1 פותחים את הפיתה וחותכים אותה לשני עיגולים שלמים. מורחים כל עיגול בשמן זית משני צדיו.
2 מחממים מחבת על אש בינונית, וקולים את עיגולי הפיתה כ-2 וחצי דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומתקשים כמו צנים או קרקר. לחלופין, אפשר לקלות בטוסטר לחיץ.
3 חוצים עגבניות תמר וחותכים כל חצי לפלחים. אם משתמשים בעגבניות שרי, חוצים אותן.
4 חותכים את המלפפונים לאורכם ל-4 פלחים. חותכים כל פלח למקלות באורך 3-2 ס"מ.
5 פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
6 חוצים את הבצל וחותכים כל חצי לאורכו לפלחים דקים.
7 פורסים את הבצל הירוק באלכסון לפרוסות דקות.
8 בקערה, מערבבים את כל הירקות החתוכים. מוסיפים נענע וירוקים.
9 שוברים את הפיתות הקלויות לחתיכות בגודל ביס גדול ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים לימון, מלח גס, סומאק ושמן זית ומערבבים היטב.