אחרי שכבר חשבנו שאין מה לעשות יותר עם החומוס האהוב והמוכר, באה מסעדת חומוס בשר החדשה ומוכיחה שכשזה מגיע לחומוס, הראש היהודי – או יותר נכון הישראלי – לא מפסיק להמציא לנו פטנטים. חומוס בשר נפתחה לפני כמה שבועות בקריון, הקניון של קרית ביאליק, ובקרוב צפויים להיפתח סניפים נוספים במרכז, בינתיים בסמוך למרכזי הייטק.
>> בקרו אותנו בפייסבוק, יש פיתות
"יש שני דברים שישראלים משוגעים עליהם: חומוס ובשר", מסביר השף והיועץ הקולינרי שחר ברנע (קפה נואר, סבסטיאן, רשת קפה לנדוור) שהוא גם אחד מבעלי הרשת החדשה, "אז למה בעצם לא לשדך את שני הדברים האלה ולהפוך אותם למנה אחת?"
השידוך הוליד קונספט חדש ומדליק: מסעדת פאסט קז'ואל – ושלא תעזו בשום אופן לקרוא לה חומוסייה – שמגישה תבשילי קדירה שונים על חומוס. הלאה מצע הפירה הקלישאתי עמוס החמאה, שכחו מהאורז המשעמם - כי חומוס, מתברר, הוא בן לוויה מצוין כמעט לכל דבר.
מסעדה ללא מלצרים
בתפריט תוכלו למצוא צלחות חומוס עם תבשיל טלה ותרד, גרגירי חומוס ותבלינים כמו אריסה ובהרט; תבשיל בקר ובצל, שום ותבלינים, בגרסה חריפה או פיקנטית; תבשיל רצועות פרגית עם בצל ותבלינים. בניגוד למשתמע משם המקום, גם לצמחונים דאגו כאן: פרוסה עבה של חציל, מטוגנת ואז אפויה, ביחד עם ביצה קשה, גרגירי חומוס וסלסת עגבניות צלויות, או השילוב האלמותי של שקשוקה עם חומוס.
עוד באוכל טוב:
- רעבים, ועכשיו? הנה אורז עם טונה, אפונה וגזר
- ומה לערב? הקיש הכי מגרה שראיתם מימיכם
- ולקינוח: אלפחורס מליגה אחרת
ליד המנה העיקרית מקבלים צלוחית עם עגבניות, בצל וחמוצים, פלאפל עם טחינה, וכן, גם שתי ג'פיתות – פיתות בשרניות, שהן שילוב של ג'בטה ופיתה, במרקם שמזכיר פיתה תימנית. ביחד עם גזוז בטעמים נע מחיר הקומבינציה הזו בין 29 ל-36 שקלים – סכום הגיוני בהחלט לארוחה שלמה. בנוסף, מוצב בסניף סמובר עם קפה שחור על חשבון הבית לרשות הסועדים, כשבחורף הכוונה היא להכניס גם חליטות תה במתכונת דומה. לקינוח תמצאו פריט בודד: גלידת מלבי.
כאמור, חומוס בשר רוצה להיות מסעדה, לא חומוסייה, לכן הוקדשה כאן תשומת לב מרובה לעיצוב המקום. האדריכל מיקי הייבלום, האחראי גם על העיצוב, החליט לכסות את הקירות באוסף של צלחות חומוס בסגנון וינטאג', הדלפקים עשויים עץ אלון מבוקע והכיסאות מתכתיים. המקום עצמו מרווח מאוד, ובמטבח הפתוח יש אוסף סירים שהובאו במיוחד מארה"ב, ומהם יוצקים את התבשילים לצלחות החומוס.
בניגוד למסעדה, לא תמצאו כאן מלצרים: ניגשים לדלפק, מזמינים ומקבלים את המנה על המקום. השותפים – ברנע והמסעדנים שרון משאלי (מינה טומיי, רפאלו) וגדי גרנות (מינה טומיי) – החליטו שהשירות המהיר מתאים יותר לקונספט, ובהיעדר מלצרים, גם מוזיל עלויות ללקוחות. "זו הדרך היעילה ביותר להעניק לאנשים הזדמנות לארוחה מלאה במחיר מינימלי", הם אומרים.