת בהיכל ענק בלבו של אזור המשרדים ביגאל אלון ושופעת צ'ארם, אווירה וסטייל. ערב רב של מטבחים אסייתיים לוקחים חלק במסעדה, ביניהם האינדונזי, וייטנאמי, יפני, מלזי, פיליפיני, הודי, וזרועו של קונפורטי עודנה נטויה. תפריט הצהריים כולל מעל עשרים מנות לבחירה המוגשות לשולחן במהירות שיא ומאפשרות לקיים ארוחה כהלכתה מבלי לקחת חצי יום חופש.

מה אוכלים: העסקית כוללת מנה קטנה לבחירה, מנה גדולה על תקן עיקרית ובחירה בין מים, לימונדת ג'ינג'ר- עשב לימון או תה קר ביתי. כל אלו במחיר המנה העיקרית הנע בין 63 ל-124 שקלים.

טעמנו ואהבנו: למנה ראשונה בחרנו בבודהה משוגע - סלט יצירתי ופריך במיוחד של נבטים, צנון יפני מוחמץ, אפונה פריכה ושומשום בוויניגרט ווסאבי מוקצף. לעיקרית בחרנו מנה צמחונית בשם בנגאלדש קארי (77 שקלים), תבשיל קארי הודי עתיר טעמים וניחוחות המורכב מדלעת, תפוחי אדמה, חומוס, טופו, עדשים וגרעיני דלעת. לצדו הוגשה צלחת גדולה של אורז שבושל בקוקוס ונתן גוון מתקתק למנה. מנה עיקרית נוספת, מוצלחת וקלילה, היא פה זאיי ג'י (63 שקלים) - נתחי עוף, כרובית מושחרת ומורנינג גלורי (עלה תאילנדי שמזכיר בטעמו תרד טרי), ברוטב שעועית שחורה. מומלץ גם להתפנק בשייק הקוקוס המצוין של המקום.

מה עוד: נעים מאוד לשבת בצפרה. העיצוב מסקרן ומעניין, המוזיקה האסייתית מייצרת אווירה מיוחדת אך לא משתלטת, והמלצרים הקשובים לקצב ולצורכי הלקוח מאפשרים לקיים גם בשעות הצהריים ארוחה מלאה, יצירתית במרכיביה, מתגמלת ומשביעה. יתרון נוסף של המסעדה הוא מגוון אפשרויות הישיבה: משולחן זוגי ועד שולחנות ארוכים ורחבים; מה שהופך את העסקית של צפרה מתאימה לפגישות עסקיות מצומצמות ומרובות משתתפים כאחד.

יגאל אלון 96, 03-6240044. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 12:00-17:00.

אין תמונה
פופקורן בלק טייגר שרימפס בצפרה. נעים לשבת כאן

לפתוח שולחן

חדר האוכל

לעומר מילר שני כובעים. באחד הוא שף יצירתי במיוחד עם רזומה מרשים ושתי מסעדות מצליחות. בשני הוא חיית אינסטגרם עם עשרות אלפי עוקבים ויכולת תיעוד מרשימה וסוחפת תגובות. כל צילום מפעיל מחדש את בלוטות הטעם, ובהלימה מוחלטת - כל ביקור באחת ממסעדותיו משלים את התמונה הפוטוגנית לכדי חוויה טעימה. העסקית של חדר האוכל משתלמת מאוד בהתחשב בעובדה שמדובר במסעדת שף-לייט.

מה אוכלים: העסקית כוללת לחם ומטבלים, מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית ולימונדה או משקה חם ב-59 או 69 שקלים, תלוי במנה העיקרית. בין המנות הראשונות לבחירה: כרובית מטוגנת עם טחינה לימונית ובצל סגול, חציל קלוי עם קרם חצילים, דבש תמרים, שאלוט צ'ילי ופטרוזיליה וסלט בורגול עם פירות יבשים, נענע, פטרוזיליה, שקדים וגרעיני חמנייה.

העסקית הזולה יותר כוללת מנות עיקריות כמו חזה עוף עם סלסת עשבי גינה, דבש תמרים ואורז, פתיתים של חורף עם בצל, פטריות, אפונה ופרמזן ושניצל עוף עם פירה. עסקית ה-69 שקלים כוללת רביולי ארטישוק ירושלמי עם תרד, ערמונים וחמאת כמהין, פילה דג על קרם שורשים, קבב טלה בגריל, כבדי עוף ומנות נוספות.

טעמנו ואהבנו: ראוי לציון הוא קרם החצילים הנהדר, מטבל הדגל של המקום המגיע עם הלחם. המרקם נהדר וקליל ותוספת הסילאן מדגישה את טעמו המעושן-שרוף של החציל. מנה טובה נוספת היא פסטת תרד המוגשת במסגרת עסקית ה-59 שקלים, המוגשת עם בצל סגול, צ'ילי, שום, צנוברים, פטרוזיליה, שמנת חמוצה ופרמזן; גם פילה הבורי על קרם שורשים בשילוב ערמונים בשרניים היה נהדר, עשוי בדיוק במידה ומעט עוקץ בפה בזכות הקארי שתיבל אותו במשורה.

מה עוד: חדר האוכל היא יופי של מקום לצמחונים. התפריט עשיר במגוון נאה של מנות צמחוניות מעניינות, יצירתיות ומקוריות ובקרוב ייכנסו אליו מנות נוספות עם דגש על בריאות וקלילות. יחד עם היצע מנות פירות הים, הדגים והבשר, קל מאוד לספק בחדר האוכל תאוות קולינריות שונות ומשונות.

שדרות שאול המלך 23 (מול תיאטרון הקאמרי והאופרה), 03-6966188. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 12:00-16:00.

אינדירה

המסעדה ההודית שנראה שמאז ומעולם הייתה מחוברת ללונדון מיניסטור קיימת כבר מעל 16 שנים - ותק שיא בעידן שבו תוחלת החיים המסעדתית נמדדת בחודשים ספורים. לאינדירה קהל ותיק ונאמן, וגם בשעות הצהריים המקום עמוס בלועסים מכל הסוגים: תיירים, דרי הסביבה, חיילים וגם מי שהגיע במיוחד בזכות אהבתו לניחוחות ולטעמים ההודיים.

מה אוכלים: העסקית הוגנת מאוד מבחינה מחירית, אך הוגנת עוד יותר כאשר לוקחים בחשבון את שפע המרכיבים ואת ההזדמנות להכיר ולטעום עולם שלם של תבלינים ושילובים. עבור 59 שקלים תקבלו סלט ירקות, מרק עדשים, עגבניות או תירס לבחירה, נאן (פיתה הודית), מנה עיקרית, אורז ומנה אחרונה. תוספת משקה קר או חם תייקר את הארוחה ב-6 שקלים. מבחר העיקריות רחב ובאותו מחיר תוכלו לקבל גם ארוחה עסקית על טהרת המנות הצמחוניות.

טעמנו ואהבנו: אופציה מעניינת ומומלצת מאוד הקיימת בתפריט העסקי היא להוסיף 15 שקלים לסועד ולקבל לשולחן פלטת בשרים לשני סועדים, ובה שישה סוגי בשר שונים: החל בעוף טיקה, דרך עוף זעפרני וכלה בקבב הודי ונתחי עוף ברוטב קשיו. אנחנו הלכנו על הדיל הזה והופתענו לטובה מגודלה העצום של הפלטה ומעושר הטעמים שהזדמן לנו לטעום. את הפלטה ליווה אורז מוקפץ בסגנון אסייתי ובתיבול נהדר. מהתפריט הצמחוני טעמנו אלו גובי נהדר ומשביע שהוגש גם הוא לצד אורז הודי כתמתם. על תקן הקינוח מתפקדים כדורי גלידה שהטעם המוצלח מביניהם הוא הקוקוס העדין, הטבעי והלא מתוק מדי.

מה עוד: נראה שמאז הקמת המסעדה העיצוב לא השתנה. הקירות, הריהוט והכלים - כולם בטעם של פעם. מעניינים במיוחד הם המלצרים, חלקם רחוקים מלהיות ילדים, שהובאו לכאן ממסעדות מצליחות בהודו, ונהנים ללהג עם הלקוחות באנגלית, להצחיק ולהתעניין מכל הלב בשביעות רצונם לכל אורך הארוחה.

שאול המלך 4, 03-6954437. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 12:00-17:00.

טאלי (צילום: עידן גרוס,  יחסי ציבור )
טאלי ב-24 רופי. זול, נקי, כיף | צילום: עידן גרוס, יחסי ציבור

צמחונית-טבעונית זולה

24 רופי

המסעדה הטבעונית-צמחונית הזו מאפשרת לחוות את הביקור האחרון בהודו בצורה מעודנת וקצת פחות חריפה. בכניסה למסעדה, הממוקמת בקומה השנייה של חנות אופנועים, ניתן, אם רוצים, לחלוץ נעליים. צורת הישיבה היא על כריות, ספות נמוכות או מושבים נמוכים עם משענת. בהתחלה זה אולי קצת מוזר, אבל בהמשך מתגלה כנוח בצורה מפתיעה.

מה אוכלים: עסקיות הצהריים שמחירן 33 שקלים מורכבות מטאלי (מגש מתכת ובו אורז מלא או רגיל), שלוש תוספות צמחוניות או טבעוניות המשתנות מדי יום, צלוחית יוגורט, צ'פאטי (לחם הודי נטול שמרים הדומה לפיתה דקה), פאפאדם (לחם הודי פריך מקמח עדשים), ולימונדה או צ'אי לבחירה. ארוחת ספיישל עולה 39 וכוללת בנוסף למצוין מעלה תבשיל נוסף ממנת הספיישל היומית. כל אחת מהארוחות כוללת מילוי חוזר כמה שרק רוצים.

טעמנו ואהבנו: אהבנו מאוד את הדאל - תבשיל עדשים צהובות מעודן, את תבשיל הלוביה המתובל ואת התבשיל על בסיס תפוחי אדמה ועגבניות ששרף לנו את הלשון בצורה מתונה.

מה עוד: צורת הישיבה ואופיו הזרוק (אך נקי מאוד) של המקום לא יתאימו לכולם. זהו לא מקום לחטוף בו ארוחה. המנות חמות, עשירות ומשביעות ולכן מצריכות מנוחה קצרה לפני שחוזרים לעמל היום. העסקית של 24 רופי מתאימה למתגעגעים להודו למיניהם, למי שקצר במזומנים ורוצה לשבוע, או סתם כמקום מהנה לפגישה עם חברים.

שוקן 14, 03-6818066. העסקית מוגשת בראשון-חמישי, 12:00-15:00.

>> לכל כתבות המגזין