סופי השבוע אומנם מתחממים, אבל עד שנוכל לחזור להעביר את סופי השבוע שלנו ברביצה על חוף הים עדיין נשארו כמה שבועות טובים. עד אז, בתי האוכל והמסעדות לא מפסיקים להמטיר עלינו בראנצ'ים חדשים ומלהיבים, שמסמלים את בואו של סוף השבוע ומעודדים יציאה קצרה מהפוך לטובת זלילה הגונה וכמה קוקטיילים טובים. זוכרים את הבראנצ'ים המפתים שסיפרנו לכם עליהם בתחילת החורף? אז הם כבר ממש לא לבד. הנה הבראנצ'ים החדשים שממש כדאי לכם להכיר, והפעם בתל אביב בלבד.
ביתי משודרג: BrunchWith
מי ששבע מבראנצ'ים קלאסיים במסעדות יוכל להתעניין באלה החדשים מבית Eatwith, שייערכו אחת לחודש בבתים של בשלנים בתל אביב והאזור. בין הבראנצ'ים האופציונליים: ארוחת פחמימות של קרן אגם עם מנות כמו חלות זעתר, מקלות בייגלה ירושלמי, מיני לחמים ועוגת רוגלך קינמון בסירופ סוכר; ארוחת בראנץ' בדרום תל אביב עם מנות כמו פריטטת תפוחי אדמה ובשר סרטנים, סקומברי בעישון ביתי וקראמבל אגסים, שקדים וזוטא; בראנץ' בהשראה עולמית בנווה צדק עם מנות כמו סשימי סלמון בוויניגרט מלפפון ווסאבי, ברוסקטת עגבניות, מוצרלה באפלו, בלסמי מצומצם ובזיליקום, מיני קרואסון קרם תרד ושרימפס וכנאפה בננות, ריקוטה ונוטלה; ובראנץ' באירוח הבשלנית מיה לוסטיג, עם מנות כמו סלט פפרדלה קישוא עם עלי אורוגולה, עגבניות שרי צרובות, זיתי קלמטה, אוכמניות וצלפים, שקשוקה תרד עם גבינת פטה, סביצ'ה דג ים עם נתחי פומלה וצ'ילי ירוק וחלה ביתית.
המחיר: 200-220 שקלים לסועד. הסבב הראשון ייערך בסוף השבוע של 29-30 בחודש.
בראנץ' שף: טאיזו
השף יובל בן נריה מציע ארוחת בראנץ' חדשה במסעדת טאיזו. הארוחה כוללת סלסילת מאפים ובה בריוש, עוגת קינמון, אינגליש מאפין וחמאה מתובלת אניס דבש וצ'ילי; 5 מנות ראשונות שמוגשות למרכז שולחן, ביניהן טרטר דגי ים בקונוס אורז פריך עם קציפת סויה, ארנצ'יני הודי עם צ'אטני עגבניות ובאו חציל עם חצי ביצה רכה, תפוחי אדמה וכורכום; ומנה עיקרית לבחירה.
בין האופציות למנה עיקרית: אגז רויאל עם סלמון בעישון ביתי קר, הולנדייז וייטנאמי, בזיליקום תאילנדי וירוקים סיניים; שקשוקה טיקה מסאללה עם קארי עגבניות וכוסברה; וקארי סרטנים עם ביצה כבושה, כוסברה, קערות חסה, ליים וסופגנייה סינית מתוקה.
לצד הארוחה יוצעו קוקטיילים מיוחדים כמו בלאדי מרי וקינוחי בראנץ' כמו פרנץ' טוסט מסקרפונה ושוקולד לבן. מחיר הארוחה (לא כולל קינוח) - 138 שקלים לסועד. הבראנץ' מוגש בימי שישי בשעות 11:00-14:00.
קליל ומקומי: L28
בימים שישי ושבת בין השעות 9:00 ל-15:00 יוצעו במסעדת L28 בראנצ'ים חדשים שאינם משתייכים לז'אנר הארוחות הכבדות שאחריהן מומלץ לחזור לישון - אלא מאופיינים דווקא במנות קלילות. על התפריט אחראי גבריאל ישראל, שחזר לארץ אחרי תקופה בניו יורק שבה כבש את העיר עם שקשוקות שונות. בין המנות בבראנץ': פרעצל עם ביצה רכה, סלמון כבוש וגרגירי חרדל; פרנץ' טוסט עם הדרים, עלי ורדים מיובשים ומנטה טרייה; גרנולה בננה וחלבה עם יוגורט עיזים, סילאן, שוקולד מריר 70 אחוז ופירות יבשים; ואי אפשר בלי שקשוקה ירוקה עם אספרגוס, תרד, זוקיני וגבינת עיזים.
המחיר למנה: 33-88 שקלים.
בליווי קוקטיילים: בושוויק
בבושוויק מציעים בראנץ' חדש עם השפעות מברוקלין. הבראנץ' מוגש בכל ימות השבוע בשעות 11:30-17:00 (בשבת מ-12:00), וכולל מבחר של צלחות קטנות לבחירה ומנות עיקריות. בין המנות הקטנות: סלט ביצים עם עירית וצלפים; סלמון מעושן, שמנת ושמיר; פלפלי פדרון מעושנים ודואה; סלקים עם יוגורט כבשים וחזרת; וזוקיני צרוב וגבינה בולגרית (מ-15 שקלים לצלחת אחת ועד 59 שקלים ל-5 צלחות).
בין המנות העיקריות: חצי אבוקדו אפוי עם ביצה רכה, סלמון מעושן וסלטון מלפפונים (38 שקלים); דלעת צלויה עם תרד, קייל, ערמונים וקרם פרש (44 שקלים); ברד פודינג מלוח עם גבינת עיזים, תרד וקייל (58 שקלים); נקניקיות עם קרם לימה, בצל סגול ושום קונפי (54 שקלים); וסנדוויץ' קורנדביף עם חרדל, איולי שום קונפי וקורנישונים (46 שקלים).
לצד התפריט יוצעו קוקטיילים מבית האימפריאל ומשקאות קפה מתערובות מיוחדות, וגם קוקטיילים שמשלבים את הקפה בתוכם כמו בננה דיסקו (אפרול מושרה בבננות, סודה בננה וביטרס, 38 שקלים) ו-Black is the New Orange על בסיס וויסקי, אפרול, קפה נייטרו, קורדיאל אשכוליות, הל ופחם (54 שקלים).
מבית רושפלד: קפיטריה
השף יונתן רושפלד, שחבר למסעדת הקפיטריה בתל אביב, מציע בראנץ' חדש וצבעוני שמוגש בימי שישי מ-8:00 עד 17:00 ובשבתות מ-9:00 עד 18:00. התפריט כולל אופציה של מנות עיקריות או הרכבת ארוחה עצמאית מאוסף צלחות קטנות. בין המנות הקטנות: שתי ביצים לבחירה, סלט תפוחי אדמה, גבינת טולום, אבוקדו פרוס, קערת פירות וצלחת שרקוטרי וגבינות (מ-12 שקלים לצלחת). בין המנות העיקריות: טוסט אבוקדו על לחם דגנים עם שמן זית, מיץ לימון וצ'ילי (42 שקלים); אגז בנדיקט - בריוש, ביצים עלומות, תרד, סלמון מעושן או רוסט הודו ברוטב הולנדייז (58 שקלים); וסטייק אנד אגז עם ירוקים (52 שקלים).
באווירה יפנית: דיינינגס
בימי שישי ושבת בין 12:00 ל-16:00 יוגש בדיינינגס בראנץ' בסגנון איזאקאיה יפנית. בתפריט: מנות פתיחה קטנות כמו אדממה, חמוצים יפניים ביתיים מירקות העונה וסלט וואקמה, ובהמשך שלוש מנות לבחירה לסועד. בין האפשרויות לבחירה: סלט סובה מאטריות כוסמת יפניות, אצות ווקאמה, רוטב גומה דארה וכוסמת פריכה; סשימי דג לבן עם קוויאר, כוסברה ויוזו שום; אגדאשי טופו - טופו מטוגן, בצל ירוק, צנונית מגורדת ואומאדאשי; טמפורה דונבורי על מצע אורז עם סויה מתוקה; ומבחר רולים של סושי וניגירי שמשתנים לפי בחירת השף.
המחיר לארוחה: 180 שקלים. בנוסף יוצעו במקום קוקטיילים במבצע 1 פלוס 1.
המשתלם: שישקו
מסעדת הסרווסרייה עליה השלום נהגה להגיש את אחת מארוחות הבראנץ' המבוקשות ביותר בתל אביב, שהפכה עם הזמן למדוברת במיוחד. בתקופה האחרונה החליטו אלעד דור, מבעלי השישקו, והשף רוברט קלוגר להרים את הכפפה ולהשיב לחיים את אותו בראנץ' מיתולוגי, הפעם בשישקו, במתכונת כבדה פחות.
הבראנץ' מוגש עד שעות אחר הצהריים בימי שבת בלבד, ובין המנות שהוא מציע: פלפלים חריפים מטוגנים עם גבינה בולגרית וביצת עין; קציצות בקלה בתוך חלה עם רוטב עגבניות; מגדל פנקייקים עם בייקון ומייפל; קראק פאי אגסים; וברד פודינג שוקולד ובייקון. מחירי המנות נוחים במיוחד ונעים בין 21 ל-78 שקלים (וגם האלכוהול מתומחר במתינות).
אסיה פוגשת את אירופה: ניטן תאי
שף שחף שבתאי מגיש מדי שישי ושבת בין 9:00 ל-15:00 בניטן תאי בראנץ' אסייתי. התפריט שובר את החוקים וכולל מגוון מאפים בסגנון אירופי וגבינות וסלטים ים תיכוניים לצד מנות אסייתיות פר אקסלנס. המחיר לארוחת בראנץ' הוא 90 שקלים לסועד והוא כולל קוקטיילים כמו מימוזה או טוניק עם מרטיני וסן ז'רמן ללא תחתית, פתיחים למרכז השולחן, מנה עיקרית לבחירה ושתייה חמה.
בין מנות הפתיחה: בורקס שלוש גבינות, רול סייגון צמחוני, בריוש חמאת וניל וברוסקטת דגים מעושנים. בין העיקריות: מקושקשת עם כמהין, אבוקדו, מלפפון חמוץ וקרם פרש; חביתת עין על אורז מוקפץ בסגנון תאילנדי עם בזיליקום וצ'ילי; ומנת Good Morning Vietnam ובה שרימפס, אספרגוס, ביצה רכה, חלה, כרישה ונענע.
בסגנון ניו יורק: גרינברג
ביסטרו גרינברג מציע תפריט צרפתי ניו יורקי חדש לארוחת בראנץ' שתוגש בימים חמישי ושישי. בין המנות: לטקס תפוחי אדמה עם ריבת תפוחים, קוויאר וקרים צ'יז (54 שקלים); כריך בריסקט עם חזרת סלק, מיונז, בצל מוחמץ ועלי ארוגולה (78 שקלים); המבורגר וגבינת סלטילטון בלחם חלה עם צ'יפס דק ורוזמרין (88 שקלים); עוף מטוגן על פנקייק עם ביצת עין, חמאה ומייפל (78 שקלים); קרוק מאדאם עם שרימפס ברנואז, בצלים מקורמלים, גבינת גרוייר ורוטב בשמל חרדל ועירית (74 שקלים); קרפ אמנטל, ביצת עין ונקניק ז'מבון (64 שקלים); מאפה בצק עלים עם פורל מעושן, גבינת שמנת ופלפל ובצלים (78 שקלים); ולובסטר רול וצ'יפס - כריך מלחם בריוש עם בשר לובסטר והולנדייז חרדל (84 שקלים).
על שדרות רוטשילד: קפה אירופה
בקפה אירופה, שממוקם על השדרה הסואנת ואחת היפות בתל אביב, החלו להגיש את את הבראנץ' גם בימי שישי, בנוסף לימי שבת, בשעות 11:30-17:00. בתפריט: סטייק אנד אגס (89 שקלים), אגס בנדיקט (69 שקלים), פריטטת שרימפס (72 שקלים), אספרגוס על קרם כרובית (49 שקלים), חמון עם מוצרלה ופרי עונתי (79 שקלים) ואויסטר ג'ילרדו (29 שקלים). תפריט הבראנץ' מוגש לצד התפריט המלא של המסעדה, שבו מנות כמו טרטר בורגר (69 שקלים) וקרודו דגים (72 שקלים).