כדורי טופו ברוטב לימוניפחות מתחברים לעדשים ברוטב שלכם? אתם מוזמנים להכין את הקציצות הטבעוניות הנהדרות האלה עם רוטב עגבניות או כל רוטב אחר שתרצו. את קמח העדשים, אגב, אפשר בקלות להחליף בפירורי לחם
אורי שביט
| המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת
| פורסם 01/07/18 14:11
צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת |
המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מניחים את הטופו, בצל, שום ו-3 כפות שמן זית במעבד מזון ומעבדים למשחה סמיכה. מעבירים לקערה. מוסיפים את זרעי הכוסברה, פטרוזיליה, שמיר, קמח עדשים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב בעזרת הידיים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. 3 יוצרים מהטופו כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים בתבנית. מזלפים מלמעלה שמן זית ומגלגלים את הכדורים בעדינות, כך שיְצוּפּוּ בשמן. אופים בתנור 15-20 דקות, עד שהכדורים מוצקים ושחומים. >> לעוד מתכוני קציצות מהספר "המטבח הטבעוני שלי" 4 להכנת הרוטב: מחממים 3-4 כפות שמן זית בסיר רחב מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל, שום וזרעי כוסברה ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומפיצים ארומה. מוסיפים את העדשים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. 5 מוסיפים את התרד, מיץ לימון, קליפת לימון ופלפל שחור גרוס ומטגנים 2-3 דקות, עד שהתרד מתרכך מעט. מוסיפים מים שיגיעו לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים שבסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים רכות, אך לא מתפרקות. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. 6 מוסיפים לרוטב את כדורי הטופו האפויים ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומגישים עם אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וקליפת לימון מגוררת. |