על פניו נדמה שהמטבח המקסיקני היה אמור להתאקלם כאן נהדר. אוכל צבעוני ופיקנטי שכיף לאכול עם הידיים, הרבה ירקות ובשר, בול מה שאנחנו הישראלים עפים עליו. אבל לא משנה כמה ניסו, זה לא ממש תפס ומלבד כמה מסעדות מקסיקניות אמיתיות, אין בארץ סצנה אמיתית של אינצ'לדה-טאקוס-בוריטו-נאצ'וס.
מה שעשו ברפידוס שני חברים בני 24, שחר מאיר ואוהד פרג׳, הוא הברקה, ועד שלא תטעמו, לא תבינו את העניין. מנת הדגל של המקום היא קראנצ' ראפ: טורטייה מקופלת לעיגול (ולא לרול הרגיל), שנחתך ל-2חצאים וממולא בבשר בקר, רצועות עוף או אסאדו מפורק ונאצ'וס קריספיים. לכל הטוב הזה מצטרפות גם תוספות: המנה הקלאסית מגיעה עם גוואקמולה, המנה האמריקאית מוגשת עם איולי פילדלפיה ויש גם מנה עם ריבת צ'יפוטלה וחלפיניו כבוש, ומנה סופר סליזית שמפוצצת במיקס צ'דר ופרמזן, שמנת חמוצה ורצועות קורנביף (54-64 שקלים למנה או 65-79 לארוחה מלאה).
בגזרת התוספת שמציעים ברפידוס יש צ'יפס ונאצ'וס מעולים, אבל חייבים לאכול אותם עם רוטב גבינת צ'דר ויש גם טאקוס שפשוט אסור לפספס. המוצלח ביותר שטעמנו הוא טאקו עם אסאדו מפורק; הטאקו עצמו קריספי מבחוץ ורטוב מבפנים. תוסיפו לזה רטבים, צ'דר, פרמזן, בצל ורוד מוחמץ וכוסברה וקיבלתם ביס סליזי מנחם (36 שקלים ל-2 טאקוס).
מבחר המטבלים שמשדרג את הארוחות כאן כולל איולי צ'יפוטלה נענע, סלסה הבנרו, ברביקיו ורוטב צ'דר. כדאי גם לטעום מנה ראשונה של אמפנדס ממולאים בתירס או בבשר (29 שקלים ל-4 יחידות), את מנת הנאצ'וס שמגיעה עם הר של רוטב צ'דר, גוואקאמולי, שמנת חמוצה, חלפיניו וסלסלה ואת הגזוז (לימונענעס, מנגוטיח, מישמלון ורוזטה דובדבן).
הסיפור של המזללה רחבת הידיים הזאת, שמסתתרת במתחם בילויים באחד מאזורי התעשיה הרבים שיש בנתניה, התחיל בכלל ממיזם ביתי של שחר ואוהד שהגו את הטוויסט עם נאצ'וס בתוך טורטיה בערב אחד עם חברים. במשך שנה הם הכינו את המנה בבית ושיווקו את הלהיט בשיטת טייק אווי. כשהביקוש שבר שיאים והשכנים התחילו להתלונן, החליט לפתוח מקום וכך נולדה, רפידוס, אחת המזללות הכי שוות בכל אזור השרון.
מתחם Y סנטר, שדרות גיבורי ישראל 17, נתניה, 09-7662929. לא כשר