משהו טוב קורה בראשון לציון: במערב, באזור הקניונים, נפתח ממש לפני כמה שבועות הסניף השני של שייק שאק; קבוצת טריגר בחרה לפתוח את הסניף השני של ג'אנגו באזור התעשייה הישן בעיר; והרחוב הראשי (רוטשילד) התמלא במקומות בילוי שווים. יכול להיות שכבר לא צריך לנסוע בשביל בילוי לתל אביב החפורה?

הכל התחיל לפני קצת יותר מעשור, כשמוקד הבילויים עבר מאזור התעשייה הישן למרכז העיר. מאז העיר עברה שינוי די מהפכני והיום, כשעוברים ברחוב רוטשילד בערב, קשה להאמין למראה העיניים: המדרכות מלאות בכיסאות של ברים ומסעדות ולא פשוט למצוא כיסא פנוי. סיירנו ואכלנו גם במערב וגם במרכז ראשון וגיבשנו רשימה של המקומות הכי מומלצים בעיר הרביעית בגודלה בארץ:

פיצה בלאגו  (צילום: עוז אוחיון , יחסי ציבור)
פיצה בלאגו | צילום: עוז אוחיון , יחסי ציבור

בלאגו (Belago)

בלאגו היא מסעדה איטלקית גדולה באווירה משפחתית, וכשנמצאים בה אפשר לרגע לשכוח מהמיקום: מתחם יס פלנט ראשון לציון. שף לירן תומר מציע קלאסיקות מהמטבח האיטלקי כמו קפרזה (59 שקלים), פנצנלה (65 שקלים) וספגטי קאצ'ו אה פפה (75 שקלים) לצד מנות איטלקיות ים תיכוניות כמו ארנצ'יני גבינות (57 שקלים), שרימפס בחמאת לימון (69 שקלים), רביולי בוראטה (79 שקלים) ופרפדלה שמנת סלמון (91 שקלים). את הפסטות מכינים במקום ואת הפיצות אופים בטאבון איטלקי שמעניק להן קראסט טוב בשוליים. המבחר כולל 3 פיצות טבעוניות, פיצות קלאסיות ופיצות מפוארות יותר כמו ביאנקה כמהין (79 שקלים) או בוראטה (83 שקלים).

בלאגו. המאה ועשרים 4, ראשון לציון. 03-5449977. לא כשר

ברד (BREAD) (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
ברד (BREAD) | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

ברד (Bread)

ברד הוא בייקרי חדש יחסית שמתחבא בין הקניונים הענקיים במערב ראשון, אותו פתחו אבא ובן: ליאור ודני סרוסי. הקונדיטורית עדן ניסים (נינה ביאנכה) מכינה כאן מאפים אופנתיים כמו הקובייה הוויראלית "קיוב" - בצק קרואסון במילוי גנאש שוקולד לבן מוקצף או במוס גבינה ודובדבנים (47 שקלים). טעמתי כאן גם עוגת גבינה באסקית מושלמת ללא גלוטן (29 שקלים) וכריך מעניין מחלה צלויה בחמאה עם ממרח כמהין, חביתה, מלפפון וחסה לליק (41 שקלים). יש כאן גם תפריט בראנץ' שמוגש מדי יום עד 14:00 ובו מנות מושחתות כמו צ'יזי טוסט מלחם קסטן (46 שקלים), קובנה אבוקדו עם איולי ציפוטלה, רוקט, אבוקדו טרי פרוס וביצת עין (48 שקלים) וקרוק מאדאם מלחם קסטן עם בשמל, סלמון מעושן וביצת עין (61 שקלים). בימים אלה עובדים במקום על תפריט ערב של יין עם נשנושים.

ברד. לח"י 2, ראשון לציון. 055-556198. כשר

רוטצ'-בראנץ'. (צילום: דוד מויאל)
צילום: דוד מויאל

רוטצ'

לרוטצ' אפשר להגיע בשביל ארוחת בוקר טובה, קוקטייל ומנה קלילה על הבר, לאנץ' או דינר עם חברים או עם משפחה. בשעות הערב כיסאות הביסטרו מתפרסים על המדרכות בחוץ והאווירה במקום מעולה, ככה זה כנראה כש-4 השותפים בעלי המקום הם אנשי חיי לילה בעברם - להפעיל מקום במשך 20 שעות ביממה ולנהל צוות של 70 עובדים זה לא אתגר בשבילם. בחרנו כאן מהתפריט טוסט גרילד צ'יז "הכי נמתח במזרח התיכון" עם מוצרלה, בושה ובולגרית שמטגנים על הפלנצ'ה ואז אופים בתנור (51 שקלים); סביצ'ה דג מעולה עם אבטיח ובצל סגול שמוגש מעל לאבנה בתוספת פוקאצ'ה (56 שקלים); וכריך אבוקדו מפנק על לחם מחמצת קלוי עם איולי כמהין, עגבניות שרי צלויות, בצל סגול וביצת עין מעל (49 שקלים). יש בתפריט גם רביולי, המבורגר, סלט קיסר וסשימי, ויש גם תפריט קוקטיילים, אבל מה שהכי בולט כאן - וכנראה גם מה שהופך את המקום לאהוב ופופולרי כל כך - הוא היחס האישי, האווירה השכונתית והנדיבות שמורגשת היטב בכל מנה וגם בשירות.

רוטצ'. רוטשילד 64, ראשון לציון. 077-9386287

עמית מלצר במקדש הבירה שלו (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
עמית מלצר במקדש הבירה שלו | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

מלצר

מלצר הוא לא סתם בר בירות, הוא מוזיאון אישי של עמית מלצר - אחד מעשרת אספני הבירה הגדולים בעולם. בכניסה תיתקלו בעשרות מדפים עליהם מאות כוסות בירה ושלט "ברוכים הבאים לעולם שלי". עמית מוזג כאן בירות מיוחדות מכל העולם, את הבירות שהוא מבשל בעצמו, בירות מבקבוקים, מפחיות ומחביות ולכל בירה יש את הכוס ואת התחתית הממותגות שלה. תוך עשור מלצר צבר אוסף מכובד ביותר של אביזרי בירה והם כאן בכל מקום, גם על הקירות וגם על התקרה. במלצר יש כ-140 סוגים של בירות, ביניהן גם כמה נדירות שמיובאות הנה במיוחד כמו בירה שוקולד, בירה עם תפוזי דם, בירות שמתיישנות בחביות רום או וויסקי, בירות רדלר לספורטאים, בירות סאוור שדורשות ייצור מורכב וארוך, מהדורות אספנים, פחיות נייטרו עם מזיגה בשיקשוק, בירת גוורצטרמינר ועוד.

ומה בגזרת האוכל? כל מה שהכי מזוהה עם אוכל ברים ומגיע במנות ענקיות: פולנטה עם צ'וריסו (76 שקלים), קוקטייל פירות ים (98 שקלים), כריך קורנדביף מלחם בריוש עם מיונז, חרדל, אמנטל, כרוב כבוש וצ'יפס (74 שקלים) וגם נשנושים קטנים יותר כמו גרבדלקס וסלט ביצים.

מלצר. בן גוריון 4, ראשון לציון. טלפון: 03-6719433

הופמן בר יין (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
הופמן בר יין | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

הופמן

למרות שכל הארץ התמלאה בברי יין ולמרות שראשון לציון התפתחה בטירוף בשנים אחרונות, הדבר היחיד שהיה חסר בעיר הוא בר יין. רותם לב ארי החליטה לתקן את המצב ופתחה את הופמן - בר היין הראשון (והאינטימי) בעיר, עם 30 מקומות ישיבה בלבד. לב ארי חלמה במשך שנים על המקום הזה בדיוק: הוא קרוב לביתה, שכונתי, אינטימי ובמרחק צעדים ספורים מרוטשילד הסואן. בשביל להגשים את החלום היא עזבה את עבודתה בתור מעצבת גרפית וצללה לתוך עולם היין (כולל לימודים ב-WSET), ואפילו למלחמה היא לא נתנה לעצור אותה. את היינות היא בוחרת לפי מה שהיא בעצמה אוהבת לשתות כשהדגש הוא על מותגים שאי אפשר למצוא בכל חנות או בר. בימי שישי בצהריים אפשר לקנות כאן יין במחירי חנות והאוכל שמלווה את היין הוא נשנושים כיפיים ומוקפדים כמו מגש עם גבינות מיוחדות כמו גבינה יוונית עם זרעים של חילבה ממחלבת ברקנית, סלק עם גבינה ואגוזים וברוסקטות קטנות ומעולות שמספקות ביס מושלם ליד היין. את הכל מכינות במקום נשות הצוות של הופמן.

השדה 12, ראשון לציון. 052-3677815. לא כשר

מסעדת jaja | ראשון לציון (צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור)
מסעדת jaja | ראשון לציון | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור

JAJA

גלעד סלומון, הבעלים והפיציולו של JAJA, מכין פיצות מטורפות (עליהן כבר סיפרנו ברשימת הפיצות הכי מפתיעות בארץ). הטעם המיוחד של הפיצות נעוץ בשילוב בין בצק ביגה, מחמצת בת 17 שנה, 24 שעות התפחה, יישון של 48 שעות, אפייה בטאבון איטלקי של חברת POLIN ו-20 שנות ניסיון. יש בתפריט של ג'הג'ה גם סלטים ופסטות, אבל הפיצות הן ללא ספק גולת הכותרת. המבחר כולל פיצה שיפקה עם פטרוזיליה, שום, קרם פרש, בצל סגול וקונפי שום ומריחה של צזיקי אחרי היציאה מהתנור (68 שקלים); פיצה עם קרם תרד, בצל מעושן ומוצרלה פרסקה (65 שקלים); פיצה סטרצ'טלה שלוקחת בסיבוב את כל פיצות הבוראטה; פיצה דם עם חמאת עגבניות, קרם פרש, מוצרלה וכמהין (65 שקלים); פיצה אננס וקממבר עם פלפל חריף, גרמולטה, פרמזן ושומשום שחור (71 שקלים); ופיצה מעולה עם תפוח אדמה מדורה, לימון, 3 גבינות, עירית וביצת חופש (66 שקלים).

ג'הג'ה. רוטשילד 86, ראשון לציון. 077-9386330

View this post on Instagram

A post shared by ברנרד-או שם החיבה שלנו ״ברני״ (@bernard.sandwich.bar)


ברנרד

ברנרד הוא בית הקפה הכי מגניב ומיוחד ואם תשאלו את המקומיים, כולם יגידו שמיכאל ועופר, מי שפתחו את המקום, התחילו את המהפכה הקולינרית של מרכז העיר. בברנרד לא רק התחיל הרנסנס הקולינרי של ראשון, בו גם "גדלו והתחנכו" לא מעט מהיזמים שאחרי זה פתחו בעיר מקומות משלהם. התפריט מציע הכל מהכל, אבל באים לכאן לא רק בשביל האוכל אלא בעיקר בשביל האווירה המיוחדת והשירות הידידותי.

ברנרד. רוטשילד 77, ראשון לציון. 03-6200107

סה טו - עוד מנות מהטאבון (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
סה טו - עוד מנות מהטאבון | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

סה טו

הפיצרייה הנפוליטנית שפתח רון אלימלך לפני 4 שנים התחילה מפיצות מבצק מחמצת שעובר התפחה של 48 שעות. היום כבר מוגש בה גם תפריט מנות ראשונות כמו ברוסקטה עם פסטו, סלט עגבניות, בצל סגול ומוצרלה טרייה (28 שקלים) ופלפל שושקה ממולא גבינות (34 שקלים); ויש גם מנות מסקרנות ומיוחדות כמו לחמג'ון טלה (46 שקלים) ומנות קלאסיות כמו קרפצ'יו פילה בקר שמוגש לצד פרוסות לחם מהטאבון (51 שקלים).

סה טו. רוטשילד 63, ראשון לציון. 03-9799986

ויני קולטורה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
ויני קולטורה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

ויני קולטורה

ויני קולטורה שנפתח בצמוד לסה טו, הוא בר היין השני של ראשון לציון. מגישים בו תפריט אוכל מהטאבון של סה טו הצמודה ותפריט יין במחירים נגישים. בתפריט מנות חלוקה כמו גבינת בושה בטאבון עם ריבת שרי פיקנטית, בצל ירוק ופרמזן (48 שקלים), ברוסקטת ענבים עם קרם גורגונזולה (42 שקלים), פטוצ'יני כרישה (37 שקלים) וטורטליני גבינות שרוף (38 שקלים).

ויני קולטורה. רוטשילד 63, ראשון לציון. 03-9799986

חדש בראשל"צ (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
סלון יווני ראשון לציון | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

סלון יווני

גיא פרץ הוא שף, מסעדן ומחבר ספרי בישול, ומלבד ייבוא פוד-טראקס הוא גם הבעלים של מסעדות סלון וזוכה 13 מדליות זהב קולינריות בינלאומיות כקפטן נבחרת השפים הישראלית. את המיזם הכי פורץ דרך שלו הוא בחר לפתוח דווקא בראשון לציון: סניף הדגל הענק של סלון יווני, שממשיך את מה שהתחילו הסלון היווני באשדוד ובהרצליה. לעומת המסעדות היווניות האחרות שפועלות בארץ, סלון יווני שמה דגש על חוויית הבילוי ומתקיימות בה גם הופעות חיות. חוץ מזה יש כאן מרפסת שמשקיפה על האגם של ראשל"צ ושמה המחייב הוא Mykonos Terrace. בקרוב ייפתחו כאן גם מעדנייה יוונית וחלון סטריט פוד יווני.

סלון יווני. המאה ועשרים 4, ראשון לציון. כשר חלבי

הגראז (צילום: חיים יוסף)
גראז'. שחיתות במיטבה | צילום: חיים יוסף

הגראז'

במזללת ההמבורגרים שממוקמת ביציאה הצפונית מראשון לציון מצטיינים בהמבורגרים מושחתים ובתחרויות זלילה כמו באמריקה, ולכבוד כל אירוע חגיגי משיקים פה תפריטי ספיישל מוגזמים כמו הארוחה הכי משתלמת, ההמבורגר הכי מושחת או מנת הצ'יפס הכי גדולה. ההיילייט הגדול של השנה הוא ללא ספק יום ההמבורגר, לכבודו משיקים כאן שלל הפתעות.

הגראז'. הרצל 151, ראשון לציון. 03-6499600             

ולסיום:

יש עוד הרבה מקומות ראויים שלא נכנסו לכאן, ואי אפשר לדבר על ראשון לציון בלי להזכיר את סוהו - המסעדה המיתולוגית והאהובה שפועלת כבר קרוב ל-30 שנה באזור התעשייה הישן. מוסד הסושי הותיק מתל אביב, פריים, פתח בעיר סניף נוסף בכניסה לקניון ראשונים. אבל מלבד סוהו המוכרת פועלות בעיר גם גיליז שאהובה מאוד על הצעירים, פאו וואו שמתמחה בדילים במחירים שווים, מסעדת הדגים המיתולוגית פיש, סקון נקון התאילנדית האותנטית, בר האוכל עלינא, בייקרי PANE, קפה מארי עם השיק הצרפתי, פיקאסו של ערן שוורצברד והפחמימות הכי יצירתיות שיש, קפה ולב עם הקפה הטוב ביותר בעיר, ואם אתם אוהבים מקומות סודיים, שווה לכם להכיר את הסושי של נועה שפועל בתוך מוזיאון ראשון לציון רק 3 ימים בשבוע.