מוניציפל

את הבר מוניציפל, שממוקם ברחבת הכניסה לעיריית הרצליה, הקימו האחים אבידן קצת לפני פרוץ הקורונה. המקום מעוצב בצבעוניות שמאפיינת את כל המקומות של האחים והאווירה היא סופר שמחה עם ברמנים לבושים בשלייקס, מוזיקה קצבית וקהל בטווח גילאים רחב. כל אחד מהקוקטיילים שרוקחים כאן הוא שואו, ותפריט האוכל מיישר קו עם הסטייל של המקום ומציע תמהיל עדכני של מנות כמו סלט סשימי וטרטר; טאבולה ברוקולי; צ׳יפס פולנטה; ארנצ׳יני פורטובלו; פיש אנד צ׳יפס ומיני בורגר. כל המנות מגיעות בגודל בינוני שמשאיר מקום גם לאלכוהול. בשורה התחתונה מדובר במקום בילוי מעולה לתושבי השרון שיחסוך לכם את הנסיעה לתל אביב.

בן גוריון 22, הרצליה (שער העיר)

מוניציפל הרצליה (צילום: סטודיו באבאמארק, יחסי ציבור)
מוניציפל הרצליה | צילום: סטודיו באבאמארק, יחסי ציבור

נורדאו 2

נורדאו 2 הוא אחד מבתי הקפה המושקעים באזור השרון והוא כולל גם בייקרי מושקע אפילו יותר. יש כאן קפה מעולה ומבחר מדהים של דברי מאפה ומוצרי פטיסרי צרפתיים: מקרונים, עוגות אישיות כמו מילפיי, טארטלטים ואקלרים. יש גם טארטים גדולים יפהפיים כמו טארט גאנש קסיס, עוגת פלאן צרפתית וגם בייגלה, פרעצלים, מאפי בוקר, סינבונים, קאפקייקס צבעוניים ובראוניז מעולים

View this post on Instagram

A post shared by Nordau 2 - נורדאו 2 הרצליה (@nordau2)

לולה מרטין

לולה מרטין של המסעדן הוותיק אפי אלאלוף, נפתחה בין הסגר הראשון לשני, בקיץ 2020. מדובר בהגשמת חלום נוסף עבור אלאלוף, שכבר הגשים אי אילו חלומות במסעדותיו לאורך השנים, ביניהן וונגולי, סי פוד מרקט וכמובן ג׳קו המיתולוגית שהקימו הוריו בחיפה. המסעדה מעוצבת בסגנון דרמטי, עם בר ענק במרכז עליו תוכלו לנשנש פירות ים בשלל מנות שמורגשת בהן היד המנוסה. מעבר לכך תמצאו בתפריט מנות דגים מצוינות בגרסאות קלאסיות וגם מנות עם טוויסט כמו קוקי סאן ז'אק ברוטב חמאה, יוזו ועמבה; תמנון עם שמן זית ושום על פאבה; וסלט טונה כבושה חמה. בכניסה למסעדה יש גם מעדניית דגים ואפשר להזמין דגים טריים הביתה.

שדרות אבא אבן 10, הרצליה

 

לולה מרטין (צילום: וולט ישראל,  יח"צ)
לולה מרטין | צילום: וולט ישראל, יח"צ

Roberta's Burger

רוברטה'ס בורגר הוא מיזם חדש יחסית של השף עידו פיינר והמסעדן רז אלמוג, השותפים גם במסעדת רוברטה וינצ׳י המעולה בפרדס חנה-כרכור. ההמבורגרייה הזו מעוצבת כדיינר אמריקאי אבל בבחירת חומרי הגלם מעדיפים כאן את היצרנים המקומיים. את הלחמניות מייצרים עבור המקום במאפיה בעמק חפר והחמוצים מגיעים מחוות קיימא בארותיים שבבעלות אשתו של פיינר, שי שבח. התפריט מציע המבורגר קלאסי, צ'יז בורגר עם גאודה ורוברטה'ס בורגר עם איולי עשבי תיבול, חסה, שניצל גבינה, טלה, ביצת עין ובצל מטוגן. בנוסף תמצאו בתפריט גם מנות כמו כריך שורט ריב מפורק ושניצל זוקיני עם איולי לימונים. בגזרת התוספות יש כמה הברקות מקוריות דוגמת חסה על הפלנצ'ה וטוגן עונתי משתנה.

ביילינסון 1, הרצליה

רוברטס המבורגרים  (צילום: חיים יוסף,  יח"צ)
Roberta's Burger | צילום: חיים יוסף, יח"צ

קיוטו

מסעדת קיוטו פועלת מ-1997 ונחשבת למלכה הבלתי מעורערת של מגשי הסושי למסיבות. מבחר המגשים שתמצאו בתפריט גדול במיוחד והמחירים מתחילים מ-100 שקלים למגש ומטפסים לכיוון ה-1000 שקלים למגשים מרשימים מאוד. תפריט הסושי במסעדה מגוון ואיכותי ויש בו עשרות סוגים של רולים, אז אם אתם בעניין של סושי יצירתי עם מספר בלתי נתפס של מרכיבים - זה המקום בשבילכם.הרצליה

אריה שנקר 7, הרצליה (מרכז גב ים)

 

קיוטו הרצליה (צילום: דן פרץ,  יח"צ)
קיוטו הרצליה | צילום: דן פרץ, יח"צ

Mb - מיטבר בורגר

מיטבר בורגר הוא הצלע השלישית של אימפריית המיטבר: ההמבורגרייה הזו נפתחה ב-2017 באזור ההייטק של הרצליה, אחרי פתיחת הסניף הראשון בשרונה מרקט בתל אביב. התורים במקום לא פוסקים למרות התפריט הפשוט שמציע שתי אפשרויות בלבד, המבורגר רגיל וצ׳יזבורגר. מדובר על המבורגר לא פחות ממעולה שמיוצר ידנית במקום מ-200 גרם בקר מובחר ברמה של מסעדת בשר, שנארז לתוך לחמנייה מתקתקה עם מיונז חריף בתוצרת עצמית. הקציצה פה היא לא רק עסיסית ובעלת כמות מדויקת של שומן, אלא גם בעלת טעם עז של סטייק איכותי, וזו כנראה הסיבה שמבחר התוספות צנוע בהרבה מהמקובל בהמבורגריות אחרות.

משכית 35, הרצליה

 

View this post on Instagram

A post shared by Meat Bar Burger (@meatbar_burger)

מיטבר

מוסד הבשר מיטבר התחיל את דרכו בתל אביב ב-1994. 20 שנה מאוחר יותר, ב-2014, נפתח הסניף המרווח יותר בהרצליה. התפריט פה נותן את הבמה כולה לבשר ולכן הוא מצומצם יחסית. הבשר מיושן כאן במקררי יישון מקצועיים בתהליך מבוקר עד לרמה שהסטייקים נמסים בפה ובקושי צריך להפעיל את הלסתות כדי ליהנות מהם. נתחים על העצם הם חגיגה אמיתית והם יכולים להגיע גם במשקלים גבוהים של למעלה מקילו. הבר הגדול במרכז המסעדה מבטיח שאפשר לבוא לכאן גם בקטע קליל יותר, ומומלץ להזמין גם את אחד ההמבורגרים המעולים. יש בסניף הזה גם חדר פרטי מפנק במיוחד, שמיועד לארוחות אינטימיות.

הסדנאות 4, הרצליה

View this post on Instagram

A post shared by MeatBar (@meatbar)

מסעדות כשרות בהרצליה

מינאטו

מינאטו בהרצליה היא מסעדה יפנית אמיתית וקטנה. יש סניף נוסף בקיסריה, ובמהלך קורונה הצטרפה למשפחה גם מעדניית אונליין יפנית שבה מציעים דגים טריים, רטבים, חומרי גלם מיוחדים מיפן, אלכוהול יפני ומנות להכנה עצמית בבית. המסעדה עצמה קיימת 8 שנים ובה מציעים תפריט יפני מסורתי ומינימליסטי. לא תמצאו פה מנות אסייתיות לא יפניות כמו פאד טאי או מרק טום יאם, כן תמצאו פה מנות כמו טרטר טורו וסלט ניג׳י עם אטריות, קוביות דג וירקות וגם מנות יפניות חמות שמתאימות לארוחת צהריים של אמצע השבוע.

המנופים 8, הרצליה (בית אופק)

 

מינאטו ניגירי (צילום: נעמה אקסלרוד,  יחסי ציבור )
מינאטו ניגירי | צילום: נעמה אקסלרוד, יחסי ציבור

הרברט סמואל

הרברט סמואל, מסעדה על הים, ממוקמת במלון ריץ קרלטון וצופה למרינה של הרצליה. היא גדולה אך מחולקת לחללים אינטימיים, ודרך החלונות האינסופיים נכנס המון אור וים. היא אלגנטית, וגם בשעות הצהריים יש בה אווירה של מסעדת שף אמיתית, שמכוונת גבוה ולא מתנצלת. סומילייה ימזוג לכם כאן יין בוטיק ישראלי, המתאים לתפריט, שמבוסס על העונתיות של חומרי גלם מקומיים.

השונית 4, הרצליה

הרברט סמואל הרצליה (צילום: נטלי יששכרי, יחסי ציבור)
הרברט סמואל הרצליה | צילום: נטלי יששכרי, יחסי ציבור

מפגש השרון

את המקום הזה, שפועל משנות ה-60, תושבי הרצליה מכנים מפגש ג׳מיל, ועובדים בו שלושה דורות של מביני-עניין בשווארמה. את הלאפות והפיתות האווריריות אופים במקום, השווארמה עצמה עשויה מבשר הודו בתוספת שומן כבש והיא נחתכת דק דק, כך שכל ביס הוא פריך וכיפי. הביקוש פה עולה על ההיצע ובשעות הצהריים יש תור ארוך, אז  התאזרו בהרבה סבלנות (או, פשוט, בואו לאכול שווארמה מוקדם יותר).

סוקולוב 20, הרצליה

השווארמה של ג'מיל (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פלאפל חיים

פלאפל חיים הוא דוכן קטן שזכה בכינוי אימפריית הפלאפל של הרצליה. לא פחות משלושה עובדים מלהטטים כאן מאחורי הדלפק, מכינים פלאפל נהדר בתיבול שהוא רחוק מלהיות סטנדרטי. כדורי הפלאפל האדמדמים (!) של חיים רג'ואן לא דומים לשום פלאפל אחר, ואם זה לא מספיק - את צ׳יפס המסורתי מחליף כאן פלח תפוח אדמה מטוגן בבצק כורכום.

סוקולוב 66, הרצליה

הפלאפל של חיים (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל