שנת 2020 לימדה אותנו לא מעט דברים, והחשוב ביותר הוא כיצד אפשר ליהנות מהחיים גם אם נשארים בבית. הקורונה דרשה מאתנו להתאים את כל חיינו להישארות במרחב הביתי - מהעבודה, דרך התחביבים ועד המשפחה והחברים. באופן מפתיע, גילינו שזה אפשרי: בתחום הקריירה אפשר לעבוד מרחוק; כדי לשמור על קשר יש את זום; ואם רוצים להתפנק - תמיד אפשר להתענג על אוכל ברמה הכי גבוהה שיש, אפילו כשהמסעדות סגורות.
״במשך למעלה מעשור לקוחות שאלו למה אנחנו לא עושים משלוחים״
אומרים שלכל דבר יש צד חיובי, ואפילו בתקופה הזו הצלחנו למצוא קרן אור: שירות המשלוחים החדש של רוסטיקו, המסעדה האיטלקית שהפכה למותג. ״במשך למעלה מעשור לקוחות שאלו למה אנחנו לא עושים משלוחים״, מספר איבו גוילי, מנכ״ל ומבעלי קבוצת רוסטיקו. ״עד עכשיו נמנענו מזה כי האמנו בחוויה של המסעדנות. היום אנחנו מבינים שהחוויה הזו חייבת להתרחב ולהתפתח - והתאמנו את עצמנו לעידן החדש״.
הסניף הראשון של רוסטיקו הוקם בשנת 2005 בשדרות רוטשילד שבתל אביב. המסעדה הקטנה והשמחה הגישה אוכל איטלקי אותנטי עם כמה טוויסטים מערביים, כשהשוס הוא שהכול מוכן במקום - מול עיני הסועדים. ההצלחה האדירה שהיא זכתה לה בקרב המקומיים והתיירים כאחד, הובילה לפתיחה של שני סניפים נוספים - רוסטיקו בזל ופיאצה רוסטיקו בשרונה. ״אנחנו אנשים שחיים ונושמים אוכל איטלקי״, מספר גוילי. ״המטרה שלנו הייתה להביא אוכל שנעשה במקום מחומרי הגלם ברמה הכי גבוהה שיש, ולעשות את זה במחירים נגישים, כדי שהבילוי אצלנו יהיה חוויה שכיף לחזור עליה״.
קמח ורטבים מאיטליה, גבינות משובחות מישראל
הפסטות, הפיצות והלזניות של המסעדה עשויות מקמח ומרטבים שיובאו מאיטליה, כשהגבינות מוסיפות את הטאץ׳ הישראלי, עם הגבינות המשובחות של מחלבות גד. אבל השוס הגדול של רוסטיקו הוא הפיצות - עבור מערך המשלוחים הומצאו פיצות אחרות מאלו של המסעדה, ואסור לכם לפספס אותן. ברוסטיקו החליטו להשיק שירות משלוחים עוד בחודש מרץ - והדבר כלל לא מעט עבודה, כדי לארוז את כל הטוב שהמסעדה יכולה להציע כדי שיוכל להגיע אליכם עד הבית עם שליח של וולט או של תן ביס. ״היינו צריכים לבחון את הכלים הנכונים, לבדוק את הטעמים, לבחור את המנות שעובדות הכי טוב בפורמט של משלוח ולהכניס שינויים כדי לשפר אותן״, מספר גוילי. ״הפיצות של המשלוח שונות מזו של המסעדה: יש לנו פיצה מיוחדת למשלוחים, שבאה בצורת מלבן ועשויה מקמח שונה. הוספנו גם פיצות חדשות שלא היו קיימות עד כה בתפריט של רוסטיקו, כמו פיצה ארבע גבינות ופיצה ירוקה עם מוצרלה וגבינת פטה. וכמובן, ישנן המנות המוכרות והאהובות, כמו ניוקי ערמונים וגבינת מסקרפונה, לזניה בולונז וספגטי קרבונרה״.
השוס השני של רוסטיקו הוא היין - לא באמת ציפיתם להתענג על פיצה ופסטה ברמה גבוהה בלי לשתות איתן איזה יין טוב, נכון? גוילי מכריז ש״חוויית היין שווה בערכה בעינינו לחוויית האוכל״, וכך מציע שירות המשלוחים גם יין משובח באותה חבילה. את החוויה האיטלקית תוכלו להשלים עם מנות ראשונות, קינוחים ושתייה - לא היה דבר אחד שהם לא חשבו עליו.
"אנחנו עושים הכול כדי להמשיך לתת את החוויה האיטלקית של רוסטיקו"
אז לאיטליה אמנם אי אפשר לטוס כרגע - אבל הקסם האיטלקי לגמרי יכול להגיע אליכם הביתה. ״אנחנו עושים הכול כדי להמשיך לתת את החוויה האיטלקית של רוסטיקו לאורחים הקבועים שלנו, שמלווים אותנו כבר 15 שנה״, אומר גוילי. ״מסעדנות זה לא רק אוכל - זה בילוי, הנאה ואסקפיזם. גם אם כרגע הסגר מונע את החוויה של לשבת במסעדה עצמה, עבדנו קשה כדי לאפשר לאורחים לקבל את החוויה האיטלקית ישירות עד הבית״.