יום האהבה אמנם נחגג ב-14 בפברואר, אבל חודש פברואר כולו הפך לחודש אהבה - ואם זה אומר שיהיה לנו יותר זמן להתענג על ארוחות בראנץ' מיוחדות באווירה רומנטית, אנחנו לגמרי בעד. מגוון מסעדות ברחבי הארץ מציעות החודש - ורק החודש - תפריט בראנץ' זוגי בסופי השבוע, וחלקן מתחילות כבר בסופ"ש הקרוב - 3-4 בפברואר 2023.
תל אביב
ג'ורג' וג'ון
הבראנץ' של השף תומר טל, שהמסעדה בהובלתו תפסה את המקום השישי והמכובד ברשימת 50 המסעדות הכי טובות במזרח התיכון, יכלול לחמים בעבודת יד, מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה וקינוח אחד לחלוקה. המנות הראשונות לבחירה כוללות טרין כבד אווז, סשימי אינטיאס, טרטר אינטיאס, סלט ג'ורג' וג'ון, טרטר בקר, קולרבי צלוי ומעושן, טטאקי פלמידה לבנה וסלט ביצים. העיקריות לבחירה: תמנון פרוס דק, פסטה סרטנים, טורטליני בצק רבוך, לברק שלם, סטייק איירון פלאט, לוקוס צלוי בעשן ולחי עגל. גם בקינוחים יש מבחר: שוקולד לוז, פיסטוק על פיסטוק או דלעת משגעת.
איפה: אוארבך 6, תל אביב
מתי: שבת, 12:30-16:00
כמה: 550 ש"ח לזוג
פאסטל
אחת ממסעדות הפיין דיינינג המובילות בישראל, בהובלת השף מעוטר כוכב המישלן גל בן משה, תציג לראשונה תפריט בראנץ' רומנטי, כזה שמתחיל בקוקטייל, ממשיך במבחר פתיחים משותפים ועיקריות ומסתיים בקינוח שאוכלים ביחד. הפתיחים כוללים סלט עגבניות וגבינת המאירי; כרובית וסלק בטחינה שחורה וכמהין; פלפלים בגריל, אגוזים, לימונים וגבינת עיזים; לביבת ירק, גבינת לאבנה ועשבי תיבול; סלט עשבים, סלרי וטרגון ודובדבנים חמוצים; וסלט תפוחי אדמה בברביקיו אמריקאי. בין העיקריות לבחירה: פוקצ'ה עם רוסטביף, שקשוקה נקניקיות מרגז, בורקס בנדיקט, מקושקשת בלחמניית חלב ואומלט שרימפס ועירית. הקינוח לחלוקה: פנקייק, ג'יבנה מבושלת, פירות, זעתר ודבש ענבים.
איפה: שאול המלך 27, תל אביב
מתי: שישי ושבת, 10:00-12:30
כמה: 148 ש"ח לסועד, 296 ש"ח לזוג
גרקו אוזרי, גרקו ביץ' וגרקו טברנה
לרשת המסעדות היוונית יש שלוש מסעדות עם אופי שונה, וכל אחת מהן תציע בראנץ' רומנטי משלה. כל הבראנצ'ים כוללים פתיחת שולחן כמו ביוון, עם שפע של מאזטים, מטבלים וממרחים ללא הגבלה, מאפים יווניים אותנטיים, סלטים ודברי מתיקה. הארוחה כוללת גם קנקן קוקטייל יווני לבחירה. גרקו אוזרי מציעה חוויה אינטימית יותר; גרקו ביץ' נמצאת על הטיילת וצופה לים; וגרקו טברנה מציעה חוויה, כבר ניחשתם, כמו בטברנה. בשלוש המסעדות תוכלו ליהנות ממגוון מטעמים יווניים כמו צזיקי, טירוקפטרי, מלינזנה, מבחר סלטים, חביתת ירק, דגים יווניים, קפה ותה יווניים וכמובן עוגיות יווניות.
איפה: גרקו אוזרי וטברנה - גרינברג 25, תל אביב; גרקו ביץ׳ - טיילת שלמה להט 17, תל אביב
מתי: שישי ושבת, 10:00-12:00
כמה: 143 ש"ח לסועד, 286 ש"ח לזוג
להזמנת מקום בגרקו אוזרי
להזמנת מקום בגרקו ביץ׳
להזמנת מקום בגרקו טברנה
דיקסי
הסטייק האוס הוותיק של השף חיים כהן מציע בראנץ' שמתחיל בשתי כוסות קוקטייל בוקר קלאסי, ממשיך בעיקריות נדיבות ומסתיים בקינוח משותף וכפול, כדי שלא תצטרכו להחליט אם לבחור בפנקייק או בפרנץ' טוסט. בנוסף יקבל כל זוג הפתעה קטנה לקחת הביתה. בין המנות האמריקאיות יהיו כמובן ביצים עם בייקון או נקניקיות, שעועית אפויה, אגב בנדיקט, הום פרייז, כריך BLT, ביפבורגר וסטייק אנד אגז. הקינוח יהיה גם הוא באווירה אמריקאית: צלחת מפוארת של מגדל פנקייק ופרנץ' טוסט עם סירופ מייפל קנדי, פירות העונה, קצפת ומרמלדת פירות יער.
איפה: יגאל אלון 120, תל אביב
מתי: שישי ושבת, 9:00-12:00
כמה: 150 ש"ח לסועד, 300 ש"ח לזוג
TYO
הבראנץ' הזוגי של מסעדת השף היפנית, שבראשה עומד השף ומאסטר הסושי היפני יאמה-סאן, הוא ארוחה עשירה הכוללת את מיטב חומרי הגלם בטכניקות הכנה מוקפדות, בדגש על דגים נאים, ירקות רעננים וטעמים אקזוטיים. בין המנות הראשונות קלאסיקות כמו מרק מיסו, אגדאשי טופו, סלט אצות וסלט יובה, ובין העיקריות: קומבינציות סושי, פילה סלמון, בקר והמאצ'י וסוגאטה קלה אגה. בקינוחים תוצע עוגת גבינה יפנית, וגם כמה אופציות מערביות יותר: מעוגת נמסיס שוקולד, דרך קרם ברולה פיסטוק ועד מלבי יסמין.
איפה: שבזי 58, תל אביב
מתי: שישי, 12:00-16:00
כמה: 250 ש"ח לסועד, 500 ש"ח לזוג
ירושלים
מונא
הביסטרו-שף האלגנטי והנינוח בניצוחו של השף מושיקו גמליאלי מצטרף גם הוא לחגיגה, והבראנץ' שלו כולל את מיטב הפתיחים והראשונות של המסעדה, לצד כוס יין ומנת בראנץ' עיקרית לבחירה. בפתיחת השולחן יוגשו לחם, חמאה, סשימי טונה, צנונית, יוגורט, סלט חסות, גבינות, דולצ'ה חבושים, קרקר דגנים ועוד. בין העיקריות: פיצטה ארטישוק ירושלמי, טארטלט מקושקשת סרטנים, נקניקייה עם ביצת עין ופטריות. לקינוח יוגש פטיפור פיסטוק.
איפה: בית האומנים, שמואל הנגיד 12, ירושלים
מתי: שישי ושבת, 12:30-16:30
כמה: 300 ש"ח לזוג
המוציא
מסעדת המוציא של השף אבי לוי מגישה תפריט צפון אפריקאי ויוצרת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על המטבח האלג'יראי המסורתי בשילוב אלמנטים ירושלמיים מקומיים. הבראנץ' נפתח עם קוקטייל ושפע של מאזטים לצד פרנה חמה ורכה, וממשיך עם חגיגה של טעמים אלג'יראיים וניחוחות ירושלמיים, והכול במנות שאוכלים ביחד. בין מנות הפתיחה: פרנה ביתית, סלט סביח ומעקוד זוגי; בין המנות העיקריות: רצועות אסאדו על הפלנצ'ה, ממולאים של אמא, סופריטו ובשר ראש. הקינוח, כיאה לירושלים, הוא מלבי פיסטוק עם דבש תמרים וגלילית מצופה.
איפה: יפו 113, ירושלים
מתי: שישי, 11:00-14:00
כמה: 300 ש"ח לזוג
טלביה
בראסרי אירופי מתחת לתאטרון ירושלים, בלב ליבה של שכונת טלביה בעיר. לטלביה תפריט מתחלף לאורך שעות היום עם שלל מנות, קוקטיילים ויינות מהמטבח האירופי והמקומי. הבראנץ' שם הוא באווירת שחיתות זוגית: קוקטייל בוקר (מימוזה, קאווה או קיר רויאל), פתיחת שולחן של גבינות ושני סלטים, בחירה של שתי מנות בראנץ' קלאסיות וקינוח. בפתיחת השולחן יוגשו צלחת גבינות, סלט עלים וירקות; בין העיקריות לבחירה: אגם בנדיקט, קרוק מאדאם, ביצי פלורנטין, פרנץ' טוסט מלוח וברוסקטה גרבלקס. הקינוחים: גאטו באסק וקרפ סוזט וקרם שנטילי.
איפה: שופן 5, ירושלים
מתי: שישי בבוקר
כמה: 150 ש"ח לסועד, 300 ש"ח לזוג
צפון
מגדלנה
הבראנץ' של מגדלנה כולל מנות פתיחה ומנות ראשונות מעשבי הבר של האזור, מנת ביניים ממיטב מנות הדגל של המסעדה, מנה עיקרית לבחירה לכל סועד וקינוח משותף. את הארוחה תוכלו ללוות ביין מגדלנה ווייט - הבלנד הלבן החדש של המסעדה. בין מנות החלוקה: לחם, מקלות שומשום, כדורי לאבנה, סלט שוק וג'בנה פיסטוק צרובה. בין היתר יהיה אפשר לבחור גם מנת ביניים של קובה חומוס טבעוני או פטאייר סבנאח', ומנה עיקרית של ספיחה ארמנית או מטבוחה בורי. הקינוחים: לילות ביירות - פודינג סולת, קרם שמנת ומסקרפונה, דבש זעפרן ופיסטוק; וקטאייף עסאפירי – מילוי גבינה, רוטב קרמל בניחוח הל וכוכב אניס.
איפה: צומת מגדל, כביש 90, מגדל
מתי: שישי ושבת, 10:00-12:30
כמה: 150 ש"ח לסועד, 300 ש"ח לזוג
לונה ביסטרו
הביסטרו של השפית לונא זרייק מגיש מטבח נצרתי אותנטי בנראות מודרנית. ארוחת "טועמים נצרת" מציעה שפע ממנות הדגל של המסעדה: היא מתחילה בפתיחת שולחן ושתי כוסות יין וממשיכה במנות ביניים ושתי מנות עיקריות זוגיות, קינוחים ושתייה חמה. בפתיחת השולחן יוגשו מוחמרה, סלק, מסבחה, באבא גנוג, עולש ובמיה; ביניים - סלט לונא וסלט פאטוש; עיקריות - שווארמה פריקי או שישברק קובה; ובקינוחים - מעמולים, עטאייף עסאפירי ואושטה.
איפה: תופיק זיאד 53, ביג פאשן, נצרת
מתי: שישי, 11:30-16:00
כמה: 175 ש"ח לסועד, 350 ש"ח לזוג
דרום
מאמו
מסעדת מאמו של השף אוהד לוי שוכנת על שפת הים האדום ומגישה תפריט המבוסס על חומרי גלם מקומיים ושואב את השראתו מכל אגן הים התיכון, עם חיבה מיוחדת לחופי ספרד. השף אוהד לוי בנה עבור חודש האהבה ארוחה זוגית מפנקת שמתחילה בצלחות קטנות וטעימות וממשיכה עם מנות בראנץ' קלאסיות בטעמים ים תיכוניים עם ירקות ודגים מקומיים. בצלחות הקטנות, לצד קוקטייל בוקר ולחם וחמאה, יוגשו בין היתר סלמון וסלט ביצים, ארטישוק בגריל על לאבנה, צלוחית ירקות, פלפלים חריפים, דג מלוח וטבולה כרובית ולימונים. בין העיקריות לבחירה: שקשוקה חריפה עם חלה, ביצת עין פלפלים חריפים, חביתת תפוח אדמה ספרדית וקרוק מאדאם.
איפה: אגמונים 10, אילת
מתי: שישי, 12:00-15:30
כמה: 140 ש"ח לסועד, 280 ש"ח לזוג
מוד
מסעדת מוד על גג מלון נאו באילת מציעה חוויה הפועלת על כל החושים - הנוף המרהיב של קו הרקיע של אילת, אווירה סקסית ושמחה ומטבח שף ים תיכוני כשר ושמח המתבסס על טאבון אבן ענקי הניצב בלב המטבח. מסעדת השף מציעה ארוחת בראנץ' זוגית עשירה ומגוונת הכוללת קוקטייל פתיחה, מבחר מאזטים (גבינות, דגים כבושים ומיני מטבלים ומנות ירק קטנות וטעימות), מנה ראשונה זוגית לבחירה, מנה עיקרית לכל סועד וכנאפה טורקית לסיום מתוק ומפנק. הארוחה כוללת שתייה חמה ומיצי פירות טבעיים. בין המנות הראשונות לבחירה: סלטים שונים, סלמון כבוש, קרפצ'ו טונה אדומה, ספרינג רול טבעוני או פיצה ביאנקה; בין המנות העיקריות: אגס רויאל, בייגל סלמון, סביח במחבת, שקשוקה יוונית או שקשוקה ירוקה.
איפה: הים 5, אילת
מתי: שישי, 12:00-16:00
כמה: 150 ש"ח לסועד, 300 ש"ח לזוג
קמפאי
מסעדת השף הפופולרית, שמתמחה באוכל אסייתי בכלל ויפני בפרט, מציעה בראנץ' זוגי עם מנות פתיחה, קומבינציית סושי מפנקת לחלוקה וקינוח משותף. הסועדים יוכלו לבחור 3 מנות ראשונות מבין מבחר של וולקנו סושי רול, סלט פאפאיה, קרפצ’יו סלמון, כרובית קוראנית, טונה טופ רול וספרינג רול עוף. העיקרית לבחירה: קומבינציית רובאטה, קומבינציית אוקינאווה, קומבינציית טמפורה או פילה סלמון. הקינוח ידרוש מכם לבחור בין וניל לשוקולד: קרם ברולה ליים וניל או שוקונאטס.
איפה: חיל הנדסה 2, מרכז ביג באר שבע
מתי: שישי ושבת, 12:00-16:00
כמה: 160 ש"ח לסועד, 320 ש"ח לזוג
קפאסה
מסעדה המציעה מנות וטעמים ממטבחי הארצות הסובבות את הים התיכון. הארוחה הזוגית מתחילה בקוקטייל וממשיכה במיטב מנות הדגל של המסעדה. גם כאן תוכלו לבחור שלוש מנות ראשונות מתוך המבחר הבא: סביצ'ה דג ים, מחבת פטריות, ברוסקטה בר ים, הסיגרים של קפאסה, רביולי גבינות, קרפצ'יו פילה בקר וסלט פנצנלה. העיקרית תוכל להיות פילה סלמון אטלנטי, פילה לברק ים תיכוני, קבב, רביולי ארטישוק או פיצה קפאסה. גם כאן הקינוח יתחלק לווניל או שוקולד: לוטוס לבן או סופריז שוקולד.
איפה: חיל הנדסה 6, מרכז מקס אמות באר שבע
מתי: שישי ושבת, 12:00-16:00
כמה: 160 ש"ח לסועד, 320 ש"ח לזוג
רוצים לראות את רשימת הבראנצ'ים המלאה של חגיגות ואלנטיין? היכנסו