לשה
לשה היא מאפייה מיוחדת עם חנות קטנטנה בחלק הקדמי שלה. הדס מאור אופה כאן מתוך אמונה שללחם יש מהות רוחנית ביהדות, שהתחילה עוד בסיפור יציאת מצרים, והכוונה הזאת נכנסת לכל לחם, קרקר ומאפה שהיא מוכרת. תמצאו כאן חלה מתובלת בשמיר, לחמי מחמצת וכוסמין, בייגלה כוסמין עם המון שומשום, מאפים ייחודיים כמו מאפה עם תבשיל זיתים מרוקאי או עם תבשיל ירקות שורש בחלב קוקוס ואפילו פירורי לחם כוסמין בטעמים.
Soul
סול במצפה רמון נפתחה בקיץ האחרון במלון בוטיק טבעוני חדש בשם Soul Vegan & Vibes ומי שעומדת מאחורי המסעדה היא בריטני מוניק מור, שפעילה במשך שנים את Vegan Xpress – מסעדה טבעונית מפורסמת שפעלה בתוך מטבח ביתה. המסעדה החדשה פועלת לאורך כל שעות היום ומציעה תפריט טבעוני עם מנות כמו חומוס מעדשים וטחינה, כריך רוסטביף שבריטני מכינה בעצמה, ארוחות בוקר ואת המבורגר הפטריות המפורסם שהיה מנת הדגל ב-Vegan Xpress .
ובסביבה:
כביש 90
המעדנייה של השף יריב איתני הקדימה את זמנה בהרבה מובנים; השף שהיגר לערבה מבאר שבע קיווה לעסוק בחקלאות, אבל מהר מאוד הבין שעם חקלאות לא הולכים למכולת. היום, בחלוף 7 שנים יש במעדנייה שלו לא רק מוצרי מזווה שנדיר למצוא במדבר, אלא גם תפריט אוכל שווה עם כריכים, המבורגרים ושקשוקה. פעמיים בשבוע יריב מפעיל את המעשנה ואז אפשר להזמין במקום גם בשר מעושן לצד בירה מקומית של "ערבה" המיוצרת במבשלה קטנה סמוכה למעדנייה. הכי כיף לתפוס מקום באזור חיצוני שצופה למדבר עם כריך רוסט או עם טורטליני ממולאים בפטריות שלא היו מביישים מסעדה איטלקית.
פרם אורסולה
פרם אורסולה היא מסעדה הממוקמת מול המעדנייה של יריב וזאת המסעדה פר אקסלנס היחידה שפועלת בערבה. האווירה מאוד שכונתית-מדברית כאן, הצוות צעיר ושמח ובתפריט נקניקיות של אלן טלמור ומנות יצירתיות כמו ״מלפוף״ - עלי כרוב ומנגולד ממולאים באורז ומבושלים בתבשיל עם ירקות שורש ורוטב רימונים. ההברקה של המקום היא ללא ספק נוקדלי תרד - בצקניות קטנות מוקפצות בחמאה עם תרד, בצל ופרמזן ומנת חציל לא שגרתית: סטייק חציל עם סלסלת עגבניות וטחינה שבשבילו שווה במיוחד לעצור כאן.
קורנמל
חוות בודדים הוקמה על ידי דניאל וענת קורנמל לפני כ-30 שנה, ומאז הם וילדיהם מגדלים בה עיזים מדבריות ומייצרים גבינות. במקום פועלת מסעדה חלבית עם נוף מדברי ותפריט המבוסס על הגבינות שמייצרים בחווה, ויש גם חנות גבינות עם התוצרת המקומית, למשל כתם - גבינה לקטית בעלת טעם עיזי מודגש, וגבינת עדי שמבשילה במשך שנה. כל הגבינות קרויות על שם היצרניות (העיזים) ומלבדן תמצאו בחנות גם ריבות, מלפפונים כבושים במי גבינה, יין ושמן זית. אם כבר הגעתם למסעדה, אל תוותרו על המנות המתחלפות שמבוססות על הגבינות ויש להן שמות שמעלים חיוך כמו למשל "העיניים של רוני" ו"ביצה באי". לקינוח יש כנאפה. כל מה שנשאר הוא לבחור יין או כוס חלב עיזים ולתפוס מקום טוב מול נוף מדברי.
הבוטקה, קדש ברנע
מה שהתחיל בתור פוד טראק הפך עם השנים למתחם אוכל מקומי. התפריט, שהתחיל עם המבורגרים מעולים וכריכים בשריים הפורצים את גבולות הדמיון, השתדרג בשנים אחרונות עם בשרים ועופות מעושנים המוגשים לצד סלטים. אם אתם בעניין של כריך, כדאי לדעת שכל הכריכים מבוססים על ג'בטות ענקיות, והפייבוריט שלנו, אם אתם רוצים המלצה, הוא כריך עם אסאדו מהמעשנה.
ג'ומעה, מדרשת בן גוריון
ג'ומעה הוא הפאב השכונתי הכי מדליק באזור הנגב. יש בו אווירה לא פורמלית, אזור ישיבה תחת כיפת השמים ולפעמים הוא פועל כבר משעות הצהריים (ואז גם מגישים בו חומוס מעולה). בשעות הערב אפשר לאכול פה מבחר המבורגרים (המיוחד שבהם - עם תוספת אסאדו), מגוון פיצות כולל פיצה טבעונית וסלטים, ואפשר גם לקחת בטייק אוויי.
כנענייה, מדרשת בן גוריון
במדרשת בן גוריון נמצאת מעדנייה שהיא גם בית קפה - מקום עצירה מושלם כשנוסעים דרומה ומחפשים משהו טעים. מדובר במקום שלוקח את האוכל ואת חומרי הגלם שעליהם הוא מבוסס ברצינות, וכך גם את הפן העיצובי האסתטי. הכל כאן יפה במיוחד. יש מגוון כריכים על בסיס דגים מעושנים, גבינות או בשרים ושילובים שלהם, אפשרות להזמין פלטות של נקניקים או גבינות וגם סלטים ומנות מתחלפות. ולא פחות חשוב - קפה טוב ותופינים כמו מאפינס לימון וגבינה, עוגת גבינה בסקית ועוגת שוקולד.
>> ואלה המסעדות הכי טובות בבאר שבע
בתיאבון!