הגליל המערבי הוא אחד האזורים היפים בישראל, עם הכבישים המתפתלים שרואים מהם את הים, מסלולי טיולים מרהיבים ושלל פינות קסומות שנראות ומרגישות חו"ל. ובתוך כל היופי הזה, למרבה השמחה, יש גם עושר מפתיע של אפשרויות קולינריות שוות ביותר: אם תדעו איפה לסטות מהכביש הראשי, תגיעו למסעדות מעולות, יקבים, מארחים ביתיים מופלאים ואפילו מחלבות, כולם עושים עכשיו מארזים, סלי פיקניק, טייק אווי ומשלוחים. תושבים רבים מהאזור מתפרנסים מתיירות, ובימים אלה הם חושבים מחוץ לקופסה וממציאים את עצמם מחדש. אלו כמה מהאפשרויות הטעימות שיש לגליל המערבי להציע.

מחלבת שירת רועים
הגבנית מיכל מור מלמד מייצרת גבינות לקטיות בשיטות הנהוגות בעיקר במחלבות העתיקות שבאלפים השוויצריים, ללא שימוש בחומרי שימור ותוך שטיפה ידנית יומיומית של כל אחת מהגבינות. ההיצע כולל 28 סוגים של גבינות מיושנות וכשרות, שאת תהליך הייצור שלהן אפשר לראות דרך קיר זכוכית. חלק מהגבינות של המחלבה השתתפו בתחרויות נחשבות בעולם ואף גרפו לא מעט מדליות. בימים אלה מציעים במקום סלסלות פיקניק עם גבינות, ממרחים, ריבות, יין, לחם ומוצרי בוטיק נוספים שיהפכו כל עצירה בטבע לפיקניק שווה במיוחד.

מחלבת שירת רועים. קיבוץ לוטם. 04-6787161. לא כשר

מחלבת שירת רועים (צילום: אנטולי מיכאלו, יחצ)
מחלבת שירת רועים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחצ

יקב לטם
ממש מול המחלבה של מיכל, נמצא אחד היקבים המסקרנים בגליל, יקב לטם. מיוצרים בו כ-10 יינות שהשתתפו ואף זכו בתחרויות בינלאומית. יש ביקב גלריה לאירועים קטנים, שולחן אבירים עליו אפשר לערוך ארוחה פרטית, ומרפסת שצופה לנוף גלילי עוצר נשימה שבה אפשר לשבת וללגום יין. כרגע בגלל מגבלות הקורונה חייבים להיכנס לאתר ולהירשם לפני שמגיעים, ואפשר גם לאסוף מהיקב מארז שווה שכולל יין ונשנושים ולצאת איתו לטבע. בימי חמישי מרכז המבקרים של היקב פתוח עד הערב ומזמין אתכם להגיע עד 21:30.

יקב לטם. כליל 7, אזור תעשייה לוטם. 054-7915868‏. לא כשר

 

יקב לטם (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יקב לטם | צילום: לין לוי, mako אוכל

מסעדת אלמנסף
ברחוב הראשי של כפר ינוח נמצאת המסעדה של אלהאם פראג׳. אלהאם השקיעה את חייה בגידול הילדים, וכשאלה פרשו כנפיים היא הקימה את המסעדה, בעידודם ועזרתם הפעילה של בני המשפחה. אלהאם עצמה לא למדה, אבל ילדיה הגשימו את החלום שהיא לא הצליחה להגשים, והיום בסופי השבוע עורכי הדין, רואי החשבון והרופאים שהם הפכו להיות מתרוצצים ועוזרים לאמא במסעדה. האוכל של אלהאם פשוט ונפלא והתפריט מציע את כל הקלאסיקות של המטבח הגלילי: עלי גפן ומלפוף, מקלובה מעולה עם כבש, סמבוסק עם זעתר, סלט טבולה ותבשילים עונתיים מירק מלוקט כמו תבשיל עולש בר, קטאייף ממולא באגוזים ועוד. שימו לב, המסעדה פתוחה כל השבוע רק עד השעה 18:00 וסגורה בימי ראשון. אין ישייבה במסעדה אבל תתקשרו כשאתם בדרך ויארזו לכם הכל בחמגשיות נוחות.

בוויז: מסעדת אלמנסף. 053-8233264. לא כשר

 

מסעדת אלמנסף (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מסעדת אלמנסף | צילום: לין לוי, mako אוכל

חומוסיית הנוף
מסעדתה של אילנה סעיד ממוקמת לא רחוק מאלמנסף, בחלק אחורי של תחנת דלק, ובה מציעים אוכל דרוזי מעולה וחומוס. המקום קטן ונראה כמו בקתה כפרית ויש מרפסת עם נוף מדהים כמעט עד הים, אבל בימים אלה אין אפשרות להושיב בה אנשים ולכן המסעדה עובדת במתכונת משלוחים וטייק אווי. אם אתם מגיעים לאסוף עלי גפן, מג׳דרה, עלי כרוב עדינים ממולאים באורז או תבשיל שולבטו, עצרו לרגע במרפסת וקחו נשימה עמוקה מהאוויר הגלילי, את זה עדיין מותר לעשות.

בוויז: חומוסיית הנוף. 04-9925621. לא כשר

 

חומוסיית הנוף (צילום: גיל אבירם, יחצ)
חומוסיית הנוף | צילום: גיל אבירם, יחצ

לה פמפה
לה פמפה היא מסעדת בשרים ביתית שפועלת בווילה עם בריכה הממוקמת מול נוף מטורף. את המקום הקימו בני הזוג אילנית וערן טבצ'ניק המתמחים בבשר מעושן ובגריל ארגנטינאי. בימים אלה, במקום לארוז בשר מעושן לקופסאות פלסטיק ולעשות טייק אווי אילנית וערן מציעים שירות חדש של הפקת פיקניקים בטבע. אתם אומרים מה אתם חוגגים ומתי והם ידאגו לכל השאר כולל מיקום סודי באזור מצפה הילה ובו בקתת אבן עם קמין עצים. השירות פועל בימים ראשון-חמישי, זמין גם לקבוצות קטנות וגם לזוגות וכולל המון אוכל, יין ונופים.

לה פמפה. מצפה הילה. 052-2951177‏. לא כשר

מסעדת לה פמפה (צילום: אילנית טבצ'ניק, יחצ)
מסעדת לה פמפה | צילום: אילנית טבצ'ניק, יחצ

מיכאל
מסעדת מיכאל היא פרויקט אישי של השף מיכאל גרטופסקי, שהשאיר מאחוריו את החיים בתל אביב לטובת חיים אחרים בצפון. המסעדה קטנה ויש בה אווירה מאוד אינטימית, אבל בימים אלה היא סגורה ובמקום לארח אתכם מציעים בה food box עם כ-15 מנות שמרכיבות ארוחה מלאה המתאימה ל-2-4 סועדים. את ההזמנה יש לעשות עד יום חמישי ב-20:00 ואת הקופסה אוספים מהמסעדה ביום שישי.  

מיכאל. הגפן 43, לימן. להזמנות: 050-9821250. לא כשר

אלטו
אלטו היא מחלבה משפחתית וגם בית קפה קסום: כדי להגיע למקום תצעדו בשביל העובר בבוסתן של עצי פרי, בסופו תגלה מרפסת עץ המאפשרת ישיבה ממש בחיק הטבע. בחלל הפנימי, בו ממוקמת החנות, אפשר לצפות באולם הגיבון של המחלבה. כדאי להגיע לכאן כדי לרכוש גבינות וכדאי אפילו עוד יותר להזמין במקום סלסלות פיקניק עם ארוחה חלבית קלה שתנעים לכם את הבילוי בחיק הטבע. אל תוותרו על הכנאפה המלוחה, מנת הדגל של המקום.

אלטו. קיבוץ שמרת. 04-9854802. כשר

 

מסעדת אלטו (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מסעדת אלטו | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

 

סטודיו אוכל בוסתן הגליל
סטודיו אוכל הוא בית ליצירה קולינרית של השף עידן רקיר (לשעבר מחניודה) וחברו השף אביחי פחימה. זהו חלל אירוח שמתאים לארוחות שף פרטיות וארוחות מיוחדות לקבוצות או זוגות. רקיר ופחימה התחילו למכור אוכל מוכן בטייק אווי עוד לפני הקורונה והתמקדו בתפריט אוכל מגוון ומקורי לחגים, אבל בתקופת הקורונה השניים התחילו להציע גם מארזים של ארוחות כמו מארז בראנצ׳, מארז גלילי ומארז איטלקי. כמו כן, לקראת סוף השבוע אפשר להזמין מתפריט ענק שכולל סלטים, מוצרי מעדניה, חמאות ביתיות ומיוחדות, ממרחים, פסטות, עיקריות עם תוספות, לחמים ומתוקים, תבלינים ואפילו תערובות מיוחדות של קפה.

סטודיו אוכל, בוסתן הגליל. 054-4449336. לא כשר

 

סטודיו אוכל (צילום: איריס גליקמן, יחצ)
סטודיו אוכל | צילום: איריס גליקמן, יחצ

אדלינה
אדלינה היא מסעדה ים תיכונית הקרויה על שמה של חברת קיבוץ כברי, בשלנית דגולה שהייתה השפית הראשונה של המקום. המסעדה ממוקמת בלב הקיבוץ במבנה ששימש בעבר בתור בית העם. במקום מציעים מארז ארוחה זוגית שכולל לחם עם מטבלים ו-5 מנות ראשונות כמו ארטישוק, רוסטביף וקרם חצילים. בנוסף המארז כולל גם מנות עיקריות שמתאימות לחלוקה ומגיעות עם תוספת חמה. כדי לסיים את הארוחה כמו שצריך, יש במארז קינוחים וגם צמחי גינה להכנת תה.

אדלינה, קיבוץ כברי. להזמנות: 04-9523707. לא כשר

 

מסעדת אדלינה (צילום: יעל האן, יחצ)
מסעדת אדלינה | צילום: יעל האן, יחצ

קציצה עגלגלה
במושב מעונה שבין מעיליא למעלות תרשיחא, נמצאת המבורגריה צנועה שמגישה את ההמבורגר הכשר הטוב ביותר בגליל. התפריט מציע המבורגרים עם שילובים מעניינים בין תוספות כמו בייקון הודו וגבינה טבעונית או חמאת בוטנים וחלפיניו. הקציצות מגיעות בגדלים ״חצי אלי״ (160 גרם), ״אלי״ (220 גרם) ו״ממש רעב״ (320 גרם). במשלוח או בטייק אווי.

קציצה עגלגלה. הזית 167, מעונה. 04-9977085. כשר