קוז'י
לא כל יום נפתחת בצפון מסעדה חדשה, בטח לא מסעדה יפנית שהיא גם קצביית דגים, וזו בדיוק הבשורה שמביאה קוז'י, שנפתחה רק לפני כמה חודשים. התפריט מציע סושי יצירתי וגם מנות יפניות כמו באן ממולא בדג ואיולי קארי יפני, גיוזה ממולאת בפרגית, ראמן עם פרוסות אסאדו ומגשים עם דגים שעוברים תהליך יישון שמוגשים לצד תוספות מותססות מעניינות.
החלוצים 32, ראש פינה. 04-8707727, כשר
ג'ויה
רשת המסעדות האיטלקיות פתחה סניף בראש פינה בהשקעת ענק, ובו מציעים תפריט איטלקי חלבי עם כל הלהיטים מהמטבח של ארץ המגף. זה אומר שתוכלו להרכיב כאן ארוחה מארנצ'יני, ריזוטו, רביולי במגוון מילויים, טורטליני כמהין וריקוטה, פולנטה, פפרדלה, ניוקי וטירמיסו לקינוח. מבחר הפיצות שנאפות בטאבון מגוון לא פחות מהתפריט וכולל פיצה קרבונרה, פיצה עם פולנטה, אספרגוס וביצה, פיצה 4 גבינות ועוד.
גסטה
הסניף הראשון של Guesta פועל כבר כמה שנים בכרמיאל ולפני כמה חודשים נפתח הסניף השני בראש פינה. המקום מציע תפריט חלבי כשר עם ארוחות בוקר ומנות צהריים איטלקיות כמו פסטות, פיצות ודגים, וגם סלט בוראטה, עראייס דגים ושישברק מטוגנים מעל יוגורט מתובל. אפשר גם להזמין מארז ארוחת בוקר לפיקניק בטבע (160 שקל) ולאכול בכל מקום שתבחרו.
גיא אוני 1, מתחם החאן, ראש פינה. 04-8538222, כשר
שירי ביסטרו - פינה בראש
מסעדת שירי ביסטרו שוכנת בתוך מתחם "פינה בראש" שכולל גם חדרי אירוח, אל מול נוף עוצר נשימה. למסעדה יש אזור ישיבה מקורה ועוד אחד חיצוני, ממש בתוך בוסתן של עצים עתיקים. בימים קרים פועל פה קמין ענקי והאווירה היא של טירה עתיקה באירופה, הכי קרוב לחו"ל בלב ראש פינה. במקום תפריט יין מכובד שלא היה מבייש בר יין איכותי וחדר פרטי ל-30 אורחים, והתפריט הוא ים תיכוני קלאסי עם נגיעות אירופיות, עם שימוש נרחב בחומר גלם מקומי, אפשרויות טבעוניות וצמחוניות ומנות שמתאימות לילדים.
פתפותים
פתפותים היא מאפייה המתמחה במוצרים מקמח כוסמין, שפועלת באזור תעשייה דלתון, אותה הקימו ב-2012 קרן זיו רבובסקי שמנהלת את העסק יחד עם שותפתה קייטי בול. אחרי שבמשך שנים הפעילו בית קפה בראש פינה, הוא עבר לפודטראק בקיבוץ עמיעד, צמוד ליקב (5 דקות דרומית מראש פינה) ובו תוכלו להזמין פרעצלים, מאפים ופוקצ'ות, בורקס מקמח כוסמין, כריכים הכי שווים באזור וקינוחים, הכול על טהרת קמח כוסמין.
ובסביבה
אבו סאלח, עמיעד
כמעט בכל צומת בגליל פועלת מסעדה ערבית ותיקה שבה עוד לפני שהתיישבתם מגיע לשולחן מגש ענק עם עשרות סלטים. אבו סאלח היא אחת המסעדות האלה, שמאכילה אלפי סועדים מרוצים, קבועים ומזדמנים כאחד. על השירות אחראי צבא קטן של מלצרים שמתרוצצים בין השולחנות עם מגשים ענקיים, ואחרי הסלטים מוגשים בשרים על האש עם פיתות ענקיות חמות מקמח מלא. אל תפספסו את מתחם הילדים שפועל בחלק האחורי, עם גן שעשועים ופינת חי עם חיות משק. בסיום הארוחה תוכלו לצאת לבוסתן מוצל שצופה אל גן השעשועים ולתפוס שולחן. הקפה והכנאפה עם גבינת העיזים יגיעו עד לשם.
גריל עץ, מצפה הימים
גריל עץ היא פרויקט משותף של רשת מלונות ישרוטל, מלון מצפה הימים והשף ארז קומרובסקי - מסעדת בשרים שמשלבת גם כמה מנות דגל של המטבח הגלילי, שנפתחה בקיץ 2020 בחלל יפהפה במלון. מחלונות המסעדה נשקף נוף מרהיב של הכנרת. השף בפועל רונן ולדמן מפעיל במטבח טאבון ענק וגריל פחמים, שעליו נצלים בשרים המשופדים על ענפי עצים שגדלים באזור, ובתפריט יש מנות כמו קבב חאלבי, סלט טאבולה, סיגר כתף טלה ושקדי עגל משופדים.
המסעדות הכי טובות בגליל העליון
בתיאבון!