היימישע עסין (אוכל ביתי)
מקדש חמין ירושלמי ותיק שעבר למקום חדש ומרווח – אבל הגעפילטע נשארו אותם גפילטע. תפריט יהודי עשיר ומגוון הכולל פשטידות, חמין ובשרים חמים וקרים, עם נגיעה קלה של סגנון אמריקאי והרבה אהבה ואווירה. במקום גם מסעדה הפועלת כל השבוע, וניתן לראות בה אנשים בהכרה צלולה בהחלט האוכלים קישקע בצהרי יום שלישי.
ספציאליטה: עוף באננס ודבש.
פתוח בערב החג: 8:00 עד שעה וחצי לפני כניסת החג.
היימישע עסין, רמב"ן 8, ירושלים, 02-5639845.
דלי מעדנייה
רק קמה לפני כשנתיים, וכבר ביצרה את מקומה כאחראית לשבתותיהם של מאות משפחות באם המושבות. אוכל ביתי עם נגיעות גורמה, שירות משפחתי מחבק ומגוון רחב של מנות בסגנון יהודי ובטעם משובח. המעדנייה פועלת כל השבוע והיא חלק מבית הקייטרינג "רוקט". בחמישי ושישי נערכים במתכונת חמ"ל לסוף השבוע עם תפריט עשיר, טרי ומזמין, יינות בוטיק, מעל 70 סוגי סלטים - וגם הפתעות. לא תתאכזבו.
ספציאליטה: כרוב חגיגי ממולא ברוטב עגבניות שרי ומשמש; כתף בקר ביין אדום ופטריות; קרפלך תפו"א/ בשר; קוסקוס פירות יבשים.
פתוח בערב החג: 07:00- 15:00.
דלי מעדנייה, קניון גנים, רחוב העצמאות 64, פתח תקווה, 03-9193693.
קייטרינג ריבקין
במשך שנים סיפקו האחים ריבקין אוכל מוכן לאירועים בכפר חב"ד, עד שיום אחד החליטו והקימו בית אוכל יהודי הפועל בסופי השבוע ומוכר אוכל מוכן, ומאז הכל היסטוריה. עם מגוון רחב של מנות ייחודיות הפך המקום לכתובת אולטימטיבית למאכלים יהודיים, והוא מושך אליו קונים מכל הסביבה. פס קר, פס חם והרבה אוירה חב"דניקית מחוייכת.
קייטרינג ריבקין, כפר חב"ד, 057-7753167.
ליאת מבשלת מאהבה
ליאת טלמן למדה מאמא שלה לבשל, אבל כל עוד גרה בגני טל שבגוש קטיף עסקה בעסק החממות המשפחתי, ומכישורי הבישול שלה נהנו בעיקר בעלה וילדיה. אחרי ההתנתקות, כשהמשפחה עברה לגני טל המחודשת שליד צומת קסטינה, החליטה ליאת למקצע את התחביב והקימה השנה את "ליאת מבשלת מהלב". מהלב היא מבשלת מגוון רחב של מנות מיוחדות (הכולל קוסקוס שאין כמוהו בעולם) שמבושלות לפי טעמו של המזמין, על פי הזמנה מראש, בימי רביעי, חמישי ושישי – וגורמות לנשות צפון הנגב להשבית את מטבחיהן.
ספציאליטה: דלעת ערמונים ממולאת בבורגול, עשבי תיבול וגרגירי רימון; בקר בפירות יבשים; קרפלך עם בשר; דגים שונים.
ניתן להזמין אוכל לחג עד יום שני בלילה.
ליאת מבשלת מאהבה, גני טל, 050-3558559.
שמוליק כהן
את המסעדה היהודית הוותיקה בארץ אין צורך להציג. המוסד הקולינרי הזה הוקם לפני עשרות שנים, ומאז שומר על מעמדו. מקום יהודי איכותי לפיינשמקרים, שלפני החגים הופך למפעל בזעיר אנפין, עם הזמנות הרבה זמן מראש.
ספציאליטה: "אצלנו כל יום חג: האוכל הרגיל שלנו הוא אוכל של חג".
ניתן להזמין אוכל לחג עד יום שני.
שמוליק כהן, הרצל 146, תל אביב, 03-6810222.
הדר גאולה
לבית האוכל היהודי הירושלמי יש שני סניפים: אחד ברחוב מלכי ישראל, המגיש אוכל צמחוני ודגים, והשני ברחוב גבעת משה, ובו חוץ ממנות הדגים אפשר לאכול גם מנות בשריות, וכמובן - לקחת הביתה אוכל לשבת וחג.
ספציאליטה: יש מבחר יותר גדול של מנות, ויש גם ערכה של סימנים (ראש דג וכו').
פתוח בערב החג: 11:30- 14:00.
הדר גאולה, מלכי ישראל 13, גאולה (צמחוני ודגים), 02-5382832. גבעת משה 5 (בשרי ודגים), ירושלים, 02-37282834.