חיפה היא אחת הערים המרתקות בישראל בזכות הרכב האוכלוסייה שחיה בה ובזכות אזורים גאוגרפיים שונים מאוד זה מזה, אבל אותנו מרתקות התרחשויות הקולינריות שלה: בעיר התחתית מתקיימת סצנת אוכל צעירה עם אוכלוסיה מעורבת שמדגימה מה הוא דו קיום אמיתי; בשוק תלפיות נפתחת מדי כמה חודשים עוד מסעדה חדשה ומסקרנת; שכונת בת גלים מנשיכה להתעורר עם בתי קפה, מאפיות וברים היפסטריים; וגם במרכז העיר, בשכונת הדר ואפילו שכונת דניה פועלות מסעדות מעולות.

יש בחיפה קונדיטוריות ותיקות שפועלות מעל 40 שנה (לייבל, העוגה, שני), מסעדות ותיקות שפועלות מעל 4 עשורים (מסעדג, מעיין הבירה, יונק, קלמנס, מאמאליגה), אחד משווקי הבאלדי המפורסמים במדינה, שוק ואדי ניסנס, וזאת גם העיר עם אוכל הרחוב אולי הכי מגוון וטעים בארץ (פלאפל מישל, פלאפל הזקנים, פלאפל אוריון, שווארמה אמיל, בורקס בכר העגלה, סנדוויץ' ברכה ועוד ועוד). תמהיל מצוין של פיין דיינינג, מסעדות שפים וסצנה סטודנטיאלית והיפסטרית שוקקת.

השנה האחרונה הייתה לא פשוטה למסעדנים חיפאיים: שף חמודי עוקלה עוזב את עסקיו בעיר (ואת ישראל בכלל) ומסעדות אהובות כמו בעתו וצ'יוויטו סגרו את הדלתות. מאז תחילת הפסקת האש, התנועה צפונה שבה לשגרה, הפודיז חוזרים לחיפה שחווה פריחה מחודשת, המקומות מלאים באנשים, קשה למצוא חניה ואפילו שירותי ניווט חזרו לפעול.

אלה, לדעתנו, הן 29 המסעדות הכי טובות בעיר מלמעלה ועד למעלה:

אזור מת"ם

סינטה בר

מוסד ותיק שהתחיל בתור מסעדת בשרים, והיום מציע הרבה מעבר לסטייקים מעולים. המסעדה שוכנת בחלל מרווח ומעוצב להפליא עם אווירה ניו יורקית ותפריט שמציע סטייקים מעולים, נתחים על העצם, המבורגרים שצריכים להיכנס להיכל התהילה וגם מנות בגדר חובה כמו ברוסקטה טרטר, טרין כבד עוף וקרפצ'ו סינטה.

נתיב האור 1, חיפה, לא כשר

מוסד הבשר של חיפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבשר פשוט מעולה - סינטה בר | צילום: לין לוי, mako אוכל

רפאלו

רפאלו הפופולרית היא למעשה רשת מסעדות איטלקיות, שהסניף הראשון שלה נפתח בחיפה לפני 10 שנים. רפאלו מציעה תפריט איטלקי ים תיכוני עם הרבה אוכל אהוב מארץ המגף, אבל עם טוויסט ישראלי. יש ברפאלו פיצות ופסטות כמובן, וגם הרבה דגים ופירות ים, מנות עוף, לזניה וניוקי טרטופו, במנות גדולות ומפנקות.

דרך משה פלימן 8, חיפה, לא כשר

אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בחיפה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בחיפה - רפאלו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

אזור החוף

סינמה פרדיסו

זאת אחת ממסעדות החוף היותר יפות בארץ. יש בה אווירה של ריזורט טרופי והמקום בנוי מ-3 אזורי ישיבה: אזור על החוף עם מיטות זולה ושולחנות נמוכים עם ספות, אזור דק עם נישות ישיבה ובר. התפריט מציע מנות שנשמעות די גנריות, אבל כשהן מוגשות לשולחן מתגלות כמפתיעות ובטח שרחוקות מלהיות אוכל חופים סטנדרטי.

חוף זמיר, חיפה, לא כשר

סינמה פרדיסו בחיפה (צילום: אסף קארלה)
מסעדת חוף עם אווירה של חול ואוכל טוב | צילום: אסף קארלה

העיר התחתית

Kona

קונה הוא בר האוכל הכי חדש ומסקרן בעיר התחתית והוא שייך לאנשי ברדא בייקרי, דניאל ויאריק. המקום רשום באגודת חי בריא ובמטבח שלו משתמשים רק בבשר של מרעי רמת הגולן. המנות בתפריט מאוד מיוחדות וזה בא לידי ביטוי בכך שלכל מרכיב בכל מנה יש סיפור ומשמעות, מהבשר ועד שמן הזית, מה שהופך כל ביס למרתק. אל תפספסו כאן את מנת הסשימי לוקוס שמוגש עם הלחם המעולה של ברדא ואת מנת הקריספי פיש שמגיעה בבריוש דלעת מרוח במיונז מעולה, כשחצי ממנו עטוף כולו בעירית קצוצה דק דק. פרוסת הדניס הקריספית מושלמת לא פחות מהלחמנייה.

הנמל 10, חיפה, לא כשר

הפסטה של קונה (צילום: קים הובר, יחסי ציבור)
הפסטה של קונה | צילום: קים הובר, יחסי ציבור
קונה, חיפה (צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור)
אחת ממנות הדגל של קונה - קריספי דניס בלחמניית בריוש דלעת | צילום: יעל גבריאלי, יחסי ציבור

קימיקו

המיזם החדש של קובי שנאן (רוקו): סושי בר מינימליסטי וייחודי. התפריט מתמקד בניגירי וסשימי, עם דגש על דגים מקומיים. המנות, כמו המסעדה עצמה, מינימליסטיות ומדובר בסושי ברמה גבוהה מאוד, שמוגש באווירה אינטימית על בר קטן שמתופעל על ידי שנאן.

ח'טיב 4, חיפה, לא כשר

קימיקו. כמו ביפן (צילום: sivan roshiano, יחסי ציבור)
סושי מינימליסטי בבר אינטימי של קימיקו | צילום: sivan roshiano, יחסי ציבור

לוקס

אחד המקומות הפופולריים בעיר התחתית, שפתח שף עלאא מוסא לפני כעשור. עלאא מגיש כאן אוכל מקומי עם דגש על דגים נאים, מסורות מהמטבח הערבי וחומרי גלם גליליים.  עלאא נותן בלוקס פרשנות אישית-מודרנית למטבח הערבי כך שלצד אוייסטרים ופירות ים, אפשר למצוא בתפריט  גם מנות דג עם שנקליש, קרם לאבנה עם סומאק, סלט תמנון ברוטב תפוזים וערק, סיגר סרטנים וטרטר ערבי עם בורגול דק.

הנמל 13, חיפה, לא כשר


קרודו

המקום השני של השף מוסא, שתפס ספוט צמוד ללוקס. לעומת לוקס, קרודו הוא בר אוכל איטלקי ים תיכוני. גם כאן התפריט מלא בתוצרת ימית שעלאא אוהב לעבוד איתה, וכולל מנות כמו פיצה שרימפס או קוקי סאן ז'אק, הרבה דגים נאים,  ריזוטו קלמרי ופריקה ואניולטי סרטנים.

הנמל 15, חיפה

 

מסעדת קרודו חיפה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
מטבח איטלקי ים תיכוני של עלאא מוסא | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

נאופוליטן

ללא ספק אחת הפיצריות הנפוליטניות הטובות ביותר בארץ. לבצק מתייחסים כאן ביראת כבוד והוא לא נכנס למקררים אלא שוהה בטמפרטורת החדר עד שהופך לפיצה. את הגבינות כאן מביאים מהמחלבה הקטנה ובכל פיצה משתמשים בשמן זית אחר (של פתורה).

פיצה נאופוליטן פיצת תפוחי אדמה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הפיצה הנפוליטנית הכי טובה בארץ של נאופוליטן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
אורן אבני, נאופוליטן (צילום: עמית אלקיים)
האיש שאחרי על מהפכת הפיצה | צילום: עמית אלקיים

חוץ מפיצות מעולות יש בתפריט גם מנות ראשונות מטוגנות כמו קונוס פיצה פריטה ממולא בלאבנה ועלי זעתר ופריטטינה תפוח אדמה – מעדן נפוליטני מטוגן של ספגטי, תפוח אדמה קרמי ועשיר שמוגש עם יוגורט ובצל ירוק שמרעננים קצת את ציפוי הפנקו. הפיצרייה חוללה לפני 4 שנים מהפכה נפוליטנית לא רק בחיפה, אלא בישראל כולה בזכות אורן אבני, הפיציולו המכונה גם "אבי הבצק", שמתייחס למתכון הפיצה שלו בשיא הרצינות וכל הזמן ממשיך ללמוד ולהשתפר.

הנמל 37, חיפה, לא כשר

פיצה נאופוליטן מטוגנים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מנות ראשונות מטוגנות ונדירות של נאופוליטן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ביסטרו וניה

המסעדה של שף מיכאל גרטופסקי (ביסטרו מיכאל במושב לימן, ורמוטריה וצ'יקטי בתל אביב) יותר מזכירה ביסטרו מבחינת הנראות, אבל מבחינת אוכל היא מתנהגת כמו מסעדת שף לכל דבר וזה הקסם שבה. התפריט מציע מנות קאלט כמו שרימפס במחבת עם ביסק סרטנים וברוסקטה; טאבולה כרובית עם עשבים קצוצים וצנוברים; כיסונים ארמניים במילוי טלה קצוץ ויוגורט; ופסטה טרייה קרועה ביד עם פילה בקר, פטריות, שום, חמאה ופרמזן.

שער פלמר 1, חיפה, לא כשר


צ'אנג בה

המסעדה התאילנדית של העיר התחתית כבר הספיקה להתרחב עם 2 סניפים נוספים מחוץ לחיפה, אבל עדיין יש בה אווירה צעירה וקז'ואלית. בתפריט תמצאו את מלכות המטבח התאילנדי, אבל גם כמה הפתעות. יש בו למשל סום טאם - סלט פפאיה קלאסי שמוגש עם סטיקי רייס; פאד פאק קייאו עם ברוקולי, אספרגוס, באק צ'וי, בצל ירוק ושום מוקפצים עם שיטאקה; פלמהוק טוט - קלמרי פריך במעטפת קמח ותבלינים עם איולי טוגוראשי; ומרק טום יאם חריף חמוץ עם דג, קלמרי ושרימפס.

הנמל 23, חיפה, לא כשר


מעיין הבירה

מה לא נכתב ומה לא נאמר על המסעדה הזו שמאז 1962 עולים אליה לרגל ואין לה גיל. צעירים אוהבים אותה, מבוגרים סוגדים לה ואין עוד מקום עם כיסונים, קוסטיצה ונקניקיות כמו שמגישים כאן. המקום הזה מצטיין גם באווירה ואין דומה לו מבחינת העיצוב והווייב הייחודי, באמת אימפריה של אוכל רומני מנחם. ומה אוכלים כאן? איקרא מעולה, חמוצים עם מלא שום, רגל קרושה, קוסטיצה בקר/חזיר, כבד קצוץ, סלט חצילים, נקניקיית פטריצ'אן, קבב רומני ובוואריה לקינוח כמובן.

נתנזון 4, חיפה, לא כשר

ורניקי תפוחי אדמה מעיין הבירה (צילום: רועי אבוטבול)
הכיסונים המושלמים של מעיין הבירה | צילום: רועי אבוטבול

Poselsky

בבית הקפה הקטן של בני הזוג פוסלסקי הוא גן עדן לארוחות בוקר ולאוהבי מנות מתוקות מיוחדות. מסתתרות  כאן כמה מנות מיוחדות ומקורית ביותר כמו למשל קינוח פנקוטה בצורת חתול שמוגש על גבי רוטב תותים נהדר ופרנץ' טוסט דובאי מושחת מבריוש שמעליו ממרח פיסטוקים עם קדאיף, מעליו קרם שמנת עשיר ומעליהם אבקת קקאו ופיסטוקים קלויים.

panakotik - טרנד הפנקוטה הכי חמוד בעולם (צילום: לין לוי, mako אוכל)
panakotik - טרנד הפנקוטה הכי טעים וחמוד שהיה כאן | צילום: לין לוי, mako אוכל
סירניקי - פנקייק גבינה פלאפי עם רוטב חמוציות ושמנת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סירניקי - פנקייק גבינה פלאפי עם רוטב חמוציות ושמנת חמוצה | צילום: לין לוי, mako אוכל

אפשר לטעום כאן גם סירניקי (פנקייק גבינה פלאפי) אוורירי וגבינתי שמוגש עם תוספות  שונות, עוגת גזר עם קרם שמנת מצוין, עוגת שכבות מפוארת בשם מדוביק ומנות בוקר מפנקות כמו פרנץ' טוסט סלמון, לביבת תפוח אדמה ענקית עם סלמון וקרם שמנת חמוצה ופרנץ' טוסט בייקון מהטובים שאכלנו.

הנאמנים 6, חיפה, לא כשר

עוגות מדוביק וגזר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
עוגות מדוביק וגזר | צילום: לין לוי, mako אוכל

 

אזור שוק הפשפשים

Sally

Sally היא המסעדה הכי חדשה ברשימה שלנו שנפתחה ממש לא מזמן. היא שוכנת באזור שוק הפשפשים של חיפה וזו אינה מסעדה סטנדרטית אלא "מאפייה מבשלת", כלומר שילוב בין אפייה ובישול. זה אומר שבבוקר אפשר לקנות כאן לחם הביתה ובערב לשבת לארוחה של כמה מנות קטנות ודרינק. מי שעומדים מאחוריה הם תומר רוזנפלד (מונא, רדלר) ויהל אברהמס (בר ים ווניה ביסטרו) ותפריט ההרצה של המקום החדש שלהם מחולק ל-3 קטגוריות: על הלחם, צלחת ומחבת, כשהמנה הכי יקרה לא עוברת את רף ה-70 שקלים.

עומר אל חטאב 4, חיפה, לא כשר

זה מה שאוכלים במאפיה מבשלת (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
המקום החדש והלוהט של חיפה - סאלי | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

יונק

השם המלא והרשמי של המיתולוגיה החיפאית הזו הוא "קפה גלידה יונק", על אף שלא מדובר לא על קפה ולא על גלידה. מה שבטוח הוא שאין מי שלא מכיר את המסעדה הזו, כי שמאכילה את כל המדינה באוכל רומני מאז 1948. חוץ מהקבבים האגדיים שבשבילם עולים לכאן לרגל, יש ביונק חמוצים מעולים (מלפפונים וגם עגבניות) ונבחרת מעולה של איקרה-כבד קצוץ-פלפליםקלויים-חמוצים; אבל אין ספק שהם רק הכנה למיטיטיי והפטריציא'ין - הכוכבים הגדולים של יונק.

קיבוץ גלויות 23, חיפה, לא כשר

המקום שמאכיל אותנו בקבבים רומניים מאז 1948 (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מסעדה שמאכילה אותנו בקבבים רומניים מאז 1948 | צילום: לין לוי, mako אוכל

הנמל 24

מסעדת הנמל 24 הוותיקה נסגרה אחרי 18 שנות פעילות ונפתחה מחדש בתוך מלון ליברטי, שצפוי להיפתח בקרוב. עדיין מגישים בה מטבח צרפתי קלאסי ומציעים חוויה של פיין דיינינג, אבל השף רן ראש לא רק עבר למקום חדש, הוא גם רענן את התפריט. הנמל 24 של היום הרבה יותר עדכנית ומותאמת לסצנת המסעדות של 2024. יש בתפריט מנות כמו ברולה ופטה כבדים; מקרון קרם בצלים; סלט ליונזי; שיפוד תמנון ובייקון; וגם שניצל "חיפאי" ורביולי ארטישוק ירושלמי.

חסן שוקרי 7, חיפה, לא כשר

מסעדת הנמל 24 (צילום: אנטולי מיכאלו)
הפיין דיינינג של חיפה | צילום: אנטולי מיכאלו

שוק תלפיות

בון צ'ה

בון צ'ה היא מסעדה וייטנאמית פשוטה שמזכירה מזללות אוכל רחוב. התפריט שלה כולל מנות קערה שבבסיסן אטריות ורמיצ'לי דקיקות ויכולות להגיע עם פילה דג לבן, עם שרימפס צלוי, עם חזה עוף קריספי בציפוי פנקו, עם קציצות עוף או עם טופו וחציל ברוטב מתקתק. יש בתפריט גם מרקים וייטנאמיים וספרינג רולז מעולים שמוגשים עם רוטב נוק צ'אם המבוסס על פיש סוס, ליים, שום, צ'ילי וסוכר. אבל הכי שווה להזמין כאן את כריכי הבאן מי המעולים בתוך חצי בגט - מנת סטריט פוד מושלמת שהיא ארוחה מעולה ומלאת אוממי בתוך לחם.

לונץ 7, חיפה, לא כשר

באן מי. ברוך הבא לחיפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כריך באן מי מושלם של בון צ'ה | צילום: לין לוי, mako אוכל

תאילנדית בשוק

התאילנדית של תלפיות ממוקמת מול הווייטנאמית ומדובר במקום קטן שתמיד מלא עד אפס מקום. צמוד אליה פועל גם בר תאילנדי שהוא הנקסט דור של תאילנדית בשוק עם אווירת שוק כיפית. התפריט כולל את כל מה שישראלים אוהבים באוכל התאילנדי: פאד תאי עם עוף או טופו, סום טאם בגרסה עם או בלי תירס, לאפ גאי, טום יאם, קארי ירוק עם חצילים, בננה לוטי וטפיוקה עם פירות.

לונץ 4, חיפה, לא כשר

ראשית ריטה גולדשטיין תאילנדית בשוק (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
התאילנדית של שוק תלפיות | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

תלפיות

בהגדרה שלה המסעדה הזו היא חמארה, אבל בתפריט שלה היא מאוד מוקפדת, אלגנטית ואירופאית, בזכות שילוב בין חומרי גלם מהבסטות הסמוכות לחזון המיוחד של אילן פרון, הבעלים. תלפיות הייתה הראשונה שבישרה את הרנסנס של אזור התלפיות לפני עשור והיום כבר יש לה אחות קטנה שנפתחה לפני שנתיים ממש ממול. התפריט משתנה מדי שבוע ותמיד יש בו המון דגים, גבינות ופירות ים טריים. האווירה הייחודית של המקום הופכות אותו למשהו בין מסעדת שוק לביסטרו פריזאי.

סירקין 28, חיפה, לא כשר

חמרמורת בשוק תלפיות. טאפאסים ואלכוהול (צילום: אילן פרון, יחסי ציבור)
תפריט עם הרבה פירות ים - חמארה תלפיות | צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

חמרמורת

חמרמורת הוא בר אוכל קטן ואינטימי עם מרפסת ישיבה שצופה לאחותה הגדולה שממול (מסעדת תלפיות הנ"ל). יש בו תפריט יין מהודק, קוקטיילים ומנות על בסיס הפרודוקטים שמספק השוק. כרגע פועל במקום פופ אפ של השף יניב גור אריה שמביא למקום תפריט מרתק של 10 מנות כמותן לא תמצאו בשום מסעדה אחרת, שכל אחת היא יצירה ייחודית ואישית של השף.

סירקין 27, חיפה, לא כשר

חמרמורת מבית היוצר של חמארת תלפיות (צילום: אילן פרון, יחסי ציבור)
בר אוכל אינטימי של חמרמורת | צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

מלמעלה

מלמעלה ממוקמת בקומה השנייה של הבניין הכי מסקרן בשוק תלפיות, מעל טאקו טיה, בר היין זירו וקפה טלק. המקום נפתח כמעדנייה והתפתח למסעדה עם תפריט עונתי המשתנה על בסיס יומי. המנות הבולטות כאן הן קרפלך תפוחי אדמה מוקפצים בחמאה שמוגשים עם שמנת חמוצה ובצל מטוגן; סלט עוף צלוי עם פקאן מסוכר; וכדורי אורז מתובלים בזעפרן וזעתר.

סירקין 21, חיפה, לא כשר

מעדניית מלמעלה חיפה ורניקס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מעדניית מלמעלה חיפה ורניקס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

פיצה חללית

מכל הרשימה, הפיצרייה הזו היא המקום הכי חדש בשוק תלפיות. החלל בתולי ופשוט, בלי תפאורה, עם קירות חשופים ורהיטים משוק הפשפשים. השוס כאן הן הבצק המצוין של הפיצות והתוספות המקוריות ששמים עליהן. זה נראה כמו פיצה נפוליטנית, אבל הסלייס מתנהג כמו פיצות ניו יורקיות וזה גם טעים, גם קריספי וגם מיוחד. חוץ מפיצות יש בתפריט גם מנת ירקות בתנור, לזניה, סלט ופסטה אחת.

סירקין 12, חיפה, לא כשר

פיצה ירוקים וריקוטה של פיצה חללית (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה ירוקים וריקוטה של פיצה חללית | צילום: לין לוי, mako אוכל

PHO 26

המסעדה הזו הביאה את המטבח הווייטנאמי לחיפה, או יותר נכון את מרקי הפו המעולים שלו. יש כאן גם תפרט יין מסקרן וייחודי עם מותגי בוטיק לא מוכרים. מלבד המרק שהוא אומנם הלב של המקום, יש בתפריט גם באנים עם מילויים שונים וסלטים וייטנאמיים.

סירקין 26, חיפה, לא כשר

 

פו 26 (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מרקי פו ויינות מעולים ב- pho26 | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

פיצריה תלפיות

הטרטוריה המעולה הזו התחילה בכוך קטן צמוד לחמרה תלפיות והיום היא פועלת בקומה השנייה בבניין לשימור, כמה עשרות מטרים משם. התפריט משתנה על בסיס יומיומי והפיצות עשויות מבצק מעולה שמותפח 72 שעות. מבחר התוספות משתנה לפי מה שיש בשוק וחוץ מהפיצה יש גם מנות כמו בושה צלויה עם אספרגוס; ברזאולה עם ריקוטה פרסקה; ופרפדלה שפונדרה בדמי גלאס.

סירקין 28, חיפה, לא כשר


טאקו טיה

טאקו טיה הוא "חלון" ממותג בתוך קיר ממנו יוצאות מנות טקס-מקס מעולות. יש במקום אווירה היפסטרית והתפריט מציע טאקו, בוריטו או קערה, כשכל אחת מהמנות מגיעה  ב-3 גרסאות: בקר, פרגית או צ'ילי קון קרנה טבעוני מרידיפיין מיט. אנחנו טעמנו כאן טאקו ברבקואה עם אסאדו, גוואקאמולי, פיקו דה גאיו, צ'ימיצ'ורי, בצל מוחמץ, כוסברה ואיולי חלפיניו שסיפק ביס חלומי. מנת אוכל רחוב שראויה למקום של כבוד בהיכל התהילה של מאכלי הרחוב הכי שווים בארץ.

סירקין 21, חיפה, לא כשר

טאקו טיה חיפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חלון יפה בקיר עם אוכל רחוב מושלם - טאקו טיה | צילום: לין לוי, mako אוכל

שכונת הדר

רומקה

המסעדה הזו מוגדרת בתור ה"מסעדה הפוסט-סובייטית הראשונה" והתפריט שלה משלב מטבח רוסי מסורתי עם נגיעות ישראליות. בשביל האווירה יש פה טפט, נברשת ושטיח ענק. בתפריט תמצאו מנות כמו לחם שיפון עם חמוצים, סאלו (שומן חזיר מעושן); גרסה מודרנית של סלט שובה - סביצ'ה עם דג מאצ'י, סלק, ביצה רכה ווניגרט אבטיח; צ'יבורק עם בשר טלה וקימצ'י; ובליני עם ממרח יוגורט ודג לברק. התוצאה היא ארוחה ייחודית ומסקרנת במקום שלא דומה לשום בר או מסעדה רוסית אחרת בארץ.

נורדאו 21, חיפה, לא כשר

רומקה - בליני במילוי לברק קונפי. טאקו רוסי מעולה (צילום: משה לוי, יחסי ציבור)
הבר הפוסט סובייטי הראשון - רומקה | צילום: משה לוי, יחסי ציבור

מרכז הכרמל

מדרובה

מדרובה הוא בר אוכל שמח של דנה שפירא וגולן שטרית, שרוצים לגרום לכם להרגיש "שיהיה בסדר". שפירא מגישה כאן יציאות מעניינות כמו שורש סלרי מהטאבון מעל קרם סלרי; ברולה ניוקי עם חמאת אניס ופטריות; ושרימפס על קרם שורש וחציל.

שדרות הנשיא 135, חיפה, לא כשר

מדרובה. חדש בחיפה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
בר שמח עם אוכל מקורי - מדרובה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

צפרירים 1

מסעדה ובר שפועל למעלה מעשור במרכז הכרמל ובשעות הערב קשה למצוא כאן מקום פנוי למרות שהמקום גדול מאוד. ומה אוכלים כאן? בצפרירים 1 יש את אחד התפריטים היותר מפוארים, שבאמת יש בו את כל מה שנפשכם יכולה לחשוק בו: סטייק אנטריקוט, כרוב בתנור, גבינת ברי צלויה עם מרמלדה, סביצ'ה, טרטר, סופלי, סיגר, פולנטה, שיפודי עראיס, פסטה דג חריפה, המבורגר, קבב, שניצל, קרבונרה, תבשיל דג מרוקאי, בולונז ושרימפס בחמאת לימון.

צפרירים 1, חיפה, לא כשר

מסעדה עם תפריט ענק - צפרירים 1 (צילום: לימור כרסנטי , יחסי ציבור)
מסעדה עם תפריט ענק, אוכל מעולה ואווירה כיפית | צילום: לימור כרסנטי , יחסי ציבור

טאטאמי

מוסד אוכל פאן אסייתי מהוותיקים והאהובים בחיפה. בשלב מסוים המותג הפך לרשת ואז חזר להיות רק מסעדה אחת עם אוכל אסייתי על כל סוגיו וגווניו עם דגש על מבחר גדול של סושי. המנות משלבות מוטיבים בהשראת מטבחי סין, קוריאה, יפן, הודו ווייטנאם והתפריט ענק ומותאם לחך הישראלי.

שדרות הנשיא 134, חיפה, לא כשר

טאטאמי (צילום: דן פרץ,  יח"צ)
תפריט אסייתי גדול והרבה סושי - טאטאמי | צילום: דן פרץ, יח"צ

דניה

‏PAN   

PAN היא מסעדה תאילנדית נוספת ברשימה שלנו והיא קרויה על שם הטבחית התאילנדית שמבשלת בה. היא ממוקמת בקומה השנייה של מרכז מסחרי והישיבה היא מסביב לבר או מסביב לאחד השולחנות הגבוהים. התפריט כשר, פשוט ונטול יומרות ויש בו את מנות המאסט לחובבי המטבח התאילנדי: אגרול מטוגן, סלט פפאיה ירוקה, לאפ גאי, כנפיים פריכות, מרקים, תבשילי קארי ואורז ופאד תאי מצוין שהולך ממש טוב לצד הקוקטיילים הטרופיים שמכינים בבר.

אוסקר שינדלר 7, חיפה, כשר

אוכל תאילנדי כשר בחיפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אוכל תאילנדי אותנטי - PAN | צילום: לין לוי, mako אוכל