1 הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים מים תוך כדי ערבוב לפי הצורך, עד שמקבלים בצק רך ואחיד. מתפיחים עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
2 מחלקים לשניים את הבצק ומרדדים כל חצי לעיגול.
3 המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להזהבה. מכניסים את שיני השום הקצוצות ואת התרד למחבת וממשיכים לאדות עד שהתרד מגיר נוזלים ומאבד מנפחו.
4 מורידים מהאש, סוחטים את הנוזלים וקוצצים את המלית בסכין או במעבד מזון. מגרדים בפומפייה את הגבינה ומערבבים עם המלית.
5 מניחים עיגול אחד על משטח העבודה, ומסדרים את מלית התרד לאורך השוליים, כך שבמרכז הבצק יישאר ריק.
6 מניחים את הבצק המרודד השני מעל המלית. מהדקים את הקצוות, ובעזרת קערה שמניחים מעל מסירים את הבצק העודף. לוקחים קערית קטנה וקורצים את עיגול הבצק הריק מהמרכז.
7 חורצים פסים על הבצק אבל לא עד הסוף כך שנוצרות טבעות בצק עם תרד המחוברות זו לזו. מרימים מעט למעלה כל חתיכת בצק, מסובבים ומניחים אותה על הקצה של טבעת הבצק הסמוכה ויוצרים מעין פרח.
8 אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים