אז הגיע הזמן שתכירו את רשת הדיינר האיטלקי שמביאה עד הצלחת שלכם מטבח של מאמא איטלקית.
ב- fat vinny כל תהליך ההכנה חשוף לעיני הסועדים, הפסטה מיוצרת בחדר פסטה שקוף (כן, שמעתם טוב) מקמח איכותי שמיובא מצפון איטליה הקסומה והמטבח כולו פתוח, תבלינים איטלקיים טריים מונחים על השולחנות וכאילו שכל זה לא מספיק מסחרר, תוכלו ליהנות מכל היופי הזה במחירים מפתיעים ונוחים במיוחד. בשורה התחתונה, ב- fat vinny מאמינים ב"לחיות את היום" וזה מורגש בכל דרך אפשרית. אז מה הפלא שהיינו חייבים לדבר עם אסף מבעלי סניף חיפה ולבדוק מה עומד מאחורי הרשת האיטלקית שמטריפה את המדינה?
מאיפה הגיע הקונספט?
"הקונספט הוא שילוב של המטבח האיטלקי המסורתי עם המטבח הניו-יורקי החדשני, זה שילוב מעניין שמצאנו לפני 5 שנים כשפתחנו את הרשת. הוא בא לידי ביטוי בחוויית הסועדים מרמת הפרט הכי קטן בעיצוב מסעדות הרשת, דרך חדר הפסטה השקוף, המטבח הפתוח ועד טריות ואיכות חומרי הגלם בהם אנחנו משתמשים". ואכן, הדגש על האווירה השמחה והדינאמית מורגש מהרגע הראשון בו כף רגליכם תדרוך ב- fat vinny, אפילו לפני שהתיישבתם".
למי זה מתאים?
"המסעדות ברשת פתוחות משעות הצהריים המוקדמות ועד חצות בערך והאווירה בהן משתנה בהתאם. זה מתחיל בשעות הצהריים עם קהל סועדים שמגיע באמצע יום עבודה, יושבים יחד כמה חבר'ה ונהנים ממנות קלות וטריות שמוגשות להם בשיא המהירות ומאפשרות להם לחזור שבעים ומרוצים למשרד, ממשיך בשעות אחר- הצהריים/ ערב עם משפחות ומשם זה ממשיך לתוך הערב/ לילה כבילוי שמתאים לחבר'ה, זוגות ובגדול לכל מי שרוצה לבלות". נציין שחוץ מהתפריט העשיר, יש גם תפריט משקאות איכותי במחירים שירשו לכם ליהנות מעוד קוקטייל אחד או שניים. ה- balla ciao למשל טעים במיוחד: קוקטייל קפוא עם רום לבן ,בזיליקום, אננס ולימון סחוט.
מה גודל המנות?
"בהתאם לקונספט שלנו-Live today אנחנו אוהבים שפע. הגישה היא גישה של חיים פעם אחת אז תפנקו את עצמכם, את מי שאתם אוהבים וכמובן את המשפחה שלכם. וזו בדיוק הסיבה שאנחנו ממליצים לחלוק את המנות, בדיוק כמו במשפחה איטלקית חמה. מנות יוצאות סופר מהר זה אומר שמי שרעב יודע שהוא נכנס ותוך מספר דקות יש לו אוכל על השולחן, ישר מהמחבת או הטאבון אל הצלחת, מה שמוכן יוצא. הכל טרי ומיוצר במקום, אנחנו שמים דגש מאוד גבוה על "value for money". ואכן, המנה הכי יקרה בתפריט תעלה לכם 69 שקל, בעוד שהמנות הראשונות מתחילות ב-29 שקלים. בנוסף, תוכלו ליהנות מקוקטיילים מעולים. עוד קוקטייל שבהחלט ראוי לציון הוא ה- Slim Shady: קוקטייל קפוא בבלנדר עם ג׳ין, אפרול, מחית פירות יער, לימון סחוט ומרשמלו מדורה.
מה לגבי מנות טבעוניות, ללא גלוטן וכדומה?
"מבחינת הפיצות, את כל הפיצות אפשר להפוך לטבעוניות ויש גם פסטה יבשה ללא ביצים שמתאימה לטבעוניים, כנ"ל. בנוסף, יש מנה מיוחדת של "ראגו טבעוני"- מנה מבוססת טופו עם הרבה ירקות ואפילו מנות למי שמקפיד על קלוריות בליין מיוחד שקראנו לו "skinny vinny" שמשלב מנות עשירות בחלבון לצד ירקות".
איך התאמתם את עצמכם לכל מה שקרה כאן בשנה וחצי שנתיים האחרונות?
"בעקבות הקורונה, הקונספט והגישה שלנו דווקא התחזקו יותר: תחיו יותר את היום, תהנו יותר, תבלו יותר עם המשפחה, כי אחרי הכל, זה הכי חשוב. בנוסף, כמובן שכל תהליך הייצור שלנו עומד בסטנדרטים הכי גבוהים עם מכשור סופר מתקדם שמבטיח אחידות ורמה גבוהה לאוכל תוך שימוש בחומרי הגלם הכי טובים שיש.
ובנימה אישית, מה המנה האהובה עליך?
"אנחנו מאוד אוהבים המון מנות בתפריט אבל אם אני חייב לבחור אז הפיצה פרימוורה: הבצק שלה משהו מיוחד והשילוב של קרם גבינות קונפי שום עם כדור מוצרלה מלמעלה, פשוט הופך אותה למושלמת". ואכן, עם תפריט כזה עשיר קשה לבחור אבל בין המנות הפופולריות ביותר תמצאו במנות הראשונות את פוקצ'ת שום ומוצרלה שזה מאפה בצק איטלקי, עם תערובת עשבי תיבול, שמן זית, שום, גבינת מוצרלה ופרמז'ן סלסת עגבניות ונגיעות קרם חציל, ממש מנה חובה לפתיחה של כל ארוחה. יש גם את הרביולי עגל ערמונים למנה עיקרית ובקינוחים יש את הסופלה ג’נדויה שהוא פשוט וואו, את הסלט קיסר וארטישוק ועוד.
מה אתה הכי אוהב בעבודה שלך?
"אני אוהב את זה שיש לנו את היכולת לשמח אנשים. לא משנה איזה יום עבר עליך, אתה תמיד יכול להגיע אלינו, להנות מהאווירה הצבעונית ומלאת החיים ולהתנחם במנות טעימות במחיר שווה לכל כיס, לצד האנשים שאתה הכי אוהב וזה מוכיח את עצמו לגמרי, אנחנו עובדים חזק על לקוחות חוזרים ובאמת עונים על הצרכים של סועדים בכל הגילאים".
לקינוח, נציין שנכון לעכשיו כל הטוב הזה מחכה לכם בסניפי הרשת בנתניה, קריית אתא, חדרה, רגבה וחיפה. והחדשות הטובות הן שממש בקרוב, הרשת מתרחבת לשני סניפים נוספים ביהוד וכרמיאל. לצד כל זה, הרשת מפעילה כמובן שירות משלוחים ואיסוף עצמי הכל בהתאמה לתקופת הקורונה וכדי שתוכלו להמשיך להתפנק גם בבית. ולנו נשאר להגיד דבר אחד: חיו את היום ושיהיה בתיאבון!