הכי גורמה | מלון "עדן האוס"
זה הזמן לשכוח מכל ארוחות הבוקר שהכרתם עד עכשיו. חלילה, לא שהאגס בנדיקט ב"עדן האוס", מלון הבוטיק שבכרם התימנים, או ארוחת הבוקר הישראלית שמופיעות בתפריט לא שוות, אבל אם כבר הגעתם לרוסיה של המאה ה-19 כדאי שתפתחו את היום שלכם עם לביבות כוסמתבקרם פרש וקוויאר, או עם פחזניות הסלמון והשמנת (טוב, אפשר גם וגם). ולקינוח - לכו על הקרפ הצרפתי שהוכן למלך אדוארד השביעי (לפחות זה מה שהם אומרים, ואנחנו מאמינים להם).
שורה תחתונה: כי ארוחת גורמה המוגשת בצלחות, קערות וכוסות פורצלן, אל מול הדיוקן הענק של בעלי המלון, היא אחת החוויות המענגות שפתחנו איתן את היום.
הכי אורגנית | מלון מצפה הימים
במסעדת המלון הצמחונית מוגשת מידי בוקר ארוחה עשירה, מגוונת ויצירתית, הנשענת ברובה על היבול העונתי של החווה האורגנית של מצפה הימים. ירקות ופירות נקטפים מידי בוקר מהשדות, הערוגות והבוסתנים שבמקום, ומוגשים לשולחן לצד עשרות גבינות משק עשויות חלב אורגני. הארוחה מלווה במגוון לחמים ריחניים תוצרת בית המגיחים זה אחר זה מתנור המאפייה, כל אלה מוגשים לצד ריבות תוצרת בית, גרנולה עבודת יד, סלטים טריים, מאפי בוקר, חלווה אגדית וביצי משק עם מבחר עשבי תבלין הגדלים בחווה.
שורה תחתונה: קפה גם חשוב. הקפה בארוחת הבוקר עשוי בלנד ייחודי שמורכב מ-9 זנים של פולי קפה הנקלים ונטחנים במקום, ומוגש (איך לא?) עם חלב אורגני שנחלב עם שחר.
הכי לאנשי עסקים | מלון אמריקן קולוני
ב"אמריקן קולוני" הירושלמי מציעים בופה בוקר בחצר הפטיו של המלון. הבופה כולל 15 סוגי סלטים בסגנון מזרח תיכוני, אירופאי, איטלקי ואוריינטלי, פלטות גבינות מהארץ ומהעולם, פלטות בשרים קרים, פלטת סלמון ותוספות חמות כגון פטריות, נקניקיות, בייקון, עגבניות שרי מבושלות, תפוחי אדמה, ועוד. אם תרצו, השף יכין עבורכם לאפה ביתית ממולאת ושלל סוגי אומלטים, ובפינת הבריאות תמצאו את כל סוגי הגרנולות, דייסת קוואקר, שיבולת שועל ומגוון יוגורטים.
שורה תחתונה: ארוחת בוקר לא גדולה אבל איכותית מאוד, שגורמת לך לרצות להיות איש עסקים עשיר כשתגדל. קצת ערבית וקצת קוסמופוליטית.
הכי יצירתית | אירוח כפרי בית וקיט
מסעדת 'בית וקיט, אירוח כפרי' ידועה בזכות הבראנץ' המפנק שלה, שמוגש לאורחי המקום אך גם למטיילים באזור. במסעדה, השוכנת בקיבוץ לוחמי הגטאות, מכינים בכל בוקר מעל 50 מנות וסלטים. דינה ניוטון קדוש, השפית החדשה שהצטרפה למטבח בקיץ האחרון, הכניסה לארוחות הבוקר העשירות יצירתיות חורפית, המתבטאת במגוון מנות מיוחדות כגון סלקים ממולאים בקינואה ועשבי תיבול ברוטב רימונים, גלגלי בטטה ברוטב תפוזים וקוקוס, שקשוקות במגוון צירופים, גלילות עלי חוביזה בבורגול, גראטן לפת וירקות שורש, צלעות שומר ביין לבן, קונפי עגבניות ועוד. בנוסף, על השולחן תמצאו פירות טריים, טארטים פריכים ובמיוחד לסתיו - מלבי חם במרקחת עלי ורדים תוצרת בית. הבראנץ' כולל שתיה חמה תה וחליטות שונות ללא הגבלה.
שורה תחתונה: ארוחת בוקר שרק משתבחת עם השנים. אל תגידו "יהיה בסדר" והזמינו מקום מראש אם אתם לא לנים בבקתות הנופש.
הכי נוף מסביב | מלון בראשית
במלון הבוטיק הדרומי מוגשת ארוחת בוקר שבאה בד בבד עם רמת האירוח הגבוהה במקום. הארוחה כוללת מזנון לחמים עשיר עם ממרחים ייחודיים, מזנון גבינות מגוון מכל הסוגים, דגים מעושנים, סלטים מיוחדים ו-2 מנות אישיות המשתנות מדי יום - וכל זה אל מול הנוף המרהיב והאינסופי של מכתש רמון.
שורה תחתונה: חבל שעל בטן מלאה לא כל כך נעים ללכת לבריכה. טוב, זה עדיין לא הפריע לנו.
הכי פרובנס | צימר האלון הגדול
בצימר "האלון הגדול" מגישים, לפי בקשה, פלטת גבינות איכותית של מחלבת "גלילי - גבינות מיער אבירים". בין המתנות המענגות שיונחו על שולחנכם תמצאו: מורביה - גבינת עזים ערמונים המיושנת כשנה במערות, סנט מור עזים, בושה - עובש שחור עזים, פרובנס - גבינה עם מעטפת של תערובת פרובנס, גרדה פסטו - גבינת בקר, תום עזים המיושנת כשנה במערות, קממבר כמהין ופרמז'ן. הגבינות מגיעות עם לחמים הנאפים במקום.
שורה תחתונה: בופה ופנקייקים זה מה זה שנות ה-90. קבלו תענוג אירופאי למתחכמים.
הכי דליקטס | מלון הוטל מונטיפיורי
ב"הוטל מונטיפיורי" התל אביבי תוכלו לבחור בין ארוחת בוקר קונטיננטלית הכוללת יוגורט יווני עם גרנולה ופירות, לחמניות וקונפיטורה, או בוקר רך, עם ביצה רכה, טוסטים ויוגורט. אבל עזבו אתכם מארוחות מסודרות מראש - בין אם אתם אורחים ללילה ובין אם אתם מבקרים במסעדת המלון, אל תפסחו על המנות ה"קטנות" שמופיעות בתפריט - בראשן מומלצות החלות הקלויות שממולאות בסלמון מעושן או בגאודה ושינקן, וגם האומלטים המעוטרים בתוספות משגעות. אל תשכחו ללוות את הארוחה במימוזה שתעשה לכם אחלה סיפתח ליום.
שורה תחתונה: טעים, אקסקלוסיבי וסותם עורקים. בדיוק מה שאנחנו אוהבים.
הכי עשירה | ארוחת בראנץ' במלון הסקוטי
ארוחת הבראנץ' של המלון הסקוטי שבטבריה מוגשת בימי שישי ושבת, משעה 11:30 בבוקר ועד 14:30 בצהריים. בארוחה העשירה ומלווה בנוף לכנרת, תמצאו מבחר סלטים וזיתים תוצרת בית מהגליל, מגוון נקניקים, ריבות מתוצרת המלון הסקוטי והסביבה, מבחר לחמי הבית, קישים ומאפים, חביתות עם מגוון תוספות, דגים כבושים ומלוחים ומבחר גבינות מסביב לעולם ועוגות שמרים. מנת הדגל של המלון היא השקשוקה, בה משולבת גם גבינת פטה. אבל מעל הכל והכי חשוב - אל תשכחו להשאיר מקום לקינוחים. בגזרה הזו תמצאו לחם פודינג ועוגת שמרים, הכל תוצרת עצמית.
שורה תחתונה: אה, ויש גם מכונה כפולה שסוחטת תפוזים ואשכוליות אדומות. מה צריך יותר מזה?
הכי מן הטבע | צימר חמדתיה
ארוחת הבוקר בחמדתיה, צימר אקולוגי יוקרתי הממוקם באילניה, היא ללא ספק אחת המיוחדות שטעמנו. הארוחה כוללת מאפים טריים ממגוון קמחים, ממולאים ואפויים עם בצל, מנגולד, תרד עשבי תיבול וגבינות עיזים, לחם בריאות ביתי, מבחר גבינות כולל גבינות עיזים העשויות בשיטות מסורתיות מחלב העיזים של העדר הקטן המשפחתי של חמדתיה, זיתים וממרחים ביתיים - פסטו, עגבניות מיובשות, ריבות ביתיות העשויות מפירות הבוסתן ומבחר סלטים ביניהם קינואה אגוזים חמוציות ועשבי תיבול, סלט נבטי עדשים, פלפלים בצל ופטרוזיליה ועוד. מרבית הירקות נקטפים מדי בוקר בגינת הירק ומוגשים לשולחן. הפתעה - גם הקינוח בריא - הכירו את מעדן הבית: סילאן יוגורט עיזים וגרנולה.
שורה תחתונה: מקום המזמין את אורחיו להצטרף לחליבת הבוקר (חליבה ידנית כמובן), וללמוד איך להכין גבינות ביתיות חייב להיות טעים.
הכי מושקעת | פנינה במושבה
ב"פנינה במושבה", צימר עם ספא בשדמות דבורה, כל האוכל המוגש הינו תוצרת הבית, עם תבלינים אורגניים מגינת התבלינים וביצי חופש. הארוחה כוללת: לחמים ביתיים ולחמניות מקמח מלא, שיפון, או כוסמין, מטבלים כמו קישוא בטחינה, פלפלים קלויים עם שום, פטרוזיליה, אגוזים, בלסמי ושמן זית, פטריות, ממרח שורשים ועוד. בנוסף, מוגשים זיתים תוצרת בית וגבינות כמו גבינה צ'ארקסית מעושנת, צפתיות במבחר טעמים - כורכום, קארי וזרעי חרדל, גבינה וחצילים, חלומי, לבנה, גבינת סויה לטבעונים ועוד. הסלטים מוגשים בהתאם לעונות השנה, ובגזרת הביצים תצטרכו לבחור בין פריטטה של ירקות מאודים, שקשוקת פלפלים, חצילים ועגבניות, שקשוקה ירוקה עם תרד ברוטב בשאמל ואומלטים למיניהם.
שורה תחתונה: אחרי ארוחה כזו נחים בספא. או פשוט לא יוצאים מהמיטה. טעים טעים.
הכי "לא צריך יותר מזה" | וילה בכפר
ב"וילה בכפר" שבכפר יחזקאל, תוכלו להתפנק בארוחת בוקר עשירה עם דברים קטנים שעושים את החוויה, כמו מאפה בצק עלים נורא טעים, שכל יום מגיע במילוי אחר, גבינה ביתית מוקצפת מדהימה, סלט עם רוטב מושלם. בנוסף, המקום ביצי משק (טריות מאיסוף הבוקר) עם תוספות לבחירה (בצל, פטריות, עשבי תיבול), 2 גבינות צאן ממחלבת ברקנית, גבינה צהובה וקוטג', סלט חסה וירקות עם גבינת פטה, פלטת ירקות, סלט פירות, 3 סוגי קורנפלקס, יוגורט ועוד.
שורה תחתונה: פשוט אבל בעצם מיוחד. אהבנו.
* מכירים עוד ארוחות בוקר שוות בצימרים ובמלונות? אתם מוזמנים לטקבק לנו