פוד טרמינל, מיזם האוכל החדש שקם במתחם מידטאון הוא העתק משודרג של אותו מיזם שקם בראשון לציון לפני כשנה וחצי - מתחם אוכל אחד שמרכז תחת אותה קורת גג 4 מסעדות:  המבורגריית ביג איב, סושיית זה סושי, וונג האסייתית משדרות רוטשילד ו-Savage, שמציעה בעיקר מנות צלויות ומטבח יותר "ביסטרואי" של אוכל מאוזן וטעים.

הרעיון של מתחם אוכל שמרכז כמה מטבחים וסגנונות יחדיו מתפשט לאט לאט בתל אביב ופוד טרמינל מצטרף למקומות חדשים אחרים בעיר שמציעים מגוון אופציות באותו מקום כמו מתחם משאיות האוכל DNA בקניון עזריאלי, מסעדת 44AKA בנחלת בנימין ועוד.

View this post on Instagram

A post shared by FOOD TERMINAL | פוד טרמינל (@foodterminal_il)

ה"בעיה" עם שפע כל כך גדול של מנות ואפשרויות היא בחירה; התפריט בפוד טרמינל מסחרר וכולל המון מנות – ממנות פתיחה, דרך עיקריות, מרקים, קינוחים ועוד. דרוש לא מעט זמן לקרוא את כולו מהתחלה ועד הסוף, ועוד יותר זמן כדי להתמקד ולהחליט מה לקחת. אחרי מעבר על יותר מ-100 מנות, הזמנו כמה מנות, שייצגו וידגימו כל מטבח.

נתחיל מהמנה הכי מפתיעה: שוק וירך צלויים מהמטבח של סאבג' (32 שקלים). עוף נהדר, טעים ועסיסי. הצלייה בפחם מעניקה לו טעם מעולה ומעושן במידה, וקשה שלא להתפתות לאכול גם את העור הקריספי. אחלה אופציה למי שמתגורר במידטאון או עובד באזור ומחפש ארוחת צהריים פשוטה ויעילה.

View this post on Instagram

A post shared by FOOD TERMINAL | פוד טרמינל (@foodterminal_il)

מביג איב דגמנו המבורגר קלאסי (61 שקלים) בתוספת צ'דר (7 שקלים). לא זול בכלל, אבל לא משהו שחורג מהסטנדרט בכלל הארץ. ההמבורגר מוצלח גם הוא – קציצה מתובלת ועשויה במידה מדויקת, לחמניית בריוש רכה ותוספות קלאסיות טובות – בצל סגול, עגבנייה, מלפפון חמוץ. המבורגר שמשכיח את טרנד הסמאש בורגרים.

View this post on Instagram

A post shared by FOOD TERMINAL | פוד טרמינל (@foodterminal_il)

מזה סושי, הסושייה הוותיקה והפופולרית הזמנו רול צמחוני של פטריות שיטאקה (37 שקלים) ורול אוהיו אבי עם שרימפס טמפורה, אבוקדו ובצל ירוק (51 שקלים). זה אולי לא הדיל המשתלם ביותר או המוקפד ביותר, אבל הסושי טעים ומשתמשים באבוקדו בשל, מה שלצערנו לא קורה בכל סושייה. מנה נוספת שהוזמנה מזה סושי הייתה גיוזת פטריות (44 שקלים) שכללה 4 כיסונים מאודים וצרובים במילוי שיטאקה. טעים מאוד, בצק מעולה, אבל כל כך קטן, שבלתי אפשרי לא להתבאס לשלם 11 שקלים על כיסון.

המנה הכי פחות טובה שטעמנו הייתה סלט פפאיה (46 שקלים) של וונג. לצד הסלט הוגשו קרקרים מאורז שאיבדו פריכות ובמצבם היה עדיף להשמיט אותם כליל, והסלט עצמו הגיע עם רוטב די אנמי וחסר איזון.

בסך הכל, עבור מי שמחפשים ארוחת צהריים משפחתית או לשבת לצהריים עם עמיתים – מדובר בפתרון מעולה, כי באמת שיש משהו לכל אחד. יהיה קשה מאוד, גם לבררנים הגדולים של כל חבורה, לטעון שאין שום דבר בשבילם. מי שמחפש חוויית מסעדה יותר ייחודית או אינטימית יכול לוותר.

פוד טרמינל. מנחם בגין 150, תל אביב.