מחית שעועית לבנה ובאק צ'וימפגש פסגה של בריאות בצלחת אחת טעימה במיוחד: מחית נהדרת משעועית לבנה גדולה (בובעס) עם סלרי, שום וגם צ'ילי לאמיצים, שמוגשת עם עלי באק צ'וי בלימון כבוש ובצל. קצת שמן זית מלמעלה וזהו, אפשר להתחיל לנגב
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
|
המצרכים (2 מנות):לשעועית:
לבאק צ'וי:
להכנת המחית:
להגשה:
אופן ההכנה:1 משרים את השעועית הלבנה בהרבה מי ברז ללילה (לפחות 10 שעות). מסננים. 2 מעבירים לסיר רחב את השעועית, שורש הסלרי, שיני השום, עלי המרווה ופלפל הצ'ילי (אם אוהבים פיקנטי). מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד שהשעועית רכה מאוד, לפחות שעה-שעה וחצי. מצננים בטמפרטורת החדר עד שהשעועית פושרת (אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה). >> בפעם שעברה הכנו צ'ילי צמחוני נהדר 3 מכינים את הבאק צ'וי: מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות. מגבירים ללהבה חזקה, מוסיפים את הבאק צ'וי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות. מכבים את הלהבה. מוסיפים את הלימון הכבוש והמלח ומערבבים היטב. 4 מכינים את המחית: מסננים את השעועית ושומרים כחצי כוס ממי הבישול. מעבירים למעבד מזון את השעועית, שורש הסלרי, השום והצ'ילי וטוחנים, תוך כדי הוספת עד רבע כוס ממי הבישול (או יותר, אם צריך), מיץ לימון ומלח, לקבלת מרקם גס אך משחתי. ניתן להכין את המחית גם בעזרת מכתש ועלי או מועך פירה. 5 להגשה: מורחים שכבה עבה של מחית השעועית על שתי צלחות רחבות (כמו חומוס), ובאמצע כל צלחת עורמים כמחצית מהבאק צ'וי. מזלפים שמן זית ומגישים. |