מאמו

מסעדה חדשה יחסית של השף אוהד לוי, שבמשך שנים היה מזוהה עם מוסדות תל אביביים כמו צ'יקטי וסושיאל קלאב. מאמו קרויה על שם סבו, שהיה דמות מפורסמת וממקימי אילת, ומציעה אוכל ים תיכוני שחוגג את תוצרת הערבה. גם המסעדה הזו ממוקמת הרחק מאזור המלונות והתפריט האופנתי שלה מציע מנות חלוקה (שאוהד ממליץ לאכול עם הידיים) כמו לחם מהגריל וקלמרי סגול על הפלנצ'ה, וגם סטייקים, דגים ומנות פסטה. לא כשר.

מאמו אילת אוהד לוי פסטה  (צילום: מידן גיל ארוש , יחסי ציבור)
פסטה במאמו | צילום: מידן גיל ארוש , יחסי ציבור

פאסינו

עוד מקום חדש יחסית, הפועל הרחק מאזור המלונות ההומה. זה התחיל במשלוחי פיצה מהבית, ובזכות אהבת הקהל התרחב למסעדה איטלקית של ממש, בת שתי קומות, שחוץ מפיצה מציעה גם פסטות, מנות ראשונות וקינוחים, הכל הום מייד. עוד מגישים שם רביולי, ניוקי, לזניה, קנלוני, פוקצ'ות, פולנטה, ארנצ'יני וסלטים כמו פנצנלה. בקיצור, חלום איטלקי בלב אילת. כשר.

View this post on Instagram

A post shared by Fascino Taste (@fascinoitaliantaste)

תאיסטורי

תאיסטורי, שנפתחה להרצה רק לפני כמה שבועות, היא בבעלות אימפריית המסעדנות האילתית הוותיקה והמומלצת פסטורי. במרחק של ממש כמה צעדים מהמסעדה האיטלקית תמצאו עכשיו מסעדה תאילנדית מהסוג שהיה מאוד חסה בנוף האילתי (יש רק עוד מסעדה תאילנדית אחת בעיר, הפינה התאילנדית, והיא נמצאת בשכונת מגורים). לתאיסטורי רחבת הידיים והמקצועית, שנמצאת בלב אזור התיירות, אפשר להגיע גם כדי לשבת על הבר הרחב לקוקטיילים וגם כדי ליהנות מארוחה עם כל המשפחה.

התפריט כולל את כל מנות החובה שישראלים אוהבים במטבח התאילנדי, כמו סלט פפאיה קלאסי, מרק טום יאם, פאד קפאו, פאד תאי, קארי ירוק, אדום או מסאמן, עוף בקשיו ואורז מוקפץ עם חלבון לבחירתכם. המנות הראשונות מצוינות, וכדאי לשים עליהן דגש; תמצאו בהן למשל סלט אטריות זכוכית נהדר עם בצל סגול, עגבניות, כוסברה ובוטנים ברוטב של סרירצ'ה, פיש סוס וליים ומנת מורנינג גלורי - ירוקים מהערבה מוקפצים ברוטב פטריות, סויה ושום. המחירים נוחים למדי, ונעים סביב 50 שקלים למנה ראשונה ו-60-78 שקלים לעיקרית.

תאיסטורי. תרשיש 9, אילת. 08-8581818

תאיסטורי אילת טום יאם  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
תאיסטורי אילת טום יאם | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אורטל בן סימון, בלנקו

הקונדיטוריה המקסימה של אורטל בן סימון נפתחה לפני כמה חודשים באזור התעשייה באילת ונמצאת שם כמו נווה מדבר בין מוסכים. המקום מעוצב להפליא, ובתוכו ויטרינה מרהיבה עם המוני קינוחים מעשה ידיה של בן סימון. את דרכה באילת היא החלה יחד עם בן זוגה במכירת קינוחים מהבית, ובעקבות הביקוש וההצלחה פתחו מקום של ממש.

קשה מאוד לבחור מבין הקינוחים האישיים הרבים שנמכרים כאן: ממגה מקרון פיסטוק, דרך סנט הונורה אישית במילוי קרם מסקרפונה, עוגת שוקולד וגבינה קרמית ונהדרת וקינוח לימון מצוין ועד קינוח טפיוקה עם קוקוס ופירות כתומים כמו מנגו ופסיפלורה. זה לא ממש בית קפה, אבל אפשר לרכוש כאן מתוקים ולקחת איתכם למלון, או לשבת על הכסאות הפזורים מחוץ למקום ולנשנש. 

בלנקו. הבנאי 1, אילת. 053-4299772

אורטל בן סימון קונדיטוריה אילת קינוחים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אורטל בן סימון קונדיטוריה אילת קינוחים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
מסעדות באילת (צילום: אורטל בן סימון)
צילום: אורטל בן סימון

סושי סולו

אחרי שמסעדת יאקימונו באילת נסגרה לא ממש היה אפשר למצוא בעיר בית סושי רציני. מקומות כמו תאיסטורי החדשה או ג'ירף מציעים אומנם תפריט סושי, אבל בסושי סולו לב העניין הוא האוכל היפני, או יותר נכון גרסאות שלו, לצד שלל רולים ומנות ניגירי. בתפריט אפשר למצוא למשל סלט וואקמה עם מלפפון מוחמץ, אצות וואקמה, בצלי שאלוט ורוטב גומא; ריזוטו סלמון שחור עם שעועית שחורה, פרמזן, פוריקקה דאשי, קשיו ובצל ירוק; סלט סובה עם אטריות סובה, פונזו, צ'ילי מותסס, בצל סגול, קשיו, רוטב טריאקי ופוריקקה יוזו; ניגירי של טונה עם קרם ארטישוק וטריאקי; טמרי דג לבן עם פונזו וקרם גזר; וניגירי סלמון עם רוטב קוג'י.

סושי סולו. תרשיש 2, אילת. 053-307721

סושי סולו אילת  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סושי סולו אילת | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ויה קלרה

ויה קלרה נפתחה אומנם לפעילות כבר לפני שנה, אבל אצלנו טרם סוקרה באופן רשמי - אז מוטב מאוחר. מדובר במעדנייה שהיא גם מקום לשתות בו יין או וויסקי, ואפשר גם להגיע לכאן לקפה וכריך של בוקר ולבחור משלל הכריכים שמכינים מהמוצרים הנמכרים במקום. אפשר למצוא בוויה קלרה גם טאפאס ומאזטים, וגם נשנושים של מבחר סלטים ומאפים. כמו כן מתקיימות במקום הופעות.

ויה קלרה. התמרים 2, אילת. 050-8895519

ויה קלרה, אילת (צילום: Ellie Olivia L Photography, יחסי ציבור)
ויה קלרה, אילת | צילום: Ellie Olivia L Photography, יחסי ציבור

טיקה מסאלה

הרחק הרחק מהמולת העיר, בפינה שקטה וכמעט נסתרת, פועלת המסעדה ההודית המצוינת של ראג', יליד פנג'אב, ואשתו ילידת אילת. הם מכינים אוכל הודי פשוט כמו בדאבה (מסעדת פועלים הודית) אמיתית, והתפריט משלב בין מנות מצפון ומדרום הודו. הסמוסה נהדרת וכך גם המומו - כיסונים טיבטיים ממולאים עוף. אל תפספסו את הנאן שראג' אופה בתנור מיוחד שהביא מהודו, וכך גם את האלו פראטה (לחם ממולא בתפוח אדמה). לא כשר.

מסעדת טיקה מסאלה, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מסעדת טיקה מסאלה, אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

יינות אילת

חנות האלכוהול של ערן ליס היא למעשה גם גלריה לאומנות וגם בר יין עם אוכל מעולה, והיא נקודת עצירה חובה בעיר. היא אומנם ממוקמת באזור התעשייה של העיר, אבל ברגע שתיכנסו לפטיו הקטן כבר תרגישו בעולם אחר. לצד היין מוגשים גבינות, נקניקים וברוסקטות דגים, ומלבד יין אפשר לרכוש במקום גם מעדנים מיובאים מובחרים. ליס חלם להביא לאילת את תרבות היין, והוא ישמח להמליץ לכם על בקבוק טוב מתוך המבחר הרחב בחנות, שמתאים לכל חך וגם לכל תקציב. במקום נערכים גם אירועי טעימות, הצגות והופעות, כך ששווה לבדוק מראש. לא כשר.

יינות אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יינות אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

פינצ'יטו

בפינצ'יטו, המסתתרת באזור התעשייה של אילת, מציעים מנות אוכל רחוב מעולות על טהרת הבשר: מכריך בבגט-חלה עם מעורב מושלם של לבבות, טחול, פרגיות ושווארמה ועד עראייס מעולה ושמנמן. גולת הכותרת, לפחות מבחינתנו, היא כריך יום שישי מושלם של שניצל וחלה. כשר.

פינצ'יטו, אילת (צילום: שחר אבו , mako אוכל)
פינצ'יטו, אילת | צילום: שחר אבו , mako אוכל

חומוסוף

כשהבעלים של חומוסוף, דן אוחיון, הגיע לאילת ממרכז הארץ, הוא הבין שאם יש משהו שחסר בעיר - זה חומוס טוב. החומוסייה הצנועה שהוא פתח, ביחד עם אשתו הסופר חייכנית מיטל, הפכה למוקד עלייה לרגל עבור האילתים ועובר תיירים שאוהבים חומוס טוב אחרי הים. החומוס שדן מגיש לא פחות מנהדר, חמים, קליל וכל מנה נטחנת מיד עם ההזמנה ומוגשת עם פיתות מעולות ועם כל הנלווים המתבקשים. למרות שמדובר בחומוס קליל במיוחד, אפשר להזמין גם חצאי מנות. אוהבי החריף מוזמנים לנסות גם מנה בשם קורונה, שהיא למעשה רוטב עדשים וחומוס חריף המוגש מעל אורז או מעל חומוס. כשר.

חומוסוף, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חומוסוף, אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

הלב הרחב

השווארמה המיתולוגית של אילת פועלת מ-1978 ברחוב הראשי של העיר. בפנים תמצאו דלפק עם אינסוף תוספות ושיפוד שווארמה אחד, ששמו יצא למרחוק. היום מפעילים את המקום ילדיהם של מומי ובת שבע בנדאו, מייסדי המקום, וכל לקוח זוכה לקבלת פנים של בן בית. השווארמה המעולה עשויה כאן מבשר הודו עם שומן כבש ומלבדה יש בתפריט שכתוב על הלוח גם מנות גריל בפיתה. כשר.

הלב הרחב, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הלב הרחב, אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

פורטונה

אם תצאו מאזור המלונות (המלצה גורפת לעיר אילת: צאו מאזור המלונות!) תמצאו במרכז מסחרי קטן פיצרייה צעירה ובועטת: בפורטונה מגישים פיצה מעולה באווירה כיפית ואפילו קצת מחתרתית, עם יינות וקוקטיילים בבקבוקים. אנחנו מהמרים שזה יהפוך לסוד כמוס של אילתים מגניבים, וזה כנראה ה-מקום להגיע אליו בביקור הבא בעיר. הפיצות פה בסגנון נאו-נפוליטני (כלומר תפוחות בקצוות ודקות במרכז, אבל לא דקות ברמה של סכין ומזלג). כל הפיצות בתפריט עשויות מקמח מחמצת ויש אפילו פיצה מקמח כוסמין. בין התוספות יש פפרוני, מורטדלה, חצילים, אנשובי, אורגנו ופלפלים חריפים מותססים, ולצד הפיצה מוגשות גם מנות קטנות, כמה סלטים וגם קינוחים כמו טירמיסו. לא כשר.

פורטונה, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פורטונה, אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

ברויטמן

במרחק כמה פסיעות מפורטונה ישנה המאפייה של יובל זיו: המאפים הנמכרים פה הם כולם פרווה, ולא מכילים משפרי טעם או סוכר. זהו המקום הראשון בעיר שמכר לחמי מחמצת, ועל אפיית הלחמים מופקד האופה הוותיק ניסים כהן, שמשקיע אהבה בכל כיכר כבר יותר מ-40 שנה. תמצאו פה בייגלה ובגטים נפלאים, בריושים עם שמן זית ודבש, לחמים שונים כולל לחם ללא גלוטן מקינואה, כוסמת, אורז מלא, גרעיני חמנייה ופשתן ובשישי גם חלות מחמצת. במקום מכינים גם כריכים מצוינים. בסוף היום לא ממהרים לצאת כאן במבצעי חיסול הנהוגים במאפיות, ומה שנשאר – נתרם לנזקקים. כשר.

ברויטמן, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ברויטמן, אילת | צילום: לין לוי, mako אוכל

עומר'ס

באזור הפחות תיירותי של אילת מסתתרת עוד פנינת כריכים שווה, שבה הכל נארז לתוך פרנות מרוקאיות או לתוך לחמניות חלה נהדרות. מומלץ לטעום את הכריך הבוכרי, עם קוביות אנטרקוט, חצילים קלויים בעמבה, טחינה, צ'רמלה, סלסה של ירקות קלויים, בצל מטוגן, סלט עגבניות ומלפפון חמוץ. מלבד הכריכים תמצאו בתפריט גם מנה מוצלחת של סביח, שמגיע מפורק בצלחת וכיף ללוות אותו (וגם את הכריכים) בבירת בוטיק קרה. כשר.

בקר בבישול ארוך בפרנה, עומר'ס (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בקר בבישול ארוך בפרנה, עומר'ס | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

 

ג'ינג'ר

אם תשאלו עשרים אילתים איפה הסושי הכי טוב בעיר, תקבלו עשרים תשובות זהות: בג'ינג'ר. אבל לא מדובר בסושייה אלא במסעדה אסייתית עם נגיעות פיוז'ן, הפועלת בעיר מאז 1986. מנות הסושי והסשימי כאן מצטיינות במיוחד, ומלבדן תמצאו בתפריט גם סטייק יפני מנתח סינטה, יקיטורי שרימפס, ראמן ועוד. לא כשר.

ג'ינג'ר, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ג'ינג'ר | צילום: לין לוי, mako אוכל

לה קוצ'ינה

לה קוצ'ינה היא מסעדה איטלקית קלאסית: ברקע מתנגנת מוזיקה איטלקית משנות ה-30 של המאה הקודמת, על השולחנות מפות לבנות והשירות סולידי ונעים. הכי כיף (ורומנטי!) לשבת כאן בחוץ, באזור ישיבה שגובל בבר המנקיז. המטבח טוסקני בבסיסו אבל יש גם ספיישלים מתחלפים, וזוהי ללא ספק המסעדה האיטלקית הכי טובה באילת. לא כשר.

ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה (צילום: גיל גוטקין,  יחסי ציבור )
ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה | צילום: גיל גוטקין, יחסי ציבור

המבורגר בלווייתן

לפני שהקורונה נכנסה לחיינו השף ליאור רפאל הפעיל באילת את מסעדת השף לווייתן, אך משבר הקורונה הפך את המסעדה להמבורגרייה שמגישה את ההמבורגר האהוב של המסעדה המקורית. בת הזוג של רפאל, שף קונדיטור ענבר שפירא, מכינה במקום לחמניית חלב נהדרת, והקציצות של רפאל הן לא פחות מהתגשמות הפנטזיות הקולינריות שלנו. האוכל מגיע באריזות טייק אוויי, אפשר לשבת באחד השולחנות הפזורים באוויר הפתוח או להתקרב לים, לאזור שבו מסתתרת פיסת החוף הכי רגועה באילת. בתפריט כמה גרסאות (לא זולות, בכל זאת שף) של המבורגר, המעניינת שבהן היא לה ביג מס - המבורגר עם רוטב סודי, אסאדו מפורק ברוטב ברביקיו וגבינת צ'דר. לא כשר.

המבורגר בלוויתן  (צילום: ליאור רפאל,  יח"צ)
המבורגר בלוויתן | צילום: ליאור רפאל, יח"צ

החוף של מוש

טוב, לא בדיוק מסעדה אלא מתחם יפהפה עם אווירת צ'יל בסגנון סיני או הודו (תלוי למה אתם מתחברים יותר). המקום שייך למוש בן ארי ואלי בנזינו, מה שאומר שהמוזיקה תמיד מתאימה בול ויש גם הופעות. התפריט במקום צמחוני, בהתאם לפן האקולוגי של המקום. הזולה המהממת הזו ממוקמת ממש על שפת הים ואם תצליחו למצוא בה מקום לשבת (כי הזולה הומה בטירוף לאורך כל שעות הפעילות) תצליחו להתנתק מהמולת העיר, לא משנה באיזה הרכב ולאיזו מטרה הגעתם (אבל המלצה שלנו - בואו לבירה קרה של אחר הצהריים או לארוחת בוקר). לא כשר.

החוף של מוש מנה הודית  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
החוף של מוש. אנחנו בעד להגיע בבוקר | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

המפלט האחרון

המסעדה של אהרון עדי התחילה את דרכה בשארם א-שייח ועם פינוי סיני עברה לאילת. מסעדה טובה ופשוטה שכבר 40 שנה פועלת בחוף אלמוג, המאכלס צוללנים שבאו לראות דגים וזללנים שבאו למפלט האחרון, וכמובן – כאלה שהם גם וגם. העיצוב בפנים בהשראת הים, הנוף בחוץ – הדבר האמיתי, וקשה לנו להחליט איפה עדיף לשבת. בפלייליסט מתנגנים שירים רומנטיים מכל הזמנים, והתפריט מציע מנות מוקרמות המוגשות בתוך צלחת שהיא בעצם קונכייה (אל תוותרו על הסקאלופ) ומנות דגים ופירות ים בשלל וריאציות. מנת שרימפס וקלמרי על הגריל מומלצת מאוד וכך גם ביסק סרטנים, סביצ'ה סלמון והאיקרה הכי טעימה ברדיוס מאות קילומטרים, באחריות. לא כשר.

שיפודי שרימפס, המפלט האחרון (צילום: לאון קפסרוב,  יח"צ)
שיפודי שרימפס, המפלט האחרון | צילום: לאון קפסרוב, יח"צ

ועוד סוד אילתי שכדאי להכיר: גלידות סרניטי

זה קצת מוזר אבל באילת, שהיא עיר נופש חמה במיוחד, אין הרבה גלידות מיוחדות לדבר עליהן. יש גלידריות של רשתות, כן, אבל בינינו - אחרי שמתרגלים לגלידות בוטיק בייצור קטן ואיכותי שקיימות היום בכל רחבי הארץ, קצת קשה לחזור אחורה. וזה הסיפור של גלידות סרניטי בעיר הדרומית, שהן מעין סוד שמור של האילתים. מדובר בגלידה שמיוצרת בצורה ביתית, שמנת או סורבה, בטעמים כמו שוקולד מריר, קפה, פאי תפוחים, וניל, מנגו, קרמלו, צ'רי לבן ובייגלה משוגע. אפשר להגיע ולאכול, אפשר להזמין מראש ולבוא לאסוף.

גלידות סרניטי. המלך יהושפט 16, אילת. 050-6769940

View this post on Instagram

A post shared by גלידות סרניטי/serenity (@serenity.icecream)