מסבחה היא הגרסה הגסה והמעט כבדה יותר של ממרח החומוס האהוב. בזמן שחומוס טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק, במסבחה מספיק למעוך את גרגרי החומוס המבושלים בעזרת מועך פירה (ואפילו עם מזלג), ומשם ההמשך זהה כמעט לחלוטין להכנת חומוס ביתי. למסבחה שלי הוספתי ממרח שום-פלפל מהיר שמשדרג את הטעם.
* אפשר לשים יותר או פחות טחינה לפי אוות נפשכם – בפעם הראשונה כדאי שתנסו את המתכון כאן למטה, ובפעם הבאה תשנו. הדבר נכון גם לגבי שאר המרכיבים במנה: תרגישו חופשי לשנות את כמויות השום, הפלפל, הפטרוזיליה והלימון. המצרכים (4 מנות):להשריה ובישול:
להכנת המסבחה:
אופן ההכנה:1 משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים למשך לילה שלם (רצוי לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהכניס אותה למקרר). 2 מעבירים את הגרגירים המושרים לסיר עם הרבה מים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שעולה (לפני שיגלוש וילכלך את הגז). מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין עד לריכוך מוחלט של הגרגרים (זה יכול לקחת 40 דקות ויכול לקחת יותר משעה). 3 מסננים ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול. מניחים לגרגירי החומוס להתקרר. 4 כותשים במכתש ועלי את השום, הפלפל החריף, שמן הזית, מיץ הלימון והפטרוזיליה עד לקבלת סוג של ממרח (אם אין לכם מכתש ועלי, ניתן פשוט לקצוץ היטב את כל המרכיבים (מלבד השמן כמובן) ולהוסיף אותם למסבחה בהמשך. 5 מעבירים את כמות החומוס שרוצים להפוך למסבחה לקערה ,ובעזרת מועך פירה מועכים עד לקבלת מרקם חלק, אבל לא חלק מדי. 6 מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון ואת ממרח הפלפל-שום שהכנתם. מערבבים היטב. טועמים ומתבלים בנדיבות במלח ועוד מיץ לימון אם רוצים. אם מרקם המסבחה סמיך לכם מדי, ניתן לדלל עם מעט מים (מי בישול או מים רגילים לשיקול דעתכם). מגישים מיד עם פיתות וחמוצים. >> לבלוג של עז תלם - thekitchencoach |