דוסה בר, תל אביב
למרות שהוא פה כבר שנים, האוכל ההודי בארץ עדיין נמצא בחיתולים שלו, ואין הרבה מקומות הודיים טעימים באמת. הדוסה בר, שנפתח בשנה שעברה במסגרת גל קטן של מקומות הודיים שפקד את תל אביב, מתמקד במאכל רחוב הודי אהוב במיוחד, הדוסה. סוג של קרפ מקמח חומוס (ונטול גלוטן) במגוון של מילויים ורטבים. הכל פה טבעוני, אז גם ככה אין פה לא בשר ולא חלב, אבל למרות הטבעונות האוכל פה מפוצץ בטעמים ותבלינים שכיף לגלות, במחירים סבירים במיוחד.
כשר פרווה מטעם ארגון השגחה פרטית
טרגון פיתה גריל, תל אביב
לא חסרים מקומות לאכול בהם בשוק לוינסקי, ובמבט ראשון קל מאוד לפסוח על טרגון, שנראית כמו סתם שיפודייה לא מעניינת במיוחד. אבל שווה להיכנס לכאן משתי סיבות עיקריות: הראשונה היא האוכל הפרסי המצוין שמכינים כאן, והשנייה והעיקרית היא ה"פיתה גריל" שבשם המקום. בוחרים סוג של בשר (מעורב, נקניקיות, קבב, פרגית ועוד) והם כבר ידאגו להוסיף לו סלטים וחמוצים ולשים אותו במעין פיתה עבה שמכינים פה לבד, ועוברת יחד עם הבשר קלייה על הגריל. התוצאה היא סוג של לאפה קראנצ'ית שאי אפשר להפסיק לאכול.
כשר בשרי עם תעודה של איגוד הרבנים
ק-פה האנוי, תל אביב
גדולתה של ק-פה האנוי, שנפתחה בקול תרועה לפני כמה חודשים, היא ביכולת המרשימה לספק חוויית בילוי מסוגננת שקשה למצוא לה מתחרים במסעדות כשרות בארץ. יש כאן בר רחב, עיצוב מרשים, התמקדות בקוקטיילים ואווירת פאן שגורמת לך לפספס את העובדה שמדובר במסעדה כשרה. האוכל כאן הוא של השפית נופר זוהר, שמגישה מנות אסייתיות יפות וקלילות שמשתלבות היטב בחוויה התוססת.
כשר בהשגחה הלכתית
וויסקי בר שרונה מרקט, תל אביב
הוויסקי בר בשרונה מרקט מצליח להציב סטנדרט חדש בכל הנוגע למסעדות כשרות. תמצאו כאן תפריט בשרי קלאסי עם שפע מנות כמו צלעות טלה ופריים ריב, שהולכות טוב מאוד עם מבחר עצום של סוגי וויסקי (אם אתם כאן לכו על מסלול שייקח אתכם לטיול באזורים שונים בעולם).
כשר מטעם ארגון השגחה פרטית
מלון וילה בראון, ירושלים
מלון וילה בראון הוא מהפנינים הקטנות של ירושלים שגילינו רק לאחרונה (לא פלא, כי הוא חדש). יש כאן ארוחות בוקר נהדרות שמוגשות במלון או בחצר השקטה והיפה, וכמובן את מגש ההיי-טי בכל יום מחמש ועד שבע בערב (בימות השבוע בלבד) - יופי של ארוחת צהריים מאוחרים או ערב מוקדם עם מגוון רחב של כריכונים, קינוחים, סקונס קלאסיים, וכמובן תה אנגלי כהלכתו.
כשר חלבי מטעם ארגון השגחה פרטית
חצ'אפוריה, ירושלים
כמה אנחנו אוהבים את המאפים של החצ'אפוריה הירושלמית? קשה לתאר אפילו. בצקים נהדרים שנשמח לאכול בכל רגע נתון - בראשם המאפה הפופולרי ביותר שעל שמו נקרא המקום, החצ'פורי, ולצידו מאפים מטריפים לא פחות (ולטעמנו לעתים אף יותר) כמו הפנובני, האמרולי והאצרולי במילויים כמו תרד או גבינות. אחד המקומות שאנחנו הכי אוהבים בשוק מחניודה.
כשר מטעם ארגון השגחה פרטית
משק עפאים - בית הנסן ובית הכרם, ירושלים
רק מלחשוב על המאפים והגבינות של משק עפאים אנחנו מחייכים. באמת שאין הרבה מקומות עם כל כך הרבה קסם, שמצליחים לשלב כל כך טוב בין פילוסופיה קולינרית למקום שבו הם פועלים, ועוד לעשות זאת בלי טרחנות ובאופן כל כך טעים. בית הקפה והמעדנייה שמפעיל משק עפאים בירושלים הם שכיות חמדה לשומרי כשרות וממש ממש לא רק. תמצאו כאן ארוחות בוקר משובחות ומאפים שהם בגדר סכנת התמכרות. אם היינו יכולים, היינו פותחים כאן את הבוקר או באים לצהריים בכל יום.
כשר מטעם ארגון השגחה פרטית
רחל בשדרה, ירושלים
בית הקפה הקטן של בוגרת "מאסטר שף" רחל בן אלול הוא אחד המוקדים הכיפיים בבירה בימים אלה. מקום סימפטי להפליא שמוציא תחת ידיו אוצרות (אם יש לכם סבלנות - וצריך כאן סבלנות כדי לקבל אותם). בית הקפה מציע מגוון רחב של כריכים מעשה ידיה של רחל, שבהם היא משקיעה את כל כולה, בכל פעם בווריאציה שונה ועם שילובים שעשויים להיראות משונים אבל בסוף עובדים פיקס. וכן, יש גם קינוחים שווים להטריף. המקום פתוח מדי ראשון-חמישי בין 7:00 ל-23:00 ובימי שישי מ-7:00 עד 17:00.
כשר מטעם ארגון השגחה פרטית
Levy's BBQ - בית של בשרים מעושנים, מושב מנוחה
מקומות על טהרת הבשר בדרך כלל מתקשים לעבור את משוכת הכשרות. אחד המקומות שהצליחו להתגבר על המכשול הזה בחן רב הוא לויס ברביקיו, בית של בשרים מעושנים שמפעיל עידו לוי במושב מנוחה. זמני הפעילות כאן מצומצמים יחסית ויש להתעדכן בהם בעמוד הפייסבוק של המקום, והתפריט הוא למעשה משתה מרהיב של בשרים מעושנים (למעלה מ-10 מנות שונות, בעיקר על בסיס בשר טלה או בקר) ובירה.
לויס ברביקיו. מושב מנוחה. 050-8839150. עובדים עם בשר משחיטה כשרה, המקום כשר ללא תעודה
שרגא קפה, ירושלים
בית הקפה המאוד ירושלמי הזה הוא אחת מפינות החמד האמיתיות של עיר הבירה. זה מתחיל באווירה השכונתית והנעימה ונמשך עם האוכל שהוא כולו גרסאות מושקעות במיוחד של אוכל בית קפה שגרתי. הכי כיף ללכת על אחד מהכריכים, שקרויים כולם על שם הצבע של המרכיב העיקרי שלהם. הוורוד מגיע עם גבינת שמנת, סלמון מעושן, צלפים וירקות, הירוק עם מוצרלה מעושנת, פסטו בזיליקום וירקות והכתום ממש עם קציצות כתומות וטבעוניות על טחינת לימון, פסטו כוסברה, עגבניות ורוקט. בימי שישי יש פה חגיגת פחמימות של ממש עם בורקסים ביתיים, חלות ומאפי שמרים שווים במיוחד.
כשר חלבי מטעם ארגון השגחה פרטית
חומוס ארבעס, ירושלים
החומוסייה הזו, בקצהו של שוק מחנה יהודה, היא אולי המקום הכי היפסטרי בשוק כולו, אבל מכינים פה חומוס שלא מעט אנשים מחשיבים כחומוס הכי טעים במערב העיר. הוא קרמי וקצת כבד, אבל עמוס בטעמים, כמעט אגוזי ומאוד ייחודי. גרסת הסביח מגיעה עם חצילים מטוגנים וביצה קשה מצטיינת, גם הלימונדה טעימה במיוחד, ואל תוותרו על המלבי.
כשר מטעם ארגון השגחה פרטית
חליטת'ה, ירושלים
אם יש מקום בארץ שבו אנחנו מוכנים לשבת ולשתות תה ברוב טקס, הרי זה הבירה הקרירה שלנו. בחליטת'ה, בית תה של ממש, יש תפריט ענק של משקאות תה מחולק לקטגוריות, עם תערובות כמו Oriental Dancer שמכילה הל, זעפרן, עץ סנדלווד, מריגולד ופרחי קורדם; או תערובת Purple Rain שמכילה ורדים, מרציפן, שקדים וקינמון. לצד התה אפשר להתפנק עם תפריט של ארוחות בוקר מושקעות, כריכים והמון מתוקים, ויש אפילו משתה תה בריטי קלאסי עם קיש וסקונס שמגיעים עם שמנת, קונפיטורה ביתית וחמאה.
כשר מטעם ארגון השגחה פרטית
אנונה, אשקלון
אנונה היא סוג של אתנחתא כפרית בלבה של העיר, עם המון ירוק מסביב ועם תפריט חלבי מושקע במיוחד. את הפסטות מכינים פה במקום, כולל לזניה לבנה בלי רוטב עגבניות, ויש גם מנות מיוחדות כמו תבשיל תאילנדי של בורי עם בטטה, ג'ינג'ר, למון גראס וחלב קוקוס או מעורב דגים עם שום, חומוס, מנגולד וטחינה ירוקה או יוגורט. טבעונים ייהנו פה במיוחד, עם מגוון באמת גדול של מנות, כולל שקשוקה טבעונית למהדרין.
כשר מטעם ארגון השגחה פרטית
מחפשים עוד מקומות כשרים ללא תעודה?
מדד איזי, שמסנן עבורכם מקומות על פי המרחק, האיכות, הסגנון ועוד שלל מאפיינים - הוסיף לנתונים שהוא מספק גם את סוג הכשרות, ומבדיל בין מקומות שאינם כשרים לכאלה שהם כשרים - אך בחרו לא להתנהל מול הרבנות (כשר ללא תעודה), או העדיפו לקבל הכשר מגופים פרטיים (כמו "השגחה פרטית"). כל המקומות ששומרים על כשרות בלי הרבנות מחכים לכם ממש כאן.