חמין שכולו בריאות: תבשיל חיטה וגריסים עם פטריות שיטאקי וירקות שורשהנה לכם גרסה בריאה לצ'ולנט המסורתי. גם היא מתבשלת כל הלילה, גם בה יש תפוחי אדמה וגם היא עשירה ומנחמת, אבל בקטע בריא
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 2 מפזרים את הבצל באופן אחיד על תחתית הסיר. 3 מסננים את הגריסים והחיטה ומערבבים בקערה עם תפוחי האדמה, הגזרים, הפטריות והסלרי.
4 בכלי נפרד מערבבים את המים עם רוטב הסויה, הסילאן, רסק העגבניות והתבלינים.
5 מניחים את תערובת הדגנים והירקות בעדינות מעל שכבת הבצל בסיר. יוצקים מעל את תערובת המים והתיבול, מביאים לרתיחה ומכסים.
6 מבשלים על פלטה או בתנור בחום 100-120 מעלות כל הלילה.
* אפשר להוסיף מלמעלה 6 ביצים קשות.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב שמנת בלי שמנת |