קשיים כלכליים בשוק אלנבי רוטשילד, שנפתח לפני פחות משנה. ל"גלובס" הגיעו טענות על צ'קים חוזרים ועל שותפים שלא מסכימים להזרים כסף נוסף. גורמים נוספים שפועלים מול השוק דיווחו על ניידות בחנויות, חוסר יציבות וחילופים בהנהלה. מקורבים לאחד השותפים במתחם העריכו שהשוק לא ייסגר באופן רשמי, אבל עשוי לגווע.
מי שמחזיקים כיום בשוק הם קובי טרייביטש (50%), לשעבר מבעלי רשת טיב טעם, שלומי גבאי (25%), לשעבר מנכ"ל איקאה בישראל, ואריק אברמוביץ' (25%). טרייביטש סירב להגיב ל"גלובס", אמר ש"הכל נהדר", והפנה לבעלים האחרים. ל"גלובס" נודע כי יש נתק מלא בין השותפים טרייביטש וגבאי זה קרוב לשנה, כלומר מאז הוקם השוק.
שכירות של עד 15 אלף שקל לדוכן
בחודשים האחרונים מונה לשוק מנכ"ל חדש, בתקווה שהמצב ישתפר. אלא שהשוכרים במתחם מדווחים על קושי כללי בענף. לדבריהם, השוק הזה, כמו שאר שוקי האוכל, "לא מתרומם". לדבריהם, טרייביטש מגיע לשוק באופן יומיומי כדי לתחזק אותו, משדרג את הפן הלוגיסטי, את הנראות, התאורה, ומחליף את תמהיל השוכרים במתחם. כמו כן, נעשים לא מעט אירועים במקום, בניסיון למשוך אליו קהל צעיר ותוסס. כך, לדוגמה, צפוי להתקיים במתחם בשבוע הבא אירוע לצעירים של חברת יינות כרמל.
זה לא סוד שעסקי השווקים הפרטיים נמצאים בקשיים. שוק שרונה מרקט ושוק צפון נאלצו להתמודד עם קשיים, ושוק נמל יפו אף נסגר. בניגוד לשווקים אחרים בעיר, שוק אלנבי רוטשילד נפתח באתר פועם במרכז העיר, בעורק ראשי ושוקק, ולא במובלעת מלאכותית, כמו שרונה מרקט או שוק נמל יפו. גם מבחינה גאוגרפית, בין שוק הכרמל למסעדות השפים, השוק נמצא בדיוק בין ה"גבוה" ל"נמוך". עם זאת, למיקום יש גם חסרונות, לדוגמה מחסור בחניה סמוכה.
לפי סקירה של משרד הייעוץ צ'מנסקי בן שחר, כיום דמי השכירות החודשיים לדוכן בשוק הסעדה פרטי עומדים על 10-15 אלף שקל, ובר או בית קפה משלמים 20-30 אלף שקל. "בדיוק מהסיבה הזאת, בעלי הנדל"ן ובכללם גם העירייה יעדיפו את מי שיכול לשלם יותר", מציין תמיר בן שחר.
יגאל צמח, מנכ"ל חברת ברגרואין, המחזיקה במגדל מאייר, מסר ל"גלובס": "מתקיים דיאלוג עם בעלי השוק כדי לייצב אותו ולהמשיך לראות שהוא עובד בצורה תקינה וטובה, ולדאוג לסוחרים שנמצאים שם. זה שוק נהדר. הבעלים פנו אלינו בהצעות שונות לשיתוף פעולה ואנחנו בוחנים את ההצעות האלה".
כיום חברת ברגרואין אינה שותפה בשוק. על השאלה אם השוק צפוי להיסגר, השיב צמח כי אופציה כזאת לא נראית רלוונטית כרגע, וכי "הושקעו במקום עשרות מיליוני שקלים של קרן ליאת ושל חברת ברגרואין, וננסה לפעול בהבנה עם הבעלים הראשי כדי שהשוק ילך ויהיה טוב יותר".
מהשותפים האחרים בשוק רוטשילד לא נמסרה תגובה.