ביסטרו חוות רום אינה מסעדה חדשה, אבל היא הצליחה לפעול מתחת לרדאר שלנו ואנחנו כאן כדי לספר עליה כי היא עצירה טעימה, יפה ונעימה בנסיעה הבאה לצפון. עצירה מהסוג שחווים בדרך כלל בטיולים במדינות אחרות, כשנוסעים ללא מטרה ונתקלים במקומות בלתי צפויים כמעט במקרה.
נתחיל עם המיקום המיוחד של הביסטרו: חוות רום היא חווה אקולוגית שמגדלים בה ירקות ופירות אורגניים ומייצרים גבינות מעולות מחלב עיזים, שפוגשים לא מעט בתפריטים של מסעדות שף. המסעדה עצמה ממוקמת בתוך חלל שכל קירותיו זכוכית וזה אומר שלא משנה איפה תתיישבו, תמצאו את עצמכם מול נוף מהמם - מהצלחת ועד האופק וברקע אין סוף שמיים.
את המסעדה הזאת פתחו שרון פרז, מסעדנית ותיקה שכבר קרוב לעשור מפעילה בית קפה מושלם ביודפת בשם "קפה יודפת" והשף נדב קורנפלד. יחד הם יצרו תפריט שנע בין מנות משודרגות של בית קפה לבין מנות ביסטרו גליליות. החיבור בין גידולי השדה של החווה לבין התפריט העונתי של נדב ישיר וברור מאוד בכל מנה: החוואים שותלים את מה שעתיד להפוך למרכיבי מנות המסעדה וכל הגבינות הן תוצרת המקום. תמיד יש כאן ארוחת בוקר (79 שקלים), ברוסקטות כמו למשל ברוסקטת עם גבינת טלג'ו וביצה עלומה (58 שקלים), כריכים ומאפיים דוגמת פטאייר ממולא בגבינה וזעתר טרי (62 שקלים) או פוקצ'ה עם לאבנה עזים וזעתר כבוש (42 שקלים). יש גם סלטים גדולים ויצירתיים כמו בקפה יודפת ומנות מיוחדות המבוססות על גבינות. אליהן מצטרפות גם מספר גרסאות של פסטה, מרק ומנות דגים.
אהבנו במיוחד את הכנאפה המלוחה במילוי ירקות וגבינת עיזים (24 שקלים), את הניוקי סלק שמוגשים על קרם שום ודבש (68 שקלים) וטליאטלה עם ירוקים שמגיעים הישר מהגינה אחרי הקפצה בחמאה ובתוספת גבית תום מיושנת (68 שקלים). יש בתפריט גם חריימה בורי מעולה ובגזרת הקינוחים אל תפספסו את גלידת יוגורט העיזים שמוגשת עם ריבת חלב שמייצרים במקום וקראמבל אגוזים (38 שקלים).
האוכל כאן פשוט, מתכתב עם הגל הביסטרואי שפוקד אותנו, אבל בכל מנה מורגש היטב החיבור למקום ולנוף שבו תאכלו את האוכל הזה. מצד אחד ביסטרו שהוא המושג הכי עירוני ומצד שני הוא הכי כפרי עונתי וחקלאי, מסוג המקומות שמוצאים רק כשיוצאים מהעיר ונוסעים רחוק.
עשינו לכם חשק? יופי כי ממש בקרוב אמור להיפתח בחווה גם אתר גלמפינג מפנק ובחודשי הקיץ הביסטרו יהיה פתוח גם בערבי חמישי.
חוות רום, כמון. ראשון-שישי 9:00-15:00. טלפון: 04-632-9636. כשר