"אנשים חושבים שעוף זה משעמם ורציתי להוכיח להם שממש לא", אומר נדב קונדל, מי שפתח את "סניור צ'י" דוכן הרוטיסרי החדש בשוק רוטשילד אלנבי שנפתח ממש לפני שבוע. אחרי דוכן הראמן שמושך המון תשומת לב ומסעדת ראק תאי התאילנדית, נראה שהשוק הצעיר והחדש מצא לעצמו עוד מוקד משיכה מסקרן במיוחד.
קונדל, מי שבישל בכמה מסעדות בתל אביב ובעל חולשה לאוכל אסייתי, נדלק על שיטת הכנת העוף המיוחדת באחד מביקוריו בתאילנד, שם הוא נקרא גאי יאנג - עוף צלוי ומתובל שמוגש עם סלט פפאיה. קונדל החליט להביא את שיטת הצלייה המיוחדת לארץ בתור שדרוג לעוף בגריל שכולנו מכירים, לצד עוד רעיונות אסייתים וגם קצת דרום אמריקאים, ומהסיבה הזו נבחר השם סניור צ'י, שמשלב בין המזרח הרחוק ודרום אמריקה. המקום הקטן, שנמצא ממש ליד הכניסה הראשית לשוק מרחוב אלנבי מעוצב בפשטות יחסית, עם כמה שולחנות עץ גבוהים וכיסאות בר, ואחרי סיבוב קצר בשוק החלטנו לא לחכות יותר מדי ומיד פצחנו בסדרת טעימות.
התפריט בסניור צ'י מחולק לשלושה חלקים: החלק המרכזי כולל את המנות שמגיעות בגודל של חצי עוף (56-59 שקלים) עם תוספות שונות. החלק השני כולל כמה כריכי עוף שונים (35 שקלים) והחלק האחרון מכיל כנפיים צלויות בחמישה רטבים שונים ובשלושה גדלים (38 שקלים ל-12 יחידות, 55 שקלים ל-18 יחידות ו-71 שקלים ל-24 יחידות). אנחנו, כמובן, החלטנו לקחת טעימה מכל חלק בתפריט כדי להבין טוב יותר במה מדובר.
ראשונה הגיעה מנת ה-12 כנפיים. בגלל שהתלבטנו בין שני רטבים, הסכימו להוציא לנו חצי מהן ברוטב ברביקיו-הויסין עם שומשום ובצל ירוק, וחצי ברוטב קוריאני חריף אש עם שמנת חמוצה וכוסברה. מלבדם יש גם רוטב טריאקי שמכינים במקום, רוטב סאטה פיקנטי עם חלב קוקוס ובוטנים, ועוף מטוגן סטייל KFC. הכנפיים היו לא פחות מנהדרות; מתחת לרטבים הסתתרו כנפיים פריכות מאוד, אבל כאלה שהצליחו להישאר עסיסיות. אלו ברוטב הקוריאני היו באמת חריפות למדי (אולי לא חריפות אש, אבל בוערות כראוי) עם רוטב סמיך מאוד (לא שמנו לב לשמנת חמוצה ליד, אז כנראה שהיא מעורבבת ברוטב עצמו) שהצליח להעביר טעמים חמצמצים שהשתדכו היטב לכנפיים מתחת לכל החריפות. רוטב הברביקיו-הויסין היה מוצלח עוד יותר, עם שילוב בין הטעמים הסיניים של ההויסין למעט עישון מרוטב הברביקיו, ותוספת של מה שהייתה כנראה טחינה גולמית, שהוסיפה עוד טעם של שומשום. בקלות היינו יכולים לאכול מנה כפולה אם לא היינו מזמינים עוד אוכל.
בגזרת הכריכים (הטעימה התבצעה לפני פסח) הזמנו כריך תאילנדי קרוע (35 שקלים) שמגיע בלחמניית שומשום מוארכת וכולל קרעי עוף צלוי, סלט קולסלאו, חסה, איולי נאם פריק (רוטב תאילנדי שמבוסס על צ'ילי, ליים שום ורוטב דגים), בצל מטוגן וכוסברה. הלחם היה רך ונעים, העוף היה עסיסי, הבצל המטוגן הוסיף המון פריכות ויחד עם הרוטב והירקות מדובר היה בכריך כיפי וטעים, אם כי הוא קצת החוויר לעומת שאר האוכל שהצטיין הרבה יותר.
אחרי התלבטות רבע החלטנו להזמין למנת העוף את הפקין צ'יקן (59 שקלים). סוג של גרסת עוף למנת הפקין דאק המפורסמת, שכמו במקור מגיעה פה עם פנקייקים סינים, ירקות טריים ורוטב הויסין. כאן הגיעה גם תוספת של ירקות ירוקים במיסו ושומשום; סוג של מנת עשה זאת בעצמך שבה מרכיבים לעצמכם מנות פנקייק קטנות, בכל פעם עם שילוב אחר של תוספות בתוכו. בקיצור, מדובר בכיף גדול, רק תהיו מוכנים ללכלך היטב את הידיים, לקרוע את העוף באצבעות ובאופן כללי להתעסק עם האוכל. המנה עצמה היא גדולה למדי, ושני אנשים שלא מורעבים לגמרי יצליחו לשבוע ממנה בקלות. ההערה היחידה שלנו נגעה לפנקייקים עצמם, שלא היו מספיק גמישים ובמקום לעטוף את העוף והירקות כמו שצריך נשברו בחלקים מסוימים. מלבד זה, מדובר באחת המנות הכיפיות שאכלנו בזמן האחרון. מצד אחד, המנה הזכירה לנו עוף בגריל "של פעם", ומצד שני התיבול והמרינדה שלה היו לגמרי סיניים וגם הצליחו לשמור על העוף עסיסי במיוחד, כולל אפילו החלקים הלבנים של החזה שבדרך כלל מתייבשים. יחד עם קצת מלפפון וכרוב, רוטב הויסין ותוספת מרוטב הפלפלים החריף שמונח על כל שולחן הכנו לעצמנו סדרה של פנקייקים ממולאים על ידינו (ברשלנות, אפשר לציין) שהיה כיף לאכול. הברוקולי והשעועית הירוקה שהגיע בצד היו פריכים וכיפיים והיוו גיוןן מעניין. כשנגמרו הפנקייקים, המשכנו לחסל את העוף בידיים בלי הרבה בעיות.
בקרוב ירחיבו בסניור צ'י את התפריט ויוסיפו עוד חלק שלם של סלטי עוף בתפריט, מנת תפוחי אדמה שתבוסס על הפטטאס בראווס הספרדיים ועוד מנות עוף ייחודיות כמו פרגית צלויה ברוטב סינגפורי שתוגש עם אטריות אורז. בקיצור, יש למה לחכות.
סניור צ'י. רוטשילד 36 פינת אלנבי 109, תל אביב. לא כשר. ראשון עד שני: 10:00-23:30. שלישי עד שישי: 10:00-3:30, ושבת: 10:00 עד 1:00